17 Haziran 2009

Lugano'nun Beş Benzemez Eli

Beşiktaş'ın stopere ihtiyacı var mı? Yok görünüyor. İki gündür kulislerdeki söylenti ne peki? Lugano Beşiktaş'a geliyor. Beşiktaş'ın transfer politikası ayrı bir yazı konusu olsun ben Lugano ile devam edeyim. Öncelikle derbide gördüğü kırmızı kartın sözleşme yenilemediği için sakatlanmamak için olduğu fikrimin arkasındayım. Kasıtlı gördüğü bir karttı. Uyanık menajer Figer bu kez duvara tosladı. İtalya'dan teklifler var baskısıyla Fenerbahçe'den 3.2 milyon euro istedi Lugano için. Bu paranın yarısını bile İtalya'da vermeyeceklerini bile bile. Takım içinde yerli yabancıdan önce bir mevki hiyerarşisi var elbette. Stoper 3 milyon euro alırsa, 10 numara ve santrfora kaç para vereceksin? Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi sol beki Roberto Carlos'un aldığı 4 milyonun ikisi şöhretinin faturasıdır ve tartışma dışıdır. Sezon ortasında Juventus izlediğinde "dağınık" raporu ile dönmüştü. Vatandaşı Montero'nun kulisi de yeterli olmadı. Juventus taraftarın protestosuna rağmen Cannavaro'yu geri getirdi. Mellberg'de gözden çıkardılar. Türk kulüplerini yolunacak kaz gören Figer şimdi Demirören'in eline bakıyor. Mehmet Topuz transferinin intikamını almak isteyen Beşiktaş başkanı Lugano'ya bu parayı verir mi? Uruguaylının İtalya'da bir takımdan alacağı maksimum yıllık 1.3-1.4 milyon eurodur. Fenerbahçe'nin önerdiği ise Deivid'in aldığı rakamdı: 2.3 milyon euro. Lugano baktı ki Fenerbahçe filmi koparıyor; anında Aziz Yıldırım yönetimine sallamaya başladı. Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak buna mı deniyor?

18 yorum:

cortez85 dedi ki...

sí señor. ROBERTO CARLOS gran leyenda.!!!!!!!!
vamos fenerbahce

mre dedi ki...

Hani Galatasaray'la adı geçse anlarım da Beşiktaş'ın belki de en fazla elemanının olduğu bölgeye, hem de elindeki yabancı bolluğuna rağmen bir de Lugano'yu getirmesi çok anlamsız. Bu arada Figer'le iş yapanın burnu boktan, eli cebinden çıkmazmış diye bir atasözü uydurdum şu anda.

djemba dedi ki...

"Stoper 3 milyon euro alırsa, 10 numara ve santrfora kaç para vereceksin?"

ote yandan Lugano'nun gecen sezon Semih'in attigi kadar gol (7) attigini da belirtelim...

sayerlack dedi ki...

Bir fenerbahçeli olarak bu Lugano yu hiç begenmedim,adam benim gözümde saatli bir bombaydı.GS ile oynadığımız kupa maçında Fenerbahçe'yi yakan isimdi.Topu oyuna sokma becerisi hiç yok.Kaş yapayım derken göz çıkaran futbolcuların başında gelir.İşyerindeki arkadaşlarım şahittir, hiçbir zaman ne futbolculuğu ile nede karakteri ile Fenerbahçe'me yakıştıramadım.Lugano Güle Güle.

bahtiyar dedi ki...

lugano aslında servet'in transferinden sonra tam galatasaray'ın ihtiyacı olan adam. ama işte bu transferi yapmak için biraz midesiz olmak lazım benim bünyem kaldırmaz bu adamı. eminim beşiktaşlılar da istemiyorlardır lugano'yu aynı şekilde, ama demirören bu ne yapacağı belli olmaz sırf bu intikam hissiyle gider lugano'yu alırsa şaşırmam.

zenmaster dedi ki...

sinek 3 kupa 6 varmış elinde:) blöf de bir yere kadar

cemal ersan dedi ki...

okan başkana selam olsun gelmiş geçmiş en iyi sol bek roberto carlos..belki de tum zamanların en iyi 11 ini yaparken yeri garanti olan tek oyuncudur..

Erdi Arslan dedi ki...

Karakterini hiç sevmem savunmasını çok severim Lugano'nun. Kim ne derse desin geçen sene Drogba'yı (sakattı tamam ama) etkisiz hale getirebildi bu adam.

Panenka dedi ki...

Deivid 2,3 milyon euro yıllık ucret bence cok fazla. Deivid'in havasina bakan Carlos kadar kariyerli sanir. Sanki Avrupa'nin dev takimlarinda kariyer yapip gelmis.

Ona 2,3 fazla. Lugano'ya istedigi ucret hakkinda aceto'nun yorumuna katilmakla birlikte kendisine sempatim oldugundan kalmasini isterim. Ama 3,2 milyon euro gercekten takim ici dengeleri bozar. Besiktas alirsa bence cok iyi transfer yapmis olur. takim ici dengeler dengesiz demiroren'in umurunda olmaz zaten.

eskikapalı dedi ki...

lugano'yu BEŞİKTAŞ forması ile izlemek istemem, bunu her fırsatta dile getiriyorum zaten illa yabancı bir defans lazımsa Zapo gönderilmesin...

Büyük Kaptan dedi ki...

galatsaray luganoya 3.2 m€ verecek kadar zengin değil, ama bu parayı verebilse dünden razı.. demirörenin de yaralı bir savaşçı gibi intikamla yanıp tutuştuğu kesin. kusura bakmayın ama ne taraftar ne yönetim lugano transferine karşı çıkmaz beşiktaşta.. sitelerde forumlarda bir kaç gün mırın kırın olur sonra bağırlarına basarlar, hem basmayıp da ne yapacaklar? peki lugano para için ezeli rakiplere gider mi?? orası kesin..

aceto bence senin bu figer yazılarından sonra aziz başkan uyanmış olabilir :) topuzun imza töreninde menajerlik sistemi değişmeli diye açıklama yapmıştı :)

kuzen larry dedi ki...

Bülent bey oyuncu maaşlarından vergi kesintisi türkiyede ne kadar avrupa da ne kadar? bunu karşılaştıran bir yazı yazarsan sevinirim. Böylece aradaki farkı daha iyi anlayabiliriz diye düşünüyorum. Türkiyede sıfır vergi verdikleri doğru mu mesela? Eğer öyleyse klüpler buna göre pazarlık yapamaz mı oyuncularla?

Gala's dedi ki...

Türk futbolunun böyle bir canavardan kurtulduğuna sevndim. Bjk de almaz umarım.

june.one dedi ki...

Lugano'nun Galatasaray'a gitmesini cok isterim.Medyanin iki yuzlu halini gormek bakimindan

dogan pamuk dedi ki...

lugano nun hesabı içine patladı. sıradan bir italyan takımına gider fenerdeki kadar ancak kazanır.
chealsea ile inter e iki güzel fiyat 2.3 e fırladı. valla şu fenerli topçulara helal olsun işi biliyorlar yok beni zico istediydi yok ben avrupada oynarım. türkiye standartlarında deivid e o parayı verirsen lungano fazlasını istemekte haklı.

beckham07 dedi ki...

bir şekilde takımda tutulmalı, yoksa aurelionun gitmesiyle dağılan orta sahadan sonra luganonun gitmesiylede defans dağılır. bekir, bilica ile olmaz. bi başka yabancınında luganonun açığını kapatacağını sanmıyorum.

june.one dedi ki...

daum geromeli getirecekse gidebilir.

Azgard dedi ki...

@cem

harika tespit..

Fenerbahçe ruhuna aykırı adamları transfer etmektense (topuz,ali bilgin,burak,emre..) en azından mücadeleci ruhu olan bir adamı elde tutmak daha iyidir.