24 Aralık 2008

Boca Juniors Şampiyon

Ligin son haftasında aynı puandaki iki takıma final maçı oynatmak mantıklı. İtalya'da da bu kural var. Boca 2 yıl önce Estudiantes'e böyle bir kupa verdi. Aynı puanda 3 takım olunca uygulanan play-off'un ise saçmalık olduğu ortaya çıktı. Averajla şampiyon belli olmasın diye uyguladıkları 3 maçlık seri sonunda Boca averajla şampiyon oldu. Herkes birbirini yendi, Boca Juniors, Chavez'in San Lorenzo'ya attığı uzatma golüyle kupayı almış oldu.Tribünden gelen tezahüratlar, 50'sine gelmiş hala takımı kovalayan abiler, İstanbul'da kar beklerken, tişörtü çekmiş gelmiş Martin Palermo... Bu ülkenin futbolu farklı. Avrupalı terazisinde iyi maçtı demek haksızlık olur. Noel tatilinde kepenk indirilen haftanın rengi oldu futbol adına. Tigre için üzüldüm, ligde iki takımı da yenmişlerdi; bu gece de şampiyonu yendiler, ağlayan onlar oldu.
Boca; Palermo ve Riquelme'siz ancak bu kadar... Bir hatada kaleciyi değiştirmek de nasıl bir iştir, çözemedim. Büyük kumardı. Boca Juniors'dan Megatone ve Tigre'den Macro'yu beğendim, sahada basmadık yer bırakmadılar! Arjantin liginden maç anlatmak gerçekten zor. NTV Spor spikerini tebrik etmek lazım. Boca Juniors şampiyon olurken, River Plate son sırada. "Derbiler tarihinde bir benzeri var mı?" sorusunu tekrar sormakta fayda var. Bir bilen varsa söylesin...

35 yorum:

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

macın ikinci yarısını izleyebildim ama ınanılmaz sıkıcı bir mactı.sampıyonluk macı demeye bin sahıt.

arjantin lıgı oldukca ılgınc.maradona nasıl bu lıgden cıkmıs oda oldukca ılgınc.

alessandro del piero dedi ki...

hakem satti maci, sampiyonluk river plate'in hakkiydi :) neyse clasura kesin bizim..

Ser dedi ki...

"la azul y oro".. son dakikaları nefes kesti.. Tigre galip gelmesine ragmen sampiyonlugu Boca kazandı.. Boca kalecisi iki maçta da takımının birer gol yemesine sebep oldu.. Tebrikler Boca.. Bu mac olmasa da genel olarak hak ettiklerini düsünüyorum..

alessandro del piero dedi ki...

londra'nin o kadar cok takimi var ki.. arsenal ya da tottenham'in sampiyon oldugu bir sene muhtemelen fulham charlton tarzi takimlar sonuncu olup dusmustur bi zamanlar.. ha belgem yok tabi..

Turgay Keskin dedi ki...

Gerçekten bence de çok saçma oldu bu durum. Averajla şampiyon olmasın diye bir kural koyuluyor ama sonuçta şampiyon averajla belirleniyor..

Bir yönden diğer rakiplerle değil, kendi aralarında oynadıkları için averaja bakılması normal denilebilir ama yine de ben pek hazzetmedim bu durumdan..

Daha net bir şampiyon daha güzel olurdu sanki, gerçi şampiyonluğun kötüsü olur mu, o da ayrı bir konu..

Kaleci Garcia'ya da çok üzülecektim, oyundan çıktıktan sonra hali çok kötüydü normal olarak. En çok sevinenlerden biri de o olmuştur herhalde..

cakarkeyf dedi ki...

2002-2003 Juventus-Torino

franz ferdinand dedi ki...

lazzaro golü attı. palacio kırmızı kart görüp boca'yı 10 kişi bıraktı. ilginç bir ülke su arjantin vesselam boca zirvede river plate dipte...

Genel Sekreter Vak dedi ki...

elde var biiir...

Quad & AbSurDMaN dedi ki...

Sen gel şampiyonluk playoff'una kalan takımları normal sezonda, hem de deplasmanda yen, yetmesin şampiyon olan Boca'yı birkez daha yen ama şampiyon olama... Tigre'nin koskoca emeği bir golle heba oldu. Ah be Tigre bir gol daha ataydın ya...

alperensaylar dedi ki...

megatone takımın sembolü olmuş abi artık, yıllardır orada:)

Türk Pirlo dedi ki...

Boca süper ligde oynasa kacıncı olurdu?.. maç seyrederken onu düşündüm durdum..

nomar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
nomar dedi ki...

95/96 sezonu man utd - man city
92/93 sezonu barcelona -espanyol

gio dedi ki...

http://muyboca.com.ar/2008/12/23/afiches-boca-campeon-apertura-2008/

budur!

alessandro del piero dedi ki...

ayni sehir olmasa da komsu sehir derbisi olarak kabul edilen liverpool- man utd rekabetine dair;
liverpool'un sampiyon oldugu 1921-1922 sezonunda man utd sonuncu tamamlamis ligi.

alessandro del piero dedi ki...

1934-1935 sezonu;
arsenal sampiyon tottenham sonuncu.

buenoz dedi ki...

tigre tribunundeydim. ama olmadi iste =/

wjker1982 dedi ki...

cOK KOMIK BIR DURUM OLMUS BU AMA :))

ligde Tigre Boca yi yeniyor.

ama averaj kurali uygulanmiyor 3 lu final turnuvasi.

ee ne oluyor 3 lu turnuvada Tigre yine yeniyor Boca yi ama Boca San Lorenzo ya attigi son dakika golu sayesinde ;koca ligin averajina bakilmayan ulkede 3 lu turnuvadaki averaji ile sampiyon oluyor.

Bence bizim ligdeki kural daha mantikli.Ben bu ise bir anlam veremedim cunku

varol döken dedi ki...

bence adı lig olan hiçbir maratonun sonunda bir final karşılaşması daha olmamalı... sonuçta ortada haftalarca dökülmüş emek var... aynı puanda olursa lig içindeki sonuçlara bakılması çok doğru... arjantin ligi'ni hiç bilmiyorum ama tigre'ye çok çok yazık olmuş... bir takımı şampiyon diğerini 2. yapan şeylerin hepsini başarmış aslında tigre... ama tarih bunları değil boca'nın şampiyonluğunu yazacak... yazık kere yazık!

maRco dedi ki...

megatone ve macro mu? onlar takımların sponsorları değilmiydi :)

orkun dedi ki...

Tebrikler Boca!

Vay canına, adamın San Lorenzo maçında o son gole sevindiği kadar varmış...

ADE dedi ki...

Deniz Seki'den ''adaletsiz secim'' sarkısını armagan ediyorum :)

cagliari42 dedi ki...

ligin kurallarını koyan amcalar, bu sistem yerine başka bir sistem seçmiş olsalar, aynı skorlarla tigre veya san lorenzo şampiyon olabilirdi. hatta belki river :)

atıyorum play-off'ta da eşitlik olursa, averaja bakılmadan ligde en çok galibiyet alan şampiyon olur veya ligde 3 takım arasındaki maçlarda en çok puan almış olan şampiyon olur gibi maddeler eklenmiş olsa şampiyon değişecekti. şampiyon masa başında belli oldu bir nevi.

ich dedi ki...

Yatacak yerin yok Boca Juniors.!

Unknown dedi ki...

bütün oyununu riquelmenin üstünden kuran boca onsuz afalladı.hücumda organize bir tane atakları yoktu.tigre ise şampiyonluğa bu kadar yaklaşmışken baskı bile kuramadı.bocanın üstüne gidecek fizik güce sahip değildi.kalecinin hediyesi olmasa 0-0 biterdi maç.kalecinin çıkması da çok normaldi.surat ifadesi össde istediği bölümü bir puanla kaçırmış çocuk gibiydi.ikinci bi hatasında tüm kariyeri bitebilirdi.teknik direktör maçı değil onu düşünerek oyundan çıkardı.

laMBuja dedi ki...

turkcell süper ligin ilk yarısı içinde böyle bir uygulama olsaydı bu sene, ve 17.maçlarda oynansaydı kim şampiyon olurdu acaba,ayrıca bence açılış ve kapanış ligi saçma; ligin bütün olduğuna inanıyorum ben.. boca'nın 3-1 yendiği maçın son 10 dakikasını izledim,gerçekten kale arkasındaki taraftarları harikaydı ,ne diyorlardı bilmiyorum ama tempolu bir şekilde hepsi ayakta bi türkü çığırıyorlardı beşiktaş tarfatarı gibi.. blog gerçekten hoşuma gitti mehmet demirkol sayesinde ulaştım, benim gibi pes ve fm manyağı birisi için geç bulunmuş bir blog..

İsmail Şayan dedi ki...

Valla ben en eskisi Aston Villa-Birmingham City arasında diye biliyorum ama bakmak gerek. Aston Villa şampiyon oluyor, Birmingham da küme düşen tek takım. Ama o dönemde test match dedikleri bir uygulama var. 1893-94 veya 1894-95 olabilir.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

puto bosteros
VIVA RIVER PLATE...HERMANOS

ribery11 dedi ki...

Boca yedeklerindeki bir adam dikkatinizi çekti mi?Hadi be dedim bi an:

Evet;Osvaldo N.

turhanatakan dedi ki...

sistemin adaletsiz görünen kısmı biraz da bu blogda daha önce değinildiği gibi fikstür. son maça şampiyonluğu garantilemeden giriyorsunuz, kaybediyorsunuz ve şampiyonsunuz. bu play-offsuz da olabilir ama o sırada çekiştiğiniz rakibiniz gerekli puanı toplayamazsa. son maça kaç kaçın yeteceğini net olarak bilerek çıkmak sanırım lig ruhuna aykırı bulunmuş olmalı.

İsmail Şayan dedi ki...

Hafiften çuvallamışım:

Öncelikle sezon 1895-96. Aston Villa şampiyon ve Birmingham City küme düşen tek takım, bu doğru. Ama "test match" sistemi sonunda düşüyor Birmingham, ligi sondan ikinci bitirip.

Bu konudaki doğru örneklerden birisini lifeisopeth vermiş(Arsenal-Tottenham; 1919-20 öncesi olsaydı belki o da sayılmazdı ezeli rekabetten). Bir tane de benden gelsin eski zamanlardan yine:

1937. Rus ligi o sene apertura-clasura misali ilkbahar-sonbahar adında iki parçadan mütevellit. Sonbahar Ligi şampiyonu Spartak Moskova, sonuncusu CDKA Moskova(CSKA Moskova). 1938'de bu kez lig tek parça. Şampiyon Dinamo Moskova, sonuncu yine CSKA Moskova.

Vakitsizlikten bu kadar.

nikolatesla dedi ki...

Hay Allah, abi bana "vay anasına lan bende megatonu forma reklamı bellemiştim futbolcuymuş" dedirttin ya helal olsun.

oumar dedi ki...

adam değilsin carlos luna!

dizifilmuzik dedi ki...

Ntv spikerleri gerçekten Tv den anlatmalarına rağmen çok başarılılar.Doğan kuruluşundaki spikerler stadda anlattıkları maçta stada atılan yabancı cisimleri maç sonunda fark ederken bu arkadaşlar o dağınık anlaşılmayan numaralardan nasıl oluyor da telaffuz edebiliyor isimleri, hayretler içindeyim...

Adsız dedi ki...

lig boyunca o kadar maç oynanmış. iki takım aynı puanda, ama biri sezon boyu kazandıklarını 3'er 5'er farkla kazanmış, diğeri 1-0'a yatarak. bu durumda takımların arasında aralarında maça bakmak ne kadar saçmaysa fazla bir maç yapmaları da o kadar saçma. lig sisteminin doğası zaten önde gelenin o maçların sonucuna göre belirlenmesi. önce puana, sonra averaja göre.