18 Temmuz 2009

Florentino Perez vs. Abramovich

Eminim bu karşılaştırmayı çok kişi merak ediyordur. Marca bugün harika bir grafikle vermiş, paylaşmak lazım. Real Madrid başkanı Florentino Perez ve Chelsea'nin patronu Roman Abramovich'in transfer harcamaları karşı karşıya. Kazanan Florentino Perez. 647.5 milyon Euro'ya karşı Rus'un harcadığı para 623 milyon euro. Perez'in 6+1'lik, Abramovich'den 7 yıllık performansı. Bu sezon -şimdilik- harcadığı 210 milyon euro ile solladı Perez, Abramovich'i. Chelsea'da kemerlerin nasıl sıkıldığını da çok güzel anlatıyor tablo. Bir de Perez, az ve özle kalitatif takılmış. Roman Abramovich ise tabloyu kırmızıya boyayıp; kantitatif. Transfer edilen isimleri ve ödenen bonservisleri de merak edenler elde büyüteç buyursun...

7 yorum:

edebivurgu dedi ki...

Belli bir kültürleri yok desem yada futbol geçmişleri yok desem değil. Chelsea yeni doğan bir kulüpte değil ama nedense bir türlü Mourinho'dan sonra toparlayamadılar. Bence sayılı kadrolardan birine sahipler. Barça, Chelsea, M.United, Liverpool; hatta Bayern'i bile katabiliriz bu listeye . Her sistemi, her taktiği oynayabilecek kadro kalitelerine sahip takımlar.

Ku.Ba dedi ki...

Gemilerin büyüklügü arasindaki bariz farkin açiklamasi da herhalde Rus'un transferleri özellikle kendi cebinden ödemesi, ödeyebilmesi, Perez'in ise özellikle kredilere basvurmasi. Degil mi?

berege dedi ki...

bülent bey,

yorumlarınızın ve bakış açınızın tamamına yakını farklı ve özel. ancak yazımda bazen falsolar oluyor gibime geliyor.

kalitatif ve kantatif yerine, niteliksel ve niceliksel kullanırsanız çok daha güzel olmaz mı sizce de?

naçizane,

kolay gelsin.

yokoğluyok dedi ki...

ama perez'in calisip cabalayip kazaniyor abramovich'in topraktan cikanlarla zengin oluyor olusu perez'e arada farki actiriyor bence. bu arada "kalitatif" ve "kantitatif". kimya dersinde gibi hissettim.

M. Alper dedi ki...

Arkadaşlar,

Show TV spor spikerlerinden Orhan Şengürbüz vefat etmiş ya.
Eşi de kanserle mücadele ediyordu.
Allah rahmet eylesin.

r7 dedi ki...

Selamlar,

€ 200 Milyon luk Real Madrid harcamasinin yapildigi 2000-2002 yillari arasinda hakim kur US $ idi, ki o zamanki €/$ paritesi simdikinin yarisi kadardi. Olabildigince reele dokunce, Abramovic in harcamalari daha buyuktur.

ksaadetlioglu dedi ki...

Vatan Gazetesi hemen kapmıs postu... kacırmamıslar :)