17 Aralık 2008

Top 10 Sadakatsiz

Marca'nın dünya futbolunun 20 sadakatsizi listesi üzerine yazıp çizdik. Yerel bir liste yapmak lazımdı. Emre Atasoy ile çıkardığımız ortak liste budur. Transferlerde ezeli rekabetin bir yakasından diğerine direkt geçişi dikkate aldık. İlk 10'u önem sırasına göre sıraladık. İlk 10 dışında kalanlar da ekte... Unuttuklarımız mutlaka olmuştur, katkıları bekliyorum. Sıralamanın ilk 5'i için de bir anket de yarın... Bu geçişlerden kim karlı çıktı bu da başka bir yazı konusu olsun...
1. Tanju Çolak ( Galatasaray - Fenerbahçe; 1991 )
2. Tümer Metin ( Beşiktaş - Fenerbahçe; 2006 )
3. Mehmet Oğuz ( Büyük Mehmet - Galatasaray - Fenerbahçe; 1979 )
4. Hasan Vezir ( Fenerbahçe - Galatasaray; 1989 )
5. İlyas Tüfekçi ( Fenerbahçe Galatasaray; 1986 )
6. Arif Kocabıyık ( Fenerbahçe - Galatasaray; 1984 )
7. Haim Revivo ( Fenerbahçe - Galatasaray; 2003 )
8. Semih Yuvakuran ( Galatasaray - Fenerbahçe 1990 )
9. Ogün Temizkanoğlu - Abdullah Ercan ( Trabzonspor - Fenerbahçe; 1999 )
10. Alpay Özalan ( Beşiktaş - Fenerbahçe; 1999 ) ( Bonservisi Siirt Jet Pa'daydı)
*****
Engin İpekoğlu-Beşiktaş - Fenerbahçe - 1991
Ayhan Akman-Beşiktaş - Galatasaray - 2001
Feyyaz Uçar-Beşiktaş - Fenerbahçe - 1993
Rüştü Reçber-Fenerbahçe - Beşiktaş - 2007
Mert Nobre- Fenerbahçe - Beşiktaş - 2007
Stejpan Tomas- Fenerbahçe - Galatasaray - 2005
Raşit Çetiner- Fenerbahçe - Galatasaray - 1981

69 yorum:

SkyCaptain dedi ki...

Bir Fenerbahçeli olarak şu listeye bakıyorum ve ciddi anlamda gidişine üzüldüğüm tek oyuncu Marcio Nobre. O kalsaydı takımda şimdi ne Kezman, ne de Güiza ile boğuşuyor olmazdık.

Bellamy. dedi ki...

sergen eksik kalmış ki bu listenin asıl 1 numarası odur herhalde..

Tuner dedi ki...

Selçuk Yula var

Kerem dedi ki...

bu transferlerden en çok kazanan Ayhan ve Engin İpekoğlu oldu bence.
En fazla kaybedenler ise Tümer ve Revivo.
Diğerleri için çok bir şey değişmedi.

tahir durten dedi ki...

bence rustu top 10'e girermis... gerci listedeki bazi isimleri canli izleyememis olmaktan kaynaklaniyor olabilir bu fikir...

1 numara tartismasiz...

carlito dedi ki...

Nobre'nin sadakatsiz olduğunu düşünmüyorum, sözleşmesi bitmişti ve Fenerbahçe ondan daha iyisini almak için onla sözleşme yenilemedi, yerine aldıkları adamlar ondan daha verimsiz oldular buda işin ayrı bi yanı...


Feyyaz'ın da Beşiktaş'tan ayrılışı da tamamen büyük bi yanlış anlaşılmanın sonucu olmuştur, Feyyaz tamamen mağdur edilmiştir o olayda...

volkan dedi ki...

Tanju benim de 1 numaram olurdu. Benim için Özal öldüğü gün yapılanlar ve bir de ondan daha eski olmasına rağmen Tanju Fenerbahçe'ye transfer olduğu gün yapılanlar vardır. O kadar önemsemişim o zaman.

Conquistador dedi ki...

para para para...profesyonel futbolculuk işte. ama bu konuda sergen yalçın'dan iyisini de tanımam.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Rüştü'nün ilk 10'a girmesi gerektiğini düşünüyorum.Onun dışında ilk 10'a giremezler ama Selçuk Yula,Ali Güneş,Mustafa Doğan'ın da altta adları geçebilir.Ayrıca Galatasaray'dan Fener'e direk geçmeselerde,bir gün önce "Galatasaray forması rüyalarımı süslüyor." diyip bir gün sonra Fener'e imza atan Fatih Akyel ve gittikten sonra 40 kez "Galatasaray'lıyım,Tr'de sadece Gs'ye dönerim vb" açıklamaları yapan doğuştan Fenerli Emre'de sadakatsizdir...

Adsız dedi ki...

ogün'le beraber Abdullah da gelmişti fenerbahçe'ye trabzonspor'dan. belki eklenebilir ama o zamanki yankılarını hatırlamıyorum tam olarak.

bir tek şunu hatırlıyorum o olaylardan: çiçek taksideki trabzonlu karakter doğan ikizlerine ogün ile hami (ocün ile hamu)isimmlerini vermişti de ogün'ün fenerbahçe'ye transferinden sonra ogün'ün ismini değiştirmeyi düşünmüştü. ne etki yapmış bu espri zamanında ki hala hatırlıyorum :)

Adsız dedi ki...

Bu liste başlığına yakışmıyor bence.Sadece direkt geçişlerde en çok ses getirenler sıralanmış.En büyük sadakatsizlik Baliç'in Galatasaray forması giymesidir...

flamboyant forward dedi ki...

ayhan takımların anlaşmasıyla geldi zaten. pek sadakatsiz denemez ona. ayhan girerse ahmet yıldırım'ın da girmesi lazım aksi taktirde.bir de emre aşık var kıstas büyükler arasında transfer yapmaksa...ki bunca adam arasında gittiği her takıma maksimum fayda sağlamış olan adamdır kanaatimce.

aşkın dedi ki...

Sergen Yalçın tabii ki yok, adam her gittiği takımın taraftarı olduğunu söylüyordu.Sadakatsiz değil ayran gönüllü (!)

töbrettin böbrek dedi ki...

feyyazın bjk den fb ye transferi 1994 yılındaydı.. eskilerden de aklıma gelenler naci erdem fb den gs ye ve senol birol ikilisi bjk den fb ye.

fenerbahçenin beşiktaşlı senol - birolu alması epey önemli ve sansasyoneldir

Blogspor dedi ki...

Bence Rüştü 1. olmalıydı.Rüştü sakatken aldık,adam ettik,Barça'ya kadar taşıdık.Sonuç=Beşiktaş'ın vazgeçilmez ismi oldu bir anda...

jose dedi ki...

Baliç ve Emre'nın olmamasının nedenı ara takımlardır.Biri Real ve Vallacano diğeri Inter ve Newcastle duraklarında takıldı.

rybalta dedi ki...

ayhan akman'a kesinlikle sadakatsiz denemez. takımın takas yapmayı kabul ettiği bir oyuncu, ayrıldığı için sadakatsiz sayılabilir mi?

tabii bu takasta kimin karlı çıktığı ortada:)

tofi dedi ki...

abi selçuk yula yı unutmussun, oyle fanatik olup, en büyük rakibine neden biri gider anlamadım, bence 1 numara kesinlikle hasan vezirdir... o jenerasyonun veziri diil kralıydı bence, vezir diil rezil oldu. diger isimlerin de coguyla anlaşılmadigi icin gitti, mesela rüstü, mersela nobre, ne biliyim mehmet yozgatlı, kimseyi suclamıyorum...

goldenaxe dedi ki...

Balic-F.Akyel-Emre.B nin transferleri listede olmalıydı bana göre.

nestavarro dedi ki...

top 10 fenerbahçe galatasaray top20 beşiktaş ve diğerleri olmuş önem sırası kime göre neye göre anlam veremedim..rüştünün listenin aranılanı olmasıda çok anlamsız nobre isminin geçmesi ise tam bir gaf oyuncuyla sözleşme yenilemessen beğenen klüp attırır imzayı adamda sana ihanet falan etmiş olmaz..ki bu adam öncesinde kefen giyerim oformayı giymem öldürseler gitmem vb şeyler söylememiş...profesyonel falan olmanız şart değil sadece mantıklı olun yeter !!!!

josemarcelosalas dedi ki...

Fatih Akyel ilk aklıma gelen şuan liste dışı.

MARADONADONI dedi ki...

Feyyaz Uçar da eklenebilirdi listeye. Beşiktaş'tan Fenerbahçe geçişinden sonra Antalya ve Kuşadasıspor ile kendini bitirmiştir. Ek olarak, Kuşadasıspor'da 96-97sezonu bitiminde Feyyaz Uçar'ın yerine Münih Türk Gücü'nden İlhan Mansız alınmıştır.

silenzio dedi ki...

abi baliç de bu listeye girebilir bence. sergen ise liste dışı bence de onu öyle kabul edelim :)bence de rüştü listeye mutlaka girmeli çünkü son zamanlarda fenerbahçe'yle anılan en önemli isimdi

solo dedi ki...

bence birinci zaten birinci yazılmış, sadakatsizlik mi başka bişey mi bilmem ama adamın zaten hayatında üç hedefi vardı; mercedes, hülya avşar ve fenerbahçe. bi de bir fenerbahçeli olarak en üzüldüğüm rüştü olmuştu, seviyoduk be seni taparcasına...

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Bence "Senollar Birollar gider, Yusuflar Sanlilar gelir." cumlesinin oznesi Birol Pekel ve Senol Birol'u unutmamak lazim.

Spooky dedi ki...

emre aşık var ama bu yaşında milli takımda oynadı zaten gökhan zan ı gözü kapalı keser bence
her gittiği yerde aylarca kenarda beklese de oynadığı zaman sırıtmaz
o açıdan ayırmak lazım.
kendimle çeliştim emre aşık profesyonel sınıfına sokalım evet

Spooky dedi ki...

@kerem
tanju da çok kaybetti...
tümer kaybedenlerin birincisidir o ayri

Adsız dedi ki...

benim de aklıma direk geçiş olmasa da "kefen giyerim gs forması giymem" diyen baliç ve "bi m. yozgatlı vardı n'oldu ona?" sorusu geliyor:)

Unknown dedi ki...

revivo. haim revivo.

Cem Kalay dedi ki...

Baliç geldiktens onra özür dilememişmiydi yoksa yanlışmı hatırlıyorum

markojaric dedi ki...

Bence Ayhan kaptan bu listeye ne ek olarak ne de kenarından girmemeli çünkü kaptan bjk taraftarı tarafından hiçbir zaman benimsenmemiş bir oyuncudur. Ayrıca asla koyu beşiktaşlı tavırları da takınmamıştır. saha içinde takım arkadaşı için kavga, aşırı beşiktaş sahiplenme durumundan çıkabilecek hırslı hareketler gibi faaliyetlerde bulunmamıştır. Beşiktaşda ruhsuz bir futbol oynamıştır. Bu yüzden gönderilmiştir.

Bence liste de olması gereken has sadakatiz ise F.akyel dir. Tamam direk geçişleri baz alıyorsunuz ama bu kişinin avrupaya transferinin bir hülle operasyonu olduunu ne kadar inanırsınız bilmem birçok kişiden duydum.

ultrasArtiglio dedi ki...

Listenin basına koyucan Tanjuyu,tabi altına Semihi,Fatihi es gecermiyim tabiki gecmem...Tanju sımdıde kalmıs Galatasaraylılıktan bahsediyo 11 yasındakı çocuk ne anlarki profesyonellikten hala bu formayı bırakıp gitmesini unutamıyorum hele Semih seni kaleme almak dahi gereksiz...Fatih zaten sen sürüneduruyorsun...

maria lopez garcia dedi ki...

Sözleşme bitmesi, takımların anlaşması sadakatsizliğe etki midir? Bir kaç kişi dem vurmuş, ben de bilemedim açıkçası. O takdirde Tümer'in sözleşmesi de yönetim tarafından uzatılmayacaktı sonra taraftarın önüne attılar resmen. Yine de sadakatsiz değil midir? Ya da direkt transfer olmasa da Emre de ? Segen'in ise sıfatı Sergen kanımca başka bir şeye gerek yok :)

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Mirsad Kovaceviç

Art Vandelay dedi ki...

Fatih Akyel ve Emre'nin olmadigi listeye liste demem..o derece.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Okan Buruk

Çetin Cem dedi ki...

herhalde fatih akyel'le elvir baliç'in fener-galatasaray arasında başka takımlarda da oynamış olmaları bu listeye girmelerini engelledi. rüştü ilk ona girebilirmiş, ogün ile abdullah da daha yukarıda olabilirmiş. mesela hasan vezir o derece sembol bir isim olmadığı için transferi o derece "sadakatsizlik" kalibresinde değil bence.

ama tabii ki türk futbol tarihinin en olaylı transferlerinden birisi. galatasaray'ın onu kaçırışı, fener'in bunun hırsıyla önce semih'i, sonra da tanju'yu kapması..

yapanların eline sağlık.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Aceto benim yaşımın gördüğü en büyük sadakatsizlik (ben tarafından değil, bütün Galatasaraylılar tarafından Emre Belözoğlu idi.)
Yani genel kabul görmüş ve çok önemli tepkilere sebeb olmuş bir sadakatsizlikti Emre'nin yaptığı (milyonlarca insana göre)

Size göre öyle olmayabilir. Ama size göre öyle değilse sizin hazıladığınız listede olmaması mı gerekir? Listenizde bulunmaması bu kadar Galatasaraylı taraftarların duygularını hiçe saymak demek değilmidir?

tayfun gökalp dedi ki...

nobreninkine sadakatsizlik diyemeyeceğim üstad kusura bakma

jose dedi ki...

Resıme daha yorum yok dıkkatımı cektı

Donemın damgasına vuran ıkılı:]

GSveFutbol dedi ki...

@gallordo

Emre Aşık, Polat'ın futbol şubesinde olduğu 92'de Bülent Uygun ile Polat'ın düzenlediği bir geceye katılmış ve Galatasaray ile anlaştıklarını açıklamıştı.. Daha sonraki gün FB ile görüşmeleri Polat'ın vazgeçmesine sebep olmuştu.. Kaldı ki kendisi de belkide yapmış olduğum bir hata olarak bunu kabul edebilirim der ve örnek aldığı oyuncuyu Bülent Korkmaz, en huzur bulduğu takımı Galatasaray diye belirtir.. Ama parasını alan işini yapan ve parayı ilk plana atmayan bir adam olarak takdir edilmesi gereken biridir.. Demekki bu listede pek işi yok : )

GSveFutbol dedi ki...

Büyük arası geçiş kıstasıyla, Ali Şen'in hemşehri kıyağı çektiği Sedat Balkanlı ve yanında bonusu Benhur Babaoğlu'nu sayabiliriz..

footballica dedi ki...

tanju bu fotoğrafta kewell'a inanılmaz benzemiyor mu bana mı öyle geldi

revenant dedi ki...

Baliç'in en sadakatsiz olduğu fikrine ben de yuzde yuz katılıyorum..

Daima Fenerbahçe! dedi ki...

4-3 lük maçın kahramani Vezir Hasan bana göre en büyük sadakatsizliği yapmıştır bir e sadakat deyince aklıma Rıdvan gelir.

CT dedi ki...

Hasan vezir 4.lukten 3.luge yukselmelidir bence ...

Ayrica dip not, Nobre 2006 yilinda transfer olmustu. Tumer ile ayni gun hatta...

Bi gazete "11 numarali oyuncularini degistiler" gibisinden bir baslik bile atmisti sanirim...

Sencer Yücel dedi ki...

kulüpler tarafından rakibe satılan ve sözleşmesi yenilenmek istenmeyenler liste dışında bırakılabilir bence. yanlış hatırlamıyorsam engin'i bonservisi beşiktaş'tayken almıştı fenerbahçe. ayrıca nobre de fenerbahçe sözleşme yapmak istemediği için beşiktaş'a gitmişti.

bütün bunların yanında son demlerinde büyüklerden biri tarafından alınan futbolculara da sözüm yok. selçuk yula gibi, zaten o da sadakatsiz yaftası yemedi bu durumda.

Dabenti dedi ki...

Bir seyirciye ve camiaya ana avrat söven bir oyuncu 1-2 ay sonra o sövdüğü taraftarın takımına gidiyor. Başka bir oyuncu da 4-5 sene öncesinde "Kefen giyerim, Galatasaray forması giymem" dediği takıma gidiyor. Sadakatsizlik sıralamasında ilki benim adıma en büyük sadakatsizliktir. FB'liler nasıl Baliç'i en büyük sadakatsizlik sayarlar anlamıyorum, arada başka takımlara da gitmiş. Ne FB altyapısından yetişmiş, ne devamlı kaptanlığını yapmış bir oyuncu.

Tümer Metin 1 numaradır her anlamda. Bir kere Beşiktaş'ın kaptanıydı. O anlamda bile tarihin en büyük sadakatsizliğidir. Figo Portekizli değil de İspanyol olsaydı bir numara sadakatsiz Figo olurdu. O derece diyeyim. Bana göre Tümer Metin burada ve dünyada(en azından bildiklerim arasında) 1 numaradır.

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

sadakatsızlıksa konu,yaşım itibariyle ne tanju'nun gidişini hatırlarım,ne mehmet oguz'u ne de arif kocabıyık'ı.

futbol oynayarak para kazanan bu insanları sadakatsızlıkla damgalamak biraz agır kacsa da, normal insanların ömur boyunca kazanamadıkları paraları bır ımza ıle banka hesaplarına ındıren bu ınsanların takımlarına, taraftarlarına herzaman borclu olduklarını dusunurum.

bu lıstede en sadakatsız ınsanı bulmak (yıne yasım ıtıbarıyle) benım ıcın hıc zor olmadı.

2001-2002 sezonunda Samsunspor'dan kacarcasına Besiktas'a transfer olmasıyla baslamıstı İstanbul macerası.O senenin 4.macıydı.Samsun'da baslayıp,kotu zemın yuzunden Ankara'ya alınmıstı mac.Kale arkasındakı yerımızı almıstık.Hatırladıgım kadarıyla İlhan yoktu o gun sahada.

Kale arkasına kosa kosa gelen Tumer 'in kolunda "Only god can judge me" 'de yazmıyordu o gunlerde.

Daha Samsunspor'dan gelmesinin üzerinden cok gecmemişti ama tribunlerın hep bır agızdan soyledıgı "Tumer Samsunun anasını s.k" tezahuratına elını gogsune goturup ne demek dercesine onaylayıp, arkasını donup gıderken hala surmekte olan tezahuratı ıkı elıyle daha yuksek bagırın dercesıne hareket ettırıp,orgazm cıglıkları atıyordu.

su an oynadıgı(oturdugu) takımın ınonu'de yaptgı macta "burası besiktas alayına gıder" tezahuratını soyleyıp,tamamlayan da yine defalarca "türkiye'de besiktas'tan baska bir takımın formasını gıymem" diyen tümer metin'dir.aynı tumer metın ınonu'nden bir kac km uzaklıktakı kadıkoy'e gecerkende bızlere cografı bılgısının sadece yesılliklere burundugunu gosterıyordu.

besiktas tv'de katıldıgı programda besiktas askını, sevgısını, cocukluktan berıdır suren sevddasını anlatırken, evının bastan asagı sıyah-beyaz agırlı olan dekarasyonunu da bir sene sonra gıdecegı takımın sevgısıne baglıyordu.

aynı tumer metın katıldıgı bır programda yeniden besiktas'ta oynarmısın? sorusuna, oturup anlasırsak neden olmasın dıye cevap verecek kadar sadakatlıdırde.

su an arda kalkıp fenerbahce'te,alex besiktas'a,azız yıldırım galatasaray baskanlıgına gelse Tümer metin'in yaptıgı sadakatsızlıgın s'sını dahı yapamaz.

cok uzun oldu ama kısaca sunu soylemek ıstıyorum.futbolcular kendılerını "mal" gıbı gordukten sonra onlar ıcın hıcbır formanın dıgerınden farkı yoktur.tumer metın'de kendısını mal gıbı gormektedır.

sadakatsızlıgın allah'ını yapmıstır besıktas taraftarına.kendısı semte süreklı gıttıgını soyleye dursun,her gıttıgınde dızlerı yeterı kadar tıtrıyordur.su an dustugu duruma hıc acımıyorum.

"Only god can judge me"

Scatterbrain dedi ki...

tanju ve hasan vezir diyorum ilk olarak. daha sonra da feyyaz gelir. gerçi feyyaz'ın transfer oluş hikayesini tam bilmiyorum ama, o da beşiktaş'ın tanju'su idi sonuçta.
rüştü de büyük sadakatsizlik etti. onu var eden ve sembol olduğu bir kulübü üç kuruş fazla kazanmak için satıp ezeli rakiplerden birine gitti sonuçta. bunların arasına da ilk olarak revivo'yu koyarım. transfer oluşuyla değil de olduktan sonraki demeç ve pozları ile sadakatsizliğe vardı olay. baliç'in yaptığı ise son bir çırpınıştı. kariyerinin son deminde ve o form düzeyinde gs gibi büyük bir kulüp piyango gibiydi ona.
son olarak ise; bir fenerbahçeliyim ama nobre'yi hala çok severim her yönüyle. sözleşmesi bitti, istenmedi, en iyi teklifi yapana gitti efendice...

dusendeli dedi ki...

Herkes doğal olarak kendi takımlarına sadakatsizlik etmiş oyuncuları seçiyor.
Beşiktaşlılar Tümer Metin'e
Galatasaraylılar Tanju Çolak'a Fenerbahçeliler Revivo'ya Hasan Vezir'e kızıyor en çok. Kendi takımlarına gelenleri de "aslında onunki sadakatsizlik sayılmaz" diyerek görmezden gelmeye çalışıyor.

Özellikle Beşiktaşlı ve Galatasaraylılar kendi takımlarında oynamış, biraz da kendini sevdirmiş bir oyuncunun ortak düşmanları Fenerbahçe'ye geçmesine tahammül edemiyor anladığım kadarıyla.

Bir de son dönemde garip bir şekilde en çok Fenerbahçe'den Beşiktaş'a geçiş yaşandı. Bir ara Beşiktaş kadrosunda 7 tane eski Fenerbahçeli vardı. Federasyonun Beşiktaş'a altı Fenerbahçeli sınırlaması getirmesi konuşıluyordu :)

Bunlar hep futbolun içinde var, kabullenmek lazım.

selaminko dedi ki...

Tanju'yu bir numarada gördüm ya tamamdır bu liste benim için.

revadocki dedi ki...

alavgan a aynen katılıyorum.
Ayrıca sergen liste dışı olmalı.profesyonelliğin gereği parayı veren takımda oynadı ama unutulmamalıdır ki beşiktaş dışında oynarken adamın zaten bjk li olduğu herkes tarafından biliniyordu.bjk li diye orada bedava oynayacak hali yoktu ya.
ayrıca rüştü de sadakatasiz sayılmaz.adam dayak yediği takıma nasıl bir sadakatsizlik yapabilir ki?

flamboyant forward dedi ki...

@gsvefutbol
emre beşiktaş'ta da oynadı :) kastettiğim buydu..

Emir dedi ki...

Şimdi Ayhan'ın GS'e geçmesi Ahmet Yıldırımla takas edilmesiyle gerçekleşti. Fenerbahçe Rüştü'yü düşünmüyodu adam da gitti Beşiktaş'a. Bunlar sadakatsizlik sayılmaz ki..

Ama mesela Tümer'in yaptığı direkt sadakatsizlik, ben avrupada oynıycam dedi gitti Fenerbahçe'ye imza attı.

Listedeki bazı isimler sadece bir büyük takımdan diğerine geçti diye yazılmış, olayın arka yüzüne bakmak lazım bence karar vermek için.

Sonuçta ayrıca çok büyük paralara imza atıyolar. Mesela büyük bir ücret karşılığında bir firmadan ayrılıp diğerine geçen bi CEO'ya sadakatsiz diyebilir miyiz..

Arkhe dedi ki...

Rüştü ile Revivo'nun yerini değiştiririm.

wjker1982 dedi ki...

1.Tanju
2.Tumer
3.Alpay
4.Hasan Vezir
5.Rustu

ulas dedi ki...

ilyas tüfekçi, ayhan akman, abdullah ercan ve ogün temizkanoğlu'nun transferleri bana sadakatsizlik gibi gelmiyor. daha çok, o günlerin şartlarında, herkesin rıza gösterdiği anlaşmalardı bence.

turhanatakan dedi ki...

sadakatsizlik konusunda emre aşıkın yer alabileceği bir kategori var aslında. balıkesirsporda oynarken ama üç büyüklerden birine gideceği ayan beyan belliyken evlenme vaadiyle kandırdığı kızlar konuşulurdu. balıkesirspor 1. lig kapısından döndü, emre aşık da fenerbahçe yolcusu oldu. yine de yukarda değinildiği gibi "renk belli etme" ihtiyacı olmadan her daim ligin en iyi stoperlerinden olmayı başardı.

yazının ana konusuna gelince benim gözümde bir kulüple özdeşleşen adamların gitmesi ağır basıyor, çoğunluk da benzer şeyler söylemiş. oyuncuyu büyük yapan kulüpten hele de ezeli rakibe geçişler yıkıcı oluyor taraftar açısından. bu sebepten tanjunun gidişi ilk sırada yer alsa da ben semihin gidişine daha çok üzülmüştüm, sanırım ortada 800 milyon-1 milyar davası vardı.

tanju da yıllarca bana bülent korkmazla aynı parayı önerdiler, ben avrupa gol kralıyım kabilinden birşeyler söyledi. ama galatasaraya gelmeden önceki samsunspor performansıyla da zaten büyük oyuncuydu. yine de her sezon 30 gol atan oyuncunuzun fenere gitmesi üzücüdür.

yerli oyunculardan son yıllarda takımın önemli bir oyuncusuyken bir diğer büyüğe geçen isim olarak öne çıkan tümer metin olduğu için onun adının da yorumlarda sıkça geçmesi doğal. ama ben muhtemelen galatasaraylı olduğum için hiçbir zaman tümer metini beşiktaşla özdeşleşmiş bir oyuncu olarak görmedim, hatta bu konuda bir yazı da yazmıştım. özellikle her fener maçından sonra yaptığı açıklamalarla sanki tribüne oynar görüntüsü çiziyordu gözümde.

çağlar mercan dedi ki...

engin verel
selçuk yula
fatih akyel
elvir baliç

EH dedi ki...

Nobre nin sadakatsizlik degildir bence. Çünkü kendi gitmek istemedi, gönderildi hatta kovuldu ne yazık ki. Ayrıca Baliç bu listede olmalıydı bence...

maca papazi dedi ki...

her ne kadar ara takım meselesi olsa da emre belözoğlu kadar sadakatsizi dünya futbolunda az görülür...

ShadoW dedi ki...

Orhan Kaynak, nâm-ı diğer Küçük Orhan

Major dedi ki...

bence rüştü ilk 10'a girmeliydi. diğer arkadaşların belirttiklerinden fatih akyel ve baliç'de yine ilk 10'da olabilecek isimler.

alpay'ın girdiği listede oktay'da olabilirdi belki. birde sergen var tabii..

şimdi hatırladım baliç'e ne küfürler etmiştim gs'ye gittiğinde baliç tshirtum vardı onu kesmiştim.

birde tüm takımın imzalı forması vardı, önde takım arkada revivo forması olduğu için sadece revivo. parlak çubuklu. revivo gs'ye gidince fenerium kampanya yapmıştı revivo formanızı getirin değiştirin diye. götürmeyi bile düşünmüştüm oraya. ahhh ahhhh.

unutmadan, emre niye unutulmuş en günceli halbuki..

devletli dedi ki...

hatta fb kampanya yapmıştı revivo forması getirene başka fb'li forma %50 indirimli miydi neydi. gs de karşı kampanya olarak 2 yıldızlı forma getirene 3 yıldızlı veriyordu.

Adsız dedi ki...

Sadakatsiz listesi pek tatmin etmemis anlasilan. En guzeli "Top 10 Nefredilen" listesi olur bence :0

H. İbrahim Andiç dedi ki...

bu transferlerden karlı çıkanlar ; ayhan ve nobre gibi duruyo.

altan yerdenayaga dedi ki...

oliver martinez var bide.

Gayriciddimilliariza dedi ki...

Bu yerli listeye 130 sayfalık katkıda bulunucam.Krizden basacak bir yayınevi bulabilirsem.