19 Aralık 2008

UEFA Kupası Kuraları

Benfica 5 dakika daha dayansaymış, Galatasaray lider çıkacaktı gruptan. Hayret kuralar çekildiğinde gruptan lider çıkar denilen takım Benfica grubu sonuncu tamamladı, son sırada yer alır denilen Metalist de lider çıktı. Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya favoriler kaldığından; UEFA'ya gelen takımlar arasında büyük abiler yok. Bu yüzden 2. ya da 3. olmak arasında pek fark yok gibi görünüyor. Lider çıkılsa elbette ki avantajdı. UEFA'da 2. bitirenler (Milan, Ajax, Tottenham, Sttugart, Valencia vs..) mi güçlü yoksa Şampiyonlar Ligi'nden gelenler mi tartışılır. Rakipler: Bordeaux, Werder Bremen, Shaktar, Marsilya, Aalborg, Dinamo Kiev, Zenit. Kim çıkarsa çıksın bir hikayesi var. Bordeaux son 3 yılda 2 kez rakip oldu. Werder Bremen denilince akla Rotariu gelir. Shaktar ve Marsilya'nın başında Galatasaray'ın eski hocaları var. Aalborg herkesin hayali. Dinamo Kiev, Metalist-Beşiktaş örneğinde olduğu gibi, Fenerbahçe'nin intikamı manşeti attırır. Zenit de Fatih Tekke'nin takımı. Fiorentina da Terim'in... Kuralar bugün öğlen çekiliyor. Ya Luce ya Gerets çıkacak sanki... İki Alman Hertha Berlin ve Schalke 04 kupa dışında ve favorilerden Sevilla da...

46 yorum:

Unknown dedi ki...

Galatasarayımız için hangisi iyi ise o çıksın.

EDDIE dedi ki...

Bordeaux diye tahmin edeyim o zaman.

tolga dedi ki...

dinamo kiev geliyor gibi içten içe

Quad & AbSurDMaN dedi ki...

Ben de Marsilya'yı beklemekteyim. ama dediğin gibi gönlümde Aalborg var :)

flamboyant forward dedi ki...

olympique marseille tahminim.

aalborg çıkmasın. kuzeyliler bize ters geliyor.

Unknown dedi ki...

Marsilya çıktı bile kuralar çoktan çekildi :)

VincentVega dedi ki...

zenith çıksın.Sağlam defans hattıyla 2 maçta rahat geçer.

Plastik Dikenli Kaktüs dedi ki...

Ya Fransız ya Ukrayna takımı gelir bence. Gönlümden geçen Kiev.

Tek düşüncem deplasmandaki hava şartları.

insivible dedi ki...

fiorentina cikar

bekenbaver dedi ki...

Enteresan bir şekilde gurup ikincileri en güçlü torbayı oluşturuyor gibi. Gurup ikincileri arasından çok rahat şampiyonlar ligi gurubu çıkar, mesela;

Milan
Valencia
Galatasaray (Ajax)
Stuttgart (Tottenham)

Biraz zorlasak ölüm gurubu bile diyebiliriz hatta.

Bu arada yine bu kuradan sonra ülkemizin muhteşem futbol alimleri (!) şeker gibi kuradan bahsedecekler. Muhtemel bir Aalborg eşleşmesi sonunda Galatasaray elenirse, kasaba takımı (!) Metalist'in taktığı kapakların izleri henüz soğumamışken bu sefer de Skibbe'nin istifasını isteyecekler utanmadan. Bazen düşünüyorum "futboldan bu kadar uzak, futbolu değil, takım tutumayı ve kavga etmeyi seven bir ülkeye bir avrupa kupası daha gelmeli mi acaba?" diye. bunu hakettiğimizden o kadar da emin değilim.

efe dedi ki...

kim gelirse gelsin, yeter ki futbol oynamak isteyen takım olsun. kapanan takımlara karşı pek fazla varlık gösteremiyoruz, korkmadan açık oynayan takımlara öyle ve ya böyle gol atıyoruz. e atalım da zaten, 4 forvetle oynuyoruz.

ksp dedi ki...

Bence Aalborg iyi olur tabi ki.Fakat içimden Werder çıkacakmış gibi geliyor.Şu Metallist de ne takımmış son dakikacı çıktılar resmen.

cakarkeyf dedi ki...

Son 4 senede;

Grup birincileri ile 3.leri arasındaki toplam 32 eşleşmeden 20 tanesinde grup liderleri tur atlamış, 20-11 (Feyenord vs Spurs eşleşmesi oynanmadı).

Grup 2.leri ile CL'den gelenler arasındaki eşleşmelerin galipleri ise tam olarak eşit, 16-16. Yani CL'den gelenlerin daha güçlü olduğu istatiksel olarak sehir efsanesi, tur tam anlamıyla ortada, en azından 5 senedir.

Kurt dedi ki...

aalborg çıkmasın . s. bukres e de cillop gibi demiştik. ukraynadan takım gelsin de ülke puanımıza yarasın...

Chevic dedi ki...

gönül Aalborg ister,İsveç aşığı olarak...

Köfteci dedi ki...

Shaktar Donetsk.

Julien Dekosta dedi ki...

metalist kucuktur ama mide bulandirir.

Su takimi biri 5 lesin defetsin artik kara bela gibi resmen.

turnusoll dedi ki...

futbol katili bir takım gelmesin de kim gelirse gelsin.

Furtle dedi ki...

werder bremen; iki macimizi da kendi sahamizda gibi oynariz.

MARADONADONI dedi ki...

Hedefimiz final oynamaksa kim gelirse gelsin sorun olmamalı. Bırakalım da bunları milyonlarca euro para alan futbolcular ve teknik adamlar düşünsünler. Biz futbol aşıkları, seyir zevkimize bakalım.

Pad dedi ki...

Shakhtar gibi geliyor bana, Luce gelsin bir daha.

Quad & AbSurDMaN dedi ki...

Saat sabahın 5'i oldu, yattığım zaman erken kalkamam belki, o yüzden şimdiden kutlamak istedim :)

AcetoBlog'un 2. yaşı kutlu olsun :)

Nice senelere & okumalara diyorum...

http://acetobalsamico.blogspot.com/2006/12/aceto-balsamico-1564-2006.html

Northx dedi ki...

hakikaten 2. çıkmak daha avantajlıymış gibi gözüküyor. içimden de dinamo kiev çıkacakmış gibi geliyor. ama bu noktadan sonra kolay rakip yok, önemli olan gol atmam değil takımın kazanması, soyunma odasında hocamız defansta daha dikkatli olmamız gerektiğini, bi de gidip gol atmamız gerektiğini söyledi.

dusendeli dedi ki...

Grup 2. leri arasında en zayıf iki ekip Twente ve Galatasaray. Sanırım Şampiyonlar Liginden gelen bütün takımlar bu iki takımdan birisiyle eşleşmek ister. Yarın Galatasaray'a Aalborg çıkarsa iki ülke basını da "lokum gibi kura" manşeti atar herhalde :)

jose dedi ki...

Shaktar gelecek gıbı.

MiyOzzy dedi ki...

2000 yılına göre bu turda bir İtalyan takım çıkması gerekiyor.

Haketo Zaman dedi ki...

Werder Veremem.

del piero dedi ki...

banko fiorentina yahu, zamanının fatih terim enerjisi var çünkü çeker kesin....

aksilaz dedi ki...

su kotu metalist bizi gecti ona acıyorum.servet biraz dıkkatlı olsaydı suan Lech poznan yada nec gibi takımlarla oynayabılırdık.Zenit hariç hepsi ile mücadele ederiz.ama bordeaux gelsede öcümüzü alsak.

nebilim dedi ki...

metalist'in eleyemeyeceği takım yok 3. torbada 1 tur daha geçerler kesinlikle.. bize ise zenit çıkmasın da kim çıkarsa çıksın..

julien sorel dedi ki...

fiorentina hariç hepsi olabilir, üç aşağı beş yukarı denk takımlar hepsi...

TursuBidonu dedi ki...

werder çıkacak gibi geliyor bana..

tknycl dedi ki...

metalist kharkiv her zamanki gibi kamp için antalya'ya geldiğinde toplayacağım belek'te köy halkını, herkesin eline budaklı meşe odunu vereceğim ıslatıp ıslatıp sabaha kadar tüm takımı döveceğim dövdüreceğim...
yeter yahu..

erssre dedi ki...

Metalist'in bizi nasıl yendiğini hatırlarsak gruptan nasıl lider çıktığını da anlarız. Akla mantığa aykırı bir takım. Ben benfica'ya çok şaşırdım demek ki takıma yıldız doldurmakla takım olunmuyor (bkz. fenerbahçe) sen bir de portekiz takımısın koysana zehir gibi 4-5 tane genç portekizli kakalarsın seneye birini chelsea'ye 30 milyona, yok arkadaşlar ne kadar eski kaşar varsa doldurmuşlar takıma.

Tahminim Bordeaux içime doğdu.

Gadee dedi ki...

Aalborg çıkarsa Danimarka'ya gideceğim.Umarım Aalborg çıkar. :)

Kartal Bafiler dedi ki...

klasik Galatasaray balıyla "aalborg" çıkar,klasik...

Bolat dedi ki...

Aalborg biraz da tanimadigimiz icin kolay olarak degerlendirdigimiz bir takim sanki. Beklendigi gibi olmaya da bilir. Ama Bordeux veya Dinemo Kiev az cok taninan rakipler ve Galatasaray'in eleyebilecegi gücte. Bremen, Marsilya, Zenit en zorlari olur.

Shaktar icin ise hicbir sey söylemiyorum....

eates59 dedi ki...

Bremen ya da Marsilya gelsin.

İsim dedi ki...

Çok iyi oldu Galatasaray'ın grup
2.'si olması.Ne olacaksa olsun görelim.Kadıköy fantezimiz ne kadar realistmiş,yoksa haybeye kürekmi çekmekteyiz.Bitecekse bitsin bu iş bir an önce lige konsantre olup CL'ye direk katılmaya bakalım.
Gelebilecek en sert takım gelsin.

revenant dedi ki...

şanssız grup
şanslı fikstur

iyi baslangıc
kotu-sanssız son

sırada iyi bir seyler var gibime geliyor

kolay kura
zor fikstur
olabilir.gorecez..

turhanatakan dedi ki...

kaç gündür uefa grup liderleri mi yoksa şampiyonlar ligi grup üçüncüleri mi daha güçlü (en azından sezonun şu döneminde) diye düşünüp duruyorduk. tabii ki gönül lider çıkmayı isterdi ama bence de şampiyonlar liginden gelen takımlardan da peşinen korkmanın gereği yok.

bir de bekenbaver'in dediğine ek olarak uefa grup 4. ve 5. leri bile isme bakınca çok da kötü durmuyor:

4. sıra

racing
hertha
sevilla
spartak moskva
portsmouth
zilina
club brugge
nancy

5. sıra

schalke
benfica
partizan
dinamo zagreb
heerenveen
slavia praha
rosenborg
feyenoord

4. sıradaki 8 takımın 5 tanesinin 5büyük ligden olması, hatta schalkenin 5. olması da ilginç. portekiz ve hollandanın 3 temsilcisi de 5. olarak veda ettiler.

bundan sonrası ilk turdaki ivme gibi geliyor bana ama gruplarda fena ters köşeye yattık, ne desek boş:))

cankalender dedi ki...

Bordeaux
Werder Bremen
Marsilya
Fiorentina
Zenit'ten birini istiyorum ben.

Aalborg, Shakhtar ve Kiev'in kapalı oynayacağını ve Galatasaray'ın bunları açmakta zorlanacağını, ağır defansı yüzünden maçın sonlarına doğru bir kontra yemesinin muhtemel olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden karşılıklı hücum yapacağımız yukarıdaki 5 takımdan birisi gelirse daha iyi olur.

Redingot dedi ki...

Sevilla da ne kerizmiş yahu. Evindeki iki maçta 3-0 ve 2-0 döşe, deplasmanda iki maçı da 1-0 ver. 6 puanla grup dördüncüsü ol. Yazıklar olsun.

mre dedi ki...

fiorentina, werder bremen, marsilya, bordeux dörtlüsünden biri çıksın. Ne kadar güçlü ve şöhretliyse rakip o kadar iyi motive olup o kadar konsantre çıkıyorlar sahaya. Adı bilinmez, kendi sert, iklimi sert bir takım olursa çok daha zor oluyor.

erssre dedi ki...

Ne diyosam o, bordeaux geldi işte klasik. ACETO herhalde biraz tanıtırsın...

Adsız dedi ki...

metalist'i beşiktaş karşısında görmüş biri grupta sonuncu olur demişse futboldan anlamıyordur. ben grupta 1. olur, sonraki kuralarına göre bayağı işler yapabilir demiştim.