21 Aralık 2008

Anelka

Anelka, futbol tarihinin altın yumurtlayan tavuğu. Kariyeri boyunca ona ödenen bonservis bedeli toplamı 131 milyon euro. Veron ve Cristian Vieri de iyi hasat yapmıştı bir zamanlar. Paris Saint Germain gibi bir kulübün ona bu kadar para ödemesi garipti, sonrası güm. 8 kulübün 4'üne para kazandırmış Anelka. Her zaman kazanan ise elbette ki kendisi...

29 yorum:

MARADONADONI dedi ki...

PSG'nin elinde Okocha'da patlamıştı galiba.

Adsız dedi ki...

Fenerbahçe'ye gelmiş geçmiş en büyük oyuncu.Ayrıca kardeşinin para hırsına yenik düşmese Zidane ayarında büyük bir futbolcu olabilirdi.Yeteneği inanılmaz...Beşiktaş,Galatasaray maçlarında 5-10 dakka kastığı zaman neler yapabileceğini göstermişti.

alperensaylar dedi ki...

baliçten sonra kar yaparak sattığımız tek oyuncuydu. ama keşke kar yapmasaydık da o kalsaydı, bugün güiza,kezman gibi adamların dertleriyle uğraşmazdık hiç değilse.

aşkın dedi ki...

Ne karı ne zararı olan tek takım Fener.

dersini almış da ediyor ezber dedi ki...

bu gözler onu çubuklu forma altında izledikten sonra hiç bir transferde mutlu olmuyor. evet takıma katkısı açısından sıralamada en gerilerde de yer alabilir. ama adam "futbolcu" kardeşim. hem de alabildiğine futbolcu. ayrıca sağ kanatta oynatılması da cabası.

father vic dedi ki...

sanırım bi de crespo war en çok bonservis ödenilen oyuncu olarak..anelka türkiyeye gelmiş en yetenekli oyuncudur herhalde ribery ile birlikte ama anelka ve ribery gibi iki oyuncu türkiyede oynadı die sewinmek mi lazım yoksa elimizde tutamadık die üzülmek mi??

Adsız dedi ki...

Onu canlı izleme zevkini yaşamış biri olarak kendimi şanslı hissediyorum.Kim ne derse desin o farklıydı ama onu anlayıp oynatabilmek dünyanın en zor işi galiba.

Svetlin dedi ki...

zamanında bununla ilgili bi yazı yazmıştık;

http://gencsubaylar.blogspot.com/2008/10/dnyann-en-pahal-futbolcular.html

alperensaylar dedi ki...

@aşkın
o tabloya rağmen fenerin 1 milyon euro veya 1 milyon sterlinlik ufak bir karı var diye biliyordum:)

alperensaylar dedi ki...

http://en.wikipedia.org/wiki/Nicolas_Anelka#Club_career

cortez85 dedi ki...

él es un viejo jugador de madrid ..

rico palo

erssre dedi ki...

kendisi hakkında rakam vererek bir yorum yapmak gerekirse: 5 para etmez...

GSveFutbol dedi ki...

Canal + 'un idare de söz konusu olduğu dönem de imzaladı PSG'ye.. Ronaldinho'yu bonservis ödemeden almayı garantilediklerinde bu parayı gözden çıkarmak daha kolay olmuştu.. Luis Fernandez'in mutlak istediği adamdı, biraz da o sebep olmuş olabilir bu paraya kadar çıkmalarına..

Anelka dedi ki...

Bu topraklar onun gibisini görmedi...

salihcan sezer dedi ki...

..ve anelkanın menajer kardeşi:)

Her Yol Roma dedi ki...

@father vic

anelka ile ribery'yi karşılaştırmak bence ok büyük gaflet, ve tabi bence.

nikolatesla dedi ki...

allahım nasıl yorumlar okuyorum??? türkiye'ye gelmiş en yetenekli oyuncuymuş. diğeride ribery imiş. hadi az daha zorlayın ahmet çakar gibi ronaldinho futbolcu değil diyeceksiniz az kaldı.. artık yaşımın yavaş yavaş geçtiğine, artık HAGI'yi izlememiş bir neslin büyüdüğüne inanmaya başlıyorum

Adsız dedi ki...

Sanırım futbol izleyicisi "transfer kar"ının anlamını pek bilmiyor.Açıklayalım o zaman;bonservis bir oyuncuyu,yaptığın sözleşme boyunca kullanma hakkıdır.Bu kullanma hakkını istersen başka bir klube dilediğin rakama verirsin istersen sözleşme sonuna kadar kullanırsın.Örneğin;Fenerbahçe Kezman'ı 9 milyon euro ya aldı ve 4 senelik sözleşme imzaladı.Sene başı kullanım hakkı 2.5 m euro oluyor.Yani Fenerbahçe Kezman'ı 2 sene kullanıp 5 milyon euroluk kısmınıda kullanmış oldu.PSG'ye 4.5 m euroya satarak 500 bin euro kar etti.2.el satmak gibi düşünebilirsiniz.Ha diyeceksiniz ki 5 e alıp 4 sene sonra 10 a satan var işte onlar karın gözüne vuruyorlar:)Açıklayabilmişimdir umarım...

dersini almış da ediyor ezber dedi ki...

@aşkın & aceto

bildiğim kadarıyla ve ayrıca
http://www.transfermarkt.de/de/spieler/3226/anelka-nicolas/transferdaten.html

transfermarkt'a göre fenerbahçe 8 milyon euro ya alıp 12 milyon euro ya satmış. yani 4 milyon euro kar var.

mre dedi ki...

futbolu sevmeyen adamdam futbolcu olmaz. sevmiyorum bu adamı. eminim o da beni sevmiyordur...

AAAA dedi ki...

@ermansire
hakarete gerek yok. adamı sevmeyebilirsin, iyi oyuncu olmadığını da yazabilirsin ama yazdığın fazlaca ağır.

neyse bu adamın iyi oyuncu olmadığını da söylemek bana kalırsa doğru değil. bu kadar sorun yaşamasına karşın bu yaşında yeniden zirveye çıkmayı başarmış olmasını da takdir etmek gerek

nebilim dedi ki...

@kaan
"bonservis bir oyuncuyu,yaptığın sözleşme boyunca kullanma hakkıdır.Bu kullanma hakkını istersen başka bir klube dilediğin rakama verirsin istersen sözleşme sonuna kadar kullanırsın" sözü çok doğru fakat verdiğin örneğe katılmıyorum. şöyle ki:
ortalama bir oyuncunun değeri profesyonelliğe adım adım attığından 27-28 yaşlarındaki futbolunun zirve yaptığı döneme kadar genellikle artış gösterir. bu dönemde alınan bir oyuncunun alındığından daha düşük bir değerde satılması zarar etmektir. o yaştan sonra alınan bir oyuncuda ise değer düşüşü yaşandığından dolayı aldığından makul seviyede düşüğüne satmak normaldir zarar sayılmaz...
bu ortalama oyuncu tiplerinin dışına çıkan örnekler var:
saman alevi modeli: 19-20li yaşlarda emsallerine nazaran daha fazla gelişim gösterip daha sonra gelişimi -çeşitli sebeplerden veya sebepsiz- duranlar. bunları parladığı anda satan kar eder alanın elinde patlar..
ikinci bahar modeli: 30 yaşlarına gelmiş veya gelmek üzere olup da birden efektif olanlar. bunlar kelepir olup kar ettirmese bile katma değeri yüksek modellerdir.
düşeş sene modeli: ortalamasının çok fevkınde bir sezon geçirip suni değer artışı yaşayanlar.. bu oyuncular ertesi sezon bidon d'or adayıdır..bkz:d.g. sezon sonu satılması şarttır..
evliya çelebi modeli: kabiliyeti herkesin malumu fakat bir türlü istikrar yakalayamayan oyuncu modelidir. herkesin ağzını sulandırır ama kimseyi mutlu edemez..n. anelka da bu şekilde bir topçudur..bu topçulardan kar elde etmek tamamen şansa bağlıdır..

oralardaniyivurur dedi ki...

@mre


eski İnterli emre de "Ben futbolu para için oynuyorum demişti"
Anelka istediği zaman iyi işler yapabiliyordu. Keşke daha çok izleyebilseydim onu Kadıköyde..

david santos dedi ki...

Brilliant!!!
Congrats!!!

father vic dedi ki...

@nicolatesla

öncelikle şunu söliim iyi oyuncuyla yetenekli oyuncu arasında ki farkı herkesin bileceini düşünerek yazdım yorumu..hagi yi bende izledim ve 2 sene boyunca kombineli biri olarak her maçını izlediğimi de belirtiim.türkiyenin en başarılı oyuncusu(istatistik olarak alex daha ii olsada)olduunu 5 sene boyunca birfiil görmüş olmanın mutluluğunu yaşıyorum

frodo555 dedi ki...

Gereksiz bir yerdeyiz ülke olarak futbol pazarında bence... Bizim genel ekonomik seviyemiz 11M€ luk, 15M€ luk topçu pazarı olmamızı haklı göstermiyor. Bize ancak işte bonservissiz bie kewell, hagi, hadi hadi <8M€ luk oyuncu gelmeli normalde..

Bunda acetonun aylar evvel sezon başlarken (o kadar da çok aylar değilmiş lem) bir türk, bir italyan bir ingiliz futbolsever araştırmasında gördüğümüz bize giren şemsiyenin de payı vardır tabi. Neticede ben de verdim o güiza ayısına giden 14M€ nun bir kısmını...

ssim dedi ki...

bu topraklar onun gibisini görmemiş...


bence sen görmemişsin arkadaşım.

josemarcelosalas dedi ki...

Kim ne derse desin, büyük topçu.

Unknown dedi ki...

atletizm,yetenek ve zekanın müthiş kombinasyonu.benim izlediğim bunları birleştiren en komple futbolcu.eğer hırslı olsaydı bir maradona,cruyff seviyesine ulaşabilirdi.ama bu onun karakteri ve dünya görüşü.ona daha farklı artılar da katıyor ama.anelkanın hiç fevri veya antipatik hareketleri olmaz.hep soğukkanlı ve mantıklı oynar.belki bir efsane olmayacak ama beğenmeseniz de şu an dünyanın en iyi liginin açık ara gol kralı.