15 Temmuz 2009

Rodrigo Palacio Genoa'ya

Arjantin'den bugün batan geminin malları etiketli transfer haberleri yağıyor. Radamel Falcao üç kuruş paraya Porto'ya gitti. Boca Juniors da Rodrigo Palacio'yu Genoa'ya veriyor. Son iki yılda Barcelona başta olmak üzere büyüklere adı geçiyordu. Genoa müthiş akıllı transferler yapıyor. Palacio için ödeyecekleri rakam komik. Sadece 5 milyon euro. Bir başka kulübe satılması halinde %20'sini Boca'ya vermek üzere anlaştılar. Ferrari'nin rakamlarını aklınıza getirin demek istemiyorum ama Palacio'nun Boca'da aldığı ve Genoa'nın şimdi anlaştığı rakamı görünce el insaf diyor insan. Palacio, Boca Juniors'da 1.1 milyon dolar alıyordu yıllık. Oyuncakçı başkan Enrico Fabrizio Preziosi sadece 1.3 milyon dolar ödeyecek Arjantinli forvete.. (27 yaşında, 4 yılda 111 maçta forma giydi 49 golü var)

19 yorum:

Dailywalker dedi ki...

1 Yıl sonra bunuda İntere 20 Milyon Euro ya satarlarsa şaşmam.

Free Siyaset dedi ki...

Bu rakamlar gerçekten inanılmaz... Ferrari nin yanısıra Türk oyuncular marketinde rakamlar dahada anlamsızlaşıyor... Mehmet Topuzun bonservisi bu adamdan daha pahalı ve kendi de bu adamın 3 katı para alacak... Hey allahım...

tolga dedi ki...

bizimkiler paralarını beyazlatacak başka mecralar bulurlarsa transferler de ödenen rakamlarda mantıklı seviyelere gelebilir belki

omega dedi ki...

Serie A etiketi ile TSL etiketi arasındaki fark o kadar.Fazla da yapılacak bişi yok.

Blogspor dedi ki...

Fiyatını yükseltmek gerekiyor bence.Bu kadar iyi bir futbolcu bu kadar ucuz bir miktara giderse embesillik olur.

Alkan Gültekin dedi ki...

Palacio'yu uzun zamandır takip ediyorum. Forumlarda kendimi yırttım diyebilirm bu herifin takip edilmesi için. Ama malesef Türkiye'de scout sistemi oturmadığı sürece bu transferleri ancak gazetelerden okuruz. Palacio'nun değeri kesinlikle 5 milyon Euro değil. Çok kötü bir sezon geçirdiler ve başkanları kadrodaki Arjantin ligine doymuş ve Avrupa'ya gitmek isteyen oyuncuları satmaya karar verdi. Palacio da her sezon sonunda "Önümüzdeki sezon boca'da olmayacağım." şeklinde açıklamalarıyla tanınır. İlk ondan başlamışlar temizliğe. Palacio'yu bilen bilir. Kaliteli bir golcü olduğunu düşünüyorum. Forveti ikileyebilecek, kanatlardan hücum edebilecek çok yönlü bir futbolcu. Genoa alırsa çok şey kazanacak. Ve kesinlikle aldıkları paranın en az 3-4 katına İspanya'ya satabilirler.

Umur Burak Ayaz dedi ki...

"Günün şakası" diyeceğim ama 2 yıldır bu blogu takip ederim, hiç "günün şakası" gibi bir olaya rastlamadım:) 2 yıl önce 20m € fiyat biçilen adamı bu kadar komik bir rakama transfer ediyorsan tebrik ederim, transfer böyle olur...

AAAA dedi ki...

olmaz bu kadar. sadece lig etiketi olmasa gerek, hem serie a'nın yıldızı bu kdar sönmüşken. aklım almıyor. sadece gerek isim gerek maliyet açısından süper ötesi bir transfer diyorum.

Fırat Gürsu dedi ki...

Hey kurbanı olduğum palacio, listeden sen de gittin.. Bu sezon takımım ya seni, ya genç viatri'yi veya aslan battaglia'yı almalıydı bocadan.
Oğlum, arjantinli izlemek istiyoruz !

Her Yol Roma dedi ki...

"Türkiye'de scout sistemi oturmadığı sürece" demiş bi arkadaş.

Yahu Palacio'yu dünya tanıyo, adam WC 2006'da oynadı, neyin scoutu??

Adsız dedi ki...

falcao, palacio dan daha yetenekli buonanotte yi alma firsatimiz var ama almiyoruz iste. river 7 istiyorsa 6.5 de bulusun iste. ilk kez cok uygun fiyata arjantinli yildiz alma firsatimiz var ama degerlendirmiyoruz. sonrada ah riquelme, ah quaresma. oldu canim, baska?

venezia dedi ki...

palacio'nun durumuna ; şimdiye kadar nasıl olurda avrupa'ya transfer olamıyor diye şaşırırken bu rakam da bu şaşkınlığa tuz biber oldu,şaka gibi..

Daçe dedi ki...

fm serisinin vazgeçilmezidir sanıyorum. geçen sene almış olsaydı genoa bu adamı, genoa'yla sezonlar geçirirdim valla.

mali dedi ki...

Bu arada Fransa basınında Juan Pino haberi çıktı Galatasaray le ilgili. Portekizli de değil ama:

http://kapalitribun.com/index.php/blog-mainmenu-9/19-kuluep-haberi/109-juan-pablo-pino

zlatan dedi ki...

Ne gerek var şimdi Ferrari'yi karıştırmaya?

berserk dedi ki...

o saçını arkadan çekecek biri diye benim ödüm kopuyor.
italya da çekerler, kestir de rahatlıyalım hep beraber.

Maslow dedi ki...

@zlatan, bence gerek var. konu ferrari üzerinden gitsede tr de olmadık oyunculara olmadık paralar ödenmesine çok güzel bir örnek.

tüm kariyeri boyunca 1 euro bonservis bedeli ödenmemiş adama 5 milyon ödersen adamlarda arjantinden kariyerinin zirvesinde bir adamı aynı bonservis bedeline ve senin stopere verdsiğinin yarısına oynatırsa ferrari karıştırılır bu işe.

zlatan dedi ki...

@maslow

Benim karşı çıktığım konuda o zaten.Neden böyle konularda hep Beşiktaş üzerinden gidilir.Türkiyede transfer politikası yalnış olan tek takım biz değiliz.Fenerbahçe'nin m.topuz a ödediği ücret çoktan unutuldu bile.(Hatta gündeme doğru düzgün bile gelmedi).Yada neden Galatasaray, -lyon taraftarının gitmesine sevindiği- bi' oyunca 8.5 MİLYON AVRO verir?Bunlar doğru düzgün sorgulandı mı ?

barkan dedi ki...

abi o paranin 10 katina adam bizim ulkeye gelmez. arjantinlilerin alayinda bi italyan sevdasi, frenk deyimiyle wanna be italian muhabbeti var. tiksindirirler kendilerinden