25 Eylül 2008

Pinokyo

"Çocukluğumda Fenerbahçeliydim. Kader beni 13 yaşımda Galatasaray altyapısına taşıdı. Daha sonra (A) takıma çıktım ve çok güzel günler yaşadım. Bu demek değil ki Fenerbahçe'de güzel günler yaşamayacağım. Fenerbahçeli bir genç olarak Fenerbahçe'ye gelmiş olmaktan çok mutluyum. Çocukluğumda, ailem Fenerbahçeli olduğu için Fenerbahçeliydim. 13 yaşımda transfer oldum"
Emre Belözoğlu'ait bu sözler. Sergen Yalçın da Fenerbahçe'ye geldiğinde böyle konuşmuştu. Berkant da Beşiktaş'a imza attığı gün "çocukken aslında Beşiktaş'lıyım" diyordu. Gerek var mı bu "çocukluğuna inmemiz lazım" hikayelerine? Taraftarın beklediği samimiyet bu mu? Çık oyna futbolunu. "Doğuştan Kartalım" diyen(!) Kluivert haberi komikti hiç olmazsa...

97 yorum:

pvdElectro dedi ki...

Berkant Göktan,
Fatih Akyel,
Emre Belözoğlu,
hangisi şuan nerede? Çocukluk sevdaları yüzünden ekmek yedikleri yere artık geri dönemiyorlar çünkü ihanet etmişlerdi.

Aceto'nunda değindiği gibi çık oyna kardeşim futbolunu seni insanlar futbolculuğunla bilsin övsün yada eleştirsin. Bu tür şeylere ne gerek nede ihtiyaçlarınız olmalı. Ama sizler hiçbir zaman profesyoneller statüsünde olamadınız bana göre.

Şuanda bulunduğunuz ortamda sizi sevmelerini bu şekilde sağlamanız çok yanlış. Emre, sen çıkıp top oynasan insanlar sen Galatasarayda oynadın diye seni beğenmeyecek mi? Yanlış.. Çok yanlış...

Aydın dedi ki...

Uyuz olduğum futbolcular diye bişi okumuştum burda; Robinho, Nani vs...Benim listemde açık ara önde Emre yıllar yılı...

Mr.Eko dedi ki...

Önce adam olmak gerekiyor da kaç kişi buna dikkat ediyor? Kaç kişi adam ki buna dikkat etsin..

Unknown dedi ki...

emre battıkça batıyor. üzerindeki baskıyı azaltmak için elinden geleni yapıyor ve komik oluyor. diyecek söz yok. ne galatasaray taraftarının ne de fenerbahçe taraftarının böyle saçmalıkları duyma isteği var bence.

bu emre konusunda gs'li olarak tek üzüldüğüm nokta arda'yla olan yakınlığı. ama herkesin karakteri kendinde, bakalım arda ne olacak?!

porsche'sini ödünç aldığı emre abisi gibi mi olacak yoksa fener'e transferi hakkında emre abi'nin kararına saygı duyuyorum ama böyle bir şey yapacağımı düşünmüyorum diyen arda mı olacak?

murarty dedi ki...

Gerek var mı bu "çocukluğuna inmemiz lazım" hikayelerine? Taraftarın beklediği samimiyet bu mu? Çık oyna futbolunu.
Olayın özü budur.Başka hiçbir söze gerek yok.Fakat,Pinokyo ne alaka!

Franny Glass dedi ki...

Kendisine karaktersiz dendiği için ailesi kendinden geçen futbolcunun, kendisine "katil" dahil yıllarca özellikle söven takımın taraftarlarına yaranma çabası. Yazık bile değil.

Ortega dedi ki...

Vay be Sergen'in "Küçükken Fenerliydim" açıklamasını hatırlayın bir kişi daha. Tribün Dergi forumlarında yok böyle bir şey, Sergen değil, Alpay'dı o diyorlardı da..Ondan heyecan yaptım birden :D

Çetin Cem dedi ki...

ibrahimovic "çocukken interliydim" demişti de juveliler dalga geçmişti..

şimdi, emre gerçekten öyle de olabilir, ama bunlar "yaranma" çabası olarak durduğu için samimi gelmiyor bana.

diğer yandan kavga çıkmaz umarım burada da. emre-fener-galatasaray üçgeni burada hep kan çıkarttı, umarım herkes sağduyulu davranır :)

goldenaxe dedi ki...

Performansı ile sahada konuşamadığından bu şekilde konuşmaya devam eder bir kaç ay daha çubuklu tosun.

petekdoku dedi ki...

"Kader beni 13 yaşımda Galatasaray altyapısına taşıdı."

(sanki mekan genelev ve soruyor adam sigarayi yaktiktan sonra "buraya nasil dustun?" diye...)

aksilaz dedi ki...

walla onu bılmem aceto tek bildigim:
ayva çiçek yazmı gelecek
...

Gökçe dedi ki...

Emre'nin Fenerbahce'ye gelisini hic istemeyen biri ve onun karakterinden haz etmememe ragmen. Emre'yi savunmak icin icimde en ufak bir istek yokken. Cocukcagiz cok yalan birsey soylememis ki be abi... Ailemden dolayi Fenerbahceli bir cocuktum demis. Dememiski Galatasaray'da oynarken de hep icimde sari lacivert aski vardi, kendi kaleme gol atmak isterdim... Boyle seyler yok. Babam Fenerbahceliydi ben de oyle bir cocuktum dogal olarak demis. Sonucta tum Fenerbahceli taraftarlar bu Blog'un takipcilerinin egitim ve bilgi duzeyinde degil. Onlara da mesaj vermeli. Cok Pinokyoluk yok be Bulent Abi:)) Saygilar...

ich dedi ki...

@ortega; Sergen'in var açıklaması ''Doğuştan Fenerli'yim diye''

@murarty; 2006'da ''Ben Galatasaray'lıyım'' diyen Emre'ye bir gönderme olabilir mi?

Gökçe dedi ki...

Gerek var mı bu "çocukluğuna inmemiz lazım" hikayelerine? Taraftarın beklediği samimiyet bu mu? Çık oyna futbolunu.

Bu cumlelerine ise yuzde bir milyon katiliyorum...

Saygilar...

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

Guardiola es esto?
italianitos y catalanes son familiares. xaxaxa

español literatura > italiana literatura

nestavarro dedi ki...

bu samimiyetsizliğin riyakarlığın adiliğin son perdesi taraftarı olmasanda(ki ben beşiktaşlıyım)o hani kaderin düşürdüğü takım tafartarını çılgına çeviren bir duygu..gerçekten ..kızana küfredene inannın kızmak yanlış olur çünkü gerek yok hamasete bu samimiyetsizliğe.yarın olduda beşiktaşa geldin(Allah koru yarabbi)ne diyeceksiz aslında oda değilde ben en başta falan filan diyemi başlıycaksın cümlelere ..futbol para taraftarlık sevgi şu bu hepsi bi yana herşeyden önce insan olarak bildiğimiz (AYIP) diye birşey var(UTANMAK)var ama bunlar insan olanda var çok şey istemiyo insanlardan senden sadece samimiyet.

Unknown dedi ki...

@murarty: emre fenerbahçeli değildir. başlığın pinokyo olması o yüzden. sanırım emre'yle ilgili bi önceki yazıyı okuman aydınlatıcı olabilir.

H. İbrahim Andiç dedi ki...

ropörtajın devamında "fenerbahçe'de de pekçok goller atacagım, bunlardan birkaçınıda galatasaray'a atmak istiyorum" diyor "büyük" kaptan. gayet normal bi istek ama acaba gollerden sonra(tabi atabilirse) , geçtigimiz haftasonu bayern -bremen macında, bremenden'den bayern'e transfer olan borowski gibi ,yeni takımı,eski takımına 5-0 yenik durumdayken 2 gol attıktan sonra başını egip santrayamı gidecek , yoksa fanatigi oldugu fenerbahce tribunlerine mi koşacak ?

@emre belozoglu
Bu acıklamalara ne gerek var emre , bu yazıdan önce fenerbahceliler seni sevmiyodu da, şimdi hayranın mı oldular ? kabullen artık, sen Türkiye'nin 1 numaralı "overrated"isin , aceto'nun dedigi gibi, gs'deyken hakan abi'ne arapası atıp asist yapardın, şimdi tandemden topu alıp kanada atıyosun, gün geçtikce daha da geriye.Acaba , monaco'da, rakibe sert girdigin için terim kolundan çekerken'de fenerlimiydin ? takım otobüsünün üstünde İstanbul'u elinde uefa kupasyla selamlarken'de fenerbahçeli gencmiydin ?
Sen benim ,ve benim gibi düşünen cogunlugun , hıncal uluç'a tek katılma sebebisin.Senden Türk gencine kaptan olmuyo , olmadı , olmaz.

ssim dedi ki...

git gide küçülüyorsun emre. her şey bittikten sonra nasıl hatırlancaksın çok merak ediyorum ?

Adsız dedi ki...

emre yi fenerbahçe taraftarlarıda sevmiyor zaten de, ailesinin fenerbahçeli olduğunu biliyorum. belki ailesinden dolayı ufak yaşlarda fenerbahçeli olmuş olabilir. fakat bu açıklamalar ona bir şey kazandırmaz tabii...

Sinan Yılmaz dedi ki...

Olmasın efendim Galatasaraylı , Fenerbahçeli , Beşiktaşlı. Adam olsun canım. İş ahlakı olsun. Yediği tabağı pisletmesin adam dediğin. Servet olsun. Servet gibi profesyonal olsun. Ne gs ne fb ne bjk adam gibi adam olsun. Bizde bağıralım Seeerrrrveett diye içten, ve büyük saygımızla.

Ben Galatasaraylıyım Servet çıksa ben Fenerbahçeliyim dese ne yazar. Servet adamdır. İş ahlakı vardır. Ben onu yine severim, yine saygı gösteririm hemde en alasını.

Eee seni kim sayar ufaklık, saraylı Fatih. Kimsiniz siz. Kültürünüz kadar adam olarak kaldınız malesef.

broker&dealer dedi ki...

When I was a child bla bla bla...

yapma emre gerek yok bunlara...

pvdElectro dedi ki...

Bu postları yazan sadece Beşiktaş ve Galatasaray'lı olmadığına göre 3 büyüklerin anlaşabildiği tek konu budur diyebilir miyiz?

Ben öyle gördüm.

"Küçük" Emre' de hemfikir oldu herkes.

Adsız dedi ki...

yıllarca emre'nin inter'e gidi$inde kendime göre haklı sebepler türetip emre'yi çevreme kar$ı korumu$tum.. suçlu emre değil, o zamanki yönetimdi sözüm ona.. ama, tırnak içinde belirtiyorum : "dönekliği tescillenen" bir adamı yıllar yılı savunduğum için kendimden utanıyorum.. in$allah emre, in$allah galatasaray'a gol ya da goller atarsın.. in$allah bunlardan biri yahut birkaçı ali sami yen stadyumu dahlinde olur ve sen de sevinirsin emre.. dilerim tanrıdan, bu hayalim gerçekle$sin.. o zaman ya$anacakları aklım, hafsalam almıyor $u an için..

hatırlatayım, bu ülkede istenmeyen adam olan hakan yakın türkiye'ye gol attığında sevinmedi, üstünde tepinen onca isviçreli'ye rağmen.. hatırlatayım, lukas podolski, bayern formasıyla köln'e gol attığında sevinmedi, yine ona sarılan takım arkada$larına rağmen..

bir köpek bile yediği kaba pislemez ve vefa sadece semt adı değildir diyerek kli$eleri sıralayım yazımı sonlandırıyorum..

apaç dedi ki...

tümer'i hakan kadir balta kadar sevmem. ama o bile fenerbahçe'ye transfer olurken ''fenerbahçe'li değilim; fakat bundan sonra sahada en koyu fenerbahçeli'den bile daha fenerbahçe'li olacağım'' minvalinden bir şeyler söylemişti.

Umur Burak Ayaz dedi ki...

2006-2007 sezonunun başında Rüştü Beşiktaş'a transfer olduğu zaman açıklama yapmıştı; "Ben Fenerbahçeliyim, fakat Beşiktaş formasının hakkını vermek için daha çok çalışacam".

Ben Beşiktaş taraftarıyım ve Rüştü'nün bu açıklaması benim çok hoşuma gitmişti. FB'ye transfer olmadan önce GS'li olduğunu sanırım kendisi de belirtiyor, fakat bir futbolcu hangi kulüpte karnını doyuruyorsa o takımı tutar. Bu, bu kadar basittir.

Samimiyet bekleyen yok zaten, futbolcu dediğin dürüst olacak.

Fethi dedi ki...

@aksilaz
%100 katılıorum ve soruyorum emre sami yene nasıl gelicek

enis dedi ki...

bence de saçma ama her nedense emre konusunda fenrbahce ye transfer olduktan sonra herke sdaha bi hassaslasti..ayrıca olması çok muhtemel bişeyden bahsediyoruz..

mondo trasho dedi ki...

bu konunun blogda yer bulması, artık burada turk futbolu konulu yazılar okuyacağımız anlamına geliyorsa şahane!

antti_sumiala dedi ki...

sergen in çok karışık açıklamaları vardı transfer olduğu takımlar hakkında..
- beşiktaş yuvam
- doğuştan fenerbahceliyim
- galatasaray avrupa fatihi, yeri ayrı
-trabzonspor a sempatim vardı..

ben de emre nin üzerinde ki baskıyı azaltmak için böyle bir yola başvurduğunu düşünüyorum.. ve pek sevgili başkanı ve taraftarına şirin gözükme çabası..

ama bunlara gerek yok.. çık adam gibi oyna, şu an olduğundan daha da antipatik olma yeter..

ayrıca emre sami yen e nasıl gelecek deniliyor.. daha önce fatih akyel nasıl geldiyse, tümer metin nasıl inönü ye geldiyse emre de öyle gelecek.. gereksiz yere büyütmenin alemi yok.. emre belözoğlu yüzünden derbinin gergin geçmesi, taraftarın ekstra tepki gösterip sahaya yabancı madde vs atması çok kötü olur.. sakin olmakta fayda var..

CaRtMaNtR dedi ki...

Bu açıklamanın üstüne umarım ilk GS-FB maçında bir tartışmada aktör olup kelimanin tam anlamı ile tribünlere oynamaz Emre bey.

Ayrıca aynı açıklamada basın hakkında basına asla taviz vermedim tarzı açıklamadırıda ayrıca tartışılması gereken bir konu başlığı.

Burçin Baygül dedi ki...

İki seçenek var, Emre aslında çocukluğunda Fenerbahçeli değildir ama taraftara yaranmak için yalan söylüyordur. Ya da Emre gerçekten Fenerbahçeliydi 13 yaşında kadar ve kendisine yöneltilen soruya basit bir cevap verdi. Gerçek hangisi ben bilmiyorum ama ikinci seçenek doğru ise Emre'ye kızılacak bir şey göremiyorum.

Bazen bir kişi belirleyip vurun abalıya yapıyoruz ve son kurban sanırım Emre

BT dedi ki...

İlk günden bu yana yorumları anonime açık tutmak büyük hataymış.
Yüzyüze tanımasam da 2 yıldır yorum yapan arkadaşların fikirleriyle başbaşa kalmak en güzeli.
Ortalık durulsun istedim biraz, az sonra ile reyting kavgası vermiyoruz ki burada...

Recoba dedi ki...

Sırf Emre Fenerbahçe'ye geldi diye bu kin neden anlayamıyorum. Emre Galatasaray'dan gelmedi ki ayrıca ordan gelse de ne sakıncası var. Bunları aşalım artık. Nobre Beşiktaş'a gitti de Fenernahçeliler olarak tepki mi verdik. Burası profesyonel futbol dünyası kalıblarınızdan çıkın artık sizde sayın admin.

varol döken dedi ki...

@pinokyo'dan girip olayı "ispanyol edebiyatı büyüktür italyan edebiyatı"na çeviren sevgili ramon,

russian literature is bigger than all!

emre kadar olmasa da bizim de kendi çapımızda bir atıp tutmuşluğumuz var!

Adsız dedi ki...

her şeyden önce, futbolcuların "ben tribünden geliyorum", " çocukluğumdan beri zaten bu takımın taraftarıyım" demeçleri çok manasız..taraftar futbolcunun hangi takımı tuttuğuyla falan ilgilenmez...transfer görüşmelerinde gel bakalım sen hangi takımı tutuyordun öncelikle bunu konuşalım mı deniyor? emreye gelince, bazı insanların ne yazık ki negatif enerjisi oluyor...emre özetle sevimsiz bir adam ..kendini sevdirmesi çok zor artık...emreyle ilgili en hoş bulmadığım husus, avrupaya açıldığından beri türk futbol sistemine, paraların zamanında ödenmemesi, ligin kalitesi vs. sürekli dil uzatıp avrupayı yere göğe sığdıramayıp, türkiyeyle kariyerimin sonu olmadan artık gelmem zor diyip kariyeri başaşağı gidince tıpış tıpış geri dönmesidir..tabii kendisine verilen o büyük meblağı da unutmamak lazım..

iktisadiajan dedi ki...

Enteresan geliyor bana bu tavırlar.
Aslanın inine çomak sokmak gibi.
Tam galatasaray taraftarı bu transferi hazmetmeye başlarken çıkıp gene kışkırtmak insanları.Bi insan bana göre bunu ya sürekli gündemde olmayı sevdiği için yapar ya da bu ülkedeki holiganizmden bi haber yaşadığı için yapar.Son bi ihtimal de zeka seviyesiyle ilgili ama öyle bir atıfta bulunmak sanırım emrenin fenerliyim demesiyle aynı seviyede olacaktır.
Emrenin galatasaraya göstermediği saygıyı galatasaray taraftarı ona gösterse belki bu tip gereksiz açıklamalara bir daha giren olmayacaktır.
Bu ülke için bu ülkedeki futbol şiddetini bitirebilmek için tarihi fırsat iki sene önce geçmişti elimize.
Ben bir galatasaray taraftarıyım ve fenerbahçenin şampiyonlugunu garantiledikten sonra sami yene cıktıgı gün su bombardımanına tutmak yerine chealsenin manchasterlı oyunculara yaptığını yapabilseydik biz de saracoğluna gittiğimizde hasan şaş kafasından yumurta akını temizlemek zorunda kalmayacaktı.
Akdeniz insanı olmak mıdır figonun önüne domuz kafası atmak yoksa buz gibi soğuk dediğimiz ingilizler gibi olmak mı özenmemiz gereken?
Rakibini alkışlayan klup başkanını hazmedemedikten sonra sanırım hayal dünyasında yaşıyorum

del piero dedi ki...

en başından beri ne fatih akyelin, ne tümerin, nede emrenin fenerbahçede oynamasını içime sindiremedim ama eğer klübün başkanı ona o formayı verip sahaya çıkmasını sağlıyorsa elden bişey gelmez, çünkü taraftar formayı takımı destekler...

antu'da yapılan anketlerde bunu çok defa gördük, taraftarda bu futbolcuları içine sindiremiyor fakat stada gelince iş değişiyor. herzaman bu tarz futbolcular için risk vardır zira kötü gidişte ilk yuhalanacak kişilerdir. gerçi bizim stadta alex'te yuhalandı,kriter nedir yuhalamak için pek çözemedim bugüne kadar ben...

neyse fazla tartışmaya gerek yok sanırım, bu futbolcular 2 sene toplarını oynarlar giderler, tarihtede söyledikleriyle ve fenerbahçe forması giymiş galatasaraylı-beşiktaşlı futbolcular olarak yerlerini alırlar...

Godless Killing Machine dedi ki...

Emre Belözoğlu'nün doğuştan Fenerbahçe'li olduğunu söylemesi hiç yadsınacak bir şey değildir. Tıpkı Rüştü'nün Fenerbahçe'li, Rıdvan'ın Fenerbahçe'li, Sergen'in Beşiktaş'lı olduğunu söylemesi gibi. Çok doğal şeyler bunlar.

Doğal olmayan, Emre'ye bir şekilde gıcık kapan insanların bu kadar doğal bir neden üzerinden bile Emre'yi ikiyüzlü olarak adlandırmaya çalışması. Ben Emre'nin kişiliği hakkında yorum yapamam, babamın oğlu değil, arkadaşı değilim, eşi değilim, dostu değilim. Kariyerinin en parlak döneminde Avrupa'ya gittiği için Galatasaray'lılar hep kızgın olacaklar ona. Çünkü o mesela Tugay gibi daha düz ve daha az sansasyonel bir oyuncu değildi, yıldızdı, yükseliyordu. Nasıl ki Fenerbahçe'liler hep aslında içten içe Tuncay'a bir kırgınlık besleyeceklerse, Galatasaray'lıların da Emre'ye bu kırgınlığı beslemesi ve sonrasında Fenerbahçe'ye transfer olduğu için bu kırgınlığın kızgınlığa ve öfkeye dönüşmesi çok normal. Bu sebeple aceto'nun ve diğer Galatasaray'lıların yorumları asla objektif olamaz Emre konusunda. Nasıl ki Tuncay en doğru kararı vermiş olsa bile ben onu hep takımda görmek isteyeceksem, Roberto Carlos'un kaptanı olarak görmek isteyeceksem ve bundan dolayı Tuncay'ı mankafa olarak nitelendireceksem.

Konudan saptık. Emre'nin dilinin ayarı yok. Kimseye şirin gözükmeye çalışmıyor Tümer Metin ya da Fatih Akyel gibi. Bunu bugüne kadar 100 defa tekrarladı. Bu sebeple kendisinin küçükken Fenerbahçe'li olmasının benim için herhangi bir küçük çocuğun Fenerbahçe'li olmasından farkı yok. Ben sahadaki işine bakarım, çünkü önemli olan Emre değil, onun üstündeki çubuklu formadır. Nasıl ki Tuncay'dan ziyade o formayı sevdiysek.

conqueror dedi ki...

"Adnan Polat Benim Babam" . "Türkiyede Galatasaraydan başka takımda oynamam ben Galatasaraylı Emreyim".
"Bu O.çocuklarını mı Şampiyon yapacaksınız (bir maçta hakeme bağırıyor. Fenerbahçeyi şampiyon yapmaya çalışmakla suçluyor)"


hakkaten BJK ve FB lilerin ısrarla p.. Emre diye haykırmalarını şimdi iyi anlıyorum. "Adnan Polat benim babam" "Galatasaray benim ailem" diyen bi adam 3,5 M€ ya baba değiştirebiliyor demekki. Şimdi baban kim ... Emre

Gökçe dedi ki...

@Aceto:

Burada siteyi kapatman, uzulmen, kirilman, Turk Futbolundan vazgecmen...

Bunlarin hepsini harmanlayip, TV'de gordugumuz adamla karsilastirinca, cok naif, cok efendi, adam gibi adam profili cikiyor.

Tekrar yazmaya baslaman, Turk Futbolu yazman da futbol askindan...

Saygilar Abi, iyi ki varsin:)

pvdElectro dedi ki...

TSL hakkındaki postlar ve konulara tek bir bahane bulan gitsin yabancı bloglara, yabancı forumlara arkadaşım.

Bülent Timurlek TÜRK 'tür ve TURKCELL SÜPER LİG hakkında konu açması veya buna benzer birşey yazılması normal.
Beğenmeyen yazmaz..
Denildiği gibi Az Sonra Reytingi yapılmıyor burada.

aradasirada dedi ki...

Bülent Bey , blogdaki girdilerinizi severek okurum.Fakat konu Fenerbahçe olunca konuya yaklaşım tarzınız ve kullandığınız komik bir hal alıyor.Bu durum için uygun terimi yazmak istemiyorum , zira kırıcı olabilir.Bunu bir eleştiri olarak almanızı dilerim.

Not: İsmi makarna markasına benzeyen takımdan yediğiniz 3 golle ilgili herhangi bir yorum yapmadız.Bu maçla ilgili yorumunuzu cidden beklemekteyim.,Saygılar

ertug dedi ki...

yıllardır sıkılmadınız şu ayva çiçek açmış edebiyatından. bir numaranızı görelim artık

ti esti to dedi ki...

ya bir önceki emre postuna sinirine engel olmaya çalışan galatasaraylılar vardı benim gibi. seviyorduk emreyi. fenere transfer olmadan önce istiyorduk galatasaraya gelsin diye. ama düşman kesilmiştik birden.

gelgelelim şuı açıklama ciddi anlamda benim gibi emre hayranı bir adama bile ağzının payını vermiştir. fenerbahçeliymiş. de get.

niko dedi ki...

bu tarz açıklamaları duyunca okan koç'un imza töreninde sarfettiği " kuran çarpsın çocukken beşiktaşı tutuyodum" lafı gelir aklıma. yeni bi boyut katmıştı kendisi olaya...

teritori dedi ki...

Emre artık bildiğimiz piyon durumuna gelmiş. Aziz Başkanı ne demesini isterse onu söylüyor.

Bizim Emreye olan kızgınlığımız bize gol atarsa bir kata daha artmaz. Çünkü bizim olabilecek maksimum kızgınlığımız var emre'ye karşı inter transferinden sonra.

Ama Emre'nin şunu unutmaması gerekir rakibin sana duyduğu nefret de onun için iyi bir şey olduğudur. daha doğrusu olduğuydu. şimdi emin olsun ki sadece rakipleri değil kendi taraftarı bile şu haline acıyor emre'nin.

Haketo Zaman dedi ki...

gel bakalım, gel bakalım, sami yen'e gel bakalım,
taraftarı gör, şampiyonu gör, delikanlı kim bakalım?!?

der ve geçerim.

Adsız dedi ki...

Aceto topuna bak demişti, aklı hala başka yerde. Galatasay sonrası serbest düşüşüne üzülürdüm, ama şimdi iyiki GS de değil diyorum.

Ramon abicim tamam en büyük İspanya...

Stan "The Man" Collymore dedi ki...

zamanında elvir baljic de "Galatasaray forması giyeceğime kefen giyerim" demişti.

emre'ye en güzel cevap 4 sene önce Kazım abiden gelmiş zaten ;

http://arsiv.sabah.com.tr/2004/10/29/yaz55-80-125.html

erssre dedi ki...

BİZİ SEVENLERE İHANET ETMEYELİM BABA..
profesyonel olma efsane ol!

blanka dedi ki...

Kişiler yaptıklarıyla kendini büyütürler,konuştuklarıylada küçültürler!
Sanırsam Karşı'nın blogunda vardı Emre transfer olduğunda;
O basın tribününe çıkardığın koldan binlercesini Sami Yen'de görmeye hazır ol.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Bu yazıyı yazmıştım 1-2 hafta önce bir siteye. Şimdide buraya post olsun ne olacakki.

Metin Oktay, Emre Belözoğlu

Komik gelebilir belki ama iki adet isim söyleyeceğim. Metin Oktay ve Emre Belözoğlu. Hangisi daha karizmatik? Sormama gerek var mı ki?
Ne ilginçtir Emre Belözoğlu’nun Metin Oktay’a dönüşmesi hiçte zor değildi. Yani şimdi 20 milyon insanın nankör dediği adam 1–2 doğru kararla heykeli dikilecek adam olabilirdi. İstese olabilecek kadar kolaydı belki de. Gerçi Emre Metin Oktay olabilmenin kendi elinde olduğundan haberdar değildi. Yani Emre’ye ya da herhangi bir insan evladına Metin Oktay gibi olmak ister misin dense? Yâda Metin Oktay’ın Fenerbahçelisi, Beşiktaşlısı, Adanaspor’lusu olmak ister misin? Diye sorulsa… Kimse hayır demez. Ama bu ismi edinmek de o kadar kolay değil elbet. Bu isim sadece ama sadece kişiliğinizin size yön vermesiyle oluşuyor. Yani kişiliğimiz ismimizi belirliyor. Tabi ki insan Emre gibi bunun farkında olamıyor. Çok zor değil esasında. Ben Inter’e gitmek istemiyorum. Futbolu Galatasaray’da bırakmak istiyorum dese. Aldığı paranın iki katını reddetse, futbol hayatı boyunca sadece Galatasaray’da oynasa, ona gelen bütün teklifleri elinin tersiyle itse. Bu kadar. İşte sadece bu. Sonra isim kendiliğinden büyüyor. Sonra ölümünüzün üzerinden 17 yıl geçse bile bir çocuk senin için düşüncelerini naçizane kaleme dökebiliyor. Söyle bana neyi istersin 2 milyon dolar fazlası sana ne verir. Ölümünden 17 sene sonra senin adına bir çocuğun dakikalarca kafa yorup şu yazıyı yazması ne verir. Düşünebilir misin ki? Çok mu şey istedim? Düşünemezsin biliyorum.
Neyse dedim ya insan bu kolaylığı dışardan bakınca görebiliyor da. İçerden bakınca olmuyor. Emre ayağına Metin Oktay olma fırsatı geldiğinin bile farkında değildir. Arda’da farkında değil Uğur’da, Aydın’da. Sadece karakterleri onları Metin Oktay yapar veya yapmaz. Emre’yi yapmadı.
Aslında Emre bir Galatasaraylı olarak umurumda bile değil. Benim üzüldüğüm nokta… Sizlere Galatasaray camiasından Metin Oktay dışında örnek verememek. Ve düşünsenize Emre Ali Sami Yen’e çıktığında onu kınayacak ona tavır yapacak bir kaptanı bile yok Galatasaray’ın. Sadece eldekiler de değil. Hakanlar, Bülentler olsa da tavır falan yapmazlardı. Birbirlerinden farkları yok çünkü. Ahh profesyonel ya sahi onlar unutmuşum…
Bu konuda tıpkı benim gibi Beşiktaşlının da Fenerbahçelinin de içi yanıyordur. Hele Trabzonsporlunun şampiyon kadrosunun Beşiktaş’a akması ne acı vericidir. O kadar sevilip sayılmak yetmiyor herhalde bu insanlara. Açgözlüyüz hepimiz açgözlüyüz. İnsanın doğasında var bu. Onca sene sonra 1995’te Trabzon’un ikinci efsane kadrosunun da Fenerbahçe’ye akması. Ne acı bir şey.
Beni ele alalım… Daha 20 yaşındayım. 2–3 sene öncesine kadar Galatasaray gol attığında delirendendim. 5–6 sene önce derbi maçlarında ayakları titreyenlerdenim. Şimdi ise Galatasaray’ı değil futbolu izlemek isteyenlerdenim. Sebebi ne biliyor musunuz? Böyle aşığı olduğum takımdan soğumamın sebebi ne? Ben de tam olarak bilmesem de birkaç neden belirebiliyor aklımda…
Nedenleri şöyle bir irdeleyelim. Seneler 1996–2000. Ben 8–12 yaşlarındayım. Bir Galatasaray kadrosu var. Taffarel, Fatih Akyel, Bülent Korkmaz, Popescu, Hakan Ünsal, Ergün Penbe, Okan Buruk, Emre Belözoğlu, George Hagi, Hakan Şükür, Arif Erdem…
Bu kadroyla öyle anılarım oldu ki… Bir Arsenal maçı var yerimde duramadığım. Bir Milan maçı var. Kanal değiştirdi diyerek daha 10 küsur yaşlarındayken ablamın kafasını terlik attığım. Sivri yeri gelmiş ağlamıştı kızcağız. Ablam 20 yaşındaydı beni dövebilirdi. Düşünün sevgiyi… Beraberinde getirdiği çocuk cesaretini. Noldu o anılara? Neden bu kadar soğudum Galatasaray’dan. Neden?
Kadroya bir dönelim, bakalım… Taffarel çocuklarının eğitimi için İtalya’ya gitmişti. 2001 yılı idi. Ben 13 yaşındayım. Neden bizimle kalmadığını anlamamıştım. Sevenleriyle kalabilirdi. Kaleci antrenörü olabilirdi. Çekti gitti. Kolları uzayan efsane adam yok oldu. Hâlbuki çocukken mahalle arkadaşlarıma nasıl anlatmıştım onu. “Henry vurdu, Taffarel’in kolları uzadı adaş” diye heyecanla nasıl anlatmıştım. Sonra Fatih Akyel Fenerbahçe’ye gitti. Hâlbuki ben onu dünyanın en büyük sol bekini madara eden insan olarak anlatmıyor muydum arkadaşlarıma. Sonra Galatasaray kaptanına Fenerbahçe formasıyla küfürler savururken izledim onu. Neden aldattı beni? Bülent Korkmaz omuzu çıktığında sardırıp tekrar oynamamış mıydı? Gururdan gözlerim yaşarmamış mıydı? Herkese demiyor muydum onun için Rambo Bülent diye. Neden Galatasaray’da bırakmadı futbolu. Neden sonra teknik direktörümüz olmadı. Neden çekip gitti Gençlerbirliği’ne? Gençlerbirliği Galatasaray’a gol attığında nasıl sevindi deliler gibi. Ben daha 17 yaşındaydım.
Popescu neden kalmadı bizimle? Hakan Ünsal neden kalmadı da. Üç beş kuruş için. Yan gelip yatarım. Çaykur Rize’yi yolarım dedi? Ergün neden Hakan Ünsal’ın yaptığını yaptı?
Okan ben futbolu para için oynuyorum diyerek satınca bizi, neden geri aldık yüzsüzce? Emre neden Okan’ın yolunu izledi? Nede olsa geri alırız diye mi? Hagi neden Galatasaray taraftarına hırsız dedi? Bir telefon için mi? Biz senelerce ona I love you Hagi dedik. Oğuz Sarvan’a kızıp onun için telefonu’nu Hakeme atan olmamış mıdır? 10 senedir I love you Hagi diye bağıran taraftara revamıdır.“Siz hırsızsınız” diyerek bağırması.
Arif’in diğer arkadaşlarından çok geri kaldığını anlayamayıp futbolu bırakmaması. Hakan’ın beni bile çileden çıkaran yüzsüzlüğü. Ben onu manevi ağabeyim gibi görmedim mi senelerdir? Formama ismini yazdırmadım mı? Mahallede gol atınca hep formamda onun ismini göstermedim mi? Neden hala oynayacağım diyor. Daha ne bekliyor bizlerden, insanlardan. Konya’ya Hacca gideceğim diyor. Kasımpaşa’ya gidip misyonumu tamamlayacağım diyor. Kim yükledi sana bu misyonu. Biz senelerce seni sevmedik mi? Kasımpaşa’da ne misyonun var. Futbolu bırakınca Milletvekilimi olacaksın? Kasımpaşa’da da ne oy potansiyeli varmış arkadaş. Kanada’ya gidecektin bir ara… Müslümanlığı yayacaktın hani? Sahi sen ne saçmalıyorsun Hakan yahu.
Aaa kadro bitmiş? Ne kadro ama değil mi? Yaaa işte bu yüzden soğumuşum herhalde bu takımdan. Bir tanesi bile Metin Oktay olamamış. Ya gurur yapmışlar ya para az gelmiş. Bir tanede çıkmaz mı? Bir tane arkadaş. Demek taraftar dediğimiz insanlar boşa öten kuşlar gibi onlar için. Bizim sevgimiz hep karşılıksız. Birisi de diyememiş “Bizi sevenlere ihanet edemeyiz baba” diye. Nerde o karakter? Biri de kale almamış bizleri. Öyle gol atınca tribünlere arma öpmekle olmuyor demek ki. Ya da forma atmakla olmuyor. Mahallenin güzel ama kendini beğenmiş. Bir sevgilide 3 ay durunca canı sıkılan namusu olmayan kızları olacağınıza. Neden güzel ama sadık delikanlı kızları olamadınız. Bizde aşkımızı kazırdık böyle, Metin Oktay gibi 17 yıl geçse de yazardım ben bu yazıyı.
Ancak taraftar öyle güzeldir ki. Yine de affeder seni. Koyar resimlerini duvara… Hagi der, Hakan derde başka bir şey demez yinede.
Birde Aziz Yıldırım’a şaşırıyorum. Diğer kulüplerin yıldız oyuncularını para karşılığında satın alıyor. Onları Fenerbahçe taraftarına sunuyor. Hiç düşünmüyor bu taraftar bu adamları nasıl sever diyerek. Taraftarlar; başkanlar, futbolcular kadar kirli değildir. Taraftar Emre’nin Fenerbahçe’ye küfür ettiği günleri unutmaz. Bak benim aklımda… Elbet Fenerlinin de aklına gelir. İyide Aziz Yıldırım neden düşünmüyor bunları. Her şey yetenek demek değil ki. 3–5 maç üst üste kötü oynasa Emre. Yâda Lincoln gibi olsa bu sene. Ne yapar taraftar… Sabreder mi? Yoksa Hagi Oğuz Sarvan’a saldırırken Emre’nin Fenerbahçe için yapıyorsunuz bunları diyerek Fenerbahçe’ye ettiği küfürler akla gelir mi? Gelmez mi? Belki de gelmez. Baksanıza Fenerbahçe taraftarının “Katil Emre” tezahüratlarını getirmemiş aklına biri… Neyse bazen deli gibi paralar saçtığın adamlar satar seni. 23 milyon dolar verdiğin satar senide. 400 bin dolara aldıkların… Şampiyonluk için canını verir. Fenerbahçe futbolcusu da hep bu sebeple eleştirilmez mi? Ruhsuz oynuyorlar diyerek. Kendileri için şampiyonlar liginde çeyrek final oynadılar. Daha fazla kazanmak daha fazla büyümek için. Ancak takımları için şampiyon olmadılar. Şampiyonluk bir şey kazandırmıyor çünkü. Bursaspor maçı bir şey kazandırmıyor. Bursaspor maçını Tuncay kazandırıyor. Milyon dolarlık bebekler değil. Neyse son olarak bir sözüm var Aziz Yıldırım’a. Futbol’u ticaretleştirmeyin. İçlerinde bizler de varız taraftarlarda var. Bizleri satamazsınız. Bizleri kiralayamazsınız. Kulüp takımlarını Anonim şirkete dönüştüremezsiniz. Bizler varız ruhumuz var. Sizin para kazanmanız için oynanmıyor bu futbol. Tuncay’ı çok seviyorum. Rıdvan Dilmen’i çok seviyorum ama Fenerbahçeli Rıdvan olarak Fenerbahçeli Tuncay olarak. Galatasaraylı olmasınlar istemiyorum. Onları sevenlere ihanet etmesinler babacım. Sende aynısını yapma bu çocuklara. Bu cahil kızların aklı çelme. Sevgililerinden koparma paranı kullanarak. Hani tıpkı şeyler gibi… Anladın sen onu.
Victor Hugo diyor ki: “İyi ruhlar iyi ruhları, kötü ruhlar kötü ruhları daima bulurmuş” Evlilikler, eşler için söylemiş bu sözü… Belki arkadaşlıkları dostlukları da kapsar. Ancak bir birliktelik yazayım. Aziz – Emre – Tümer. Nasıl yakışıyorlar birbirlerine değil mi? Artık hangi ruhtalar siz karar verin.
Şu anda bir müzik dinliyorum. Papa Roach – Between Angels And İnsects. Şarkının sözleri çok manidar.( http://www.guftekar.com/bos01.php?bolum=ceviriler&dosya=index.php&dosya_b=cevirioku.php&ceviri_no=50) Tam da yazdıklarıma uyuyor. Şarkıda çok güzeldir hani. Klibi şahanedir.
Sizde mutlaka dinleyin. Özellikle son nakaratını mutlaka, dikkatle dinleyin. Bu şarkıyı Emre Belözoğlu’na armağan ediyorum. Yüzüne karşı bağıra bağıra söylemek isterdim. Ben söyleyemesem de Papa Roach söylesin.
.
13 Eylül 2008 Kral 72 yaşında. Bu onun 17. Ölüm yıl dönümü.

aşkın dedi ki...

Başarılıyı yücelten - toz kondurmayan anlayış sürdükçe bu dumurlar sürmeye devam edecek.
Benim için Jardel'i tokatladığını duyduğum an bitmişti.Kendisinden nefret etmek için bedelsiz gidişini - Fenere transferini - şu posta konu olan açıklamalarını bekleyenlere gelsin:
Good Morning Vietnam

Peter Naumovski dedi ki...

beşiktaş için attığı ve şampiyonluğun geldiği dönemlerde de sergen yalçın hasta fenerliydi, hipodromdaki hali öyleydi en azında, veliefendiden bildiriyorum. konusu açılmışken söyleyeyim dedim.

maria lopez garcia dedi ki...

Galatasaray'da oynarken saygı duyduğum, "gelecek" dediğim Emre'nin tuttuğum takıma gelmesine sevinmedim. Sevemiyorum böyle şeyleri, figo da gitmesin, nobre de, fatih akyel de ronaldo da oynamasın şehrin iki ayrı takımında. Tamam adamlar para kazanıyor da duygusal taraftara gelmiyor böyle şeyler.
Fakat bilemiyorum ya burçin baygül'e de katılıyorum. Bilirsiniz basın bayılır böyle şeylere, kesin bu cevabı almak için sormuşlardır Emre de söyleviyermiştir. Ben de sevmiyorum da belki de abartıyoruzdur.

NoWiTZKi_41 dedi ki...

İyi bir GS'li olarak; emre zaten benim için takımına para kazandırmadan İnter'e gittiği zaman bitmiştir.FB'ye gidip gitmemesi bence sorun değil asıl sorun emre'nin ne kadar karakterli biri olduğu ve de görüyoruz ki her geçen zaman bize karakteriyle ilgili güzel ip uçları veriyor...

Gadee dedi ki...

Cetin Cem

İbrahimoviç Ajax'da oynarken zannediyorum Futbol Mundial programında İnter'e sempati duyduğunu söylemişti. Juve'den İnter'e geçerken bu sözleri söylemesi normal.Juve'liler boşa dalga geçmişler.

Emre'de çocukken Fener'li olabilir gerçekten.Bir Galatasaray'lı olarak bunu yüksek sesle söylemesi beni rahatsız etmedi.

Emre 4 Şampiyonluk ve 1 UEFA kupası ile Galatasaray'a yeterli hizmeti yapmıştır.Yolu da,bahtı da açık olsun...

soy ozan dedi ki...

futbolcularin olaylara benim kadar duygusal bakmadiginin kafama ilk dank ettiren insandir emre..
ben gozyaslari icinde uefa kupasi finalini izlerken hatta penaltilari koridorda kafami yastiga gomup gozyaslari icinde sadece dinleyip volta atarak dinlerken, o coktan Galatasarayi leeds macinda gordugu kirmizi kartla kafasinda bitirmisti..
endustriyel futbol diye bisi cikarttilar son yillarda.. endustriyel futbolda duygusallik olmaz dediler, taraftari benim gibi takimi icin gozyaslarini dokenleri hice sayarak..
iste nasil komunizm diince akla ilk Karl Marx geliyosa, benimde aklima endustriyel futbol denince ilk gelen isim ne tanjudur ne de baska biri emre belozogludur...

ha tabii son olarak eklemek istiyorum; fatih akyeli fener formasiyla samiyende izlemek nasip olmadi bana ama ilk sami yende ki derbide tribunde ki yerimdeyim..

100 dolara
onurundan oldu
devami samiyen'de

admin dedi ki...

Bana Sergen'in "Doğuştan Fenerbahçeliyim" açıklamasına dair kanıt gösterebilecek olan biri var mı? Alpay Özalan demiştir fakat Sergen'in böyle bir açıklaması yok diye hatırlıyorum.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Demek ki içlerindeki çocukları hiç öldürmemişler : ))) Ne tatlı insanlığın ilerlemiş olduğunu görmek. Yeni modellerde burun uzamıyor.

Saygılar,
Geppetto usta

Aydın dedi ki...

Ronaldo Inter'de oynarken Ibrahimovic 16-17 yaşlarındaydı ki çocuk yaşta denilebilir. Herkes gibi Ronaldo sayesinde Inter'e sempatisi artmıştı.Yani Ibra yalan söylemez, Ibra'ya laf yok...Bu arada o nasıl şuttur dünkü direkten dönen, Ibra çok büyük yaa.. Forza Inter.

Arka Sıra HANEDANI dedi ki...

bu terbiyesizlere bir de Burak Yılmaz eklendi...Antalya'da hayranıydım bu adamın, bjk'de de her zaman şans verilmesi gerektiğine inanırdım, ama o bu şansı kullanamadı bjk'de..Küçük takımların büyük futbolcusu Burak Yılmaz'ın fenerden kovulacağı günü merakla bekliyorum...

gokmenoz dedi ki...

Emre boş konuşmalara devam ediyor. Artık bu gibi söylemlere girmemesi lazım, çık sahaya oyununu oyna. Oyna diyoruz da son 3-4 yılla bir bakmak lazım. Emre'ye Serdar Ortaç'tan gelsin;

"iki kez acınacak yerdesin."

sannti dedi ki...

Ben Fenerliyim öncelikle bunu söyliym. Ancak Emre'nin bu açıklamasını ne Fenerliliğe ne futbolculuğa, hiçbir mantığın kalıplarına sokamıyorum açıkçası. Tamam diyelim ki küçükken Fenerliydin, bunu şimdi açıklama ihtiyacını neden hissettin.

Bence cevap çok basit, herhangi bi kötü performansta veya takımın yokuş aşağı frenleri patlatması durumunda, Emre ilk tepki görecek kişi olacak açıkçası. Emre'nin bu yaptığı açıklama da bakın ben de Fenerliyim, benim Volkan'dan Uğur Boral'dan Gürhan'dan ne farkım var diyerek savunma mekanizmasını harekete geçirmekten başka hiçbişey değil.

Ancak bence tek yapması gereken susmaktı, o eski Emre'yi hala içinde bi yerlerden dışarı çıkarabileceğini göstermekti. Konuştukça kendisi batacak, hem medyanın baskısını, Galatasaray taraftarının tepkisini üzerine çekecek. Şu an kendisi ne tam bir Galatasaraylı, ne de tam bir Fenerbahçeli. Artık Galatasaray camiasıyla adının aynı cümlede bile anılması imkansız olduğuna göre, bundan sonra kendisini Fener taraftarına ispatlamak için çenesini kapayıp işini yapmalı. Başka türlü düzlüğe çıkamaz. Formayı da kapamaz. Saracoğlu da Uğur Boral'ı günah keçisi sıralamasında 2.ye düşürebilecek, ilk fırsatta ıslıklayıp tepki verecek günah keçisini bulmuş olur.

BT dedi ki...

@admin
http://www.radikal.com.tr/1999/01/30/spor/ser.html

judas dedi ki...

Valla benim için(galatasaraylıyım) emre nin herhangi bir oyuncudan farkı yok.Abartılmasın yani kimsenin öyle kini falan da yok postu ve yorumları okuduğum kadarıyla..keşke çıksın oyununu oynasın,fenerbahçe nin ve milli takımın vazgeçilmezi olsun(çok düşük bir ihtimal değil).. ki oynadığı takımların o eski emreye çok ihtiyacı var.açıklamaları da şu an oynadığı takımın taraftarına damardan girme,kendini sevdirme amacı güdüyor zaten(ben öyle yorumladım başkası ne der bilmem).klasik bir futbolcu hinliği.misal arda yarın fenerbahçeye transfer olsa bu tarz bir açıklama yapmayacağının hiç garantisi yok.üstünde durmamak ,gülüp geçmek lazımdır..

muhder dedi ki...

gepetto usta da burada sayın terim oluyor sanırım. zira röportajı dinlediğimde konuşma tarzı bana çok fazlaca terimi anımsattı. bir de lefter olmayı istiyorum diyordu emre.

Arka Sıra HANEDANI dedi ki...

sonra hıncal uluç'un emre hakkındaki açıklamalarına kızıyoruz.Bu ülkede zaman zaman hıncal uluç'tan daha doğru ve cesu konuşan yorumcu yok.Bu emre'den ne köy ne kasaba olur kaldı ki milli takım kaptanı olsun...

Dabenti dedi ki...

Bazı Fenerbahçeli arkadaşların Emre olayını Tuncay ve hatta Nobre ile karşılaştırdıklarını görüyorum. Nobre ile ciddi olarak karşılaştırıyor musunuz? Komedi gibi. Tuncay da altyapınızdan yetişen bir oyuncu değil, evet Tuncay'ı Tuncay yapan FB'dir ama Tuncay ancak bir Alpay Özalan olabilir, Sergen ya da Emre değil.

Emre Galatasaray'ın altyapısından yetişmiştir, 3-5 sene değil yaklaşık 10 sene Galatasaray'da oynamıştır. Sonra para edebileceği dönemde Galatasaray'ı tam anlamıyla satıp Inter'e imza atmadım dedikten birkaç ay sonra Inter'e kaçmıştır. Üstüne "Türkiye'ye dönmeyeceğim, dönersem Galatasaray'da oynamak isterim, ben Galatasaraylıyım" diye laflar etmiştir. Etmemiş midir?

Bu lafları etmemiş olsaydı kimse bu kadar eleştirmezdi, Galatasaray altyapısından yetişse bile! Ama insanları bir kutupta fikirlere sabitlemiş, sonra aksi kutupta hareket etmiştir. Aklı, fikri, biraz zekası olan herkes Fatih Akyel'e neden bu kadar tepki verilmediğini düşünemiyor mu? Fenerbahçeliler kör mü yoksa anlamak mı istemiyorlar? Emre kendi futbolcuları olunca FB'lilerin koruma damarları gerçekleri görmelerini engelliyor olmasın? Asıl saçmalığı FB'liler yapıyor olmasın?

Galatasaray camiasına yüklenmeden önce eğri oturun, doğru konuşun. Emre bundan önce yaptıklarıyla tepkinin büyümesine neden oldu, hala da o düşüncesiz(kibar olmaya çalışıyorum) davranışlarına devam ediyor.

Vakti zamanında Fatih Akyel'e de asıl tepki kaptanımız Bülent Korkmaz'a davranışlarından dolayı olmuştu. Bu da ek bilgi olsun.

Adsız dedi ki...

Bunu söylemesinin nesi yanlış adam gs de oynarken bunu söyleyemezdi tabi fb ye gelincede söylemesi normal.O şekilde demese çocukluğumdan beri gs liyim şimdi fenere geldim burdan para kazanıyorum şimdide gönülden fb liyim de diyebilirdi.Sonuç olarak her kes gönlündeki takımda oynayamaz ama oynadığın yer neresi ise orası gönlünün takımı olmalı.Pofosyenellikte bu tür şeyleri aramamak lazım sahaya çık topunu oyna kimi tutarsan tut sorun değil

el-faruk dedi ki...

profesyonellik ölmüş...

fazla para verdiler ondan geldin kardeşim.
utanma söyle yaw.

Kartal Bafiler dedi ki...

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?viewid=261533

Mevzubahis "Ben bir kartalım"

cakarkeyf dedi ki...

:) ilahi Emre, sonraki adim ne? Kadikoy'de Hasan Sas'a saldir senaryoyu tamamla, nirvanaya ulaş.

jose dedi ki...

Paranın "emre"ttiği yerde...

judas dedi ki...

ha birde bir şeyi merak ediyorum emre nin fenerbahçe den önce adnan polat la görüştüğünü ve başkanın istediğin parayı veremeyiz demesi üzerine fenerbahçe ye imza attığını biliyoruz.sorum şu; emre nin çocukluğundan beri taraftarı olduğu fenerbahçe ye gözü kapalı imza atması gerekmez miydi??

gokhan dedi ki...

http://www.alkislarlayasiyorum.com/index.php?sayfa=356a192b7913b04c54574d18c28d46e6395428ab&icerikno=ff075d214040a5d1fa56101542a4aaca51f73f3e

Fitah Tencur dedi ki...

@Ramon: Scusa ma Dante > Cervantes mia amico :)

Furion dedi ki...

Yaw Preko'lu, Oulare'li sezonlardan sonra rahatlamıştım, "Fenerbahçe transferi öğrendi" diye. Son vuruşçu Kezman'ı gönderip son vuruşçu Güiza'yı aldılar, Zico ve Aurelio'yu -bilinçli ya da bilinçsiz- kaybederek hırssız, isteksiz, oynamayan bir takım yarattılar. Ama en abuk geleni, Galatasaray'ın Premier lig görmüş, heba olmuş eski wonderkid'ini getirip ortasahanın en önemli dişlisi diye önümüze koydular.
Lincoln transferinden karakteri nedeniyle vazgeçmişti Aziz Yıldırım geçen yıl bildiğim kadarıyla. Kriterlerde bir devrim (!) mi vardır, nedir?

Ulas dedi ki...

Basligiyla, yazisiyla, yorumlariyla bu blog'a yakismayan zavalli bir post olmus.
Emre gicik bir insan; dogrudur. Fakat bu nasil bir hirstir ki sanki hepimiz emrenin liseden sira arkadasiyiz, sanki yan komsu cocugu, sanki haftasonlari sensible soccer oynadigi arkadasiyiz da koy kahvesi yorumlari esliginde gelen vurmus giden vurmus be birader? 80 kusur yorum yapilmis, usenmedim hepsini okudum insan beyninden ciktigi net olan yorumlarin sayisi 3-5. El insaf nasil bir linc girisimidir bu? Yalan ya da dogru ama dedigi yalan dahi olsa, galatasaray seyircisi basta olmak uzere turk futbol toplumunun bu adami bir internet blogunun yorum sayfasinda bile ezmeye calismasi cok daha sansasyonel cok daha rezil bir olay..

otti dedi ki...

emre fenerbahçe'ye geldiğinden beri küçük emrah sendromu yaşıyor.
-acılarınnn çocuğuyummm..

CaRtMaNtR dedi ki...

Genel olarak atılan postlardan çıkardıklarımı ve buna uygun olarak arada gördüğüm bir kaç yanlış anlamayı belirtmek istiyorum.

Her şeyden önce burda tarafsız gözle Emreyi eleştirmeye çalışanlar Fenerliliğinin şimdimi aklına geldi gibi bir söylemden ziyade bu tür bir açıklamanın geçmişinde karşı takımın oyuncusuyken yaptıkları veya karşı takımın yöneticilerini öven açıklamaları sonrası tutarsız kalması, hatta bundanda daha önemlisi bu tür bir açıklamanın gereksizliği.

Böyle bir açıklama yaptığında genel olarak belli bir kültür ve birikim seviyesinde olan ne kadar taraftar birden ona sempati duymaya başlayabilirki. Ayrıca öyle yada böyle ülkenin önemli bir futbol figürü olup bu kadar tepki çekerken üstüne daha fazla tepki çekecek yada kendini tartışmalara meze edecek bir açıklamayı neden yapar insan.

Yoksa hangi takımı tutarsa tutsun üstündeki formanın hakkını veren her oyuncuyu sever o takımın taraftarı gerisi hikaye.

conqueror dedi ki...

http://www.alkislarlayasiyorum.com/index.php?sayfa=356a192b7913b04c54574d18c28d46e6395428ab&icerikno=ff075d214040a5d1fa56101542a4aaca51f73f3e

bu videoyu izleyin Şaban değil aynı Emre :)

pvdElectro dedi ki...

@ulas
liseden sıra arkadaşı,belki yan komşu çocuğu, belki haftasonları sensible soccer oynadigi arkadaşı değiliz ancak;
Genç Milli Takımda oynadığı dönemde kendisi yedek beklerdi bir arkadaşım oyundan çıksada ben girsem diye, ardından idman bitişlerinden idmandan eve gidildiğinde evde zeytin ve ekmek varsa bir çay demlenir idman sonrası yorgunluk atılırdı. Bu iki kelimem sana ne olduğumuzu anlatabiliyordur umarım. İnsani yorumlarla..

Hadi o kadar post yazan insan bilmeden yazıyor da sen ne yapıyorsun? Sen ne biliyorsun peki? O adamın eski (Milli Takım) takım arkadaşları olarak arkadaşlarından başka kimse daha iyi tanıyamaz özelliklede sen.

O zamanlardan Emre rengini belli etmiştir zaten merak etme sen. O yüzden burada yapılan yorumlara kimsenin birşeyler söyleme hakkı yok. Sadece post'unu yazarsın kimseyede karışamazsın.

Akay dedi ki...

@ulas arkadaşım eğer bu blogu düzenli takip ediyorsan şunu kesinlikle okumuşsundur:Emre, "Galatasaray'dan başka takımda oynamam, Fenerbahçe'ye gitmem" dedi mi? Başkalarına ne dedi bilmiyorum ama onunla 2006 Nisan'ında Kaşıbeyaz restoranda buluştuk ve Galatasaray Dergisi için bir röportaj yaptık. Bana söylediği aynen şuydu: Ben Galatasaraylıyım. Kariyerime yurt dışında devam ediyorum ve dönmek istediğimde o gün şartlar ne olursa olsun Galatasaray'a dönmek isterim. Galatasaray'ı çok seviyorum. Profesyonel hayat bu, Fenerbahçe formasını giymem demiyorum. Çünkü çok fazla olay yaşanıyor. Ben Galatasaray'dan ayrılmak istemiyordum, ama ayrıldım. Ne yapabilirim ki? O yüzden büyük konuşmamam gerekir"

Yani bu adam nerdeyse bundan bir sene önce ben galatasaraylıyım demiş bugün çıkıp ben çocukluğumdan beri fenerliyim diyor. bence zavallı olan bu post değil böyle çelişkili ifadeleri veren kişidir.

soy ozan dedi ki...

@ ulas
forumu takip edenler genelde genc kusaklar.. yani bir cogumuz takim UEFA kupasini aldiginda 15 yasindan genc degildi..
cok abarti gibi olucak ama emre bize ilk hayalkirikligimizi yasatti dersek yalan olmaz..
"abi hagi emreyi egitiomus" "emre bizim yeni hagimiz" olucak hayalleri kurarken bir anda Intere imza atti..
O yuzden bizim emre belozoglu nefretimiz fakyele olandan cok daha derin...

ilkay dedi ki...

seni seviyoruz aceto

ÇAĞRI dedi ki...

Büyük kaptanımız her geçen gün büyüklüğüne büyüklük katıyo. Bence annesinin yapılan eleştirilere değil oğlunun söylediklerine kalp krizi geçirmesi lazım. 2 haftada 1 konuşup ortamı geriyo. Bunu kendi isteğiylemi yapıyo yoksa o kadar para verdik çıkda konuş diyen yöneticilermi yaptırıyo merak ediyorum.

varol döken dedi ki...

selamlar ben emre, bütün yorumları okudum, sizi kınıyorum ve size bazı laflar hazırladım

:)

varol döken dedi ki...

ulaş'a katılır gibi yapıp ani bir bilek hareketiyle ramon'un yorumuna doğru yol aldım, ramon tam katılmamı beklerken ona da bir rus edebiyatı çalımı attım, topu sürdüm sürdüm ama sonunda nereye katılmam gerektiğini şaşırdım...

emre de şaşırmıştır, olur o kadar...

Unknown dedi ki...

emre boş iş peşinde.. çık oyna adam gibi.. artık konussan ne olur konusmasan ne olur.. bari bu dakikadan sonra adam ol... galatasarayda yeteri kadar gerip kendine düşman edindin, sonra herifleri beş kuruşa sattın, bıraktın gittin.. bizim tribünde sevilmiyorsun değil gol atmak gs ye takla atsan fayda etmez...

bu alemde bundan böyle katilsin emre bestesini yapanlar seni bu açıklamayı yapınca ya da gs ye gol atınca çok mu sevecek...

ÇAĞRI dedi ki...

Allah bize 5-6 yıl sonra emrenin futbolu bırakıp niye kimse beni işe almıyo,niye medya beni sevmiyo açıklamalarını göstersin. Bu gidişle aç kalsa ekmek vereni kalmayacak.

Profesyonel futbolcuyum ekmek nerdeyse ordayım diyosun ama çocukluğumdan beri fenerbahçeliyim diyosun. Yarın bi gün ekmek beşiktaşda oluncada fenerbahçe camiasına ben profesyonel futbolcuyum beşiktaş camiasınada çocukluğumdan beri beşiktaşlıyım küçüklüğüm çarşıda geçti harçlıklarımı biriktirip kapalıya girerdim diycekmisin acaba?

turkuaz0707 dedi ki...

Galatasaray taraftarları arasında “Emre” ciddi bir saplantı halini almaya başlamış büyük-küçük, akil- gayrı akil demeden. GS taraftarının bu haleti ruhiyesini bloktaki “hele Ali Sami Yen'e bi gelsin, hele bi gol atsın, hele bi sevinsin bakalım göstermez miyiz biz ona dünyanın kaç bucak olduğunu” mealindeki yorumlar açık bir şekilde ele veriyor. Ebette GS'ye gol atarsa sevinecek Emre. Bir futbolcunun gol attığında sevinmesinden daha doğal bir şey ne olabilir ki?
Galatasaray taraftarlarını bu saplantıya iten şey, onu hep ellerinde büyüyen evin küçük çocuğu olarak görmeleri ve Emre'nin profesyonel bir futbolcu olduğunu hiç bir zaman kabul edemiyor olmaları. Böyle gördükleri içinde de Fenerbahçe'ye transferinden bu yana ailesinin kan davalısına kaçan evin en güzel kızı gibi her fırsatta Emre'ye yönelik namus cinayetleri tertip ediliyor. Hıncal'ın silahının dumanı tüterken daha, Bülent çekiyor silahını "bre kahpe ele güne rezil ettin bizi" nidaları arasında. Onun silahının dumanı sönmeden başka bir silah ateşlenecek kuytu bir köşeden emin olun. Ve durmayacak bu silah sesleri, kan davalıya yar etmeme adına- andına, 28 yaşındaki bir gencin futbol hayatının bitirilmesi- söndürülmesi pahasına. Bu ne biçim sporsa gelsin biri bana anlatsın....
Fener'den Galatasaray'a, Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye giden ne ilk futbolcudur ne de son futbolcu olacaktır Emre. Küçükken tuttuğu takımın da futbolu bıraktıktan sonra tutacağı takım aynı olmayacaksa hiç bir kıymeti harbiyesi yoktur. Zira Emre ve onun gibi transfer yapan futbolcuların
küçükken hangi takımı tuttuğu değil yaşamının geri kalan kısmında hangi takımın taraftarı olarak kaldığı önemlidir benim nazarımda. Emre'nin 7-8 sene sonra bir Galatasaray taraftarı olarak ekranlarda maç yorumları yapmayacağını kim söyleyebilir.
Düşünün beyler! Selçuk Yula futbolunun ahirinde Galatasaray forması giymiştir... De ne olmuştur? Fanatik Fenerli Selçuk olarak kalmaya devam etmemiş midir? Feyyaz'ın son deminde Fener forması giymesi onun Beşiktaşlılığına bir halel getirmiş midir? Tanju Fener formasını giymiştir ama Fenerli olmuş mudur, daha doğrusu olabilmiş midir?
Tersi örnekler yok mudur? Vardır elbette. İlyas Tüfekçi Almanya'dan Fener'e gelmiş ilah olmuş, Avrupa'ya döneceğim diye Fener yönetimini kandırarak Galatasaray'a gitmiş orada da başarılı olmuş ve futbolu bıraktıktan sonra sıkı bir Galatasaraylı olarak kalmıştır. Semih Yuvakuran ayrı bir konudur. Futbolunun altın çağını Galatasaray'da yaşamış, son zamanlarında Fenere gelmiş 2-3 sezon bile doğru dürüst oynamamış ama hayatına Fenerbahçeli Semih olarak devam edegelmiştir. Büyük Mehmet'i ise merak ederim hep. Galatasaray kaptanlığından sonra Fener'de oynadığı bir yıl onun gönlünü Fener tarafına çelebilmiş midir bilmiyorum, ama pek de zannetmiyorum.
Bence burada işin özü şu: eğer bir futbolcu birden fazla büyük takımın formasını giymişse profesyonel hayatından sonra muhtemelen çocukluğunda tuttuğu takıma geri dönüp o takımın taraftarları arasında yer alıyor. İşte bundan dolayıdır ki, Emre bir kez daha yıkmıştır GS taraftarlarını. Onlar şimdiye kadar "varsın FB forması giysin, o bir gün aslına dönecektir ve (futbolu bıraktıktan sonra bile olsa) GS'li Emre olarak kalacaktır" diye avutuyorlardı kendilerini. Şimdi ise beyinlerini öteki ihtimal ve acabalar kemirmede..Bu acabalar arasında da daha çoook silah doğrultulacaktır Emre'ye. Çapraz ateş değil dörtlü ateş altında kalacağı günler beklemektedir Emreciği...

Cemo Koc dedi ki...

Sergen'in zırvalamasını bende çok iyi hatırlıyorum.

Abi bir de Abdullah var. Trabzonlu (?) Abdullah. Onun da böyle bir hikayesi var. Eşi Fenerbahçeli olduğunu belirtmişti. Hatta Fenerbahçe kolyesi takıyormuş :) Dikkat et de....

Radical Media dedi ki...

G.Saray ve F.Bahçe birer gösteri takımıdır. Taraftar yapılanmaları da gittikçe NFL ya da NBA tipi taraftara dönmeye başladı. Senede 2 maç - sözümona - taraftarı olduğu takımı çıplak gözle izlemeyen adamların oyuncuların ruhunu sorgulaması ne ironik aslında. PES'de ki oyuncuyu suçlamakdan hiç farkı yok. Açıkçası komik oluyor. Bir de profesyonel futbol bu diğer bir deyişle kerhanede romantizm sökmüyor ....

Radical Media dedi ki...

İlave olarak G.Saray'ı batma noktasına getiren F.Süren / M. Cansun çetesinin bu adam kulüpten gidene kadar kıllarını bile kımıldatmadıklarını niye kimse yazmıyor. Mukavelesi biten futbolcu - üstelik önemli bir futbolcu - kulübün kapısında yatıp kalkıp yeni mukavele için yöneticilere yalvarmak zorunda mıdır ? Şu beş para etmez adamı bile savundum ya neyse :(

Radical Media dedi ki...

Duramadım okudukça geliyor . Bu büyük kaptan , ruhu yeter sloganları arasında hatırlayanlar şimdiki nesillere bir anlatsa diyorum . Samet Aybaba , Müjdat Yetkiner hatta Fatih Terim ve Rıza Çalımbay yıllarca kaptanlık yaptılar takımlarında hepsi de istisnasız taraftar zoruyla futboldan koptular . O dönemleri yaşayanlara bir sorun da öğrenin renk aşkı mıdır yoksa takımdan gidememel / gönderilememek midir ?