16 Aralık 2008

Süper Lig'in Bidonu?

65 yorum:

Lleyton dedi ki...

Güiza & Belözoğlu kafa kafaya gider bence ankette.Lakin Güiza'nın bonservisinden çok ; "şu anki Emre"'ye ödenen yıllık ücret şaka değil , başka bişey.

Fatih dedi ki...

delgado yok yahu.

@aceto, bir de su hoffenheim'a deginsen. adamlar lider kapatmis ilk yariyi. ogrenelim sunun gerisini berisini.

teritori dedi ki...

İlk 4 sırada 2008 senesinde Fenerbahce tarafından yapılan transferlerin oluşu lezizmiş.

mrt309 dedi ki...

Koca anketi 3 Fenerli domine edecek gibi. Bir Fenerbahçeli olarak ne kadar gurur duysam azdır. Chelsea ile çeyrek final oynadığımız sezonun ardından ilaç gibi geldi.

ihk dedi ki...

performans\fiyat+beklenti oranına göre en bidon guiza'dır.

Conquistador dedi ki...

emreden daha iyi bir şey beklenemezdi zaten. yıllardır oynadığı futbol meydanda. guizadan iyi bidon bulunmaz.

immo guitti dedi ki...

guiza ve emre yarisir
guiza'ya verilen "miktar" onu kafaya cikarir listede

Kerem dedi ki...

sakatlıklar ve kadro genişliği sebebiyle az forma şansı bulmuş ümit karan ve nonda'nın neden aday olduklarına pek anlam veremedim. emre b. son beş yıldır sergilediği istikrarda devam ediyor, bu bağlamda o değil ama onu getirenler bidon olmalı belki.

Maslow dedi ki...

bidonluk bence de oyuncuya ve bonservisine ödenen para= performans ilişkisi gözönünde bulundurularak değerlendirilmelidir. onun için açık ara GUIZA diyorum.

Gökçe dedi ki...

En bidon kesinlikle Guiza da/ Fenerbahce'nin bu kadar bidon cikardigi bir sezonda liderden 1 puan geride ve iki ezeli rakibini dagitmis olmasi daha da enteresan... Bir yaman celiski bu transferler Bidon cikmasa ne olurdu? Ya da bunlar bidonsa digerleri nedir? Insan sormadan edemiyor:))

Cem Kalay dedi ki...

Guiza&emre

ssim dedi ki...

guiza'nın hakkını yememek lazım. hak ediyor çocuk.

serkan kurtuluş'u adaylar arasından çıkardığın için sağ ol aceto.

father vic dedi ki...

listeye baktığımız zaman kesinlikle guiza ancak bence bu sene ve geçen seneyi de kapsarsak bence en büyük bidon linderoth dur.transfer olduğu zaman lincoln den bile daha ii transfer gözüyle baktığım adam 2 senede 14 maç oynadı.listede bence linderoth eksik

Yasemin Yıldırım dedi ki...

Fenerbahçe en bidon kategorisinde 4futbolcuyla listeye giriş yapıp 3'er oyunculu G.Saray ve Beşiktaş'ı geride bırakmış :))) Fener bu işte bir adım önde. (Tam bir geyik olduğunun farkındayım ama olaya bu açıdan yaklaşmak hoş.) Bence en bidonu Burak Yılmaz... Hiçbirşey yok. ama boy pos yerinde. Bakınca süper bir futbolcu diyorsun ama içi boş.

James dedi ki...

Maldonadonun gelmeden önce Alex'in onun için "onun gibi ortasaha Türkiyede yok" dedigini hatırlatırım. beni baya heyecanlandırmıştı bu bidon o zamanlar

Astro dedi ki...

bence seric acik ara yapar..

erssre dedi ki...

bonservise 14m euro adama senede 3-4m euro ver o sana lugano kadar gol atsın. buna bidon bile denmez.

ben buradan güiza'yı bu kadar paraya kakalayan mallorca yönetimini tebrik ederim.

erdincinho altunozzi dedi ki...

burak'a oy veren 15 kişiden biri benim..
bi insan yeteneğinin farkında olup da bu kadar mı boş kafa olur.
sen beşiktaştana kovulmuşsun,yarım sezon sonra beşiktaşın ezeli rakibinde oynuyorsun.ama adamda futbol oynama adına zerre hırs yok.

not: serdar özkan kes artık şu sakalını:)
bu arada futbol yorumları okumayı seven herkesin-öncelikli beşiktaşlıların,site kurucuları beşiktaşlılar-

www.irlandalilar.com a bi bakmalarını istiyorum.

Troilos dedi ki...

Bence anketin onde giden ilk 4 futbolcusunun tamaminin Fenerbahce'de olmasi, takimin neden bu kadar kotu oldugunu fazlasiyla acikliyor. En bidonu kim olur bilemem, ancak en bidon 4 transferi yapan yonetimi tebrik etmek istiyorum.

Adsız dedi ki...

Bonservis bedellerini baz alacak olursak, Emre ile Guiza zaten kafadan lider, Maldonado'ya diyecek lafımız zaten yok, zira Alex onu tavsiye etmeden evvel "böyle bir futbolcu görmediniz" manasında birşeyler söylemiş idi, hakikaten görmemişiz, sağolsunlar bunu da görmüş olduk. Kanımca Meira balonluğu hametmiyor, Galatasaray tandeminde partneri Servet ile iyi iş çıkarıyorlar, ancak Song ile kıyaslarsak giden paraya yazık. Kalanlardan Serdar Özkan, Bobo ve Seric bonservis bedeli baz alınırsa, biri alt yapıdan gelme, diğeri gayet cüz'i bedelle alındı, ki Bobo Beşiktaşa gelmiş en iyi forvetlerden biri.
Seric oynasa üzülmezden faydalı olacak ama, Yabancı kontenjanı da buna elvermiyor.

yorkut dedi ki...

1-2: Guiza veya Emre

3: Seric

4-5: Maldonado veya Burak Yılmaz

Nonda gecen sene rüstünü ispat etti, bu sene sakatliklarini atlatabilse faydali olurdu, Serdar Özkan niye orda bana garip geldi. Ümit Karan'da zaten banko oynasa Baros'la Nonda ne is yapar ki.... Meira Emre Güngör'den hallice ama ön libero oynadığı için yada oynatıldığı için bidonluk burda kime kayar bilemedim. Bobo bidon adaylarının arasında en iyi golcü bence bu sezon Beşiktaş'ta kim sivrildi zaten? Gökhan Zan bence bidon listesine girmeyi en çok hakedenlerdendi.

Benim renk seçimim sarı lacivert bunuda belirtiyim. Taraflı baktığım düşünülsün istemem

Hocalardan bidon derlemesi yapılsa,

Aragones'i Mustafa Denizli geçmek için bayağı çırpınıyor bu aralar, Skibbe elindeki kadro ile tabiki listeye girmeli. Samet Aybaba'yıda unutmamak lazım.

kretheus dedi ki...

and the bidon goes to , Guiza..

ama tabikide oynamayan bir Seric var..hani belki oynasa..yok yok o da ikinci olur kesin.=)

Alper Öcal dedi ki...

Fenerbahçe bu kadar bidonla şampiyon filan olursa asıl o zaman seyreyleyin gümbürtüyü.

ERKUT dedi ki...

Maldonado zaten futbol literatürümüze farklı bir espri olarak olarak yerleşti.Bobo bu sezon fazlaca şans bulamamasınakarşın skorer bir isim olarak listede olmamasıgereken bir isim.Nonda desen sakatlığına kadar etikili bir isimdi.Serdarözkan2dan beklentimiz yok zaten geçmişi ne ?listede bulunan Burak Yılmaz,Emre ,Guiza,Seric gibi isimler arasından şeçimn yapmak zor olsada Maradona Seriç önplanda olan isim.

steven_stiffler dedi ki...

Maldonado son yıllarda Türkiye'ye gelmiş en büyük bidondur bence...

Liverbird dedi ki...

Bence bidonluk kavramı pek oturmamış bizde, yani Burak Yılmaz'dan beklenen ve ödenen bedel ne kadardı ki bidon oluyor? Aynı şekilde Seric'den Beşiktaşlılar'ın beklentisi gelip bir yıldız olması takımı kurtarması falan mıydı? Yahut Nonda/Ümit Karan'dan Baros gelmişken 1. forvet olmasını kim bekliyordu, ayrıca bu adamların yaşı da belli. Ödenen bedel, beklenti, abartılması yönünden anketin sonucu bellidir bana kalırsa, bu da Güiza'dır kesinlikle. Emre de ödenen yıllık bedel açısından olabilir ama sonuçta kariyeri boyunca nerdeyse sezonda 20 maçı aşamayan bir adamdan bahsediyoruz, böyle olacağı az çok belliydi zaten.

gurcan dedi ki...

bidon listesinin ilk üçü Fenerbahçelilerden oluşurken takımın iki ezeli rakibinide yenmesi ayrıca ligin tepesine bir maç uzaklıkta olması enteresan ..

pclion dedi ki...

@ Fatih

Borges'e bir uğra bence Hoffenheim'ı merak ediyorsan.

Cidden çok Fenerbahçeli var bidonlarda, maliyetle doğru orantılı oldu sanıyorum liste :) Güiza, Burak ve Seric dedim ben.

Güiza'yı akıl almaz maliyetinden, Burak'ı performansından, Seric'i gereksiz transferinden dolayı seçtim. Bizden de olsa olsa Karan olur gibi bu sezonki dibe vuran performansıyla...

Lord Ricko Joel dedi ki...

@Garrincha

En bidon kesinlikle Guiza da/ Fenerbahce'nin bu kadar bidon cikardigi bir sezonda liderden 1 puan geride ve iki ezeli rakibini dagitmis olmasi daha da enteresan... Bir yaman celiski bu transferler Bidon cikmasa ne olurdu? Ya da bunlar bidonsa digerleri nedir? Insan sormadan edemiyor:))
-
arkadasa katiliyorum,sormadan edemiyorum ben de 8-)

Unknown dedi ki...

burak yılmaz açık ara önde.. ben fenerbahçeye sene başından beri daha fazla katkı yaptım. kadıköyde maç sekmedi 3-4 deplasman yaptım.. burak saçlarını jöleliyor hala...emrenin bir 3 puanı güizanında mücadelesi ve beşiktaşa takışı var hatırlatırım...

Jordi Metal dedi ki...

Oyun Emre'ye ama Guiza'da 2. olur bence

zachpaulsen dedi ki...

en büyük bidon fenerbahçe yönetimi ve başkanı. yapacağı şey gayet basitti; mevcut kadroyu ve hocayı koru 2-3 tane direk ve kaliteli transfer yap.

Ama o ne yaptı:
guiza&emre için oyunculara ödenecek paralarla birlikte 50 milyon €'luk yükümlülüğün altına soktu kulübü. Bunu yapmak her bidonun harcı değil:))

jose dedi ki...

josico da eklenebilir bu listeye.

open your mind dedi ki...

bobo bidonsa diğerlerinin varil kategorisinde olmaları lazım . karan ve nonda da gereksiz listede .

delgado dedi ki...

cale çıkarılmış, yerinde karar :)

temürmelik dedi ki...

bir galatasaray'lı olarak emre,güiza,meira ve nonda'yı işaretledim.çünkü bunlar kendilerinden çok şey beklenilen ama bekleneni veremeyen oyuncular(özellikle meira!)

YILMAZ dedi ki...

Uzulerek de olsa Nonda-Meira basi cekmeli

Turgay Keskin dedi ki...

Guiza'nın listenin en başında olması beklenen bir durumdu herhalde.. İkici yarı açılacağına dair haberler var bir çok yerde ama son vuruşlarıyla hiç böyle bir umut vermiyor..

Trabzonspor'da bir bidon göremedik mi yoksa sadece liste de mi yer almadı?

Tolga Zengin'in hakkı yenmiş bence..

SkyCaptain dedi ki...

Birçok kişinin renklerini göz önüne almadan oy kullanamayacağını düşünmekle birlikte bence ilk 3 bidon;
Güiza, Meira ve Emre'dir...

Ancak tahminen ilk 3'te Güiza, Emre ve Maldonado olacak.

SK dedi ki...

Nonda rüstünü ispat etti diyen arkadaş fazla taraflı olmus.Güiza cok para alıyor dogru, kotu oynuyor dogru ama onun sucu cok yok bence.En bıdon maldonado burak seric.ümit karan listede niye var anlamadım.gayet ıyı oyuncu.Serkan kurtulus yok neden onu da anlamadım.

mrcool dedi ki...

14 milyon oyla Guiza

ssim dedi ki...

@SK

Guiza kötü oynuyor ama onun sucu değil ? Bu nasıl oluyor anlamadım. Hadi adam pozisyona giremese, takım onu pozisyona sokamasa bir nebze tamam diyecemde adam dünyaları kaçırıyor.

Chevic dedi ki...

Ümit Karan'ın listede olması sanırsam listenin dolu görünmesi için,yoksa konmasının bir anlamı yok,ona oy veren 65 kişinin de neden ona oy verdiğini anlamak daha kolay jejejeje
Bidon olmak ise ya Guiza ya da yanında sönük kalsa da Burak Yılmaz'a yakışır...

apaç dedi ki...

keşke bir de 'diğer' şıkkı olsaydı.

serkan kurtuluş ile hakan kadir balta'ya ayıp etmemiş olurduk.

Rory Breaker dedi ki...

@Aceto
Olur da Güiza yılın bidonu seçilirse şu Beşiktaş maçındaki direğe sarılış fotoğrafını isteriz. :D

Battal Kinci dedi ki...

aceto türkiyedeki genel yaklaşım doğrultusunda bidon adaylığını da 3 büyük arasında paylaştırmış kimseye ayıp olmasın hesabı :)bence fb'liler dışındaki isimler yanlış. listedeki fb'lilere ek olarak YASİN ÇAKMAK, CAN ARAT, KAZIM KAZIM, TÜMER METİN, İLHAN PARLAK ve VOLKAN DEMİREL olmalıydı. Herkese saygılar...

Alex il Grande dedi ki...

Kesinlikle Roberto Carlos...

Ama o olmadigi icin oy kullanmadim...

mre dedi ki...

benim oyum guiza'ya. konuyla biraz uzaktan alakalı da olsa yazmadan edemeyeceğim. son zamanlarda hakan balta için abuk sabuk yorumlar okuyorum ve anlayamıyorum. hakan balta ile soyadıı bağdaştıran son derece yaratıcı (!) yorumlar.ben de aksine keşke sağ bekte de bir hakan balta'mız olsa da rahat etsek. bir kere temel futbol bilgisi çok üst düzeyde. bu anlamda sabri'nin tam zıttı. nerede durulacağını, nerede hücuma çıkıp, nerede savunmada kalması gerektiğini çok iyi biliyor. bir beke göre ayaklarına çok hakim, ayrıca soğukkanlı. hücuma katkısı hiç de azımsanmayacak düzeyde ve uzak şutları çok iyi. affınıza sığınarak hakan balta'yı beğenmemeyi futboldan anlamamakla ya da top cambazlığıyla futbolculuğu karıştırmakla itham ediyorum.

Adam dedi ki...

En büyük olmak böyle birşey işte. Gerektiğinde en büyük bidonları da almasını biliriz. Aziz başkanım çok yaşasın :)
Şaka bir yana hakikaten bu kadar bidon futbolcumuz olmasına rağmen hala zirveye oynuyor olmamız sizce de adı süper ligimizde ne kadar berbat bir futbol oynandığını göstermiyor mu ?

Ps : Benim favorim Guiza. Anketten önce de söylediğim gibi.

tofi dedi ki...

adim gibi emindim guiza çıkacağına, bu sistemde drogba gelse bi şey yapamaz, kezmandan farkı yok, iyi niyetli ve koşuyor, biraz zaman verin, kimseye penaltısız 27 gol attirmazlar la liga da, orasi kalitesiz turkiye ligi degil.

del piero dedi ki...

galatasaray okadar bidonla şampiyon olmadımı, niye şaşırıyosunuzki????

pardon pardon, galatasaray başardımı tarih oluyordu :)

bence geçen senede keşke yapsaydık şu bidonluk yarışmasını!!!

neyse bundan sonra her sene bekliyoruz bu ödülü...

gurcan dedi ki...

@fikri

bütün Fenerbahce kadrosunu yazmışsınız ama Alex i atlamışsınız.sizin baktığınız yerden Alex dahi bidon olarak görünüyordur

turnusoll dedi ki...

oyuncuya ve kulübe yapılan masraf ile karşılığında oyuncunun verdiği katkı olarak değerlendiriliyor galiba.

bu mantıkla Guiza ile Emre'nin eline kimse su dökemez.

3. Maldonado
4. Meira

liquefied dedi ki...

bazıları fenerin sisteminden dolayı Guiza gol atamıyor diyor! bir takım Guiza'ya gol attırmak için daha neler yapmalı bilemiyorum. ancak boş kaleye gol atan bir futbolcu bu Guiza. bazen onu da atamıyor. yapacak bir şey yok. ancak 27 yaşında 27 gol atan bir adama 17,8 milyon €(vergilerle beraber) bonservis verirseniz, yılın bidonunu göz göre göre almışsınızdır.

fabrio dedi ki...

Bidon ne ola ki? Fiyat/performans değerlendirmesi mi? Nedir, neye göre ölçülür? 18 yaşındaki yeni (hatta transferin son günü gerçekleşmiş) transfere (adı yok ama isminin geçmesi bile abes - Serkan Kurtuluş), 20'li yaşlardaki aklı bi karış havada olan kimi altyapıdan yetişmiş oyunculara (Serdar Özkan, Burak Yılmaz ve hatta bu mantıkla neden Kazım yok), huyunu suyunu bilmedikleri bir ülkede geçirdikleri ilk aylarda öngörülebilir bocalama evresini yaşayan oyunculara (Güiza, Meira, Seric - hayatta hiç geçirmedikleri kadar vakitlerini tuvalette harcıyolardır) bu anketi oylarken göstermemiz gereken sabır katsayısı 1 mi olacak 0 mı? Empati yapmak serbest mi? "Yılın" deniliyorsa geçen sezonun ikinci yarısı dahil mi? Dahilse Kezman, Şildenfeld, Mehmet Yozgatli, Barusso ve Moawad neden yok? Fiyat kısmını hesaplarken kaynak olarak Fotomaç çizelgesini mi kullanacaz? Geçen sezon "tonla" paraya mal olduğu öne sürülen Roberto Carlos'un 2 milyon garanti ve maç başına 25 bin euro'dan toplamda 2,8 milyon euro kazandığını, 2 sene boyunca 3,5 milyon euro ile Türkiye'nin en çok para kazanan topçusu olarak gösterilen Kezman'ın aslında 2,5 milyon euro kazandığını, Alex'in 2 milyon euro olarak gösterilen ücretinin 2,5 milyon euro maaş ve extradan 1 milyon euro Uruguay üstünden isim hakkı para aldığını ve son olarak Lincoln'ün isim hakları için peşin 6 milyon euro ve maaş olarak 2,5 milyon euro almasının gerçek gazeteciler tarafından ortaya çıkarılmasını mı bekleyecez?

Bu nedenle, sizlere ve bana bi bidon sabır, italyan basınına bi bidon akıl fikir ve bu tip bir anketi buraya taşıyan Bülent Bey'e de bi bidon teessüf takdim etmek isterim naçizane.

BT dedi ki...

@fabrio
sorularının cevabı geçmiş postlarda var. Nerede yılın deniliyor? Sezonun ilk yarısı. Basit bir anket hakkında bu, aklına yatmıyorsa oy atmazsın olur biter. Konunun Alex ve Lincoln un yıllık ücretleriyle bir alakası yok.

fabrio dedi ki...

@BT

Önceki postlarda, sonraki satırlarda gelen "ilk yarının en kötü futbolcusu" kısmını atlamışım. Kusurumu mazur görün. Benim gibi karıştıranlar da vardır eminim.

Alınan ücretlerle alakası yok sözünüze katılmıyorum. Güiza az bir bonservisle gelseydi ve düşük yıllık ücrete oynasaydı, onun yerine bidon olarak Uğur Boral ve Kazım'ın ismi geçerdi.

BT dedi ki...

"Konunun Alex ve Lincoln un yıllık ücretleriyle bir alakası yok."

Alex ve Lincoln demiştim

barış dedi ki...

@Garrincha

bence fenerbahçenin bu kadar bidonla yarışa dahil olmasının sebebi, ilk yarı derbileri içerde oynama şansına sahip olmasıdır.o derbilerde yenilseydi rakiplerine, matematiksel olarak rakiplerinden en az 9 puan geride olurdu, kaldı ki işin psikolojik yönü de var, derbilerde alınan mağlubiyetle takım son maçlara da bu kadar asılmazdı, aragones yolcu edilebilirdi, sezon erken bitebilirdi...

ayrıca linderoth, uğur uçar vs bidon olarak adlandırılmadığından sanki gs her pozisyonda müthiş adamları olmasına rağmen bidon oyunculardan kurulu fenerbahçeyi geçemiyor gibi görünüyor olabilir.

aslında bunları konuşmak bile saçma, halamın bıyığı olsa gibi bir şey.bidon da olsa şampiyon olabilir türkiye liginde bir takım, özellikle 3 büyüklerden biriyse.

M. Alper dedi ki...

Öncelikle şunu söyleyeyim ki ben bir Fenerbahçeliyim fakat Emre geldiğinden beri FB taraftarlığımı askıya aldım ve gidene kadar da böyle... FB ile ilgili yorumlarım yüzünden Polyanna ve yönetim şakşakçılarının bol olduğu antu.com forumundan Mart 2009'a kadar ceza almış bir eski ve askıda FB'liyim.
Aceto bence her takımdan eşit adam olsun diye Ümit, Meira, Bobo gibi isimleri koymuş. Yoksa kesinlikle Burak, Emre, Guiza, Maldonado'nun kendi arasında yarışması lazımdı. Başka isme gerek yok. Hiç olmazsa Meira, Bobo, Nonda birşeyler yapıyorlar, 3-5 kuruş faydaları bile oldu.
Süre alamayan Seriç'in de bu listede olmaması gerekirdi. Ümit'in de...
2008 içerisinde yani aynı sene içerisinde Guiza, Emre, Burak ve Maldonado'yu ve hatta Josico'yu transfer edebilen ve Emre gelecek diye de Aurelio'nun gidişine göz yuman Aziz Yıldırım ve saz arkadaşlarının da yılın varilleri olarak ikinci bir listede oylamaya gerek kalmaksızın ilan edilmelerini aceto'dan beklerdim.

silenzio dedi ki...

yılın bidonu olayını yukarda bi arkadaş çok iyi açıklamış, takımının çok şey bekleyip sağlam da para döküp yararsız olan futbolcular diye. yoksa bu liseteye ismail güldüren can arat gökhan zan falan banko girerdi. bunları değerlendirerek guiza ve emre diyorum ben de. maldonado'dan kimsenin bir beklentisinin olduğunu zannetmiyorum, hoş sene başında bu sezon benim sezonum olacak falan diye açıklamaları baya komikti. keşke imkanım olsa da maldonado'yla tanışsam, "nedir?" diye sorsam kendisine.

Horace Dearly dedi ki...

Gelmiş geçmiş en "bidon" yabancılar sıralamasına ne dersiniz? Adaylarım 1- Maldonado 2- Dominique Iorfa 3- Ion Lutu 4- Osvaldo Nartallo 5- Peter Kjaer 6- Tarık Hotiç 7- Sabin Ilie 8- Lukunku 9- Misse Misse 10- Vladimir Beschastnykh 11- Marius Maldaraşanu 12- Sergio Almaguer 13- Kurt Van De Paar 14- Yaw Preko 15- Pinto

James dedi ki...

Bence gelmiş geçmiş en büyük bidonları yazsak, GSnin 2. fatih terim dönemindeki taması petresi muhammed sarrı ve daha ismini hatrlayamadıgım bilimum bidonları bu listeyi süpürür maldonadoyu bile geçer ve tabi frank de boeru :)

Tuncay dedi ki...

6+2 yuzunden oynayamayan - ya da hocalarin sans vermedigi - oynadigi 2 macta da hic fena oynamayan seric'in listede olmasini sok icinde karsilamakla beraber, serdar ozkan ve meira da ne alaka... demekten de kendimi alamiyorum

emre guiza ve maldonado arasinda gecer, maldonado 2008in 2. devresinin bidonu oldugundan guiza kazanir emre ikinci olur diyorum

volkanbk3 dedi ki...

10 tane oyuncu bulunan listenin ilk 4ü Fenerli. açık ara öndeler hem de... Üstelik bu 4lüden Güiza sürekli 11,Emre sık sık ilk 11 Maldonado ara sıra ilk 11, Buraksa sık sık yedek ama nadiren de ilk 11 oynuyor.. Fenerin hali bu biraz da... Ümit Karan ve Nonda bu listede gereksiz bence de zaten son iki sıradalar bidonluk bi listede bulunmayı haketmiyorlar.. Alındığında Gordon'a göre Maradona'yı aldık gibi bir açıklama yapmıştı sinan engin şimdi beşinci bidon seric... Serdar Özkan ve Bobo da bu listede olmayı haketmiolar..