21 Aralık 2008

Söz Sırası Messi'de

El Clasico sonrası Messi için ilk olarak Cruyff konuşmuştu. Onu atladım. Cannavaro'nun sözleri blogda yer aldı. Messi ikisine de cevap verdi. Önce ne dediler, ardından Messi ne dedi? Özellikle Cruyff'a; Barça'daki büyük ağabeye gider yapması ilginç...

"Real Madrid'liler Messi'yi maç boyunca tekmeledi. Ama o da bunu istedi. Çünkü Messi gibi yetenekliyseniz tekmelenmeye hazır olmalısınız. Madrid'liler de cezalandırılmayacaklarını bilerek onu tekmelemeye devam ettiler." Cruyff -14-

" Maradona bütün maç tekme yerdi. Ağzını açmazdı. Messi ise bu işi abartıyor, tribüne oynuyor" Fabio Cannavaro/Real Madrid

"Cannavaro'nun ne dediği umurumda değil. Önemli olan maçın sonucu. Biz 2-0 kazandık. Cannavaro işine baksın, kendi takımının sorunlarına kafa yorsun. Real Madrid hakkında fikirlerini açıklasın... Cruyff'un sözleri beni ilgilendirmiyor. Ben taktiği Guardiola'dan alıyorum ve takımım için oynuyorum. Oyun stilimi değiştirecek değilim. Sahaya çıktığımda yiyeceğim tekmelerin hesabını yapmıyorum. Hakemlerin de yardımına, korumasına ihtiyacım yok. " Lionel Messi/Barcelona

46 yorum:

alt + 168 dedi ki...

ağır ama doğru konuşmuş messi

hem cannavaro'ya, hem cruyff'a sağlam ayar vermiş ama cruyff'a laf söylemek barcelona oyuncusu için ya çok büyük bir güveni olduğunun ya da zekası olmadığının göstergesidir..

guardiola ne yapacak bakalım?

revenant dedi ki...

birilerinin haddini bildirmesi lazım bu genç adama

terbiyesizlik yapmıs bana kalırsa.antipatik olmaya basladı

Major dedi ki...

antipatik.

Quad & AbSurDMaN dedi ki...

"Üstüme gelmeyin cırmalarım" demiş yani. Açıkcası daha zeki bir cevap beklerdim, ayrıca Cruyff kötü birşey dememiş ki ? Anlaşılan Messi'nin sinirler gergin.

alengir dedi ki...

Bırakın küçük enişteyi...

Adsız dedi ki...

Cruyff o kadar bişi dememişte , cannavaro tabi kızgın messiye direkle ilişkiye girdi resmen son dakikada :)

father vic dedi ki...

yediği tekmeler sadece bacaklarında diil sanırım kafasında da tahribat yapıo ki cruyff a atar yapmış

erdincinho altunozzi dedi ki...

tutmayın messiyi çok iyi gidiyooo:)
genç adam kısa sürede o mevkiye geldiği için kısa sürede de inmeyi planlıyor ordan galiba.cruyff'a laf söylemek için bir kez hatta iki kez durup düşünmen lazım.
materazziyi hiç sevmem ama messiye haddini o bildirir:)

L.E.N. dedi ki...

"Onu takmıyom bunu takmıyom bana neee sümüğümü yeee nananaaaaa aa b.kumda boncuk buldum"

Bu mu ayar ?

Reh.

Futbol zekâsının entellektüeliteyle zerre kadar alakası olmadığının Sergen 'den beri en net 2. kanıtı oldu gözümde. Ben futbolunu seyretmeye devam edeceğim.

Diğerlerini "takmamaya" cevap vermeyerek devam etsin mümkünse.

Ramon, espanyola, hora hora çevirandento por favor, amigo. Muços grasyas doritos peynirli panços sana zahmet bi de 2.5luk kola gelirken.

Muckos.

L dedi ki...

revenant adlı arkadaşı sanırım türk spor basını sızdırdı bloga.

Unknown dedi ki...

cruyff ek olarak, "bu kadar faul alıyorken ceza sahası civarında daha hareketli olup takımına gol şansı yaratabilirdi" demiş messi hakkında.

cruyffa saygım büyük fakat bu tür konuşmalarını hiç sevmiyorum. derbide resmen messinin ayağını eline vermeye uğraştılar. bana göre messi iyi demiş ama yinede bir şey demeyebilirdi.

keş ve sözünden dönek cannavaroya gelince, messinin dediği gibi o dalgasına baksın.

gorcanabi dedi ki...

çok ayıp etmiş. tekmelenecek tabi, abilerine karşı ağır konuşmuş. futbolcunun efendisini seviyoruz biz.

insivible dedi ki...

messiye birisinin haddi bildirilmesi lazimmis. nasil bir findik beyinli yaziyo bunu merak ediyorum. bi de antipatikmis falan yorumcu arkadasin kendisi cok sempatik tabi bulmus bi tane kiz arkadas 1999 sonunda sonra evlenmis almis koluna rahat uyuyo chelsea de drogba anelka yi falan izlerken kiz arkadasi da izliyo mu begeniyo mu bu baldirlari diye kontrol ediyo. sonra antipatik tabi. futbol baska bi sey izlemeyin siz.

MARADONADONI dedi ki...

CR7 den sonra futbolun bir çirkin yüzü daha geliyor.

orkun dedi ki...

Cruyff'un lafındaki "o da bunu istedi" kısmı kıl bence, "e ayağında topu tutarsan tekmeyi de yersin kardeşim" mantığına benzer. Ben topu ayağımda, bacağımda, kafamda, omzumda, neremde tutarsam tutayım senin bana kasti tekme sallama hakkın yok, yaptığın zaman ayılık kategorisine giriyor.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Cruyff'a daha saygılı olmasını beklerdim...

alperensaylar dedi ki...

bu yüzden kaka'yı daha çok seviyorum sanırım, ne c.ronaldo gibi kendini beğenmiş, ne de messi gibi fazla konuşuyor. sadece futbolunu oynuyor.

aşkın dedi ki...

Yürü be Messi!
Ben defans oyuncularında zihniyetin değişmesi gerektiğini, topa odaklanmalarının lazım olduğunu söylerken bazı arkadaşlar
akılları sıra bana ''ayar vermeye'' çalıştılar.
O zihniyet değişmedikçe ''ben zamanında çok çektim, o da çekecek'' zihniyetindeki Cruyff gibi eskiler de bunu söylerler tabii.
''Küçük enişte''yi tutabilecek olan beri gelsin!

L dedi ki...

isteyen istediğini düşünür, bir şey diyemeyiz maalesef ama, bu blogu sürekli takip edip de, hala futbolun bazı çok önemli noktalarını öğrenememiş kişileri görmek, tüyler ürpertiyor.
son örneği de, bu posta gelen yorumlar işte.

Alfredo dedi ki...

@erdincinho altunozzi

"genç adam kısa sürede o mevkiye geldiği için kısa sürede de inmeyi planlıyor ordan galiba"
nedir bu ya?Senin hiçmi futbol zekan yok...

revenant dedi ki...

evet abi turk spor basınından geliyorum ben fanatikten hatta.

@insivible
hakaret etmen bi yana sacmalamıssın herseyden once.nasıl bir beyine sahip oldugun yazdıgından belli!sakin kafayla gel!

kendisine karsı 2 kisinin de yorumu agır degil, kaldı ki oyle olsa bile biraz saygı gostermesi ya da hic gostermeyip hic bir sey dememesi cok daha iyi olurdu.sunun surasında 3 senelik adam messi.karsısında gelmis gecmis en yetenekli topculardan biri var(babama gore en buyugu beckenbauer ve maradona ile birlikte).cannavaro ise cok ama cok dogru soyluyor.messi butun mac tribunlere oynadı.adam yalan konusmuyor ki!
daha yasın ,21 azıcık akıllı efendi olması cok daha dogru olurdu. buyuk olmayı istiyorsa bu sekilde davranmalı..

devletli dedi ki...

sadece cruyff'a değil alayına gider yapmış "süper solak"

(sol ayağını bir raket gibi kullanıyor)

Dünyaları Koşuyorum dedi ki...

Hahaha yazılanları okluyorum da. Sanki Hakan Şükürü eleştirir gibi messiyi eleştirmişler :)

Ulan ne garip iş şu futbol. Ağzı olan konuşuyor. Yok söylemeseymiş iyiymiş de söylemeseymiş iyiymiş vs vs..

Herkes Messiye atıp tutucak adam cevap verdiği zaman terbiyesiz olucak. Şurda bir kişi bile yoktur hakkında biri bişey dediği zaman ayıp olur ben en iyisi susayım diyecek. Kaldı ki Messiden yani şu an dünyanın en genç ve en yetenekli oyuncusundan bahsediyoruz.

Bırakın adam konuşucak tabi ki. şansı yanında olmasaydı derbiden sonra şu an aşil tendonu elinde uzunca bir süre futbola ara vermek zorunda kalmış olabilirdi. Söyleyecek iki kelimesi olucak tabi ki.

Cruyff Barca çin çok şey ama artık o kadar da çok şey olduğunu düşünmüyorum. yol versin biraz. Akıllı olsun :)

erdincinho altunozzi dedi ki...

@Alfredo Di Stéfano
aceto'nun blogunda sidik yarıştırmayı sevmiyorum ben

17 yaşında iken barçada 11 oynamayı hazedemeyen birini seviyorsan,zaten benim futbol zekamı yargılamak sana düşmez.

silenzio dedi ki...

@ semih ural
direk katılıyorum sana, tendona çalışçaklar bütün maç, sonra bunu yapan adamlar bi de abartıyor dicekler, bildiğin ayıp.
ayrıca bu tarz yıldızların da sadece top oynamasını beklemek haksızlık olur, elbette konuşacaklar ya da burunları biraz kalkık olacak, adam 7o milyon dolar edicek de kahvedeki ahmet abinin "ben gençliğimde" muabbetinin benzerini yapamayacak öyle mi?
kaka'nın da sadece topunu oynuyor demesi olmamış, adam her golden sonra dini propagandanın tillahını yapıyo( bence naparsa yapsın sorun yok da sadece "topunu oynuyor" demek yanlış bence)

Daima Fenerbahçe! dedi ki...

Cruyff denince akla Barça gelir o yüzden Cruyff'a karşı daha temkinli yaklaşabilirdi Messi.

vangobbel dedi ki...

17 yaşında Barcelona'da ilk 11 oynamak...

adaletsizterazi dedi ki...

Sevgili arkadaşlar çok gergin gördüm sizi=)

Orda messi ile cannavaro laf dalaşı yaparken bir anda biz burada aynısını yapmaya başladık=)

Hadi biri dünyanın en iyi topcularından, biri en iyi defans oyuncuları arasında(ydı), bir diğeride bir efsane.. Her biri dolar milyoneri.. Tamam onlar konuşurlarda bize ne oluyor=)

Tabiki fikrimizi söyleyeceğiz ama burada bir arkadaş her ne kadar katılmadığımız bir yorum yapsa bile "senin hiç mi futbol zekan yok" yada "kız arkadaşı bacaklarına mı bakıyor izleme sen" gibi yorumlarda bulunanlara hayret ediyorum.. Şimdi sen bu yorumu yazarken zekanı ön plana çıkardığını düşünüyorsan buna da saygım sonsuz=)

Yahu doyasıya özgür olduğumuz bir tek internet ortamı kaldı elimizde bırakın burda insanlar terbiye sınırlarını aşmadıkça istediklerini söylesinler.. Sen ben bu yorumlara engel olursak bir süre sonra kimse düşüncesini söyleyemeyecek..

Bu tip yorumlar yerine arkadaşım sana katılmıyorum demek en büyük zeka kanıtı olur bence..

Hepinize saygılar..

jose dedi ki...

Tutmayın küçük enişteyi

L dedi ki...

@erdincho altunozzi:

ne yapmış da hazmedememiş, bi söyleyiversen be dayı.

barSELOna dedi ki...

Öncelikle Guardiola bu konuda destek çıktı ortada bir suçlu varsa bu da faulleri yapanlar dedi...

sonrasına gelince cannavaroya ne dedi haklı ve ya haksız zerre kadar umrumda değil ama Cruyff'e laf etmek için denildiği gibi 4 5 6 kere düşünmek lazım o top oynarken messi daha neredeydi ayrıca taktik konusunda Cruyff un üstüne adam tanımam adam sistem yaratmış messiye dokundurmuş vayy onun ne dediği onu ilgilendirmiyormuş bugün barcelona kulübünde Cruyff e saygılı olmayan bir tane yönetici yok laporta onun için hasta oluyor laporta onun sayesinde orada messi ne dediğini bilmiyor olay bu ya da cannavaroya o kadar kızdı ki cruyff e de gider yaptı

www.fcbarcelonaturkiye.com

L.E.N. dedi ki...

Ha tabi hakkaten yeri gelmişken bir adamın söylediklerini savunurken/yererken, fikrini değil taraftarlığını yapma hastalığımız burada baş göstermiş.

Ne de olsa biz DELÜĞANLU bir toplumun evlatlarıyız. "ÇARŞI ULAN !!!111birbirbir" hastasıyız. Otuz altı santimetre boyundaki bir süper bücürün "jajaja Ramon çevirandento şu kommentoları hakkateña" diyip eğleneceği saflara ayrılmışsınız hemen.

Memleketi, gelip birilerinin 70'lerde sağ sol diye ayrıştırıvermesinin gerçekten ne kadar basit olduğunun kanıtıdır şuradaki yorumlar.

Hemen taraf ol, hemen kavga et, senle aksini düşünen adamı hemen düşman ilan et. "Vur, kır, parçala, bu maçı kazan"

De hadi ordan. Medeniyet öğrenmeden futbol bile seyretmeyin.

Ne kadar çok tatminsiz insanlardan oluşuyoruz. Sanal alem ise mastürbasyon parkımız.

Akıl fikir.

Alfredo dedi ki...

@erdincinho
kardeşim messiyi sevmiyorum nefret ediyorum de buna saygı gösteririm.Ancak onun hakkında yazdıkların benim açımdan kabul edilemez.Futbol zekan hakkındaki yorumum içinde özür dilerim.Yorum yaparkende başkalarının sinirlerini bozan yorumlar yaparsan iş sidik yarıştırmaya döner.madem sevmiyosun sidik yarıştırmayı o zaman hiç yorum yapma derim ben(tavsiye).Ayrıca Messi'yi bi Aimar'la bi Saviola'yla karıştırma.İnişe geçtiğini ancak rüyanda görürsün.Yazdıklarına hiç mi hiç katılmıyorum.

Saygılar...

BT dedi ki...

Messi hakkında görüş belirtirken neden birbirinize karşı bu kadar kırıcı oluyorsunuz, bunu anlamıyorum.

revenant dedi ki...

futbolumuzun siddetle beslendiginin gostergesidir bana kalırsa bu asırıya kacan yorumlar. ben orada normal yorum yazıyorum adam tutmus kız arkadasımın baldır sevmesinden, fındık beyninden bahsediyor.
karsıdaki goruse saygı duyulsa her sey normale doner oncesinde.kaldı ki messi yani babamızın oglu degil bisi degil ha cok begeniyorum futbolunu,yetenegini orası ayrı konu.ama tutup da kendisi hakkında negatif yaptıgım bir yoruma agızlardan salyalar sacarak hakaret edilerek cevap verilmesi kabul edilebilir gibi degil.
buradaki guzel tartısma ortamını bozuyor nihayetinde.

cortez85 dedi ki...

os recuerdo atodos lo cules que cannavaro es campeon del mundo absoluto y, siendo defensa BALON DE OROOOOO un p'oco de respeto y messi es campeon de ????????????? ah olimpico jajajajajaja

martin dedi ki...

asier del horno'yu haksız yere oyundan attırdığı chelsea maçından beri sevmiyorum bu adamı. kendini yere atıyor, elle gol atıyor alkış üstüne alkış alıyor bizim buralarda. sonra arkadaşlar diyorlar ki objektif olalım. tamam olalım da her durumda objektif olalım.

a.c. sedef dedi ki...

maradona'nın veliahtından da bu beklenirdi.maradona'nın kimin önünde eğildiğini gördük ki?

nikolatesla dedi ki...

cruyff messi öğüt vereceğine canavaro'ya ayar verseymiş. tıkır tıkır oynayan herifle cruyff bile uğraşıyorsa artık elini eteğini çekme zamanı gelmiştir. yürü be messi

Ömer dedi ki...

havalanmis artist. umarim ikinci yarida agzinin payini verecek real madrid. oldum olasi sevemedim ne maradona'yi ne messi'yi, hakli oldugumu da kanitladi kendisi bir kez daha.

miracsaral dedi ki...

Çok agresif bir çocukmuş bu aslında. Vay be. Ama yetenekli adamsan iyi ayar koyacaksın. Nasıl Arda "İkinci kaptan olmam" arayı koyduysa Lionel'de koymuş. Helal olsun.

Emir dedi ki...

Bizim insanımızda enteresan bi şekilde çirkefi, yaramazı, terbiyesizi sevme dürtüsü var.

Tamam Messi'nin bu kendine güveni ve korkusuzluğu güzel bişey ve hakikaten belkide şu an dünyanın en yetenekli futbolcusu.. ama gördüğüm kadarıyla çok efendi bi futbolcu diil. daha 3 sene önce asier del horno'yu oyundan attırmamış mıydı bu genç, elle gol atmıştı bi de.

Ama sonuç olarak tüm bunlar zaten futbolu bu kadar zevkli yapıyo. emin olun sahadaki herkes ergün penbe olsaydı futbol bu kadar sevilen bi spor olmazdı. Bize sinsi sinsi tekme atan zagolar, egosu tavana vurmuş mourinholar, her ceza alanı içine girdiğinde kendini cumburlop diye atan arif erdemler de lazım..

josemarcelosalas dedi ki...

Cruyff'a gider...
Deli mi ne.

aşkın dedi ki...

Arif Erdem, Zago ve Messi uzayın derinliklerinde..
Bu üç ismi biraraya getirmek için ya hayalgücünüzü zorlayacaksınız ya da dünyanın en fantastik ülkesinde yaşamalısınız.
Ne Del Horno'ymuş arkadaş, sakin sakin ordan geçerken ufaklık sahtekarlık yapıp oyundan attırdı.
Nezdimde tek yanlışı baraj kurulmadan frikikten gol atmasıdır.
Onu da dünyanın en centilmen(!)ligindeki Giggs ve Henry gibi beyefendi topçular yapar.Bu da yemedi içmedi onları örnek aldı.
Hadi elle gol atması Maradona v2.1 dedik, ama şu frikik hadisesi olmadı.

Minero dedi ki...

Cryuff'un dediklerini anlamak için biraz eski video izlemek yeterli. Futbolun sert olduğu bir zamanda top oynayan Cryuff mümkün olduğu sürece düşmememeye ve topu sürmeye çalışan bir futbolcuymuş. Özellikle kendisini düşürmek amaçlı yapılan kayarak müdahalelerden dikkatle ve estetik şekilde kaçması belki de onu efsane yapan şeyler arasında...

H. İbrahim Andiç dedi ki...

buraya ne oldu da hürriyet haber yorum bölümüne dönüşmeye başladı bilmiyorum. Okurlar arası karşılıklı hakaretleşmeler de başlamış. Sanırım artık sadece yazıları zevkle okuyup köşedeki çarpıya basacam. Futbola aşık arkadaşlara haksızlık olcak ama, Hadi hayırlısı..