26 Eylül 2009

Serie A'da Net Ücretler #2

Serie A Net Ücretler #1

8 yorum:

İlker Yılmaz dedi ki...

udinese'yi görünce cebimden para veresim geldi. biz nasıl bir futbol cennetiyiz ya.

Rory Breaker dedi ki...

yani şu fiyatları gördükten sonra katar ile aramızdaki farkı merak etmeye başladım...

yok artık leBron james dedi ki...

pazzini ve di natale bedava ya.al istemiyosan oynatma yani.

Borges dedi ki...

Ayni sekilde ben Kasimpasaspor, Manisaspor, Diyarbakirsporun da oyuncularinin yillik ve elbette brut degil "net" ücretlendirmelerini merak ediyorum, ancak o zaman "net" bir yargiya varabiliriz.. Topu topu on tane üst düzey futbolcunun disinda alinan diger tüm ücretlerin de bir ortalamasi alinsin derim ben.. Sonra benim ikinci Bundesliganin ortalamasi ile bir kiyasa sokariz.. 1 milyon euro ve üzeri alan var misal ikinci Bundesligada ki Championship'e (premiere degil elbette ) hic dalmiyoruz, bizim Süper ligde durum nedir bakalim ?

Galatasaray ya da Fenerbahce 70 milyonluk ülkenin dörtde birine hitap ediyor, Catania kimdir yahu bizde sizde geyigi yapilacak ? Senin tavanin Inter,Juventus ilkonbirinin ortalamasi zaten.. Elano,Keita,Alex ve on isim daha sayariz, geride kalan 200 futbolcunun ortalamasini alalim ? Sonra bizde durum sudur, budur'a geceriz..

Elli pahali transfer listesi var, Elli pahali sözlesme listesi var, hicbirisinde tek bir türk klubunun verdigi para, sözlesme gecmezyoktur. Zenit'in danny'si 30 milyon ile listededir, Saktarin harcamalari listededir bizden kimse yoktur.. Brezilyalilarin listesi vardir misal 3 milyon ile elano sonlarda yer alir, Carlos baslarda -elestirdigimdir de zaten-.

Yirmi tane Avrupa listesi var, bir tane türk klubunun verdigi örnek icerisinde yok.. Altinci büyük ligsin, en buyuk kluplerin ile ikinci, ücüncü büyük liglerin klupleri arasindaki fark ne kadar ?

Borges dedi ki...

Son olarak da burda bizde öyle sizde böyle geyigi yapacaklar icin belirteyim ben:

Senin lig olarak rakibin Hollanda ligi degildir, Portekiz ligi degildir bu konu üzerinde bu böyledir. Bu adamlarin Christiano Ronaldo,Huntelaar,Van Basten,Van persie ve sayisiz yildizlari vardir, ihtiyaci yoktuir olursa da yolu yetistirmek gibi cok baska bir mecraya kayar. Ama baska acidan misal Rusya,Ukrayna ve Yunan ligi senin ayarindadir.. Yer yer sinif atlanmistir peki nasil ? Parayla.. acik ve net.!

Rusya, yillar yillar sonra Yari final oynamis, klup takimi UEFA'yi almis, Arsavin,Progrebniyak,Zhirkov gibi türlü türlü oyuncusunu milyon eurolara pazarlamis ama bunu nasil yapmis ? Hiddink'e dehset para vererek.. Danny'e 30 milyon euro bonservis, tekke'ye öyle, Timoschuk'a verdigi rekor olmus Ukrayna da.. Keza Saktar.. Lucescu'ya ne vermis, Brezilyailara verdigi bonservis, aylik ücret.. Bu paranin gücü degil midir ? Galatasarayi iflasa sürükleyen Hagi,Popescu,Taffarel gibi yildizlara ödenenler degil midir ki cok güzel bir analizi vardir bunun.. Para konusmustur cokca zaman.. Böyle bir gücün varsa neden futbola yatirim yapiyorsun degil dogru yere yapilip yapilmadigi tartisilmalidir..

Rusyada böyle konular var midir ? bizde böyle vah vah.. Yahu Bayernin gücü nedir ? Kici kirik olic'e 5 milyon euro verebilmek degil midir ? Luciolari,Ballacklari nasil topluyor bünyesinde saniyorsunuz ? Deissler'e aciktan -yakalandi cunku- 20 milyon mark veriyor adamlar.. Borowski gibi adam 5 milyon aliyordu vesaire..

Bizde böyle vah vah.. Nerde öyle degil onu merak ettim ben. Premiere lig neden daha kaliteli, basarili ? Ikinci lig takiminin harcadigi para senin Galatasarayla Fenerbahceni toplar ikiye carpar da ondan.. Bizde böyle mi diyorlar Ashley Young icin ikinci lig takimina 20 milyona yaklasan bonservisi verdiginde Aston Villa?

Para kullanilacaktir ama Roberto Carlos'a degil Dos Santos'a, Elano'ya.. Kac yerde insanlar brezilya milli takimini görüyor, ne zaman icerisinden iki tanesi tsl de oynamis, bu ilerleme degil midir ?

levent dedi ki...

di natale, di vaio gibi adamları türkiye liginde olsa 3 milyon dolardan aşağı oynatamayız...

antistar dedi ki...

C. Zapata 350.000 euroya oynuyor. akıl almıyor =)

TA dedi ki...

bence bütün sorun olmayan paraların saçılması.yani devletin(milletin)parasının saçılması söz konusu.kulüplerin gelirleriyle harcamaları dengesiz.hal böyle olunca bu işler birçokları rant kazanıyor bu düzenden!örnek alınacak lig ve takım varsa portekiz ve portodur.