17 Haziran 2009

Denizli'nin Düşeşi

Kulüp hangi rakamı isterse istesin, alıcı kulüp ne verirse versin, kulüp futbolcuya görüşme iznini versin ya da vermesin. Bunlar hepsi teferruat. Önce futbolcu isteyecek. Önce futbolcuyu ikna edeceksin. O futbolcu sözünden dönmeyecek. Figo'yu da 9 yıl sonra Cristiano Ronaldo'yu, Kaka'yı da bitiren, masa altından bize gel diye not yolladığı Zidane'ın kafa salladığı adam Florentino Perez'in yaptığı budur. Futbolcu verdiği sözden dönerse ne ala! Yıldırım Demirören insanın sözüne, Aziz Yıldırım hukukun gücüne inandı bu transferde. İki takımın da Mehmet Topuz'a ihtiyacı var mıydı? sorusu elbette ki bugün tartışılmıyor! Demirören, post Topuz sendromunun etkisiyle kendini İspanya'ya attı. Villarreal ile anlaştım dedi. Sezonu gol atamadan tamamlayan ve La Liga'da kalırsa muhtemelen Osasuna, Getafe, Valladolid gibi takımların isteyebileceği Nihat "dönmüyorum" dedi Beşiktaş başkanına. Sonra ne öğrendik? Villarreal başkanı benden kimse Nihat'ı istemedi dedi. Neydi bu Nihat rüzgarı peki? Şampiyonlar Ligi'ne direkt giden, kasasına 10 milyon euro koyan Beşiktaş, Mehmet Topuz vakasında 15 gün ve çok daha fazlasını kaybetti. Mustafa Denizli'nin Şampiyonlar Ligi'nde altıda sıfır çektiği Fenerbahçe macerasından sonra Beşiktaş'a attığı yeni imzanın gecikme sebeplerinden biri de -diğeri milli takım hayali- budur. Denizli yorumcuyken de bu kadroyu eleştiriyordu. Kadro -Ernst takviyeli- aynı kadro. İki kanadındaki 4 adamın tartışıldığı, yine ve yine "Delgado bu işin altından kalkar mı? diye sorulduğu ve forveti 2.3 milyon euroluk (!) Nobre'ye teslim Beşiktaş'ın bugün itibariyle yaptığı transferlerle Avrupa'da gerçekten de Denizli'nin kısmetine ihtiyacı olacak.

22 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Denizli bu sezon ağırlığı ŞL'ye verecek, bu bariz.

Ama nasıl olcak, meçhul. Aralık ortası flu gözüküyor...

mre dedi ki...

abi senin post böyle bir haber olmuş. foto üzerine haber mi yoksa haber üzerine foto mu bilmem???
http://www.bizimhaber.com/haber-Mourinhonun-Fenerbahce-efsanesi-gercek-cikti-133733/

yakında detektif olacam :)

armgn dedi ki...

ama denizli kadrodan çok ertuğrulu eleştiriyordu. kadro türkiye için yeterli diyordu diye hatırlıyorum ben ki yeterli değildi ama diğerleri çok kötüydü. öte yandan avrupa'da bu kadro yapısı ile sıfır çekmeye adaydır beşiktaş

arsw dedi ki...

mustafa denizli'nin beşiktaş ile sözleşme yenilemesindeki gecikme aslen fatih terim'in milli takımı bırakma ihtimaline karşılık bir durumdu. beşiktaş ve milli takım açısından işler biraz ters gidecek olursa ikinci transfer sezonunda mustafa hocanın milli takımın başına geçmesi büyük bir ihtimalder.

SirEvo dedi ki...

Nihat'ın düşünülmesi büyük bir hataydı. 2-3 maçı ard arda çıkaramayan, La Liga'da senin de dediğin gibi gol atamayan adamı ne yapacaklardı anlamıyorum. Bir de onca para verilecekti. Çok sevindim alınmamasına ama hala ortada adam gibi transfer yok.
Yakın zamanda, şu takıma 1 tane adam gibi sol bek, 1 tane stoper gibi stoper 1 tane de gol atmayı becerebilen ve Nobre'yle uyumlu olabilecek forvet alınması gerekiyor.

Panenka dedi ki...

Denizli'nin kismeti...
Aceto'ya ve basinin buyuk bolumune gore kismetli. Bana gore maharetli.
Sampiyonlar liginde sifir cekmisliginin yaninda sampiyon kulupler de yari final oynatmisligi da var. Ne de olsa kismetli adam!

varol döken dedi ki...

denizli, bir daha hayatında asla bu kadar çalışmaz, orası da şampiyonlar ligi, vardiyalıdır maç saatleri, denizli'ye gelmez...

Büyük Kaptan dedi ki...

türkiyenin yetiştirdiği en profosyonel oyuncudur nihat, ikincisi de tuncaydır.. bu adamlar futbolu meslekleri gibi gördüler ve kariyerleri doğrultusunda karar verdiler hem saha içi, hem saha dışında.. tugayı da unutmamak lazım ama o adaya gidince profosyonel oldu.. işte bu yüzden kalıcı oluyorlar, bu sene hem nihat hem tuncay büyük şanssızlık yaşadı. tuncayınki takımından dolayı..

türkiyede futbolcuysan ya kahramansındır ya hain.. bunu biliyor bu futbolcular ayrıca türkiyeye dönmek için çok erken olduğunu da..

bulwai dedi ki...

fatih hoca bu sene sonunda bırakır yerine de denizli geçer.
milli takımın bosnayı ekarte edip kupaya katılması imkansız gibi.heleki bosnanın bu jenerasyonuyla...
mustafa hocada istediği rahat hayata kavuşur böylece

bjkmad dedi ki...

komplocu değilim.şuanki manzaranın tek bir açıklması olabilir.
Denizli takımı sabote etmeye devam ediyor.
az çok futboldan anlayan hemen herkes sezon içersindeki kadro seçimlerinden,saçma sapan puan kayıplarından bunu rahatlıkla görebilir.son haftalarda değişen şey ise ;arka planda başka bişiler döndü ve zaten normal şartlarda rakiplerinden daha iyi durumda olan Beşiktaş(denizli'nin son haftalardaki doğruları) normale döndü,doğru kadroyla,doğru oyun düzeniyle oynadı ve ardından çifte kupa geldi.
ŞL ve diğer kulvarlar düşünüldüğünde takımın eksikleri gün gibi ortadayken,alabileceğin kaliteli yerli futbolcu sayısı da oldukça sınırlıyken,maddi anlamda da çok çok kötü durumda değilken;rakiplerinin ortalığı silip süpürürken,senin sadece seyderiyor olmanın adı düşeş değil Sabotaj'dır.

raul dedi ki...

bugün şans oyunlarından transfer değerlendirmesi yapmışsın üstat.türk takımlarının transfer politikasını bundan daha iyi özetleyemezdik.Top dönücek,kart gelicek,zar sevicek bizde büyük kulüp olucaz.....

kuzen larry dedi ki...

Ya bunlar nasıl işadamı benim aklım almıyor. Arz talep diye bişeyden bile haberleri yok bunların. Nobre ye 2.3 milyon verilir mi ya! Avrupa da ne kadar verirler? en fazla 1 hadi bilemedin 1.2 milyon euro ( ince hesaplar yaptım )bu senenin en büyük enayiliği nobrenin sözleşmesidir, kimse üzerine çıkamaz. Ha bi de gordon şindenfeld var ama onu geçen seneye dahil ettim. heh he..

erdersson dedi ki...

mert türkiyenin 2 numaralı teknik direktörü olarak gördüğünüz mustafa denizlinin ş.ligi serüveni sadece 1 (bir) ... o serüvende sıfır puanla noktalanmış.ş.ligi 92 yılından bu yana yapılıyor.mustafa denizli yerel kalmış bir isimdir bana göre.sabırlı olduğu içinde nerede ne zaman göreve geleceğini bilebilmiştir.mesela 2001 yılı. 4 yıl üst üste şampiyonluktan sonra artık başka bir takımın olacağı herkes tarafından bilinirdi.reytingler medya desteği.mesela derwalle gelmesi.denizlinin en önemli özelliği psikolojik olarak takımı çok iyi hazırlaması.medyadan etkilenmemesi.yoksa oynattığı futbol övülecek bir futbol değil.taktiğide kabaca 3-4 teknik kapasitesi olan oyuncuyla skoru elde etmek.fenerde revivo-rapayiç-yusuf şimşek. bjk de tello-delgado-yine yusuf şimsek.tr de bu tür taktik iş yapıyor.ama avrupada zor.

mts dedi ki...

beşiktaş ın asıl tehlikeli kısmı bence savunması . 8 yiyen takımdan üzülmezle toroman devam ediyor. üstüne gökhan zan var

erdersson dedi ki...

@kuzen larry
avrupada 1 milyon avro bile vermezler.vede vergiler vardır.tr de uygulanan şey yurt dışına para aktarımıdır.birileri kazanacak.birileri kaybedecek.tr ye kaybeden tarafta rol biçilmiştir.tr de futbol sistemi 2 yönlü işler.birincisi insanları oyalamak(uyutmak) bundan dolayı kulüplerin bu görevlerinden dolayı devlet kulüplere minnettardır.vergi borçlarını siler.futbolcudan vergi almaz.her türlü desteği verir.insanları uyuttuğu için.ikinci yön ise yurt dışına para transferidir.vergilerin olmamasının bir nedenide budur.ingilterede bazı futbolculara büyük rakamlar verilir ama bunun yüzde 40 ı ülkede kalır.vergi olarak.bizde bırakın vergiyi her şeyini eksradan kulüpler ödüyor.ev araba vs. bu ranttan bankalarda kar ediyor tabiiki.kulüpler kime borçlu?bankalara.faizle çok kar yapıyorlardır muhtemelen.onun için borçsuz ülke düşünülemeyeceği gibi borçsuz kulüpte düşünülemez.kulüplerin yüzde 90 ı borçludur.sistem ana hatlarıyla bu iki ayak üzerinde işler türkiyedeki futbol sistemi.onun için hatalı transferler bitmez.yüksek paralar yükselerek devam eder.başkanlar devlet memuru gibidir.bu düzenin işlemesi için dokunulmazlıkları vardır.zor durumda olursa ceketini alıp gider.hesap soran olmaz.böyle bir sistemde başkanlarda koltuklardan biraz zor ayrılır.şöhret,itibar kazanç var.ve hiç risk yok.

pascal dedi ki...

bir mehmet topuz olayı bu takımın transfer politikasını ne kadar da oyaladı ve zaman kaybettirdi...yıldırım demirören kadar profesyonellikten uzak ve duygusal başka bir başkan daha görmedim.şu durumda bile bikaç boş tartışma sebebiyle "büyük başkan" lafıyla anılmasına uyuz oluyorum.şampiyonlar liginde bu sene de 4. olunursa kimse teknik heyete veya futbolculara yüklenmesin...

EnisteKolaKoy dedi ki...

nobre'nin 2.3 milyon euro'sunun 500bini yerli statüsünde oynayan yabancı olduğu içindir. Kaldı ki, 5 sene önce Türkiye'ye gelen bir yabancının maaşının bu kadar artması o kadar da abartı değil bence. Nobre yabancı statüsünde kalsaydı taş çatlasa 1.5-1.8 civarı bişey alırdı. Türkiye'den bir forvet arayacağına, elindeki futbolcuya 500bin euro fazla vermek yanlış değil bence. Şimdi yerli bir forvet transferi yapmaya kalksan, bunun bedelinin ne olacağını görüyoruz bkz. Sercan Yıldırım

matiasemilio dedi ki...

sercan'ı almak isterken kendi mevkisinde en az onun kadar yetenekli olan aydının gönderilmesi kesinlikle çok aptalca..hala içim acıyo aklıma geldikçe..
ben maça adam gibi oynayan takımımı seyretmeye,desteklemeye gidiyorum;uğur inceman'ı erkan zengini izlemeye değil!! adam gibi topçu alın,adam gibi yönetin!!

Adsız dedi ki...

Beşiktaş'ın kadrosu meşhur 8-0 lık maç nedeni ile yerden yere vuruluyor.O kadar karamsar bir tablo çizilmişki yorumda 0 çekmekden bahsediliyor.Bu kadar kötü bir kadrosu mu var? 8-0 yenilen kadro ile şu an ki kadro bir tutuluyor.Bir kere bu çok büyük bir hata olur.Ayrıca o kadro gruptan çıkma şansını son maça kadar taşımıştı.O kadronun üstüne birçok iyi oyuncu alındı bunuda eklemek gerekir.Nobre konusunda ise bir nokta hariç farklı düşünüyorum.Verilen ücret fazladır ama yerli oyuncular için istenen bonservis bedellerini görünce çok da önemsemiyorum bunu.Hele Delgadonun aldığı ücretle kıyaslayınca bana az geliyor.

Adsız dedi ki...

@EnisteKolaKoy

Bugün Batuhan Karadeniz Eskişehirspor'un lisanslı oyuncusu olsaydı, Beşiktaş ve Fenerbahçe, ihtimal Galatasaray Mehmet Topuz vakasındaki gibi birbirine girmişti. Forma iydirmeler, otellere kaçırmalar ayyuka çıkacaktı. Yerli ve yeterince kaliteli forvet elinde, ama sen bu aptal transfer politikan yüzünden Marcio'ya 2.3 M ödüyorsun. Aferin demekten başka bişey gelmiyor elimden.

Nobre'ye çekildeydi rest, ne kaybederdi bu kulüp? Hangi Avrupa ya da Güney Amerika kulübü, hadi Türkiyeyi de dahil ettim, Marcio'ya 2.3 milyon öder?

Feridun Bitir dedi ki...

@omer suleyman
haklisin, ama bizim yönetimde onu yapacak zeka piriltilari yok. cek restini bak gör 1 ay sonra nobre nasil pasa pasa 1,5milyona imza atiyor.

josemarcelosalas dedi ki...

Bu zihniyetin bu saatten sonra adam akıllı transferlerin altından da kalkabileceğini sanmıyorum zaten. ŞL'de çok pis tokat yerler.