15 Temmuz 2009

İngiliz Kaleci Manuel Almunia

İngiliz Milli Takımı'nın kalesinde Manuel Almunia oynar mı? David James dizinde battaniye ile oturan bir adam. Ben Foster iyi kaleci ama Man. United'da 3. isim. Paul Robinson var, Carsson var ama yetmiyor işte. Fabio Capello, Almunia'yı milli takıma çağırabilir. İspanyol kaleci ülkesi milli takımında hiç oynamadı. Londra'da 5 yıldır futbol oynadığından pasaport alma hakkın sahip artık. İngilizlerin de muhafazakarlığı tarihte kaldı. Milli takımın teknik direktörü bir zamanlarİsveçli idi şimdi İtalyan... Kalecisi de İspanyol olsa ne olur...

20 yorum:

indian dedi ki...

valla yazik olur :)

Yabancı dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Olympian dedi ki...

alex de turkiye de 5 yili bitirdi. nobre turk olurken, alex neden olamiyor acaba? burayi takip eden cok arkadas var, bir bilen vardir elbet.

cheese dedi ki...

Joe Hart'i oynatsinlar, 1-2 sene tecrübesizliginden sikinti cekselerde önümüzdeki 10 seneyi garantiye alirlar, ikinci Peter Shilton dönemi baslar.

Fuzzy Logic dedi ki...

ayip olur...

Fabio Luciano dedi ki...

@olympian

alex kendi ülkesinin milli takımında oynadığı için türk vatandaşı olamıyor.bu hakkı elde edebilmesi için benim bildiğim 10 yıl boyunca oynaması lazım türkiye'de.

ama nobre,aurelio gibi kendi ülkesinde milli olmamış oyuncular için 5 yıl gerekli ya da bakanlar kurulu kararı ile örneğin nobre'de olduğu gibi türk sporunu iyi tanıtacak özelliklere sahip olduğuna karar verilirse 5 yıldan az sürede türk olabiliyorlar.

yani alex,yattar gbii oyuncuların bir 5 yıl daha beklemeleri lazım...

tabi bu benim bildiğim.yanlışlık payı olabilir.

Adsız dedi ki...

@Olympian:

Alex kendi takımında oynadığı için Türkiye'de veya başka bir ülkenin millî takımında oynaması mümkün değil.

Wonderkid dedi ki...

bence almunia üst düzey bi kaleci değil. devşiriceksen en azından devşirdiğne değecek bir adam lazım.

natura horror vacui dedi ki...

@Olympian

Türk olabilmesi için tek kriter burada ynadığı süre değil. Asıl ve en önemli kriter Türk milli takımında oynamasına engel olmama. Alex daha önce Brezilya milli takımında oynadığı için Türk milli takımında oynayamaz, dolayısıyla Türk olamaz. Nobre Brezilya milli takımında oynamadığı için, Türk milli takımında oynamasına bir engel yok. Dolayısıyla Türk olabilir.

Adsız dedi ki...

almunia türkiyeye transfer olmasında nereye olursa olsun adını duyunca aklıma hep almunia al bunu alamazmısın demek geliyor

Trevanian dedi ki...

@ Olympian

Nobre'nin vatandaşlığı Murat Aksu'nun sayesinde yasayı suistimalle gerçekleşti. Normalde 5 yıl Türkiye'de ikamet etmesi gerek şart yeter bile değil.

Şimdi bunun istisnası şudur ki atıyorum İsrail'den kaçan Nükleer Fizik Profesörünü veya dünyaca ünlü bir sanatçıyı, yazarı bu basamaklardan muaf edip direk vatandaşlığa bakanlar kurulu kararıyla geçirirsin.Ülke tanıtımı, ülke menfaati için vatandaşlık vermek böyle birşeydir. Ama baban içişleri bakanıysa bu açığı milli takımda bile oynamayacak bir futbolcuyu 2,5 sene sonunda vatandaşlığa geçirebilmek için kullanırsın tabi. Kimseninde gıkı çıkmaz memlekette.

Melih Gökçek'de aynı numarayla Vederson'u Türk vatandaşı yaptı hatırladığım kadarıyla. Her ikiside ülke tanıtımına Ajdar Anik'den daha fazla katkı yaptı diyen bir insan evladı çıkarsa ben de bıyığı keserim aha burdan söz veriyorum.

highhopes dedi ki...

@olympian
alex brezilya milli takımında oynadığı için olamıyor.milli takımda oynayan oyuncular için 10 yıl sanırım vatandaşlık alma süresi

AbSurDMaN dedi ki...

Bence Almunia EPL'deki en iyi kalecilerden ve İngiltere'ye de yetecektir.

@ Berk

İngiltere milli takımı için devşirdiğine değecek adam zaten çoktan kendi milli takımında oynamış bir futbolcu olacaktır.

QuaresmA dedi ki...

almunia arsenal 11'indeki tek ingiliz olacak sanki :)

Schumy dedi ki...

http://transfermarkt.de/de/news/18306/almunia-fuer-england.html

2007' de de hemen hemen aynı söylenti çıkmış.

Ice-Man dedi ki...

bu seviyelerde oynama şansına sahip olup da "armut" olan 2 kaleci bilirim.1-valdes 2-almunia

ayrıca robert green de fena değildir.

delgado dedi ki...

türkiye'de takımında 5 sezon geçirmiş oyuncular türk olmayıp türk statüsünde oynama hakkı kazansalar keşke. istikrarlı takımları ödüllendirme adına bir adım olurdu bu.

Unknown dedi ki...

seviye daralması yaşayan oyunculardan biri.Pek üstünde durulacak gibi değil açıkçası.

RicardoSomocurcio dedi ki...

Robert Green niye düşünülmez anlamış değilim. Bunu yapan bunu da yaptı: Dean Ashton'ın fazla kiloları var diye Emile Heskey alındı milli takıma.

antti_sumiala dedi ki...

bu adam ingiltere milli takımında oynarsa ingilizlerin şapkalarını önlerine koyup düşünmeleri gerekir.. hiç bir extra özelliği yok almunia nın..