22 Aralık 2008

25 Transfer 294 Milyon Euro

Bir Diarra gider bir Diarra gelir. Aslında gönül ister ki; bir Diarra daha gelsin Real Madrid'e. Sedat 3'ü sevgiyle analım. Portsmouth zordaydı, Gaydamak 35 milyon sterlin zarar etmiş kulüpten, elden çıkarmak için gün sayıyordu. Piyango gibi bir transfer oldu. Real Madrid gözünü kırpmadan 18 milyon euro ödedi ön libero için. Başkan Ramon Calderon dönemi transferlerine bir bakalım. 2.5 sezondur görevde olan Calderon her sezon ortalama 8 transfer yaptı ve 100 milyon euro harcadı. Toplam transfer sayısı 25, ödenen ise 294 milyon euro. En büyük parayı Robben için verdiler: 36 milyon euro. Pepe'ye de 30 milyon euro verdiler. Zamanında 2 milyon euroya almamışlardı. Hollandalı modasının son halkası Huntelaar için 27 milyon ödediler. Sakatlanan Diarra için O.Lyon'a 26 milyon euro vermişlerdi. Sneijder için de Ajax'a 27 milyon gitti. Boca Juniors, Gago için 20 milyonu kasasına koydu. River Plate de Higuain için 12 milyon euro aldı aynı tarihlerde. Van Nistelrooy için Man. United'a 15 milyon ödemişlerdi. Ucuza gelmiş vallahi diğerlerinin yanında. Emerson'dan büyük kazık yediler. Capello'nun manevi evladı için Juventus'a 16 milyon euro ödediler. Beraberinde gelen Cannavaro ucuza geldi. 7 milyon euro. Van der Vaart'ın da sözleşmesi bitiyor diye makul rakama geldi. Hamburg ancak 13 milyon euro kazanabildi. Ki Feyenoord, Drenthe için aldığı 14 milyon euroyu hala saya saya bitiremiyordur. Roberto Carlos'un yerine gelen Marcelo için Fluminense'ye 7 milyon ödediler. Alex Ferguson'un bunlar Ronaldo'yu ayartsın diye aldı dedikleri Heinze için verilen rakam ise sadece 12 milyon euro! 2.5 yılın en çerez transferi Osasuna'dan Javi Garcia. Sadece 4 milyon euro. Reyes kiralık gelmişti, gitti. Saviola, Metzelder ve kaleci Dudek de bonservislerini ceplerine koyup geldiler. Zaten bedava olmasalar ancak bilet alıp girebilirlerdi Santiago Bernabeu'ya. Balbao, Soldado ve Baptista da kiralıktan döndü ve gittiler. Listede özellikle son sıraya bıraktığım ise Arjantinli stoper Garay. Santander'e 10 milyon euro verdiler, önümüzdeki sezon gelecek. Real Madrid'in defansı tel tel dökülürken... 2.5 yılda 294 milyon euro. Bu konunun fotoğrafı kaptan Raul olur mu? Oldu...

27 yorum:

raul #7 dedi ki...

Raul napsın baba.verseler de transferi de o yapsa (:

dereotundannefretederim dedi ki...

şenol3

ich dedi ki...

Bursaspor'lu '' Sedat 3 '' Sedat Özden.
Besiktas'lı '' Metin 3 '' Metin Uzun.
Fenerbahce'li ''Senol 3 '' Senol Ulusavas.

Adsız dedi ki...

Bu adamlara bu rakamlar verilirken Turk oyunculara bonservis bile odememeden transfer yapmaya calisiyorlarsa yabanci kulupler oturup bir dusunmek gerek nerede yanlis yapiyoruz acaba diye.

ribery11 dedi ki...

Ramos ve Baptista için kelle başı 25 milyon euro verdiler Sevilla'ya diye hatırlıyorum ben,yanlışsa düzelt abi...belki Calderon öncesiydi diye açık kapı bırakayım.

erssre dedi ki...

drenthe higuain'den pahalı..! futbol aslında basit bir oyun ama bazı yöneticiler oynamayı bilmiyor...

kenzavey dedi ki...

Emerson 16 m
aman yarabbim

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Şu kadar para harca şöyle kadro kur.Bir şu anki Barca kadrosundanda,4-5 sene önceki Real kadrosundanda bariz kötü.Belki harcanan para daha bile fazla.Ramon "Flerentio 2010" demekte haksız değil sanki.

barış dedi ki...

ben de özellikle arda ve gökhan gönülün neden avrupaya gitmediğini düşünmüşümdür.real madrid olmasa bile atıyorum valencia, manchester city gibi bir kulüpte rahatlıkla oynayabilirler.acaba arda ile gökhan illa büyük kulüp mü istiyor yoksa reklam mı yapamıyoruz.bu futbolcuların real madrid ayarında bir kulüpten teklif aldıklarını ve bizim yönetimlerin reddettiğini ise hiç sanmıyorum.

felix mourinho dedi ki...

@ermansire

drenthe geldiğinde hollanda'yı dünya gençler şampiyonasında şampiyon yapmış hatta en değerli oyuncu seçilmişti yanılmıyor isem. o yüzden o yeteneğe bu kadar vermeleri hadi normaldir. higuain'de gago ile beraber baya iyi para verilerek alındı. o aradaki fark işte o şampiyonadan dolayıdır. hatta kendisinden büyük bir aşama, gelecek bekleniyordu.

ama şu lassana diarra 18milyon euro ediyor ise vay real'in haline. arsenal 3.takımında çakma kupa maçlarında oynuyordu. şimdi real'in can simidi. o parayı bize verselerdi de mehmet topal'ı verseydik hani. yarısı da yeterdi:)

aşkın dedi ki...

Acaba hangi mali güce dayanarak bunlar yapıldı.Hiçbir sponsorluk - hele ki kriz döneminin de geldiğini varsayarsak - 2,5 yılda 300 milyon euroya dayanak olamaz.
Satacak yeni bir antrenman sahası mı var?
Daha kötüsü, sportif başarı gelmedikçe olay enteresanlaşır, üstüne bir de her anlamda İngiliz hegamonyası.
Nasıl işler bu işler?

Her Yol Roma dedi ki...

başlıkta 297, metinde 294. toplayan var mı?

bRn dedi ki...

Emerson dışında ayrılan olmadı transferlerden.

Para ödenenler dışarıda bırakılırsa V'real, Barca, Atletico ve Sevilla ile kıyas yapıldığında en genç transferi Real yapmış bu süre içinde.

Son 3 sezonu transferleri ve yaş ortalaması:

Real: 23.8
V'real: 24
Sevilla: 24.1
Atletico: 25.2
Barcelona: 26.1

Pads dedi ki...

Rıdvan Nistelrooy 15 mio euro..
Daniel Guiza 14 mio euro..

başka sorum yok hakim bey..

Unknown dedi ki...

evet realin tüm transferleri çok abartı ve astrınımik ücretlere olmuş...ama lassana için 18 milyon az bile.bu kadar yüreğiyle oynayan dinamik bir adam zor bulunur.real için ilaç gibi bir transfer.lassanayı dikkatle izleyin.

salihcan sezer dedi ki...

gago'ya verilen 20, pepe'ye verilen 30 kağıdı anlarım da drenthe'ye verilen 14 mioya acırım. madridista olsaydım ağlarım yazardım o derece. böylesi bir disgust var bende adama karşı.

insivible dedi ki...

bu real in transfere harcadigi parayi da ben gonlume harcadim sonunda noldu sevdigim bi kizi aldattim real de bu yuzden bu sene 5. olur.

xaar dedi ki...

Alou Diarra yi da alin Bordeaux'dan hem üçlemeyi tamamlayin hem de Girondins leri paralandirin diyelim ne diyelim...

Ayıptir,yaziktir,günahtir...

erssre dedi ki...

@felix mourinho

ben burda drenthe'ye verilen parayı fazla bulmuyorum (her ne kadar kendisi bir kazma olsa da) 14m real'e çerez, bu real vaktiyle baliç'e de 20m dolar vermişti. :) benim derdim higuain'i ölü eşek parasına kaptıran yöneticilerle... tabi burda özhan abimizi ribery'den dolayı anmak lazım ne alakası varsa realle :)

İsmail Şayan dedi ki...

Nistelrooy'da ek şartlar vardı diye hatırlıyorum. United "Real'in şampiyonluğu" ve "Nistelrooy'un gol krallığı" koşullarından ek para almıştı. Bir de, ben de Baptista için para ödendi diye anımsıyorum sanki, emin değilim.

Diarra ile ilgili olarak İngiliz gazeteleri Euro olarak değil, Pound olarak telaffuz ediyorlar rakamı. Dün 20 diye geçiyordu "various gazetesi"nde, bugün 18,9 milyon pound(20 milyon €)diyor The Times.

Formasında "Lass" yazacakmış isim olarak. Maurinho ve Wenger ile yapamayan adamın Real'e ne kadar katkısı olabilirmiş o da test edilmiş olacak sayesinde.

jose dedi ki...

Feyenoord güzel kazık atmış..

mre dedi ki...

real'in burnunun dibinde aurelio var taş çatlasın 7-8 milyona satardı betis. diarra'dan da daha faydalı olurdu. ama bir yıl içinde 2 transfer yapamıyor sanırsam.

bu arada 100 g.saray'lıdan 85'i de mehmet topal diarra takasına haıyr derdi sanırım.

ihk dedi ki...

bu posttan sonra söylenebilecek tek bir şey var: (bkz: o paraya öküz alırız)

MARADONADONI dedi ki...

Nistelrooy 15 milyon
Higuain in 12 milyon
Cannavaro 7 milyon
Heinze 12 milyon
Javi Garcia 4 milyon

>

FERNANDO ALONSO 51milyon

Unknown dedi ki...

Yıllardır devam eden R.Madrid "enayiliği"
Çok bilmişte değilim..
Pepe'ye 30 milyon veren enayidir..
İddia ediyorum : Adnan baba yarı yarıya gitirirdi..
Sanırım Madrid para konusunda cahil.

+Kaç para bu ayak ?
-15 m. €
+Anlaştık, buyur 20 milyon..

josemarcelosalas dedi ki...

Emerson yalan oldu, Drenthe'de o yolda. Javi Garcia'yı hiç izlemedim, Bernabeu tribünleri Roberto Carlos gibi bir adamı uzun yıllar hayranlıkla izlemişken Marcelo o takımın sol beki olamaz. İzlediğim kadarıyla güçsüz ve korkak gibi. Heinze ve Metzelder'i at çöpe. Van der Vaart'da orada barınamaz. Ne bileyim Cannavaro, Robben, Higuain iş yapıyor gibi duruyorlar. Mahamadou Diarra ve Van Nistelrooy'a zaten sözümüz yok. Canavar gibiler. Huntelaar hakkında pek bi fikrim yok, ama yeni Diarra bildiğin köpektir, iş yapar Madrid'de. Bir de parayla aldıkları Ruben De La Red'mi vardı?

jose dedi ki...

Bu kadar transfer bır sampıyonlar lıgı fınalı bıle yok.

Fınalı bıraktım yarı fınallerı bıle yok.