17 Haziran 2009

Galatasaray'ın Rus Ruleti

Meira ve Servet'ten 14 milyon euro. Galatasaray parlak hücum hattındaki adamlarını elde tutarken -ya da taliplisi yokken- stopersiz kaldı. Bugün itibariyle bu transfer politikası bana Florentino Perez'in 1. Los Galacticos dönemini hatırlatıyor. Defansa transfer yapmayı sevmeyen İspanyol başkan, yarı sahadan öteye dünya karmasını sürmüştü. Galatasaray'ın savunması ne olacak? Bu kadro tam rus ruletlik! Kalede Leo Franco İstanbul'a daha ayak basmasa da işi bitirilmiş. Bir yabancı bir yerli stoper alacaklar. Yerlinin Ankarasporlu Ediz olma ihtimali yüksek. Servet'in satışı en çok Sabri'ye yarar gibime geliyor. Sağ bekte yabancı kullanma lüksü kalmadı Galatasaray'ın. Manisaspor kalecisi Ufuk gelmeye istekli ama 4 milyon euro bonservis ancak Leo Franco'nun alınmadığı bir ortamda ödenip, kale ona teslim edildiğinde akılcı olurdu. Yine de bu iş sürer daha. Hücum hattı ve defans arasında 3 gömlek fark var Galatasaray'ın. Valencia 3-5 güne kadar resmi bir teklifle gelecek Mehmet Topal'a. Bir İspanyol kulübü da var (Sevilla değil), onlar da teklif vermeye hazırlanıyorlar. Gün itibariyle transfere Rijkaard'ın damga vurduğunu söylemek mümkün değil. Tüm kontrol Haldun Üstünel'de. Sezonu açtıktan sonra elemesi gereken çok adam var Hollandalı'nın. 4. forvet Özgürcan, 3. kaleci Fırat olabilir alt yapı adına. Aydın, Mehmet Güven, Ferdi, Yaser, Volkan Yaman ise kulüp arayacak. Rijkaard ve Neeskens için bir son not. Bu ikilinin kim alt yapı üstatları olduğu söylüyorsa tebrik ediyorum! Neeskens; Ten Cate ya da Co Adriaanese değil. Rijkaard da 5 yıl boyunca yıldızların hakkını veren ve öyle onbir kuran bir teknik direktör. Barcelona'nın 20 yıldır tıkır tıkır çalışan bir alt yapısı var ve bu başarının altında ne Van Gaal ne Rijkaard ne de Neeskens imzası var. Rijkaard, Ten Cate ve Neeskens'e Barcelona'da taktik danışır, rakip analizi isterdi... Bunlar 2. adam!...
Je m'appelle Servet

66 yorum:

mre dedi ki...

Abi Valencia kime teklifle gelecek Topal'a mı?

mute dedi ki...

@mre

Ayhan'a gelecek değiller ya? :)

Bülent Bey, Rijkaard Barcelona'da altyapı sorumlusu değildi ki, teknik direktördü. Tabii ki yıldızlardan oluşan bir onbir kuracaktı, Barcelona onbiri başka neden kurulur?! Ama Valdes'i takıma monte eden (kim ne derse desin hala Barcelona takımının kalecisidir), Xavi-Iniesta ikilisinin çıkışlarını borçlu oldukları kişi, Messi'yi B takımdan A takıma alıp koyan kişi Rijkaard'dır. Adamın altyapıya ve genç oyuncuların gelişimine önem veren bir hoca olarak anılması için 11-12 yaşında çocuklarla mı çalışması gerekir? Rijkaard'ın da olduramadıkları, beceremedikleri vardır. Aynen Wenger'in, Alex Ferguson'un başaramadıklarının olması gibi. Ama yaptıkları açık ve ortadayken Rijkaard'ı "yıldızlardan onbir kuran bir teknik adam" sıfatına sıkıştırmak haksızlık olacaktır.

Yahu adam çalışmaya başlayalı daha şurada bir hafta olmuş, bir başladık altyapı üstadı, yok yıldızların hocası vs. tanımlamalara. Görünen o ki siz de Bülent Bey, genelde haklı olarak eleştirdiğiniz genel akımdan pek uzak kalamıyorsunuz.

Furkan Sorkaç

Pads dedi ki...

BT,
Iskambil kagitlari, zar ve rulet ile mesaj mmi vermek istiyorsun anlamadim. Ya Kibris'tan yaziyorsun, ya da kumarbaz birini ima ediyorsun. Neeskens mi acaba?

Schumy dedi ki...

Sona yaklaşan derken ?

Ömer Cankat Yüce dedi ki...

bülent bey biglia ve babel konusunda ciddi misiniz?vallahi mutluluktan ağlarım.

Fatih dedi ki...

konuyla pek alakasi yok ama soylemeden edemiyorum su vuvuzela ile ilgili yapacak birsey yok mudur Aceto? FIFA'yi mail bombardimanina mi tutmak lazim yani?

http://banthevuvuzela.blogspot.com/

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Topal'ı vermeyecekler bence.Daha genç,ileride satılabilir.Kendiside Servet gibi gitmek konusunda çok ısrarcı olmayacaktır.

Biglia ve Babel transferleri olursa harika,olmazsada o mevkilere birileri illaki alınmalı.Stopere yabancı olarak stoper-sağ bek oynayan bir adam alınmalı,tercihide o yönde kullanırlar herhalde,Neill tarzı biri gelir.Yerli stoper olarak sadece Eren Güngör'e eyvallah derim,Ediz'den birşey olacağını sanmıyorum,Semih Kaya oynasın yeğdir.Köybaşı alınacak deniyordu,o iş bitirilirse Balta'da stopere çekilebilir.Lincoln-Halil takası gündemde,umarım gerçekleşir,gerçekleşmessede Brezilya'lıyı bir şekilde elden çıkartmak lazım.Seneye yabancılar Leo,Baros,Kewell,Stoper,2 yöne oynayan orta saha ve ileri 3'lüde heryerde oynayabilen bir adam olur sanırım,+2 de ise Nonda ve Linderoth.Yabancı striker almak gibi bir hata yapmazlar diye umut ediyorum,bu kontenjan kıtlığında.4-3-3'se sistem ihtiyaç yok...

Kadir dedi ki...

Babel ve Biglia transferinde sona mı yaklaşıldı?

mre dedi ki...

Eldeki yabancıları sayarsak Kewell, Lincoln, Baros, Linderoth, Leo Franco Nonda 6, bir stoper mecbur etti 7 Carrusca'yı hiç saymıyorum. Kalan hakkın mutlaka sağbeke kullanılması gerekiyor. Eğer bir ön libero daha alınırsa Ayhan, Barış, Sarp, Linderoth, Biglia artı gitmezse Topal oluyor ki hiç gerek yok.

pclion dedi ki...

Yalnız Servet'in yokluğu belki yabancı transferi+Emre-Semih'le tolere edilebilir ancak Topal'ın yurt içi ya da yurt dışında yerli alternatifi mevcut değil, kesinlikle yeni bir yabancı gerekir o görev için. Çok uçuk bir teklif olmayacaksa (10-12 milyon euro ve üstü) Topal'ın şu aşamada göndermemek gerek.

Altyapı konusunda ise tespitler kesinlikle doğru, Özgürcan ve Fırat dışında kimsenin kalma şansı olduğunu düşünmüyorum ben de. Ancak Hollanda mantalitesi gereği genç oyuncuları sırf genç diye dışlamayacak, oynatmaktan çekinmeyecek bir teknik heyetimiz olduğunu düşünüyorum, bu bile bir gelişme olarak okunabilir. Neeskens'in altyapı sorumlusu olduğu haberlerinin yanlışlığı da bu yazıyla ortaya çıkmış oldu...

rogg dedi ki...

GS'ın sağda uğur, defans ortasında da Semih Kaya'yı gözönünde bulundurarak Servet'i sattığını düşünüyorum.

'Babel ve Biglia transferlerinde sona yaklaşan GS' Linderoth'u ne yapmayı planlıyor ? Babel'i imza atarken görmeden inanmayacağım.

Defansın ortası bu kadar alarm verirken 2 oyuncu satarak 14 milyon kazanan GS'ın burayı geöen sene nasıl kapatmaya çalıştığını acıyla izlemiş bir taraftarı olarak endişeyle bekliyorum.

Uğur dedi ki...

bizim neden hala bir transferimiz yok?

Biten hangi transferler var acaba

antti_sumiala dedi ki...

babel ve biglia türkiye ligine birkaç numara büyük gelecek oyunculardır.. isim olarak çok büyük oyuncular ve yaşları çok genç.. sonraki yıllarda en azından değerine satılabilir.. bu açıdan bakarsak çok başarılı ve akılcı transferler..

ama bülent abinin de yazdığı gibi defans ve hücum oyuncuları arası kalite farkı bariz olacak gibi.. ama coloccini, neill gibi bir oyuncu defansı toparlayabilir.. tabi ki emre güngör ün 2007-2008 performansına ulaşması gerecek bunun gerçekleşmesi için.. maalesef sağ bek yine sabriye kalacak gibi.. umarım uğur çabuk toparlanır ve eski performansını yakalar..

peki bu transferler gerçekleşirse nonda-lincoln ve linderoth un akıbetleri ne olacak... onlarla ilgili bir gelişme var mı??

Unknown dedi ki...

Sağ bekte bence Uğur oynayacaktır.
Babel ve Biglia transferinde sona yaklaşan Galatasaray'ın savunması ne olacak?
Derken ne kadar sona yaklaştık?
Teşekürler...

bulwai dedi ki...

biglia yı herhalde topalın yerine düşünüyorlar.babel ise 4-3-3 ün hücum hattı için iyi bir tercih.ama herşeye rağmen topal ve servetin satılmasını istemiyordum.heleki kaliteli türk oyuncu sayısının bu kadar az olduğunu düşünürsek.çünkü yabancılarınız ne kadar iyi olursa olsun türkiyede başarılı olmak türk oyunculara bağlıdır.

Emin Öner dedi ki...

mre

muhtemeln öyle gözüküyor...

Emin Öner dedi ki...

mre

Son günlerde bülent abinin yazılarını baz alırsak muhtemeln mehmet topala gelecek diye düşünüyorum

Omnis determinatio est negatio dedi ki...

"Orta sahada Valencia 3-5 güne kadar resmi bir teklifle gelecek. Bir İspanyol kulübü da var (Sevilla değil), onlar da teklif vermeye hazırlanıyorlar."
Bu cümleyi çözemedim. Arda'ya mı geliyorlar?

Erdal Güngör dedi ki...

Kimi kastediyorsun bilmiyorum ama kimse Neeskensin vs. alt yapı uzmanı olduğunu yazmadı yada yazdı ben görmedim.Söz konusu olan Rijkaard/Neeskens alt yapıdan yetişen gençleri daha üst seviyeye çıkaracakları,buna şahsen hiç şüphem yok.Barcelona alt yapısı bizde de mevcut hatta 25 yıldır,isimleri yazmaya gerek görmüyorum ezberinde herkesin.

Bu telaşı anlamıyorum,hiç olmadı savunmaya kum torbaları dikeriz :))) şaka bir yana durun bakalım kesin konuşmak için daha çok erken,servet satılmasaydı kimbilir neler yazılırdı. ;)

rustukursad dedi ki...

Sıradaki yazı;
"Rıfkı, Sadri Şener'de kaldı"

reverdy dedi ki...

bülent abi lost sana yaramış.bir cevap verip 10 yeni soruya kapı açıyorsun :)

CT dedi ki...

@mre

Vallahi ben soracaktim simdi? Benden uzun yasayacaksin kardes :)

Büyük Kaptan dedi ki...

bu sene dünyada real madrid, türkiyede fenerbahçe sayesinde transfer piyasasında yerinden oynamadık taş kalmayacak gibi.. real kaka, cr'yi alıyor, valencia mali sıkıntıda, villa ve silvayı iyi bir ücrete ellerinden çıkaracaklar, barça devreye giriyor, piyasa yükseliyor, valencia elde edeceği parayla m.topal hayalleri kuruyor, ezeli rakibinden geri kalmak istemeyen gs hollandalı avında.. yalnız biglia haberleri 1 senedir fenerbahçe için yazılıp çiziliyordu, poulsenin nazı usandırırsa fb devreye girebilir biglia için.. malum bu sene aziz yıldırım ateş gibi, rakiplerine nefes aldırmıyor..

mts dedi ki...

topalı satarsak fenalara geliriz. ama orta yol bulunsun teklif iyise bonservisin yarısını şimdi versinler, yarısını seneye. bidahaki sene sonunda topal onların olsun

up the h@mmers dedi ki...

galatasaray yönetiminin görevdeki en doğru 2 kararıdır meira ve servet i satmaları;meira transferi bonservis parası, meira nın aldığı yıllık ücret ve yaşı itibariyle başlı başına yanlış bi transferdi ve dervre arasında piyango gibi bişeydi bu transfer bizim için..servet oayına gelince alt yapıdan oyuncu yetiştirme kültürü olan tek takım g.saray zaten artık oyuncu satıp para kazanmayıda öğrenmeliyiz..sağlam bi emre güngör ü anadolu kulüplerinden alınan hiçbir oyununcunun kesebileceğini düşünmüyorum..son olarak yazmadan geçemicem manisa dan sezer ve nizamettin i düşünce bizimkiler en azından yabancı kontenjanından birini sağ bek için kullanabilirler..

berserk dedi ki...

AY ateş olsa ne kadar yer yakar ya :)
Tüm isik olan yerlileri aldilar 2012 Europe Cup da yokuz demek ki,
klasik işte her yaz şampiyon fb dir,
degisen bisey yok, kupadan eledik mi tamamdir :) Ayrıca Lugano gitti diyo fb li arkadaslarim öyleyse cok övülen Bilica' yı görücez, belini döndüremeyen Nonda son maçta maymun etti unutmadik.
Carlos kalıp Babel de gelirse seyreyle sen cümbüsü.

erdersson dedi ki...

mehmeti piyasası varken göndermek lazım.ve yerine başka bir genç koyabiliriz.bazı oyuncuların yeri dolar.mehmette butür oyunculardan.bazıları olmadığı zaman takım duruyor.mesela arda-lincoln-kewell-baros gibi.bunlar olmadığı zaman yada bu tip oyuncular olmadığı zaman yoklukları çok hissedilir.prese karşı top yapamazsın.doldur boşalta gidersin.ama mehmet topalın yeri bir şekilde dolar bence.servet inde gitmesi aslında fena olmadı.çünkü bu sistemde rijkaardın sisteminde daha hızlı stoperlere ihtiyaç olacaktır.fatih akyel tipi defans oyuncularına ihtiyaç vardır.ama gerek duran toplarda gerekse fiziği ile rakiplerini yıldıran bir oyuncuydu servet.top kullanma tekniği ise zayıftı.ama ikili mücadelelerde çok iyiydi.servetinde yeri dolar.ama arda-lincoln vb yeri biraz pahalı transferlerle dolacağı için bunların elden çıkmaması lazımdır.

cakarkeyf dedi ki...

Leo+Yabanci stoper+Yabanci sagbek+Kewell+Baros+Lincoln+Nonda+
Linderoth+Carusca+Babel+Biglia

11 kişi etti, oyle ise; Carusca(kesin)+Linderoth(kesin)
+nonda ve lincoln'den biri veya her ikisi de gidici. Bunlari gondermek de mesele.

Linderoth kalacaksa Biglia olmaz zaten, Rijkaard'in da yabanci 1 stoper+1 sag bek istedigini biliyoruz, bir de yerli stoper lazim tabi.

Zor iş bunların hepsini yapmak.

serbestvurus dedi ki...

Wikipedia'ya göre Ryan Babel'i almışız...

Ryan Guno Babel (19 Aralık 1986,Amsterdam) Hollandalı profesyonel futbolcu. İngiltere'nin Liverpool F.C. takımında forma giymektedir. Sağ ayağını kullanmaktadır ve bir kanat oyuncusudur. Santrafor olarak da görev yapmıştır. 2005 yılından beri Hollanda Millî Futbol Takımı'nda da görev yapmaktadır.Yönetici Haldun Üstünel'in GS TV ye yaptığı açıklamada Ryan Babel Galatasaray ile 2+1 opsiyonlu olarak anlaşmıştır. Galatasaray Babel'in kulübü Liverpoolla 10 milyon euro bonservis bedeli karşılığında anlaşmıştır.

Dincer dedi ki...

Eğer Linderoth eski Linderoth gibi oynarsa Mehmet Topal'dan stoper olarak da faydanılır bence, hem topu da iyi oyuna sokan bir stoperimiz olmuş olur.. Tabii yazın biraz çalışması lazım bu pozisyonun hakkını vermek için :)

mts dedi ki...

hala vikipedia diyenler var yaa

mts dedi ki...

linderoth kalıcaksa sağ bekte değerlendirilebilir. bu sene bi maçta öyle oynadı fena değildi

father vic dedi ki...

mehmet topal 8-10 neyse verilmeli..hiç bi zaman bu değeri geçemez bence çünkü gelişime açık bir futbolcu değil..yerli stoper olarak ali turan alınmalı..linderoth carrusca kesinlikle gönderilmeli..emana alınmalı(topalden gelicek para muhtemelen yeterli olucaktır hatta biraz artabilirde)barış,adam olucaksa lincoln(yoksa deco tarzı bigliaya göre daha üretken bir oyuncuorta)3 lüyü doldurur çok rahat..arda baros babel ilerde 10 numara olur stopere de kiralık ve satın alma opsiyonlu cacares olabilir yabancı olarak..

TG dedi ki...

eğer transferin başında haldun üstünel olmasaydı servet'in transferinden sonra endişelenirdim ama haldun üstünel'in servet'in yerini dolduracağını düşünüyorum...

ikitasbirtop.blogspot.com

mes dedi ki...

Abi Babel ve Biglia transferlerine ilk defa bu kadar ciddiye aldım çünü referans sensin ama ne bileyim Babel çok uzak geliyor. Topal'ın satılmasına kesinlikle karşıyım çünkü bu adam bir joker. Ben bu Biglia transferi gerçekleşirse Topal'ın yeni stoper'imiz olacağını düşünüyorum , yanına iyi bir yabancı alınırsa çok iyi olur gibime geliyor.

Sade dedi ki...

lost in post!

bahtiyar dedi ki...

bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama galatasaray, fenerbahçe transfer stratejileri tamamen yer değiştirmiş gibi. galatasaray genelde kaliteli yerli oyunculara ağırlık verir çoğunlukla da bedavaya elinden kaçırırdı, aynı süreçte fenerbahçe üst düzey yabancıları transfer eder genelde iyi paralara satardı. son 2 senedir fenerbahçe yerli kaliteli oyunculara yönelirken galatasaray yabancı oyuncu kalitesini yükseltti ama ciddi yerli oyuncu kalitesinde düşüş var. bence bu gidişat galatasaray için olumlu değil servet gittiğine göre elimizde üst düzey verim alabileceğimiz arda,mehmet,hakan balta,ayhan dışında yerli oyuncu kalmadı. uğur uçar ,emre güngör gibi sakatlıktan nasıl dönecekleri belli olmayan oyuncular ve istikrarlı performansı olmayan sabri, barış gibi oyuncuları saymazsak. 6+2 kuralını da düşününce bana pek de olumlu bir gidişatmış gibi gelmiyor.

dr feelgood dedi ki...

"Babel ve Biglia transferinde sona yaklaşan Galatasaray'ın savunması ne olacak?"

ilerde babel orta da biglia olursa defansta ben oynasam bile farketmez :)

biglia-topal(ya da linderoth) orta sahası pek top yaptırmaz karşı takıma.

takımın mantalitesi acaba "yediğinin 2-3 katını atmak" üzerine mi kurulacak :)

BT dedi ki...

Fabregas ve Pique'nin Rijkaard döneminde Barça'dan ayrıldığını hatırlatmak lazım yazdıklarım üzerine.

Babel ve Biglia da, ikisi de zor transfer ama listedeler.

ek dedi ki...

Tabi ki takim icin gitmesi kotu, ancak eger kalsaydi performansi kesin duserdi, belkide ikinci bir Hasan Sas vakasi yasardik. Kendisi icin iyi, 8 milyon iyi bir rakam. Bundan daha iyisi olamazdi - kotunun en iyisi.

mts dedi ki...

abi sona yaklaşmak başka listede olmak başka

rogg dedi ki...

Mute futbola geri dönmüşsün hadi hayırlısı

csr dedi ki...

ziya sengul de hiddink icin benzer bi seyler soylemisti..

yildizlar var babamda basarili olur gibi :)

barcelonada basarmak kolay gibi bi yazi.. enteresan geldi.. sanirim cok 'farkli bi yorum' da yapilmis oldu sonunda :)

conqierors dedi ki...

Mehmet TOPAL'ı gönderelim diyenlere hayret ediyorum. "İçimizde İrlandalılar var" Gelişim göstermiyor deniyor da bu sene 2. yarı zaten takım olarak kötüydük. Mevki olarak o bölgede kim oynarsa oynasın ismi ön plana çıkmaz, görünmez kahramanlar yani. Genç oyuncular asla satılmaMAlı. Özellikle Aydın,Özgürcan,Zafer,Yaser,Semih. Bu oyuncularda istkrar mı gösterdik ki iyi topçu değil diye göndericektik. Sabriye ve geçen sezon Mehmet Güven'e tanınan şans tanınmadı ki,
Van persey, Ramsey, Fabregas, Adebayor, Messi, Toure,Dani Alves kaç yaşlarında. ???

Bu işler bakarak öğrenilseydi Kedi KASAP olurdu.

kretheus dedi ki...

linderoth u orta sahada kullanip, topal'i defansta kullanabilirler mi acaba.. Orta sahadan defansa donen bircok oyuncu var biliyoruz..

Bu arada ben kendi adima Rijkaard ve Neeskens ' in alt yapiyla ilgili cikan bir haberini okumadim ancak cok net hatirliyorum bir Albert Roca( yeni kondusyoneri Gs'nin ) adi gecti, sanirim bu adam Rijkaard ve Neeskens'ten daha faydali olacaktir.

Kieran dedi ki...

stoperde iki emre ve semih kaldı sadece bu durumda stopere kesinlikle bir yabancı gerekiyor.sağ bek'ede bir yabancı alınması gerekiyorsa ve leo franco'da gelecekse yabancı problemi nasıl çözülecek.bence leo francodan vazgeçilsin.kaleye ufuk ceylan alınsın stopere ve sağ beke yabancı alınsın.

http://fairlydetermined.blogspot.com/

khaos dedi ki...

Ben derim ki, Tarihinde ilk kez oyuncusundan para kazanıyor Galatasarayımız.. Bence iyide yapıyor..
İlk kez umutluyum ve iyi transferler geleceğini umuyorum.

breath dedi ki...

linderothu defans anlaminda her yerde kullanabilir rijkaard, adam kendini cok iyi unutturuyor zira kendisini biz bile unutmus durumdayiz iki sezondur.

i$bu futbolcunun bu sezon da pek i$e yaramayacagindan bir klup bulup gitmesi ne kadar guzel olurdu.

ona verilen $ans gosterilen sabir, semihlere, ferdilere, alparslanlara
gosterilsin yanacaksak yanalim ama adam kazanalim

meirayi aramadigimiz gibi serveti de iyi bir kombinasyonla tolere edecegimizi dusunuyorum, devir para devri. serbest kaldiginda el sallayarak ugurlamaktansa para kazanarak gitmesi pek daha hayirlidir.

gökhan42 dedi ki...

eskiden futbolcu satamıyoruz derken şimdi durum yavaş yavaş değişiyor gibi fakat şu anda farklı bir durum ortaya çıktı: futbolcu satıp, kadro kalitesini koruma gereği
yani mesele aslında sadece futbolcu satıp, kar etmek değil, aynı karı yine edip, kadro kalitesini korumak önemli olan. mesela lyon bu işi en iyi yapan ama kuluplerimizin orayı örnek alması gerekiyor. 2004 te transferin son gününde edmilson u barca ya sattılar ama 1 gün içinde cris i transfer edip, kadro kalitesini korumayı bildiler. 2. bir yol ise kadro içinden açığı kapatmak olabilir, onu da geçen sezon sevilla yaptı üstelik teknik direktör pozisyonunda bile.

dogan pamuk dedi ki...

babel in geleceğine inanmıyorum ama inşallah yanılırım.
ayrıca rijkaard ın oyun düzenine (eğer barca daki sistemi oynatmayı düşünüyorsa) mutlaka biglia lazım oraya. mehmet topal tamam iyi bir çapa ama ileriye yönelik çok yaratıcı değil tek topu da iyi oynayamıyor,tekniği yüksek değil top kontrolü de çok iyi değil. biglia kesin gelecekse iyi paraya satılabilir. stopere ediz i bekliyorum inşallah olur. uğur uçar patlama yaparsa süper olur defans adına.
herşeye rağmen içimde bir korku var bu rijkaard dönemi fos çıkıcak gibi geliyor hadi hayırlısı.
ayrıca bu gelişmelerin en sevindiğim tarafı yönetimin girişimciliği oldu.

vangobbel dedi ki...

@BT

fabregas barcelona'da kalsa şu gelişimi göstermesi imkansızdı. o yüzden zamanında rijkaard'ın fabregas'ın gidişine izin vermesi o kadar da anormal bir olay değil. şu anda hücumunda tonla adam bulunduran real madrid alipio'yu atıyorum valencia'ya verse, alipio orada kalitesini çok yukarı çekse ben madrid'in, pellegrini'nin yaptığını eleştirmem, aksine takdir ederim. zira mümkün değil bazı oyuncuların bulundukları takımda ilerleyebilmesi. irfan başaran aynı durumda mesela galatasaray'da. bir teknik direktörün galatasaray gibi bir takımda cesaret edip irfan'ı oynatması mümkün değil. yine altyapıdan gökhan öztürk sırf oynayabilmek için galatasaray'dan kaçış yolları arıyor gibi. yani kısacası bu transferler göreceli, fabregas barcelona'da kalsa jonathan marc crosas'tan daha ileriye gidemeyebilirdi.

MiyOzzy dedi ki...

@vangobbel'e bir açıdan katılıyorum. Bize baktığımızda şu an Bank Asya'da sıkıntılı bir takımda 17 gol atmış Özgürcan'ın kendine güveni gelmiş şekilde kampta boy gösterecek.

TerryM0re dedi ki...

@vangobbel
İrfan'ın sözleşmesini fesh etti Galatasaray...

Schumy dedi ki...

@ TerryM0re

TFF 2011'e kadar sözleşmesi var diyor ?

vangobbel dedi ki...

@TerryM0re

bu haberi ilk kez duyuyorum, resmi siteden açıklanmadı, herhangi bir kaynak da bulamadım bu sözleşme feshi ile ilgili. onun dışında irfan sadece bir örnekti, kendisi 16 yaşında bile ingiliz kulüplerinin takibinde olduğu için örnek verdim. ama o dönemin üzerinden yıllar geçti, beylerbeyi'nde bile yedek kalmaya başladıktan sonra zaten ümidi kesmiştim. bir oyuncunun psikolojisi çok önemli, ben o yaşta beylerbeyi gibi bir takıma giden, ve çok büyük gelecek vaadeden bir oyuncunun artık hedeflerini yükseltebileceğine inanmıyorum. düşünün ki 17 yaşında bir oyuncusunuz, a takıma çıkma ihtimali en fazla olan isimlerden biri olarak gösteriliyorsunuz. ancak bir bakıyorsunuz beylerbeyi'ne gidiyorsunuz, ardından orada bile kadroya giremiyorsunuz. aynı dönemde mehmet güven gibi vasat bir oyuncu "büyük galatasaray"da forma şansı buluyor. şu saatten sonra ben irfan'ın beklenen düzeye ulaşmasını mümkün görmüyorum. sözleşme feshi haberi doğruysa galatasaray çok da yanlış bir iş yapmamış. cafercan, mülayim gibi yıldız olmanın kapısından dönmüş tonla adam çıkardı galatasaray. bunların bazıları irfan gibi bahtsızlıktan, bazıları da yetenek eksikliğinden o kapıdan içeri giremedi. sonuçta her dönem belli isimler ön plandadır galatasaray altyapısında, mesela erkan ferin gibi benim zamanında çok beklediğim bir oyuncu şu anda yok ortada. cem sultan da 4 yıl sonra beylerbeyi'ne gidip yedek kalmaya başlayabilir zihniyet değişmezse. yine irfan örneğini ortaya atacağım, geçen sezonun ikinci yarısı irfan beylerbeyi'nden geri çağrılsa, lincoln'ün yerine sahaya çıksa kesinlikle ondan iyi bir performans sergilerdi diye düşünüyorum. irfan sahada istediklerini yapamasa bile takımın ve kendisinin durumu şundan daha kötü olmazdı.

not: irfan'a yeni sözleşme önerilmemiş büyük ihtimalle, tff'nin sitesinde kendisinin sözleşme bitiş tarihi mayıs 2009 olarak gösteriliyor. ancak aynı sayfada kendisi halen galatasaray futbolcusu olarak belirtilmiş.

cerkez1905 dedi ki...

Galatasaray senderos ile anlaştı 2+1 yıllık hadi ilk benden duyun :)))))

osmancanpolatblog.com dedi ki...

cerkez

nerden duydun abicigim sendemi duyumculardansin su siralar habire duyumculara ortalikta dolasiyor da onun icin dedim senderosa gelince bize faydali olacaktir cok iyi oyuncu isallah verdigin haber dogrudur

TerryM0re dedi ki...

Bende diyorum ki irfan başaran, m. ali atam, erkan ferin, volkan bekçi ile yollar ayrıldı.
Yakında resmi isteden açıklanır...

vangobbel dedi ki...

@TerryM0re

tamam yahu bir şey demedik :) zaten çok da yanlış bir hareket olmaz bu sözleşme feshleri, ilgili oyuncuların artık kariyerlerini bir üst seviyeye taşımaları çok zor ve emek istiyor. galatasaray bunu sağlayabilecek bir dönemde değil şu anda.

Adsız dedi ki...

Kim gelir, kim gider bilmem ama Servet'in yerini dolduracak biri lazım. M. Topal kalsın, 2 senedir süren sakatlık laneti devam ederse Topal'ı mumla ararız.
Bu arada alttaki "Je m'appelle Servet" linki çalışmıyor Aceto.

TerryM0re dedi ki...

@vangobbel
K.Bakma biraz sert bi çıkış olmuş..Bence de onlar için en iyisi bu kiralık gittiklerinde oynamayı bırak sure bile alamıyorlar..:/

Umur Burak Ayaz dedi ki...

Galatasaray van der Vaart veya Sneijder'den birini alamaz mı ya? Gerçi Sneijder 27m €, Vaart da 15m €'ya Real'e gelmiş ama Vaart'a 10m € versen gelir gibi duruyor :) O değil de, GS transfer yapacaksa öyle göstere göstere yapmaz. İngiltere'ye Babel'i almaya gider Kuyt'u alır gelir, Biglia'yı almaya gider Yattara'nın kardeşini alır :)

Ben bekliyorum böyle bir şey :)

murat durgun dedi ki...

gelişme yok mu daha ?

adsumcu dedi ki...

Aceto'nun yerli basın Avrupa basınında çıkan her habere atlıyor mealindeki yorumu hepimizin malumudur herhalde.Bakın demin dolaşırken buna nasıl da güzel bir örnek buldum.
Habertürk'ten alıntı:
Tuttomercatomercatoweb.com adlı sitede yer alan haberde, Rijkaard'ın Real Madrid'ten ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Klaas-Jan Huntelaar ve Atletico Madrid'te forma giyen John Heitinga'ya talip olduğu iddia edildi.

Sitenin adının yanlış yazılmasını bir kenara koyalım ve habere göz atalım:
Secondo il giornale Vatan, i nomi più caldi per il prossimo mercato sono due in particolare, si tratta di due olandesi: Klaas-Jan Huntelaar (25), attaccante del Real Madrid e John Heitinga (25), difensore che gioca nell'Atletico Madrid.
(Vatan gazetesine göre, gelecek transferdeki en "sıcak" isimler özellikle bu ikisi, iki Hollandalı).

Yani anlı şanlı haberturk.com Vatan gazetesine dayanılarak bir italyan sitede yer alan bir transfer haberini döndürüp dolaştırıp önümüze, çeviri yapmaya gerek bile duymadan, koyabiliyor.İş siyah-beyaz reklam yapmakta değil, biraz araştırma yapıp haberleri öyle bize aktarmakta olmalı.

eiDur dedi ki...

Fırtına öncesi sessizlik mi var aceba? (:

CaRtMaNtR dedi ki...

Sağ bek ve stoper oynayabilecek Orhan Şam ve Stoper rotasyonuna eklenecek Ediz veya Eren gibi isimlere birde satın alma opsiyonlu bir Caceres eklenirse bu postta sözü geçen Babel ve Biglia transferleri sonrası takımın arkasıda sağlama alınmış olur. Tabi Babel ve Biglia transferi olursa Haldun Üstünel'in Florya'ya heykelini dikmek gerekebilir. Hele birde Caceres'ide bonservis opsiyonu ile alırsa şart olur :D