9 Nisan 2009

Barcelona 4 - Bayern Münih 0

Camp Nou'da misafir takımın soyunma odasındaki kara tahtaya sezon başında bir teknik adam şunu yazmış: İlk 20 dakika çok önemli. Gol yemezsek oyunu dengeleriz. Aksi takdirde hepimiz maçtan sonra içmeye gidiyoruz. Ondan sonra o soyunma odasına gelen teknik adamlar da itiraz etmeyince bütün sezon o tahtada yazılı kalmış bu satırlar (!) Sürklase kelimesini bir maçı tarif etmek için dikkatli kullanmak lazım. Kimi maçlar vardır ki skor daha farklı olur, hezimet der geçersin ama sürklase! İşte budur. Bu sezon Barcelona maçlarını kaçırmayanlar hiç şaşırmamıştır elbette. Senaryo bildik, rakip daha ne olduğunu anlamadan skor 3-4 oluyor bu statta. Abidal dışında sakatların düzelip ideal kadrolarını yakalamış olmaları talihleriydi elbette. Puyol'a top toplatsan onu da yapacak, açığı o kapattı onun yerinde de Marquez. Grafite'den yediği o son golü unutamadan geldi Bayern Munih Barcelona'ya. Bir önceki turda iki maçta 12 gol atmış, oynadığı son maçta 5 gol yemiş bir takım. Lucio olmayınca dağılan defans bir de Lahm olmayınca Bruno-Demichelis tandemiyle rezil oldu. Lahm oynasaydı en azından çabukluğuyla ters kademelere girerdi.
İlk iki golün ara pasları karbon kopya. Sol bekin taça çıktığı, kademenin hak getire olduğu pozisyonlar. 2. de ayağından topu açtı dediğim Eto'o nasıl yaptı o gol vuruşunu! Barcelona'yı devirmenin yolu sahada ikinci bir topun olması. Adamlar sahadakini vermiyorlar çünkü. Bu Barcelona karşısında İspanyol milli takımı olsa Casillas da kurtaramaz o takımı. Xavi ve Iniesta'nın top dağıttığı alan rakip yayın çevresi. O bölgede 6 kişiyle hücum edebilen bir takım karşısında rakibin 4 ön liberoyla oynaması lazım sanki! Kaleci Butt'un sakatlığı sonrasında biraz tadı kaçan maç 3 ve 4. gollerle aslına döndü. 3. golde Henry'nin deparı Ferrari ise Oddo'nun ki ne markadır! Rezil etti yastaki İtalyanı. 4. golde V. Bommel'in Messi'ye gaddarlığı, yine onun ayağından Henry'ye asist oldu. Kaleciye üzüldüm, adam hem dört gol yedi üstün bir de façasını bozdular. Guardiola'yı çıldırtan ve onu tribüne yollayan Messi'nin verilmeyen penaltısında ben kararsız kaldım. Deli eden pas trafiğinde Hamit elbette ki çaresizdi. İkinci yarıya çıkmadığı da iyi oldu. Almanların ayakta kalan tek adamı Ribery oldu. Toni, AS 900 kamyon olduğundan fazla birşey beklememek lazım. Elbette ki Klose'nin sakatlığı da bellerini bükmüş.
İkinci yarı Star Tv akıl etseydi de Liverpool-Chelsea (1-3) maçına dönselerdi. Oranın patlayacağı belliydi Camp Nou'da artık iş içten geçmişken. Klasik skorları 6-0 olur mu diye bekledik zaten. Sabaha kadar oynasa bu Barcelona oturur seyreder bu oyunu seven. Bir taraftan da hainlik yapıyoruz ama! Kim yakışmıyor bu kadroya diyoruz. Marquez ve Keita'ya kafayı taktık. Gerrard'a bile yer bulamadık bu onbirde. Henry böyleyken Drogba'nın da üzerine çizdik. Sol kanada ise Ribery'i koyduk. %68'e 32 bitti topla oynama. Barça yarı finalde. Marquez'in sarısı komikti. Bu Barcelona, La Liga'nın sonuncusu Espanyol'a üstelik de bu sahada nasıl yenildi? İşte bunu kimse çözemeyecek... Unutmadan; Henry ve Eto'o'nun askeri selamı; evet, Bülent Uygun'dan araktır(!)

43 yorum:

barbaros dedi ki...

umarım star rovanş maçlarında bu maçı vermek gibi bir aptallıga düşmez..cok güzel bir liverpool-chelsea maçı bizi bekliyor çünkü

Ozzy dedi ki...

mükemmel bi maçtı :) özellikle barca açısından. Tam bir futbol resitali...

Erdal Güngör dedi ki...

Alman spiker massimo oddo'ya bir küfür etmediği kaldı,olmaz böyle şey ya :))))

EsEs dedi ki...

guardiola sonuna kadar haklı tvyi kırıyodum az daha ohaa direk penaltı diye ki ben olsam orda onun yerinde agız burun dalardım hakeme, ülkemizde yapılsa o hata hele hele haftasonu oynanacak derbide o hakemin bi daha esamesi okunmaz:)bu arada abi 2.yarı kamera bi ara guardiolayı gösterdiğinde yedek kulubesine bişeyler söylüyodu, acaba 4 maç ceza alır mı ki uefadan,bülent uyguna selam olsun(!)
ha birde reklam yapmak gibi olmasın bu maçla ilgili bişeyler karaladık bizde okursan sevinirim abi:)

http://sansirodayedekbekledim.blogspot.com/

alchoburn dedi ki...

Eskiden olsa, "Belli olmaz Alman takımının kendi evinde ne edeceği." derdim ama... Eskidendi o.

ACY dedi ki...

harika, kendi sahanda 3 yemisken bile insanin yuzunu gulduren bir yazi klavyene saglik ustat.. zaten liverpool maci ile ilgli yazmaman iyi olmus o macla ilgli yazilacak tek sey 91. dakikada son zamanlarda gordugum en caresiz en rakip kaleye bile gidemeyen en aciz liverpool sahadayken tribunlerin hep bir agizdan ne olursa olsun asla yanliz yurumeyeceklerini haykirmasidir kanimca...

aşkın dedi ki...

Bu maçtan çok diğer maç enteresandı, umuyorum ki deparcıların ve topa abananların maskesinin düştüğü herkesçe görülmüştür.Chelsea iyi takım, onları Deco denen cibilliyetsiz bozdu, Guus toparladı.

cortez85 dedi ki...

me parece k el bayern le mete una paliza al barca con lahm klose podolski

ORGULLO CASTELLANO ANTI CATALUNIA

cortez85 dedi ki...

Y el Barça golea de nuevo, ahora tocan las excusas e insultos de los madridistas para intentar hacer de menos esta goleada, q triste.

PERO TODAVÍA MADRID SON EL GRAN CLUB DE FUTBOL DE HISTORIA ...

9-2 CHAMPIONS LIGA

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Şu Barcelona'dan daha iyi futbol oynayan bir takım izlemiş olan varmı,geçmiş falanda dahil?Şahsen ben izlemedim...

papaz dedi ki...

BLUE IS THE COLOUR.

uçur bizi Hiddink.

style dedi ki...

barcelona nin tek rakibi kendisidir.

erssre dedi ki...

marquez bariz kartları temizledi 4-0 ın rövanşında oynamasa ne olur.. bence de barça kalecinin dikişlerinden sonra duruldu.. chelsea nin 3. golu da bariz ofsaytmış yazık oldu..

MustafaAGCA dedi ki...

Penaltı pozisyonunda çıldırdım. Çok bariz bir şekilde faul var.Yok hadi görmedi ya da kararsız kaldı diyelim. Bir de üstüne sarı kart veriyor. Ben bunda art niyet ararım. Bayern gibi hakem de o dakika dağılmış olmalı. Başka açıklama bulamıyorum. Bu arada Messi milli takımı ile aldığı hezimetten sonra son lig maçında bana durgun görünmüştü. Sanki özgüveni sarsılmış gibiydi. Bu maçta eskiye döndüğünü gördüğüme sevindim.

Henry'nin başlarda kaçırdığı 2 %100'lük pozisyonda da saç baş yoldum.

MadridFan dedi ki...

Bayern Münih'de önemli eksikler vardı ama neticenin yinede değişeceğini zannetmiyorum.Barça bu maçı her halikarda alırdı.Wolfsburg kabusundan sonra şimdide Camp Nou hüsranı.Ligdede başarı gelmezse klinsmann gidici gibi

barSELOna dedi ki...

şimdi Liverpool'u değil Barcelona'yı konuşun...

www.fcbarcelonaturkiye.com

Ayberk dedi ki...

Sporting Lizbon serisinde ilk macta deplasmanda 3-0 ondeyken bununla yetinmeyip son 10 dakikada 2 gol daha atma nezaketsizligini gosteren, ikinci macta da ilk mactaki 5-0'a ragmen 7 gol daha atma
utanmazligini gosteren asagilik Bayern'in yedigi her gole kendi takimim atmis gibi sevindim. Hadi simdi rovansta yine 7 tane atin da gorelim.

jose dedi ki...

Bunların oynadığı futbolsa bizim izlediğimiz ne??

Adsız dedi ki...

penaltı pozisyonunda kimseyle uyuşmayıp hakeme hakverdim diyeceğim. bizdeki kadar çok tekrar edilmedi pozisyon ama gördüğüm kadarıyla sol ayağına bir darbe alıyor gibi messi ama sağ ayağını da kaldırıp atlıyor.

ayberk'in yorumuna çok katılıyorum. hiçbir zaman sevmediğim ve sporting'e karşı spor ahlakına yakışmayan şekilde davranan bayern hakkını buldu.

vakilinchuk iyi soru sormuş. 94-96 arası ajax'ı ve 82-94 arası dünya kupalarındaki brezilya ile çekişir bu barcelona -benim neznimde tabi.

bjkmad dedi ki...

messi'nin verilmeyen penaltısında pep'den daha fazla sinirlendim:)sapına kadar haklıydı,yanına geldiğinde o pis kel hakem,ben olsam döverdim kesin.
barca kaleci sakaltlandığı için centilmenlik yaptı resmen.5-0 iken benitez'in beşiktaş maçında saldırın saldırın hareketleri geldi aklıma.barca resmen vites düşürdü,acıdılar münih'e belki de kaleciye.valdes'in ilk yere yattığı pozisyon sanırım 38. dakikaydı.ilk korneri de 70. dakikada attı münih.
barca rakiplere genetik çöplük muamelesi yapıyor resmen.maçlarını izlerken yok artık daha neler modundayım.bu adamlar futbol oynuyorsa diğerlerinin oynadığı başka bişi olmalı.aynı kategoride değerlendirmek haksızlık.
terim'in en iyi oyuncu seçerkenki iniesta tercihi çok tartışıldı,ben de o kadar da değil demişti.ama en iyi takım oyuncusu oyumu ben de verirdim sanırım.

tofi dedi ki...

barcelona olayı aşmış artık, messi zaten iyiydi ama bu sene henry, arsenal günlerine iyice dönmüş. kupa favorim barça-liverpool eşleşmesinden cıkıcak takımdı, biri elendi, barça kupayı alır

erssre dedi ki...

messi'nin penaltı pozisyonunda 'kesin penaltı ben olsam çıldırırım direği kırarım' falan durumu yok, tartışmalı bir pozisyon... bence attı kendini penaltı değil.

zachpaulsen dedi ki...

barça normal bir takım değil. böylesine rahat paslaşan, ayağa bu kadar isabetli ve seri pas yapan bir takım olamaz. bir ara 502 - 205 gibi yağılan isabeti pas istatistiği çıktı ki; oynadığın takım 3. lig takımı değil Bayern Münih. bütün çeyrek finalistlerin içinde izlediğim en iyi takım barça.

tüm zamanların en iyi mekanize futbolunu oynuyorlar. inanılmaz bir şey.

varol döken dedi ki...

barcelona ile beraber sen de açılmışsın aceto:) biz alman dişlisi dedik, öyle kolay çözülmez dedik ama sen koyarsan defansa dışı çikolata içi bomboş şölen bruno (breno mu bruno mu yahu) gofreti messi etoo onu hatır hutur yer böyle...

rövanşa gerek yok, bence o gün allianz arena'da konser falan versinler daha kazançlı çıkarlar...

as 900 kamyon toni! ben şimdi bunu hatırlayıp hatırlayıp akşam rakıyı püskürtmez miyim ağzımdan:)

Fart Maul dedi ki...

Ne zaman söylendiğini hatırlamıyorum , Arsenal'in EPL'ye rüya gibi bir giriş yaptığı sene bir yorumcu onlar için ''Bu kadar güzel futbolla şampiyon olmaları mümkün değil'' demişti..ki o sene ligi şampiyon bitirdikleri senelerden biri değildi..Korkarak yazıyorum ki Barça'nın bu kadar güzel futbolla CL'yi kazanması mümkün değil...

josemarcelosalas dedi ki...

O Breno şaka mıdır abi? Taa Brezilyalardan tutup getirmenin manası olmayan bi stoper. Ve Barcelona, o nasıl futboldur kardeşim!

josemarcelosalas dedi ki...

Ayrıca Pique de ne uzun top atıyor arkadaş, çocuk futbola başladığından beri bizzat uzun top olayına çalışmış gibi, helal olsun.

Adsız dedi ki...

"Bu Barcelona, La Liga'nın sonuncusu Espanyol'a üstelik de bu sahada nasıl yenildi?"

Futbol bunun için çok izleniyor.

alicansolak dedi ki...

'Barcelona'yı devirmenin yolu sahada ikinci bir topun olması. Adamlar sahadakini vermiyorlar çünkü,' yorumuna katılamayacağım

çünkü ikinci bir top olsa onu da rakibe vermezler, pas trafikleri de karışmaz, hatta 'iki topu birden aynı anda gol yapabilir miyiz acaba' diye fantezi yapar bu takım

Genel Sekreter Vak dedi ki...

@MOTHER FORDER...Mr.FORD-TRONOT

Shearer söylemişti onu.Wenger "Aptalca konuşuyor."gibi bir şey diyerek cevap vermişti ama haklı çıkan Shearer oldu,Arsenal 3.bitirdi o sezonu.Daha geçen sezon olması lazım yamulmuyorsam.

Barça'nın durumu bambaşka ama.Tecrübeyse bizde,yıldızsa dünyanın 1 numarası dahil en iyileri bizde,yakarsa Valdes yakar,yoksa pek bir eksiğimiz yok.Bu derece iyi olmasada 3 sene öncede güzel oynayarak bu kupayı almıştık.Yine alacağımıza inanıyorum,bakalım...

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

Barça keşke dün 6-7-8 atabilseydi atmadılar bunda Van Bommel denen kişiliksizin rolü büyük arka arkaya 2 kez sert daldı Messi'ye akabinde ayavşladı oyun önce Henry sonra Etoo çıktı.Çirkefleşti Almanlar birden.Demezler mi adama sen atarken 6'yı sporting hanginizin bacağını eline verdi.? İşte bu yüzden Barça 1000 kat daha sevgimi kazandı!

aksilaz dedi ki...

59. dakikada Pique sol knattan ters kanada Messi'ye 60 m lik nokta atışı bir pas verdi. bu Barcelona'yı açıklayan en önemli özelliktir diye düşünüyorum

june.one dedi ki...

johan cruyff'a şapka çıkarıyorum.ömer üründül ve diğerleri hala pivot santrafor bloklar arası bağlantı geyikleriyle uyutsunlar insanları.bağlantının kralı şemada pas trafiğinde .umarım okuyordur buraları.

devletli dedi ki...

ya sürklase değil de daha ziyade rencide ediyor barcelona rakiplerini. hatta tecavüz derdim ama ayıp.

berthelemy dedi ki...

şu anda yeryüzünde benzer futbolu oynayabilecek tek takım arsenal tabi sakatlar tamamen iyileşirse. o yüzden barçayı durdurabilecek tek takım arsenaldir. mikronize su jetini ancak suyla durdurabilirsiniz. zaten barcelona-arsenal finali gözüküyor ufukta. o finalde de favorim arsenal olur. bu arada liverpool sempatizanı olduğumu da belirteyim ki objektifliğimiz ortaya çıksın:))

ayrıca hans jörg butt'ın yüzü eskidi resmen.

varol döken dedi ki...

benim öyle kalecim olsa, rakipten önce ben dağıtırım ağzını burnunu...

ruhsuz!

Fart Maul dedi ki...

@vakilinchuk
Öncelikle benim de bir total futbol taraftarı olarak yorumumu yazdığımı belirtmeliyim..Bugünki takımın üç sene önceki Barça'dan daha etkili bir takım olduğu konusunda da seninle aynı fikirdeyim..Ancak total futbolun karşısındaki ekollerin de üç sene öncekinden daha ileri seviyede olduğunu düşündüğüm için bunları yazdım..Çünkü bahsettiğim ekollerle -Arsenal hariç İngiliz kulüpleridir kastettiklerim artık- henüz karşılaşmadılar...Hazır coşmuşken bir daha yazayım:Barcelona için final Chelsea maçıdır.

ich dedi ki...

Varol Döken, Varol Döken.. Aranıyorsunuz.

varol döken dedi ki...

@ich
mail adresini atsana bana...

venezia dedi ki...

benim maça dair hatırladığım en önemli nokta ; sanırım barça'nın 3. golünden önce 35. dakikaydı ve katalanlar yine cok net bir pozisyonda golle burun buruna gelmişlerdi.bu pozisyonun ardından kaptan(!)van bommel'in kaleci butt'a dönüp '' tempoyu düşür,yavaş oyna,acele etme '' gibisinden el kol hareketleri yapmasıydı.bu da onların ne kadar aciz durumda olduklarını ortaya koyan bi hareketti.

eee van bommel bile anladı tabi yüksek tempo'da bir düzine gol yiyeceklerini.sen dua et de barça 2. yarı vites küçülttü bom ! yoksa şu anda cL arşivinin tozlu raflarındaki 'rekor' başlığında beşiktaş değil bayern münih yazıyor olacaktı..!!

son olarak ; iniesta sen insan mısın lan !!

dogan pamuk dedi ki...

bu pigue ile marguez in 60 70 metrelik paslarının aynısını türkiyeden kaç oyuncu atar. tüm ligi toplasak 5 oyuncu çıkmaz bence.
buarada bayern inanılmaz ezildi. bence klüp psikoloğu yoğun tempo tutmuştur bu maçtan sonra.
maç 0-0 da bitebilirdi 9-0 da bitebilirdi ama bu kadar ezik oynanmaz ki kardeşim. resmen daha fazla fark yememek içi çabaladılar bırakın gol atmayı...eyy gibi koca bayern.

frankello dedi ki...

berbat bi macti.bayern aciz di bence bu mac barcanin gücünü göstermez.bence bu sene kupayi alamayacaklar.taş gibi chelsea -liverpool maci varken de su macın yüzüne bakmam.umarim chelsea ve barcelona eşleşirde şu apacilere gününü gösterir chelsea

Unknown dedi ki...

espanyola yenilmiste noolmus fenerbahçede yener ama başında zico varsa veya lucescu manchesteri yenmedik mi sahadında yalnız messiyi bize versinler :)