19 Aralık 2008

Galatasaray vs. Bordeaux

Yine Bordeaux, hep Bordeaux. Takılmış plak gibi... Gide gide ezberledik artık bu şehiri. Sacco ve Vanzetti'de yemek, Mollat'da kitap alışverişi. Bir daha gitmem açıkçası... Galatasaray için iyi kura... İlk maç 18 Şubat'ta Bordeaux'da; rövanş 26 Şubat'ta Ali Sami Yen'de.
***
Arda'nın kapatılacak bir hesabı yok. İki sezon önce kırmızı görmüştü. Geçen sezon tüm takımın 50. dakikada durduğu 2-1 kaybedilen o garip maçta forma giydi. Fiorentina ve Zenit gibi ihtimallerin olduğu kurada, Bordeaux daha sevimli duruyor(du) tabii. Bugünden bir sonraki tur için bir cümle kurmanın bence manası yok.

Werder Brema-Milan vs Olimpiakos-Saint Etienne
Aston Villa-Cska Mosca vs Shakthar Donetsk-Tottenham
Lech Poznan-Udinese vs Zenith San Pietroburgo-Stoccarda
Psg - Wolfsburg vs Braga-Standard Liegi
Dinamo Kiev-Valencia vs Sampdoria-Metalist
Copenaghen-Manchester City vs Aalborg-Deportivo La Coruna
Olympique Marsiglia-Twente vs Fiorentina-Ajax
Nec-Hamburg vs Bordeaux-Galatasaray

51 yorum:

Fuzzy Logic dedi ki...

Ya bence bize en Toshack'lisi cikti ya

Dünyaları Koşuyorum dedi ki...

Sıkıldım ya değiştirelim artık şu rakibi :)

Fuzzy Logic dedi ki...

Turu gecme durumunda NEC-Hamburg galibiyle oynuyoruz. Icime galatasaray ile yollarimiz almanyada bir daha kesisecek gibi geliyor

answer dedi ki...

benimde cok hosuma gitti valla..gerci hamburg kurası zor bi kura ne kadar almanyada olmasının avantajı olsada..diger yandanda son 16da o kadarda olcak..

Mario Jardel dedi ki...

shaktar, fiorentina, bremen varken kesinlikle iyi kurra.

teritori dedi ki...

Hani üçüncü sınıf spor gazeteleri (ki türkiyedeki hepsi) derler ya "şeker gibi kura" diye, işte sanırım bus efer gerçekten doğru bi tespit bu. Bordeaux ile eşleşmek bir yana elememiz halinde karşılaşacağımız takım da "nec vs. hamburg" eşleşmesinin galibi olacak.

Güzel oldu bu güzel.

gameover dedi ki...

Devamı da iyi, Nec - Hamburg galibi.
Tek rakibimiz kendimiz, bi sakatlık olmazsa çeyrek finale çıkarız.

alessandro del piero dedi ki...

lincol iki arda bir, 3 golle geçeriz deplasmanda bordo'yu..

sami yen'e çıkmasa daha iyi olur bordo:)

conqueror dedi ki...

Bordeaux dan sonra da NEC Nijmegen - Hamburg eşleşmesinin galibi var. Yani Hamburg var.

Çeyrek Final çok yakın. Bekle Kadıköy geliyoruz.

Dün metalist golü atsa biz 1.olsaydık belki de Metaliste çıkan Samptoria ile eşleşecektik. Onu geçsek bile sonraki turda Valencia olacaktı.

Bordeaux ve Hamburg, Samptoria ve Valencia ya göre mükemmel kura. Teşekkürler Metalist :)

cankalender dedi ki...

Güzel kura, kuzey takımları gelmediği için çok mutluyum. En azından futbol izleyeceğiz.

Chevic dedi ki...

Yıllandıkça güzelleşen bir rakip bizim için Bordeaux,Arda daha bir farklı oynayacak bu maçlarda sanırsam,kafatılmamış bir hesabı kalmıştı da :)

Plastik Dikenli Kaktüs dedi ki...

Sonraki turdaki rakibi de düşünürsek şanslıyız galiba.

2. olduğumuza üzülenler sevinebilirler. Sampdoria'dan yırttık.

1/8 için çok umutluyum şu an :)

cenkcoskun dedi ki...

Geçen sene Bordo yardımıyla çıkmıştık gruptan bu sene de inşallah yener çıkarız; geçen seneki Bordo olmayışı da ayrıyetten şansımız diye görüyorum... Hamburg'u zaten Lincoln'e bıraktık

Pads dedi ki...

'Atki almaya gidiyorum' postunu unutmamistik daha:D Normal bir kura, deplasmanda cok kotu bir skor almadikca tura daha yakiniz. Yine de Chamakh ve Gourcuff'u Servet'le birebir dusunmek istemiyorum. Hakan geride kal olm biraz.

beera dedi ki...

loku gibi kura.

ilk maç allahtan fransada.

Kış mevsiminde gidilebilecek en iyi deplasmanlardan bence.

Kuzey cıkmasından iyidir.

Turu gecersek içinden bi ses Hamburg değilde Nec Nijemen cıkıcak diyor

Cem Kalay dedi ki...

Dün o kadar üzüldüm 1.liği son dakikalarda kaybettik diye,şimdi bi o kadar seviniyorum hem rakip bordo hemde sonraki turdaki rakip nijmegen-hamburg diye:)

Conquistador dedi ki...

iki galibiyetle turu atlarız.

ACY dedi ki...

kaymak gibi kura oldu aalborg kopenhag olmicaksa bordeaux olsun zaten adamlar bu sene lyon'un ilk defa bu kadar ensesine yapışmışlar ilk defa bu kadar ümitliler marsilyayla beraber iki tarafa birden yetmez o kadro..nec-hamburgda ayrı güzel oldu..hatta werderle milanın birbiribi yiyecek olması da cabası..

Quad & AbSurDMaN dedi ki...

Yine güzel kura çektik, 1. olsak Sampdoria, ardından Valencia :) Bordeaux sonrası Hamburg'u 100 kere tercih ederim. Teşekkürler gitsin Metalcilere benden.

revenant dedi ki...

bayram havasının luzumu yok
hem bordo hem hamburg karsısında galatasarayın sansı yuzde 50 den fazla degil.
ustelik evinde süper oynayıp deplasmanda iyi mudafa yapabilen bir hamburg varken.
sezon basından beri takip ediyorum kendilerini. arada bi arıza yapmaları haricinde neredeyse tum maclarda iyi oynadılar.tabi once bordoyu elemek lazım ki orada da sanslar esit.

havaya girmeyelim lutfen

iktisadiajan dedi ki...

futbol bu herşey olur ama bence çeyrek finaldeyiz.

tolga dedi ki...

iyi ki atmışsınız o golü metalciler:)

turnusoll dedi ki...

Bwin.de bahis oranları:

21:45 Bordeaux 2.10 X 3.20 Galatasaray 3.20

Bir üst tura hangi takım yükselir?

21:45 Bordeaux 2.10 Galatasaray 1.65

insivible dedi ki...

sampdoria italyada 14., bordeaux fransada 3. sampdoria daha kolay olurdu ama iste valencia bekliyodu bi tur sonra. gerci hamburg a seker diyenler gecen sene leverkusen i hatirlarlar.

kisadan hisse, dogrudur bu tur icin denecek hic bi sey yok. seker diil. ne galatasaray in ve en onemlisi ne bordeaux un sagi solu belli olmuyo, adamlar uc dakikada atiyolar 2 gol cavenaghi falan bi anda. galatasaray da ayni bakiyosun benfica ya kan kusturuyo sonra eskisehirden dort yiyo. tur hic belli olmaz. ama bordeaux ve galatasaray artik kardes kulup olmali. her sene oynuyoruz. rahat cikmamiz lazim sahaya.

Emre Yılmaz dedi ki...

Diğer rakiplere göre iyi bir kura ancak Bordeaux önceki senelere göre daha formda ve daha geniş bi kadrosu var. Ligdeki durumlarıda bunun bir kanıtı Lyon'un sadece 3 puan gerisindeler. Ve birde artı olarak Milan'dan kiraladıkları Yoann Gourcuff var dikkat etmeliyiz. İyi bi Galatasaray'ı durdurabilecek takım yok yeter ki geçmiş yıllardaki hataları yapmayalım. Aceto'ya katılıyorum önce bu turu bi geçelim sonrasını o zaman düşünürüz.

aksilaz dedi ki...

bordeaux oynatmayan ve kendı oyununu kabul ettırebılen bı takım... bize ters gelecektir ancak hertha ve benfıca deplasman performanslarını gorunce turu geceriz diyorum.hamburg ise şişirilmiş bi takım.her türlü geçeriz onları.çeyrektede standart gelir.atarız yarı fınale kapagı.fiorentina ile yarı fınal yaparız.
tamam tamam kalkıyorum.işe geç kaldım galiba

Adsız dedi ki...

Allahin yuru ya kulum demesi bu heralde. Skibbe gibi bir adam uefa kupasinda en kotusu cerek final gorucek. ee cerek finale cikana kadar takim biraz daha toparlarsa birde ortalama rakip gelirse, yari final. Ondan sonra turk futbolcusunun aldigi gazla final ihtimali de yuksek. O degil yine mi kadikoyde kaybetcez abi yaa :o

erssre dedi ki...

kadıköye kadar yolu var, milan gelmesin finale kadar da zevkli bir final olsun :)

Adsız dedi ki...

isimlerin iş yapmadığını gruplarda gördük. maçlar başlamadan herkes Benfica'yı grup lideri ilan etmişti.

en azından bildiğimiz takım:)

seyfettintarantino.blogspot.com

MARADONADONI dedi ki...

Cavenaghi 10gol ile zirveye ortak ve çok dikkat edilmesi gereken bir futbolcu. Bordo, bu sezon sahalarında yenilmediler ve 9iç saha maçında 17atıp sadece 6yediler. Dış sahada ise o kadar başarılı değiller. Oynadıkları 9dış saha maçında 3galibiyet 1beraberlik 4yenilgi aldılar 10atıp 11yediler. Hayırlısı...

Adsız dedi ki...

Metalist'in yerinde olsaydık önce Sampdoria, geçince de Valencia V Kiev eşleşmesinin galibiyle oynayacaktık. Her işte bir hayır varmış...

Her Yol Roma dedi ki...

fiorentina falan varken bordeux iyi kura; nec de hamburg'u elerse, gs uçabilir..

mondo trasho dedi ki...

vs.@
"skibbe gibi adam uefa'da çeyrek final görecek" demişsin.
ama geçen yıl leverkusen ile gördü zaten çeyreği.
üstelik 4. turda muhtemel rakibimiz olan hamburg'u devirerek!

mrt309 dedi ki...

Bordeaux oldukça zorlu bir rakip. Bunu söylerken 2 veriyi gözönüne alıyorum. Birincisi kadrolarındaki futbolcular isim olarak oldukça kaliteli. Genç ve yetenekli bir düzine oyuncusu var. Özellikle Obertan, Gouffran, Gourcuff ve Chamakh oldukça tehlikeli ve yaratıcı oyuncular.

İkincisi ise Chelsea ile oynadıkları şampiyonlar ligi maçlarını izledim. İlk maçta Londra'da çok üstün bir Chelsea vardı. Ama o Chelsea karşısında kimi bulsa ezip geçebilecek kuvvetteydi. Essien ve Carvalho sahadaydı. Fransa'daki ikinci maçta ise Bordeaux fırtınası vardı sahada. Chelsea gibi bir takımın kalesini ablukaya aldılar. Yukarıda saydığım isimler Arsenal gibi hızlı ve kısa paslarla rakibi bunaltıyorlardı. Büyük bir hata ile golü yediler. Sonra gol attılar ama maçı 2-3 farklı kazanamamaları tamamen Cech'in başarısı.

O nedenle asla kolay bir kura olduğunu düşünmüyorum. Galatasaray oldukça güçlü bir rakiple eşleşti. İşi çok ciddiye almaları ve savunmada çok dikkatli olmaları lazım. Yoksa Bordeaux İstanbul'a tatile gelebilir.

Galatasaray'a başarılar.

Gilamaniac dedi ki...

walla acıkcası seker gibi kuralardan tırsıyorum (orn steau) ama sonucta kura güzel tabiki. zaten kupada final isteyen bir takımın Milan dısında bir takımdan da cekinmemesi lazım die dusunuyorum

josemarcelosalas dedi ki...

Gourcuff derim başka da bişey demem. Ne Mehmet Topal çare olabilir o adama ne Ayhan ne de bir başkası. Umarım Galatasaray'ı üzmez Petty Zizou.

liverpoolandkop dedi ki...

uzun süre sonra ilk defa Galatasaray Türkiye ve Avrupa'da aynı anda favori ..

Bkz: Sol Üsttek, Anketler

Othello dedi ki...

vs.@
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma. Skibbe son iki senedir en az ceyrek goruyor.

Dabenti dedi ki...

Bordeaux değil de geçen sezon Leverkusen'ı geçseydik yine önümüze gelecek takım Hamburg değil miydi? Bence bu da baya enteresan. Zaten Leverkusen bizi eleyip sonra da Hamburg'u eleyerek Zenit'in karşısına çıkmıştı.

twilost dedi ki...

top yuvarlaktır belli olmaz sonucu ama ne kadar burada ve bir sürü yerde galatasaray favori gösterilse de bordeaux'u galatasaray'ı mahvedebilecek bir takım. son 2 maçlarını chelsea ve roma maçlarını izledim. hiç öyle şeker meker değiller.. ve bir arkadaş da paylaşmış zaten iç saha performansları çok üstün.. galatasarayın işi hiç kolay değil.. öbür taraftan hamburgu insanların küçümsemisini anlayabilmiş değilim.. almanya liginin en iyilerinden biri sonuçta..

öte yandan metalist yenmeseydi dün en azından galasaray için 1/16 garanti olurdu.. sampdoria'yı kesin geçerdi şimdi bana göre şansı %49.. ha ondan sonra da valencia vardı ki valencia benim kupa favorim.. eğer angarya olarak görmeden oynarlarsa david villa-silva-mata-joaquin gibi bi 4lü galatasaray defansını haşat ederdi iyi oldu eşleşmemesi galatasaray'ın..

ruhi dedi ki...

pis takım geldi..ters gelio cimboma

cankalender dedi ki...

Skibbe tornacı ya tabi göremez çeyrek final. Çok ballı adam hakikaten

Utku dedi ki...

Bordeaux çekebileceğimiz rakipler arasında bence güçlü takımlar arasındaydı,Romanın toparlanma zamanına denk gelmese maçları,belki de o gruptan çıkmışlardı.
Ama ben bir Galatasarylı olarak kuradan memnunum,bir Kiev gelse medya tur bitmeden bizi tur atlatır,Kiev de gelir bizi elerdi.Avrupada güçlü takımlara karşı iyi konsantre oluyoruz,zayıf bir takım gelmesinden dah aiyi oldu bence.Dişe diş mücadele olacak,şimdi gerçek gücümüz neymiş onu göreceğiz.
Başarılar aslanlarıma.

bahtiyar dedi ki...

herkes cok umutlu ama bordeaux forvetine karsı bizim savunma bence isimiz zor hucum gucleri cok yuksek kolay olmaz bence turu gecsek bile.

Dalecarnegie dedi ki...

Güzel bir kura oldugunu düşünüyorum.Uefa'da hedefimiz belli,a takım gelmiş b takım gelmiş önemli degil artık.

Saldır Galatasarayım

jose dedi ki...

@josemarcelosalas

gourrcuffu bence cok abartıyorsun.mehmet topal tek basına yeter.

Çetin Cem dedi ki...

şekerler, lokumlar, baklavalar uçuşmuş yine havada. son iki senede üç defa oynayıp iki defa yenildiğimiz, bir de beraberlik aldığımız takımdan bahsediyoruz. elbette galatasaray önceki yıllara göre çok daha kuvvetli ama böyle "bu tur bitti sonrasına bakalım, o da kolay, çeyreğe bakalım" havaları tuhaf bence.

ama tabii ki kupanın en önemli favorilerindensek, bunları geçmek zorundayız.

Fuzzy Logic dedi ki...

Bilimum tüm türk gazetelerinin basligi:

Taktik Gerets'den

Galatasaray'in rakibi Bordeaux'u cok iyi taniyan eski hocasi Gerets, bordeaux maci oncesi rakibin zayif noktalarini Skibbe'ye bire bir anlatti...mir mir da mir mir

kim atti kral atti dedi ki...

en korktugum takım cıktı ters oynuyo adamlar

Unknown dedi ki...

gerçekten zor rakip.sağlam bir savunmaları var.ortasaha ve forvet hattı ise çok üst düzey.cavenaghi chamakh gouffran gibi golcüler arkalarında gourcuff wendel obertan fernando jussie...zenitten sonra en korktuğum takımdı ki onlar da arshavini yolluyor.yine de oynadıkları futbolu beğenmiyorum tempoları çok düşük.ordan beraberlik veya 1 farklı mağlubiyet turu getirir.

josemarcelosalas dedi ki...

@MOURINHO

3-0 geriden gelip 4-3 kazandıkları son Monaco maçlarını izle, abartmadığımı anlayacaksın.