11 Ocak 2010

Buz Gibi Gece

Avrupa donarken bizim memleketin havaları insanı biraz tedirgin etmiyor değil. Balkanlar’dan gelen soğuk hava dalgasına hasret kalmışız. Madrid’de kar kıyamet vardı. Antonio Garae Garcia kar, soğuk dinlememiş gelmiş Santiago Bernabeu’ya. Kombinesi yok. 72 yaşında kabine yenik düşen bu adam bu gece son kez Real Madrid’i izledi. -3 derecede oynandı maç. Higuain yine muhteşem bir gol attı. O nasıl ayak içidir öyle! Keyif almadım maçtan. Real Madrid kimi alsa; hangi onbirle sahaya çıkarsa çıksın, Barcelona gibi oynamayacak. Bu elbette şampiyon olamaz demek değil. Maçın bitiminde lider oldular. Marca gazetesi komik tabii o dakikada. Barça’nın puan kaybını bekliyor. Ama nerede? 9 dakikada ipini çektiler Tenerife’nin. 36-45 arası 3 gol. İkinci yarısını çokça kaçırdım Juve-Milan maçı yüzünden. Messi bu formayı giydiği sürece bu hükümdarlık sürecek. O bir gün bu takımdan ayrılırsa; o zaman konuşuruz Barça’nin hali nice olur diye? Torino’da eziyet vardı. Juventus için 13 Aralık’ta Bari deplasmanında 3 yedikleri maçın ardından yazdıklarıma Juve bitti başlığını atmışım. Bugün o tükenmiş, bitmiş takımı da arattılar. Melo’nun dayaklık hatasıyla buldu Milan ilk golü. Beckham’ın kornerleriyle de işi bitirdiler. Ronaldinho iki golle Ferrara’nın zaten çekilmiş olan ipine bir sıkı düğüm daha attı. Gecenin en güzel maçını ise biraz da Togo’nun yaşadıkları yüzünden kaçırdım. Afrika Kupası’nı yarı finallere kadar izlemeye niyetim yok. Futbolcunun cenazesi soğumadan –ki bu bir trafik kazası değil, resmen katliam- oturup evsahibi Angola’nın maçını izlemek gelmedi içimden. Öğlen ekranda "bol gollü maç olur" demiştim sadece. 4-0’dan 4-4; güzel hikaye elbette. Türkiye Kupası için bir arkadaşımdan alıntıyla bitireyim. Bu kupanın anlamı Fenerbahçe’nin kazanamamasıdır. Fenerbahçe kazandığında bu kupanın bir anlamı kalmayacak. Anlamsız yere grup formatını sürdürüp, bir çuval dolusu maç oynatacaklarına; lig arasını pek ala daha kısa tutabilirlerdi çünkü bu maçlar takımların kendi tesislerindeki çift kalelerden bile daha zevksiz...

23 yorum:

Adsız dedi ki...

bulent abi hersey iyi guzel de messi konusunu biraz abartmıssın. yani ronaldo gidince manchester bitmediyse, baska hicbir oyuncunun gidisinde hicbir takıma bisey olmaz bence. kaldı ki xavi ve iniesta su an barcelona'nın yuzde 60'ını olusturuyorlar bence.

vino alla fine dedi ki...

Ferrara bi zahmet kovulsun artık , ne hallere düsürdüler koca Juventus'u.

Barcelona da eski Barcelona degil gibi sanki , Tenerife ilk 20 dakikada 3-4 gol atma sansını yakaladı , atsalar simdi neleri konusuyo olurduk bilemem :)

nestavarro dedi ki...

ferrara biletini almışta kalkış saatini ezber ediyor :)))

organic soap dedi ki...

kornerlerde pirlo asist yaptı diye hatırlıyorum.

legiogemina dedi ki...

afrika uluslarkupasını eurosport mu veriyor yine?

Bora dedi ki...

ama gel gör ki o fenerbahçeli arkadaşına sorsan senin için en unutulmaz maç hangisiydi diye 4-3 lük kupa maçını ballandıra ballandıra on beş dakika betimleyecektir. fenerbahçe kırmak üzereyken tanımlanan rekorlar gibi olmuş bu hikaye de:)

Unknown dedi ki...

aceto'nun türkiye kupasıyla ilgili yorumuna %100 katılıyorum. Bu kupanın önemli olmasının ve medyanın bu kadar üstünde durmasının tek sebebi FB'dir. "evet bu sene kesin alır" tabiriyle başlanan kupada fenerbahçe olmazsa kupanın bir anlamı kalmayacak. Alt liglerden katılanlar ve 4 büyükler dışından kupaya katılanlar için bu kupa fırsatken onlar kendi liglerindeki durumunu düşünerek gereken ciddiyeti göstermiyorlar. Halbuki Avrupa kupası için tek şansları buyken. Bank Asya'dan veya 2. ligden veya 3. ligden bi takımımızın Avrupa Kupasında katıldığını düşünsenize. Çok ses getirmez mi? Türkiyenin reklamına da büyük katkısı olur bence. Heleki bir de tur atlarsa. Özetle alt liglerden katılanlar bu kupayı bir hazırlık maçı havasından çıkararak kora kor bir mücadele göstererek hem izleyenler açısından maçı zevkli kılar hem de kendi reklamları ve parasal kazançları olarak artı bir değer katar.

arnawut dedi ki...

@legiogemina
evet

Sabaha Kadar Futbol dedi ki...

Türkiye Kupası konusunda çok haklısınız kesinlike Avrupa'da oynanan en az ilgi çeken federasyon kupalarından biri, kazansa da kaybetsende (Fenerbahçe hariç) hiçbir anlamı yok.

http://sabahakadarfutbol.blogspot.com/2009/11/ziraat-turkiye-kupasn-kazanmak.html

non of your business dedi ki...

maçın başında tenerife önde bastı,sergio (Oleguer'den sonra valdes ile barca'nın yumuşak karnı) üst üste bariz hatalar yapınca çok net pozisyonlar buldular.onları atamazsan 5 yiyince ağlamaycaksın.3.goldeki iniesta'nın orta alanda yaptığı hareketler muhteşem ötesiydi.

aydın dedi ki...

İnsan sarrafıymışsın be Bora.
Medyaya o kadar laf edin, sonra ipe dizdikleri geyiklerden aklınızca komik olmaya çalışın.
Her yıl tarihin en iyi kadrosu iddiasında bulunan veya Beşiktaş'ın Manchester galibiyetini öve öve bitiremeyen de zaten başkalarıdır.
Çok şükür en azından o dediklerini medya uyduruyor Fenerbahçe taraftarı değil, o yüzden kendiniz çalıp kendiniz oynamaya devam edin.

benden bu kadar dedi ki...

ramon nerde ya? her madrid postunun altına yazardı :D

aradadusunur dedi ki...

Bu Türkiye Kupası neden oynanır? Ne oynayanı var ne izleyeni.

Halim dedi ki...

abi sen bari yapma.. ligden sonra 2nci en degerli kupamiz turkiye kupasi.. hani avrupa'da kupa alan veya final - yari final'e kadar giden kaç takimimiz varda bu kupayi begenmeme luksumuz oluyor ? maçlarin yogunlugundan bahsetmissin. bence simdiki uygulama guzel. devreye girmisiz, takimlar alman 7nci liginden takimlara karsi oynayacagina bank asya'dan takimlarla oynuyor. galatasaray ordu'ya gidiyor, altay saraçoglunu goruyor bunlarin nesi yanlis ? birde artik ortada fena sayilmayacak paralar donuyor. galibiyet basi 100 bin $ para veriliyor. nakit sikintisi olan takimlara birebir. ha eger burda elestireceksek çeyrek final kura statsunu (serubasu uygulamasi yok) elestirmeliyiz. veya final maçinin nerde oynanacagin belirsizligi vs vs

Adsız dedi ki...

Türkiye kupasının anlamını fenerbahçenin kazanamamasına bağlamak çok doğru bir yaklaşım gibi gelmedi bana.Ortada müzeye giren bir kupa ve maç başına alınan paralar var.Senelerce bir çok takım lig şampiyonu olamayıp bu kapayı aldığında bir kupa şampiyonuz diye herşeyi ört pars etmedimi.Bu mantıkla bakarsak gs nin 14 yıl lig şampiyonu olamadığı 10 yıldır kadıköy de galibiyet göremediği türkiye liginide anlamsız kılalım olsun bitsin :)

Adsız dedi ki...

Milanın üçüncü golünü sahaya çöken sisten dolayı göremedim ama maçın üst bitip 300 tl kazanacak olmamdan dolayı çok sevindim ronaldinho ya sevgilerimi iletiyorum.Bu sene juve taraftarı için bitmez.Del piero nun frikiklerinin bile eski tadı kalmamış,takım desen üç pas yapamayacak durumda.Ligimize dört beş takım aynı puanlarla çekişirken kalite düştü diyenler italya ligine baksın.Dünki futbolda kalite var diyene hadi ordan derim.Puan farkının da açılması ayrı bir kalitesizlik örneği zaten.

yustal dedi ki...

bülent abi hangi kanalda hangi programdadır, hangi gazete dergide yazar?

BT dedi ki...

@Yustal
Kim?

Unknown dedi ki...

sizi soruyor. samimi yazmış. neyse hala futbol sadece futbol değildir konusuna bir kez daha değinirsiniz belki.

MOKO dedi ki...

@Yustal Lig TV'de Avruapa'dan Futbol programında çıkmaktadır. Aynı zamanda Sabah gazetesinde spor servisinde editörlük yapmaktadır.. Ve tamamen kendi fikrimce "harcanmaktadır". Köşesi olsa her gün bir şeyler karalasa Türk futbolu onun gibi değerlerden daha çok şey öğrenir..

cesc dedi ki...

maganda'ya kimse takılmamış:D ulan eksi bilmem kaç derece hava hala saçları jöleleyip de çıkmış... menejit falan olcak haberinde değil:D

Radical Media dedi ki...

fikstürü ille de 4 takım yarı final oynayacak diye kurarsan, alt liglerdeki takımların çoğunu kupaya almazsan olacağı bu. tenzil (yarı amatör lig ) takımları dahil oynat FA gibi 4. veya 5. turdan sonra seri başsız süper lig takımları girsin ,beraberliğe 50 galibiyete 100 bin şeklinde oynat FB,GS ,BJK gidip kırıkhanspor , nizipsporla maç yapsın bak bakalım nasıl oynanıyor o kupa.ülke nüfusunun % 60'ı bu kupada bulunduğu memleketin takımını görmüyor. 1900lerin başlarında açıkgöz gayrımüslim organizatörler tatavladan, kurtuluşdan , tarlabaşından rum - ermeni gençlerinden uyduruk (neredeyse sadece bir maçlık ) takımlar / karmalar kurar türk takımlarını da çağırıp o zaman için iddialı turnuvalar tertip ederlerdi millet de bir gaz giderdi o maçlara .bu türkiye kupaları da onalara benziyor. 2 büyük final oynasın kupası anca bu kadar ilgi çeker. ilgilenenler için bkz. ilk turlarda eleminasyon ve bkz. lüleburgazspor.

oyununherikiyonu dedi ki...

ingiltere premier ligide liverpool alamadığı için değerli,aynı zamanda şampiyonlar ligi yıllardır real madrid alamadığı için böyle izleniyor yoksa tırt yani,turkcell super ligide trabzon şampiyon olduğu zaman anlamını yitirir merak etmeyin.haa bide fransa ligi neden bu kadar kıymete bindi sanıyorsunuz...lyon ambargo koydu şampiyonluklara,yıllardır paris şampiyon olamıyor.