20 Aralık 2008

Xavi İşte...

Barcelona'da ev sevdiğim adam. Bence takımdaki en büyük futbol zekası da ona ait. Her hareketi, koşusu, presi, pası hesaplı. Gel gör ki son yıllarda onca yıldızın yanında "Xavi işte" durumu var. Düşük profil çizer. Barça'da 10 yıldır hep başkaları konuşulur. Emekçi Xavi'dir. 2014 yılına kadar sözleşmesini uzattı. 50 milyon olan bonservis bedeli için artık 80 milyon euro yazıyor sözleşmesinde. 1998 yılında onu 18 yaşında ilk maçına çıkartan Louis Van Gaal. Barça'da 442 maça çıktı Xavi. Kulüp tarihinin Migueli (548) ve Rexach'dan (452) sonra en fazla forma giyen oyuncusu. İkisi de onlarca yıl öncesinin yıldızları. 2000'li yıllarda bu kadar istikrarlı olmak üstelik ağır bir diz ameliyatının ardından... Yeni sözleşmesiyle bu rekoru da kıracaktır; iki olmadı üç sezon sonra.

15 yorum:

MARADONADONI dedi ki...

Barcelona'nın parası olmayıp elinden kaçırsaydı Fenerbahçe'ye en çok yakıştırdığım futbolcudur.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

migueli y rexach. jejejejejejeje. i watched both of them. rexach was left winger. 70s barcelona. asensi neeskens sanchez midfield. cruyff centreforward rexach left sotil from peru right winger.

migueli was right back. no talent no brain. jejejeje. but he played with heart. jamie carragher is like platini compare to migueli jejejeje. 7 years together. and 5 real madrid 1 atleti (luis aragones) and 1 barça champion.

benito > migueli
real madrid > world

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

in 70s
madrid midfield
netzer-breitner-pirri (del bosque)

barça midfield
sanchez-asensi-neeskens

madrid forward
juanito-santillana-jensen(r.martinez)

barça forward
sotil-cruyff-rexach

madrid was very strong and quality against barça....from 1960 to 1990 barça 3 madrid 20 liga..

20-3 !!!!!!!!!!!!!

MARADONADONI dedi ki...

@ 31 ligas y 11 eurocopas

Türkçe okuyabildiğine göre Türkçe yorum da yazabilirsin.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

¿Cuáles son tu hablas?. hablan Inglés o espanol.

ramunas dedi ki...

how i met your mother'daki ted mosby'e benzetiyorum hep

barSELOna dedi ki...

resmi site de ismini şimdiden efsaneler arasına yazdıran oyuncu

www.fcbarcelonaturkiye.com

AAAA dedi ki...

düşük profil ve senelik 7,5milyon yüro.

her takıma lazım olan adamlardan. asıl iş bu adamın alt yapıdan çıkmasıdır. koskoca barcelona (aslında bu sebeplerle büyük oluyorlar) 18 yaşındaki bir çocuğu ilk 11 oynatabiliyor ama biz daha 22 yaşına girecek olan "genç" ilhan'ı son 10 dakika da blie oyuna almıyoruz.

oralardaniyivurur dedi ki...

Barça Xavi, ilişiksi bir zamanlar Fenerbahçe - Aurelio arasında vardı. Hamdolsun vefasızız

L dedi ki...

@futbolpazari.blogspot.com:

evet, eminim o da fb'ye gelmek için can atıyordur.

ayrıca, sence xavi'nin barça'da kalma sebebi sadece para mı?

salihcan sezer dedi ki...

uzun zamandır yaz(a)mıyordum gerçekten de çok sevdiğim bu bloga.(facebookta bile üyeyim o derece) parantez içerisindeki a'nın iki nedeni; ilki profili kayıtsız kullanıcılar kalkmıştı, sanırım hakaret tarzındaki durumlar nedeniyle. o zaman da benim profilim yoktu, blogu olanlar yazabiliyor sanıyordum(evet bi tür mallık:) diğer nedeni de uzun zamandır takip ediyordum yine ama internette pek aktif değildim, yoğun bir dönem geçirdim. şimdi birkaç sitede yazıyorum, blog açtım yeni(sinemayla alakalı, şimdilik çok yeni) buraya da normal yorumlarımı ve özellikle sporla ilgili yorumlarımı yaparım. bu arada, futbol blog da hayırlı olsun! onunla ilgili görüşlerimi de yazmak isterim daha sonra. bunları da övme, iyi gözükme vs. niyetiyle söylemiyorum; uzun zamandır yazmadığımdan hem bir giriş işlevi görsün, hem de harbiden burasıyla, sizin en azından yazı kişiliğinizle bir tür bağ hissettiğim için yazıyorum.

yavaştan da bu postun konusu olan asıl meseleye geleyim artık. başta şunu söylemek gerek; xavi'nin aldığı para, tümüyle hakedilmiş bir paradır. bugün barcelona'nın kanımca en kıymetli oyuncusudur xavi. bunun nedeni tam anlamıyla barcelona'nın sisteminin, oyun felsefesinin, modern futbolunun ve takımın ne olmak istediğinin saha içerisindeki birebir tezahürü olmasıdır. bu takım vazgeçilemez görülen, ben dahil çoğu kişinin sevdiği, takdir ettiği bir başka messi'yi bulur; zira backgroundunda maradona da bu takımda oynadı, ronaldinho da. aynı şekilde forvette eto'o oynamazsa henry olur, bir başkası olur. diğer mevkiler için de geçerli bu; çok aktif bir sağ bek, iyi bir stoper, kaleci vs. barcelonada bu mali güç varken; bu takımda kim varsa yerine o ayarda biri rahatlıkla da bulunur. ama xavi'nin yerine kimseyi bulamazsınız. bu bir, ikincisi ise, bu adam sadece barca ekolünü oluşturmada değil(hatırlayın van gaal etkili takımda bile bir mühendis gibi xavi yürütüyordu pas trafiğini, barca sistemi o zamanlarda bile pasa, ayağa oynamaya, modern futbola dayanıyordu) altyapıdan gelmesi, hakikaten de 'aslan xavi' olması, gün geçtikçe futbolunu daha da üst seviyeye taşıması vb. nedenler sebebiyle xavi bu takımın gerçek lideridir. son olarak; ''garnitürler, salatalar, ara sıcaklar ve bunun gibi şeyler arasında messi oldukça lezzetli bir tatlıdır; ama xavi ana yemektir, karnınızı asıl doyurandır'' gibisinden ertem şener tadı yakalayan bir tanımlamayla da bu uzun yazıyı sonlandıralım:)

father vic dedi ki...

en son barca 7 milyon€ verio xavi 9 istio die duymuştum acaba kaçta anlaştılar..xavi de bence barca nın anahtar ve sembol oyuncularından biri ama 7 milyonun üzerine de pazarlık yapmak ve beğenmemek de garip..

MARADONADONI dedi ki...

@hiç

Daha Xavi ile konuşmadım ama futbolu sağlıklı yaşam için yapmıyordur herhalde

Her Yol Roma dedi ki...

gerçekten süper adamdır. bu arada rexach da bi ara barça teknik direktörlüğü yapan carles rexach heralde..

josemarcelosalas dedi ki...

Teknik direktör olsam kesinlikle orta sahamda görmek isteyeceğim bir futbolcu. Herşeyi hesaplı abi dediğin gibi, kıvrak zeka. Bak Iniesta'ya o kadar ısınamadım. O da başka bir postun konusu olsun :)