24 Nisan 2009

Platini Euro 2016'yı Bize Verdi(!)

Bu bir çeviri hatası da olabilir ama bugün gazetelere yansıyan cümlesi şudur Platini'nin: Türkiye'nin 2016 adaylığı için "Polonya ve Ukrayna düzenleyebildiğine göre bunu her ülke kazanabilir". Bu açıklamayı okuyup "Platini umut dağıttı, Platini bize göz kırptı" diye yazanlar var. Yahu adam hakaret etmiş: "Polonya ve Ukrayna yapabildiğine göre..." İki ülkenin de her türlü yokluk içinde iki yıldır UEFA'dan tehditler aldığını, gereğini yerine getirmezseniz finallere başka ülkeye alırız baskısıyla şartları yerine getirmeye çalıştıklarını biliyoruz. Platini'ye bizim adaylığımız soruluyor, adam iç güveysinden halliceye getiriyor. Adamın kendi milleti finallere aday olmuş, millet "umutlandırdı" diyor, ne çok bardağın dolu tarafından bakan varmış, haberimiz yokmuş. Şampiyonlar Ligi 2005 finali harika bir organizasyondu. Milan ve Liverpool'un daha maç oynanmadan tarihleriyle ve kadrolarıyla yaptığı katkıyı da unutmamak lazım tabii. UEFA'daki final maçı bu kez ona nazaran sönük geçecek. Final günü organizasyonunun yine mükemmel olacağına eminim. Bu işleri iyi kıvırıyoruz garip bir şekilde. Lakin Federasyon'un 2. adamı Lütfi Arıboğan'ın dünkü demecine takıldım. "100 milyon euro katkısı olacakmış ülkeye". Bunu eğer Türkiye'nin adı çarpı reklam tarifesi hesabı yapıyorsa diyecek bir lafım yok. Yıllardır böyle turizm reklamı yaptığımızı sanır, sonra 20 euroya oda satarız. Eğer bu finale gelecek iki takımın taraftarlarının bırakacağı dövizse orada bir durmak lazım. Finalde iki kulübün kontenjanı 40 bin bile değil. Tut ki 40 bin olsun. Demek ki adam başı günübirlik olmadı bir gecelemeli bir futbol gününde bu taraftarlar adam başı 2500 euro (konaklama+yemek+eğlence) bırakacaklar(!) Ve buna bilet artı resmi final ürünleri dahil değil (UEFA'nın geliri) Bu rakama ya hepsi Çırağan Palace'da suitlerde kalacak ya da otobüslerle Aksaray taşınıp pavyonlarında adisyona kurban gidecekler (!) Olur inşallah ya da Lütfi Bey'in "ben dedim oldu"dediğiyle kalır...

10 yorum:

cisco dedi ki...

ayrica (milliyetin yalancisiyim), aldigimiz iki finali senez erzik'e baglamis ki, bu finallerin fransa'ya gidecegi anlamina geliyor bence.

varol döken dedi ki...

sen ben bu biletleri kime satacağım onu yazsana, çatır çatır yiyelim sonra elin rusunun almanının parasını:)

BT dedi ki...

@varol doken
Galatasaraylılara karaborsa yapacacağım diye bilet aldın şimdi elde patladı tabii:)
O biletler her türlü satılır sonra da çatır çatır yenir. Uykuluk mevsimi açılmıştır Varol Bey. Sütlüce bizi bekliyor.

SINO dedi ki...

Abi Aksaray hesabı da tutmaz, finalistlerden biri illa ki Ukrayna takımı olacağı için, oraya da ancak akraba ziyaretine giderler, adisyon şişmez :)

Lütfü Bey'in hesabı tutmazsa Arda'dan tahsil ederler eksiği..

dersini almış da ediyor ezber dedi ki...

"Yıllardır böyle turizm reklamı yaptığımızı sanır, sonra 20 euroya oda satarız"
lafı gediğine koymuşsun abi, eline sağlık. :)

cankalender dedi ki...

@varol döken,

CL biletleri satılamıyor abi, UEFA'da da aynı şey olabilir belki aman elinizde patlamasın dikkat edin.

Çetin Cem dedi ki...

eğer fransızcayı yanlış anlamadıysam basın toplantısında şöyle bir espri de yaptı platini: "asbaşkan türk, başkan fransız, artık siz düşünün euro 2016 kime gider!" sonra güldü, "tabii ki şaka yapıyorum, bizim oylarımız sayılmayacak, her ülkenin şansı var."

bu arada vd-bt muhabbeti sırasında aklıma geldi: bi umut ocakbaşı gecesi planı vardı nooldu ona? :)

varol döken dedi ki...

@sandor
patlarsa ramon'un elinde patlar, derim abi bu ben bu ispanyol'dan aldım biletleri:)

@BT
sütlüce için kıçıkırık uefa'nın biletlerini satmaya ihtiyaç yok, kupa da teneke zaten, galatarasay'a karaborsa yapmam, finale çıksa bir bidon benzin hazırdı, kendimi de biletlerle beraber yakmaya:)

yalnız bu gidişle ramon da kaynayacak arada bilesin, bu saatten sonra rakı da kurtarmaz onu, madonna demiş bana:)

varol döken dedi ki...

@cetin cem
bu konuyla ilgili değişik planlar değişik zamanlarda müzakere edilmekte merak etmeyiniz... tavukçuzade işleri biraz açılsın bu müzakere sonuçlarını da açarız kamuoyuna:)

@BT
teknik direktör oldun haberin yok, maçtan sonra Blog İdman Yurdu'nu sen götüreceğin sütlücü'ye, al sana son saniye ramon kazığı:)

Adsız dedi ki...

gazetecilerin platini'nin sözlerini yorumlayışı medyamızın en önemli sorunlarından. editörler bile söylem çözümleme bilmiyorlar hadi, ama en azından göstere göstere ima edilen şeyleri anlasınlar.