25 Eylül 2009

Tersine Dünya

Manchester derbisinin o tartışılan uzatma dakikalarında Owen golü atmış, Manchester United maçı 4-3 kazanmış. Fotoğraf ertesi günden. Owen at yarışlarında. Elinde ise maçı manşeti görülen günün gazetesi. Alex Ferguson ve onun at yarışı tutkusunu bilmeyen yok. Manchester United'da birçok futbolcu da at yarışlarına büyük paralar yatırıyor. Ferguson'un Man. United'ın eski patronlarıyla ortak ekürileri vardı, belki de vardır hala. Fotoğrafı gördüğümde bizim futbolumuzdaki at yarışı meraklısı futbolcular, teknik adamlar geldi aklıma. Veselenovic için altılı ganyan kuponunun arkasına onbir yazardı diye anlatırlardı. İlk akla gelen isim de, bu konuda en çok başı şişirilen ve canı yanan Sergen tabii. Aradaki fark; bizimkilerin futbolu düşünmeleri gereken gün, zaman dilimi içinde ellerinde at yarışı bülteniyle dolaşmaları. Owen gibi işini yapıp, ertesi gün özgürce hipodroma gidip elinde adının geçtiği manşetle poz verdiğinde buna profesyonellik deniyor işte...

19 yorum:

cuma dursun dedi ki...

bizdeki futbolun içindeki atçıların en büyüğü şüphesiz ilhan cavcav'dır. amcanın tek yeteneği futbolcu çıkarmak değilmiş bu sene gazide koşan, şans da verilen bir atı vardı. bir sürü de normal kalitede atın sahibi kendisi ve kardeşi.

aziz yıldırım da çok ilgili gözükmese at yarışının içinde bir isim. benim sahada çıplak gözle izlediğim en güzel at dinyeper aziz yıldırım'ın kardeşinin adına kayıtlıydı.

sergen'i bilmeyen yok tabii ki de. yalnız o hep başkalarının üstüne kaydettirmişti atlarını. en cesur atçı futbolcu şu sıralar kesinlikle ibrahim akın. hem kendi adına kayıtlı atları hem de çok başarılılar.

trapano dedi ki...

owen çok iyi bir profesyonel mi?

MS139 dedi ki...

owen'ın zaten kendi çiftliği ve kendi atları var ...

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

michael michael michael. one of the biggest mistakes for real madrid. like george hagi (romania) and faubert.

WANTED ACETO

spain champion eurobasket
turkey 8th

WANTED ARDA TURAN
spain and bosnia on world cup
you're not..

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

i'm sorry for argentina. i always like argentina and prefer to brazil. but because of maradona they can't qualify.

we can't see messi tevez agüero milito because of that stupid cocainman..

joe kleine dedi ki...

Valla belgeselde izlemiştim...
Owen o atlarla tek tek uğraşıyor onlarla ilgilenen, bakımından sorumlu olan da kendisi yani adam onlarla uğraşmaktan zevk alıp bir servet döküp hara kuruyor biz de ise futbolcular olaya kazanç kapısı olarak bakıyor yani ha taksi plakası almış ha at almış sadece ganyan oynamanın riskli tarafından zevk alırken, at dünyasına girmek amaç...Eminim bunu bir hobi, bir zevkmiş gibi yaşasalar ve sunsalar kimse bir şey demez...

bc6 dedi ki...

joe kleine'nin izlediği belgeselde dünyanın en ünlü jokeylerinden Franco Dettori, Owen'ın kankalarından birisi.
Bizim gazetede İ.Akın'ın at yarışı oynarken gizlice çekilen fotoğrafları baya bi rağbet görmüştü. Bizim futbolcularımız nedense futbol zamanı başka şeyler, başka şeyler düşünmesi gereken zamanlarda yine başka şeyler düşünüyor.
keşke zamanlarını iyi planlayabilseler

seanpenn dedi ki...

31 ligas y 11 eurocopas
george hagi,arda turan jebo tebe. ko ima u bosnu i turska jebove tvoj duppe.

orkun dedi ki...

Son satırlardaki yoruma katılmakla birlikte, medyanın profesyonelliğiyle ilgili de bir ek yapmak gerekiyor bence. Bizdeki basın da Sergen efendi efendi maç ertesi bu işle uğraşıp kendi işini düzgün yapsa dahi yine "Flaş! Sergen Veliefendi'de yakalandı!" manşeti atmadan duramaz. Gerçi onu İngilizlerin çamur gazeteleri de yapıyordur ama bizim spor basınında yapmayacak hiç yok.

steven_stiffler dedi ki...

Belgeselde izlemiştim bende.Newcastle dönemlerinde de birkaç arkadaşıyla birlikte atlarla ilgilenmişler.Scott Parker ve Steven Taylor diye hatırlıyorum.

Azgard dedi ki...

Owen ın korku filmlerinde sapıklara benzeyen bir kardeşi var o da seyislik yapıyor çiftlikte.Owen tam bir profesyonel çünkü Nihat la aynı sakatlığı yaşadılar Nihat ın durumu ortada..Biri Newcastle dan Manchester United a diğeri Villareal den nereye?

Unknown dedi ki...

Söz konusu Owen belgeseli: Michael Owen: A Year in the Life of

kutay dedi ki...

appiah isimli bir at vardı bir de.
***
sergen son dakıka golü atarak derbi kazandırsa ve bir gun sonra veliefendi'ye gitse kımse bır sey demez herhalde..
**
veya owen butun sezon yatsa ve sonra hıpodroma gelse, ferguson onu sezon sonu yollar sanıyorum..

seer dedi ki...

turkiye ispanya`yi yenedursun, oyle sampiyonluk olmaz olsun

antistar dedi ki...

owen'I ne zaman görsem 98 dünya kupasını hatırlıyorum. =) arjantine attığı gol hala unutulmazlarımda. muazzam bir vuruştu.

RAPLiNE dedi ki...

beni anlamadigim youtube video yorumlarindaki gibi buarada yabanci dille kufur etme meraklilarin napmaya calistigidir..ve yorumlarinin neden silinmedigidir?
@ seanpenn neznaju nas jezik ne da govoris ovako jesi normalan?

seanpenn dedi ki...

postla alakasız yorum yapan trolleri merak etmiyorsun da yabancı dilde küfredenlerin yorumlarının silinmesi peşindesin ha rapline efendi.
he bu arada normal değilim. nasıl konuşulacağı,hangi yorumların silineceği ise senin tekelinde değil ahlak zabıtalığını normal yoldan aceto ya mail göndererekte yapabilirsin. sayende forum olayına girmeye gerek yok.

seanpenn dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

real madrid dönemine kötü denmesini de bir türlü anlamamışımdır. lig'de 13, genelde ise 18 gol atmış adam daha ne yapsın? ayrıca o sezon ispanya'da aldığı dakika-attığı gol oranında zirvede olmuştu. şımarık real madrid transfer politikasının kurbanı olarak uğursuz newcastle'a gelmesi kötü oldu belki ama şimdi yavaş yavaş kendini buluyor...