19 Aralık 2008

Ben Napoli'deyken

" Maradona bütün maç tekme yerdi. Ağzını açmazdı. Messi ise bu işi abartıyor, tribüne oynuyor" Fabio Cannavaro/Real Madrid
Cannavaro'nun Maradona izlenimi televizyon ekranından değil. D10S, Napoli'de oynarken Cannavaro da altyapıdaydı. Fabio beye hak veriyorum. Messi bazen cılkını çıkartıyor bu işin. La Liga için en kolay soru şu olmalı: En çok faul yapılan futbolcu kimdir? Messi, kolay cevap ama doğru cevap değil. Ligin en çok faul yapılan iki futbolcusu Villarreal orta sahasında forma giyiyor: Senna ve Cazorla. Messi de 3. sırada...

46 yorum:

onuraul dedi ki...

evet bende gıcık olmuştum tv başında.
ellerini sağa sola açıp duruveriyor falan.
tamam onunkide can. ama buda futbol.

erssre dedi ki...

cannavaro'da bi kuyruk acısı var belli, messi topu kaleye cannavoro'yu direğe vurduğu için.

Adsız dedi ki...

İyi güzel de Senna ile Cazorla'ya yapılanlar kasıtlı ve aşile basma şeklinde mi oluyor, hiç zannetmiyorum, niteliğe değil, niceliğe bakmak lazım, ayrıca messinin son el clasico dışındaki hiçbir maçta cannavaro'nun deyimiyle 'tribüne oynadığını' zannetmiyorum ki son maçta da sapına kadar haklıdır. ayrıca adam niye tribünlere oynasınki ihtiyacı mı var? Güiza mı bu adam? Cannavaro'nun canı çok acıdı herhalde Camp Nou'da direğe yapışınca.

aşkın dedi ki...

Bence asıl abartılan Messi'ye yapılanların normalleştirilmesi yönündeki açıklamalar.
Dünya, teknolojisi gelişmiş aptal bir yer.Bugün kriz oluyor, yardım yoksullara değil şirketlere yapılıyor.
Bunun gibi futbolda da devasa hatalar var.Defans futbolcuları topa bakmıyor, asli görevi olan ''topu nasıl alırım'' yerine ''rakibi nasıl durdururum'' çabasında.Bunun sebebi de çalım yeme korkusu.
Düşünün karşınızda Ronaldinho var, başladı ''flip flap'' yapmaya, yani topun üzerinden iki ayağını hızlıca geçirmeye.Oysa top olduğu yerde duruyor, Ronnie'nin ayağını izleyeceğinize topa odaklanırsanız o topu alırsınız.Defansçılar ne yapıyor, ayakları izliyor, bir sonraki hareketi bekliyor.
Ayrıyetten ''kötü misal, misal değildir'' demiş atalar, dopingci Cannavaro Messi'yi hedef göstereceğine Maradona'ya yapılanları da kınasın, çarptığı direğin acısını ufaklık Messi'den çıkarmasın.

NYG dedi ki...

tüh 1. olamamış messi..kaçıncı bilmem ama o akşam messi'ye yapılanlar cinayete kast etmekti..kasıtlıydı.insafsızcaydı..

alessandro del piero dedi ki...

biraz abartı görünücek ama şu mantığa gelir cannavaro beyinsizinin sözü;

bizim mahallede bi karı vardı her gün tecavüze uğrardı hiç ses etmezdi..

lan adamın sürekli ayağını kırmaya çalışırsan ve adam sesini çıkarmazsa adama helal olsun değil mal derler.. ha mal diye senin gibilere diolar o ayrı konu.

robotomoto dedi ki...

barcelona-real maçında messi'ye toplu linç vardı.messi ne yapsın aynı yere aynı darbeler maç boyunca.Kavga çıkarmak için maça çıkmışlardı resmen.Cannavaro o son topu nasıl çıkaramadığını düşünsün bence

Dünyaları Koşuyorum dedi ki...

Bence en çok faul yapılan oyuncu ile en sert ve kasıtlı faul yapılan oyuncu kavramlarını ayırmak lazım birbirinden.

Real maçında Messiyi resmen tekmeyle bezdirmeye çalıştılar.

Adsız dedi ki...

cazorla'da açıklama yapmış bu konuda, messi korunuyor, ben de tekme yiyorum falan filan demiş bi yığın boş laf... bu adresten okunabilir. Cazorla-messi Korku emareleri bunlar cazorla tam da barca-villa maçı öncesi, bi 4'te siz yersiniz olur biter fazla korkacak bir şey yok :D

hadesperado dedi ki...

cılkını çıkarıyor dediğiniz adam Maradona'nın bu yüzyıldaki versiyonu Messi, her maç en az birkaç tane tane ağır ve kasti faule maruz kalıyor mu kalmıyor mu? rakip oyuncular onun bu nispeten zayıf yönünü bilerek "anti fair" biçimde kasaplığa girişiyor mu girişmiyor mu?

en çok faul yapılmakla, ağır faullere maruz kalmak arasındaki dağlar kadar farkı yazmaya gerek var mı, fabio gibi düşünenlere soruyorum?

adam 100 kere formasından çekilir; al sana en çok faul yapılan oyuncu. ama gider "biri"nin iki defa aşil tendonuna çalışırlar, adamı yıldırırlar, peki buna ne demeli?

yahu şu tekmeleri sanki fabio gibi düşünenler yiyor da "o kadar da değil canım, abartıyor" deniyor... futbolmuş, peh! bu futbolsa nerde kaldı ağızlarda sakız edilen joga bonito, fair play???

direği çıkaramamışlar herhalde cannavaro'dan...

çagdas dedi ki...

@aşkın
Sen çözmüşsün olayı hoca. Cannavaro falan defans değil zaten, çamaşır makinesi.[/ironi]

ygtylmz dedi ki...

Kesinlikle fabio'ya katılmıyorum . Sonuçta messiye yapılanlarda herhangi bir yanlışlık yok . Direk topla alakası olmadan direk rakibe yapılan müdahaleler . Birde geçen sene özellikle yaşadığı sakatlıklardan sonra insan ister istemez korkuyor ve tepki gösteriyor . Sonuçta bu işten para kazanıyor Messi .

revenant dedi ki...

sen topla o kadar cok oynayıp ukalaca hareketler sergilersen tekme de atarlar bacagı eline de verirler. messi sanslıydı o gun. ustelik cok antipatik gelen tepkileriyle nefretimizi kazandı.

ACY dedi ki...

del horno'nun başını da havada 4 takla atıp yakmıştı zaten çok süper topçu fakat rakiplerde bunun farkında değil mi sertlikte bu oyunun içinde varsa kart görmeyi göze almak diye bir kural varsa mahalle arasında taştan kale yapıp oynayan mahallenin teknik topçusu veledi gibi çok sert oynuosunuz abi biraz yavaş yaaa hareketleri yapmasın tribüne

ygtylmz dedi ki...

@ Revenant

Erdoğan Arıca aklıma geldi birden .

aşkın dedi ki...

Messi'yi tekmeyle durdurmaya çalışan herkes çamaşır makinesidir.
Tamam?

Quad & AbSurDMaN dedi ki...

Ben mi polyanna modundayım yoksa gerçekten el classicoda kasıt yok muydu ? Bence kasıt yoktu o darbelerde, adam topun olduğu yere ayak koyacakken Messi hop bi hareket yapıyor topun yerine ayağı geçiyor, rakip naapsın ? Cannavaro canımsın. Çok doğru söylemiş tribünlere oynama hakkında.

aşkın dedi ki...

Messi'yi tekmeyle durdurmaya çalışan herkes çamaşır makinesidir.
Tamam?

L dedi ki...

@revenant:

"ukalaca" dan kastın, adamın çalım atması mı? umarım değildir.

İsim dedi ki...

Abi istatistiği vermişsin de Senna ve Cazorla'ya yapılan fauller orta saha mücadelelerindeki tatlı sert deşarjlar,bu oyuncuların fundimental kalitesinden doğan daha kabul edilebilinir fauller.
Messi'ye yapılan faullerin çoğu yeter çocuk veririm ayağını eline faulleri.
Açacak tabi elini sağa sola.Fabio tekmeyi yiyen değil atan tarafda olduğu için garipsemiş olabilir.
Birde ver Messi'ye o kadar kokaini belki o da konsantrasyon ve adrenalinden tınmayabilir bir iki tekmeyi.Cannavaro ne düşünüyor acaba bu konuda?

zachpaulsen dedi ki...

fabio beye nasıl hak verirsin? kaç tane messi var şu futbolda. kimse kusura bakmasın ama ben futbolu cannavaro'nun destansı mücadelesi veya savaşçılığı için değil messi, ronaldinho, zidane, diego, kaka, ronaldo gibi spektaküler oyuncuların yarattığı güzellik ve zerafet için izliyorum.

o maçı izleyen herkes gördü ki o akşam madrid takımı messi'nin ayağını kırıp eline vermek için çıkmıştı sahaya. 3 kez bir adamın aşil tendonuna arka arkaya kasıtlı olarak vurmanın özrü yok. adam tabi veryansın edecek. o gün ramos, drenhte gibi kazmalar sahada kaldıysa haleme dua etsinler.

ama allah'ın sopası yok messi bu işte!!!90. dakikada adamı böyle direğe vurdurur. cannavaro messi gibi oyunculara dua etsin iyi varlar diye. yoksa futbol izlenmez çekilmez olurdu...

İsim dedi ki...

@revenant.
Erman Toroğlu'yu hatırlattın be arkadaşım.Söylenecek lafmı bu.Pes!
Futbolu niye izlediğimizi,sevdiğimizi unutmayalım.

casillas dedi ki...

real maçında messi ye ağır fouller yapıldığı bir gerçek..ama aklımda bazı maçlarda messinin o kadar da sert olmayan foullere abartılı tepki verdiği görüntüler mevcut olsa da bunları da yadırgıyor değilim açıkçası..tabii cannavaro da messi yaşındaki bir maradonayı izlemedi idmanlarda..sonuçta cannavaro napolide iken maradona 30 falandı herhalde..yani sonuçta maradonanın 20 yaşlarındayken kendisine yapılan foullere nasıl tepki verdiğini en azından ben bilmiyorum..

otti dedi ki...

messi'yi her pozisyonda yakalasalar en çok faul yapılan o olur da adam kaçıyo yakalamak da zor zaten yakaladılar mı faul yapıyorlar. messi'ye yapılanları niye bu kadar basitleştirmeye çalışıyor ki bu insanlar. 2 farklı zamanda oyuncuyu kıyaslama işini anlamıyorum ben. şimdi messi'nin keyfini sürüyorum hoşuna gitmeyen, nefretini veren bu adama çok şey kaybediyor benden demesi...

RentoN dedi ki...

cannavaroya yakışmadı...

ssim dedi ki...

bir hareketi çok itici geldi maçta bana. sanırım sjneider yapmıştı faulü. messi topu bıraktı, oynamıyorum ulan artık der gibi kollarını sallamaya başladı. sonra yere yatıp, elini yüzüyle kapayıp acıyla yerle kıvrandı.

Conquistador dedi ki...

messinin futbol yeteneğini tartışılmaz derecede yüksek ama futbolculuk ahlakı da yerlerde sürünüyor. daha baraj kurulmadan attığı gol, eliyle attığı gol, numaradan yerlerde kıvrandıktan sonra 50-60 metrelik depara kalkması filan... cannavaro benzeri diğer mesleği kasaplık olan futbolcular beni ne kadar rahatsız ediyorsa, messinin de bu türden davranişlarını sevmiyorum.

MARADONADONI dedi ki...

Cannavaro, Maradona ile beraber oynama fırsatını 1sezonla kaçırmış.

92-93 Maradona Sevilla
92-95 Cannavaro Napoli

Genel Sekreter Vak dedi ki...

yavuz hırsız ev sahibini bastırır #2

lanet olsun yavuz hırsızlara...

Dabenti dedi ki...

Maradona sesini çıkarmamış da ne olmuş? Kırmışlar bacağını. Messi'nin de bacağını bir defa kırmaları mı lazım? Maradona'yı, Barça'da oynarken, sakatlayanın hikayesini senden okumuştum yanlış hatırlamıyorsam aceto.

erdincinho altunozzi dedi ki...

messinin ne kadar terbiyesiz,şımarık oldugunu messiyi sevenler de biliyor.
ama kral çıplak diyemiyorlar
cannovaro yerden göğe haklısın sen.messi 876567987tane adam da çalımlasa bi maçta maradona'nın tırnağı olamaz..
napoli>barca
d#10>messi

barSELOna dedi ki...

yapmayın ya cannavaro burada attığı tekmeleri haklı çıkarmaya çalışıyor ayıp ya bunu da maradona örneğiyle veriyor kardeim bir oyuncuya bir iki vurursun ok ama bütün maç olmaz ki böyle oyuncular maçdan soğutulmaz bence cannavaroyu direğe yapıştırdı ondan böyle konuşuyor

www.fcbarcelonaturkiye.com

Unknown dedi ki...

Cannavaro güzel demiş iyi demişte Maradona zamanında ki futbol oyunu hatta kuralları arasında dağlar kadar fark var. Mesela topu aldı sağ açık çizgiden gidiyor (Önemli bir maçsa hele örnek verilen İtalya ligi maçıysa na mümkün rakibin kereste forveti çoktan o sağ açığı anternörün yanına göndermişti) sol kanat oyuncusunu çalımlar ceza sahasına girmesine 10 metre kala stoperin ayağı kayar tam kaleciyle karşı karşıya kalacakken Libero arkadan çift dalar sağ açığımız sezonu kapatır. Hakem koştura koştura gelir liberomuza sarı kart gösterirdi. Şimdiki kurallar defans oyuncularını süt dökmüş kedilere çevirdi Butcher'lar, Jones'lar bugün oynasa 1 sezonda 10 maç göremezlerdi veya Messi o gün oynasa biz Messi'yi göremezdik. Velhasılı kelam her futbolcu kendi döneminin futbolunda yıldız olur nasıl Pele bugünkü tempoda oynanan futbolda aynı performansı gösteremeyeceği gibi. Evet Maradona > hepsi :)

silenzio dedi ki...

@ aşkın
abi flip flap o hareketin ismi değil flip flap topu bi tarafa çekip sonra ayağının ucuyla diğer tarafa atma hareketi. ronaldhinioyayla özleşmiş olan hareket. ayrıca bahsettiğin ayağını topun üzernden hızlıca geçirme hareketi rakip hamle yapsın da sen topu kurtarabil diye zaten. saygılar

n0s dedi ki...

villareal orta sahası ha josiconun neden sakat oldugu anlaşıldı :D

PiRLi Kahlov dedi ki...

Sert futbola karşı değilimdir hatta halısahada futbol oynarken sert savunma yapan birisine karşı oynamak hoşuma gider orda atılan tekmelerin hiçbir önemi yoktur ama ne zamanki birisini geçtikten sonra çelme takmaya çalışır arkadan ayağıma vurmaya çalışır hatta geçtim onu formamdan tutar maça devam etmeyelim diye inanılmaz sinirlenirim kim sinirlenmez ki?

Messiye gelince sert futbol gene önden ayağına gidersin, omuzla yere yapıştırırsın eyvallah bunlar gene hücum oyuncusunun dikkat edip darbeyi yumuşatabileceği hareketler ama arkadan tüm gücüyle koşarken aşil tendonuna yapılan hareket futbolcunun futboluna ara vermesi anlamına gelebilir. Herşeyi bir yana bıraktım messi, cannavaro filan bir adam çalım attı diye ayağı sakatlamaya nasıl meşru göstermeye çalışabiliyor ben anlamadım.

Yukardaki tecavüz örneği gelmiş bir de bundan yola çıkarak aklıma tacizle ilgili yorumlar geliyor. Bir kadın tacize uğramış bu olayla ilgili toplumda olan yorumlar kadın da öle giyinmeseydi gibi yorumlar. Hangi toplumda yaşamak isterdik bu sizin kararınız.

Bu çok eğlenerek girdiğimm blogdan hem de çok sevdiğim futboldan soğuyorum.

aşkın dedi ki...

Teşekkürler Silenzio, flip flap senin tarif ettiğin gibi.
Diğer konuda aksini düşünüyorum, bizzat kendi tecrübelerimden diyorum ki bahsettiğim hareket dahil:
Çalım atılmaz, yenir
Saygılar benden

Alfredo dedi ki...

Cannavaro'nun karşısında oynayan futbolcular içinde onu en fazla zorlayan kimdir?Tabikide Messidir.Gerek Camp Nou'da gereksede Barnebau'da Messi'yle girdiği ikili mücadeleleri hatırlıyoruz.Messi,Zamanında Dünyanın en iyi sol beki diye telaffuz edilen Roberto Carlos'la Cannavaro'nun arasından tek bir hareketle geçerken Barnebau tribünlerinin ağzı açık kalmıştı.O dönemde Dünyanın en iyi stoperi olarak anılan Cannavaro'da o maç Messi'nin karşısında maymuna dönmüştü.Bizim tabirimizle hoşaf olmuştu...

cikkoleite dedi ki...

söz konusu olan yapilan faullerin sayisi degil sertligi

Unknown dedi ki...

Messi'nin yeteneği sayesinde her türlü futbol dışı hareketine göz yumulacağını mı çıkarmam lazım bu kadar Messiseverden. Her iki tarafında haklı olduğu yerler olduğunu söylemek zor mu?

Bu arada Bülent Abiden bir ricam olucak en çok kazanan futbolcu haberini bir siteye taşısa da şöyle güzel bir tartışma çıksa endüstriyel futbolla özdeşleşen Man.Utd & Madrid gibi küplerin mistisizm önderi Barça ve L'pool karşısında ne durmda oldukları, Barçanın Chelsea karşısında bile ne durumda olduğunu bütün gözler bir görse güzel olur!

jose dedi ki...

yetenekliysen vururlar arkadaş lamı cimi yok.

Oyuncu dedi ki...

messiye yapılanlar basit faul değil, aşil tendonuna bastılar ard arda 3 kez... noraml sertliğe kimse birşey diyemez ama kasti arkadan aşil tendonuna yapılan hareket insanlığa sığmaz

turkinho dedi ki...

messi gerçekten tam bir artist bu kötü niyetini artık bırakmalı. göz var nizam var.

hadesperado dedi ki...

buradaki erdoğan arıcaları, erman toroğluları gördükten sonra biz boşuna kızmışız futbolcunun üzerine yürüyenlere, adam azmettirenlere!

anormallik bizdeymiş,
normal olan kasap havasıymış...

schumi dedi ki...

fabio beye hak verdiğin yazını real gözlüğünle yazmışsın sanırım be abi...

serdark dedi ki...

futbolda sertligi sonuna kadar destekliyorum...tum maclar kiran kirana olmali..sen izlerken, ulan ne bicim savasiyo adamlar demen lazim...ama kastettigim "topa sertlik"..rakibe karsi degil..kasitli faulleri kesinlikle affetmemek lazim..topa girersin adamin ayasgi kirilir yapicak bisey yok, futbol bu..(ie uche) ama kasitli fauller oyuncuyuda izleyenide futboldan sogutuyor..messi ye yapilanlarda son derece kasitliydi..calim atarsan bilegine basariz mantigi sadece mahalle maclarinda kalmali..