15 Temmuz 2008

Uslan Artık Nuria Bermudez(!)

Hürriyet Gazetesi internet sitesinde manşet: İşte Nuria Bermudez'in canlı yayında soyunduğu görüntüler. Yetmemiş altında Nuria Bermudez'in fotoğrafları. Aynı grubun gazetesi Milliyet'te başlık "Guiza'nın eşi uslanmıyor". Çok merak ediyorum Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ve Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin yarın gazetelerinde bu fotoğrafları boy boy kullanacaklar mı? Yoksa bu lümpen, faşist yayıncılık anlayışı ipini koparanın haber girdiği internet siteleriyle mi sınırlı?
***
Siz isterseniz hakaret deyin, ben ırkçılık diyorum. "Bizim futbolumuzda ırkçılık yok" derken; "teninin rengi farklı futbolcuyu yuhalamamak"tan öteye gidemiyoruz ne yazık ki! Ortada çift standart ve ahlak anlayışı; devamında dibe vurmuş yayıncılık var. Sözkonusu yabancı futbolcular olunca; Türkiye'ye adım attıklarından itibaren eşlerinin, sevgililerinin -varsa eğer- çıplak fotoğrafları kaplıyor ortalığı. Evet tüm dünyada böyle! İngilizler ve İtalyanlar meraklıdır bu yayıncılığa. Lakin millet ayırmazlar. Yabancı futbolcuların eşleri kadar; kendi vatandaşlarının da fotoğraflarını basarlar. Nuria Bermudez'in adı aylar öncesinde bu blogda geçmişti, (portre fotoğrafını bile koymamışım, ilginç olan Guiza'nın menajeri olmasıydı ve Guiza'nın Kiko'dan emanet gol sevinci; hani şimdi "okçu" dedikleri) Kadın, Guiza'nın eşi. Belki de yakında doğacak çocuğunun annesi.
***
Türk futbolcularından evli olanlar, sevgilisi olanlar Güney'de tatil yapmıyor mu? Bir tek dekolte, bikinili kare görebiliyor musunuz gazetelerde, dergilerde? Girmez, giremez. Kadraja girmişlerse bile; illa ki grafikte kesilip atılırlar. Bu ucuz lümpen yayıncılık Jardel için de yapıldı 7 yıl önce. O tarihte gazeteler
"tıklayın seksi fotoğrafları gazeteciliği" yapmıyordu internet sitelerinde. Şimdi Guiza geldi; tıklayın Nuria'nın seksi fotoğrafları! Sansürden bahsetmiyorum, çifte standarttan bahsediyorum. Karel Jardel ya da Nuria Bermudez fotoğrafları arayan; yazar google'a bulur. Bu hastalıklı ahlak anlayışından ne zaman kurtulacağız acaba? Türk futbolcusunun eşi "yenge"; yabancı futbolcunun eşi .................

37 yorum:

Adsız dedi ki...

aceto abi sen söylenebilecek herşeyi söylemişsin...benim söyleyebileceğim tek şey "no comment"...............

Adsız dedi ki...

ah guiza ah. işin var senin bu ülkede

Beercholic dedi ki...

@chu-man-lee;
imza.. büyüksün abi..

Berber Kenan dedi ki...

Bu adamlar vakti zamanında manifesto yayınlayıp internet sitelerinde bikinili kadın, çıplak kadın v.b. görüntüler kullanmayacaklarını, bunu habercilik olarak görmediklerini söylüyorlardı. Kimse inanmamıştı bu madrabazlara zaten nedenini de ispatlıyorlar

EDDIE dedi ki...

şimdi biri çıkıp o zaman karıda orasını burasını açmasın derse tam olur. fdslş

alperensaylar dedi ki...

iyi ki boriello veya corradiyi almamış fener yoksa, daha beter olurdu...
jardel atfen;
corradinin karısı(ki galiba sevgililer sadece) fashiontv yıldızı:P

Adsız dedi ki...

hayır her şey iyi güzelde muhabbetin arasında kadın niye soyundu onu merak ettim:D

İlker Yılmaz dedi ki...

adını tam hatırlamıyorum ama spor gazetesi idi galiba. jardel'in eşinin çıplak fotoğrafını gazeteye basmıştı.

memduh95 dedi ki...

jardel-guiza geyiği de epey dönüyor günlerdir. kaderleri de benzeyecek mi merak ediyorum. eşlerinin yarattığı sansasyon ve çirkinlikleri bile benziyor.

Adsız dedi ki...

Delgado'nun eşi çocuğunu emzirirken zoom yapan yayıncı kuruluşun olduğu basından bahsediyoruz değilmi? Geçin abiler geçin, adamlar haber değil hit peşinde. En çok tıklanan haberler Nuria Bermudez'se 1 ay daha onun haberi yapılır...

Adsız dedi ki...

aynısını kewell içinde yaptılar

"galatasarayın yeni yengesi" şeklinde


eşi oyuncu olmasına rağmen araştırıp bulmuşlar gene resimleri

umutation! dedi ki...

aceto abi sen tanırsın spor servisindeki adamları. hiç yüzünlerine söyleme şansın olmuyor mu?

Adsız dedi ki...

"aceto abi sen tanırsın"ı "aceto abi sen tanrısın" diye okudum. ne kadar güzel söylemişsin diyecektim.

rustukursad dedi ki...

"Bildiğiniz gibi dün Medyaspor'da yayınladığımız ve kendi montaj masamızda hazırladığımız "Guiza'nın Eşi Nuria Bermudez'in Çamur Güreşi" videosu bir çok internet sitesi tarafından çalındı. Çalındı diyoruz, videodaki "Medyaspor.Com" logosunun üstüne "bilmemnespor.com" diye bant çekilip, hazırladığımız captionların bile hiç değiştirmeden haber yapılması fiilini başka türlü tanımlayamıyoruz.

Biz almayın, kendi sitenizde kullanmayın demiyoruz. Ancak en azından kaynak belirtilerek emeğe saygı gösterilmesini istiyoruz."

jose dedi ki...

Filiz Derince;

Uçmayalım isterseniz.

Adsız dedi ki...

Muhahah, olaya bak. Resmen emeğe saygı+rep istemiş adamlar :D

Ekşi sözlükteki bir yazı çok iyi gider buraya, "dostum ispanyol demişsin ama bu nuriye"

Adsız dedi ki...

valla denebilecek birşey yok.arz talep meselesi.ayrıca kadın da açıklamalarıyla hareketleriyle arzı sonunua kadar kullanmış.talepte milyonlarca hazır:Deee geriye koymamak aptallık olur bence...
ben bu yazıya katılmıyorum abi sonuçta kadında sergilemek istiyo bariz bizimkilerde yardım ediyo.peki bize düşen bunu yargılamakmıdır bu konuda?bence hayır.alanda satanda memnun....

dr feelgood dedi ki...

her ne kadar etik olarak yanlış olsa da ticari açıdan mükemmel bir habercilik bu. kaç bin kişinin o linklere tıkladığını, tıklanma sayısına bağlı olarak reklam gerlirlerinin yükseldiğini düşünmemiz gerek. zaten gazeteciliğin en büyük problemlerinden biridir "etik" davranış konusu. ben olsam bu şekilde güiza'nın karısını ya da jardel'in karısının fotoğraflarını koymazdım. bir ara alpay'ın eşi cansel'in fotoğrafları çıkmıştı sonra "etik" olmadığı gerekçesiyle bu tip yerli bacılarımızın fotoğrafı yayınlanmadı.

"bacılara" etik, "gavurlara" $$$$ gözüyle bakarsak olmaz. doğru demişsin açeto, ırkçılık başlığı altında incelenebilir. ama tamamen paranın hükmettiği yalakalığın bokunun çıktığı medyada etik davranış aramamak gerekir.

Adsız dedi ki...

@aceto
gerçekten güzel yazmışsın,
bu ülkede insanlar,

biz ne kadar medeniyiz bak zencilere ırkçılık yapmıyoruz diyorlar,

çiftestandart heryerde var ...

ADE dedi ki...

''belkide yakında dogacak cocugunun annesi''nden ziyade hali hazırdaki 2 cocugunun annesi zaten ;)

anial dedi ki...

aceto bey! daha bir ay olmamıştı ki ''aragones aşağı aragones yukarı'' postunda 'kendi milletine ırkçılığı reva görenler, henry'ye laf edilince bıdıbıdı konuşuyorlar. hele bir bize laf etsin de o zaman defterini düreriz.' tarzı bir ifade kullanmıştınız. bu kadar kısa bir sürede böyle bir gelişim göstermenize hayret ediyorum ve sizi tebrik ediyorum.

A . A dedi ki...

seni her gün okumamın nedenini bana bir kez daha hatırlattın bu yazıyla.

başlığı görünce o kadar korktum ki bir linkle o fotoğraflara göstermeye çalışıcksın diye.. ama bu korkumda beni yanılttığın için çok teşekkürler balsamico.

Adsız dedi ki...

Mutlaka ki bir yerde şunu da belirtmek lazım ki, "kadın" ( eşi yani ) da bunu istiyor, yani soyunurken amacı denize girmek değil, internet sitelerinde haber olmak !

orkun dedi ki...

@gry;

"eddie" yukarıda yazmış zaten, "şimdi birisi de çıkar 'e karı da açmasaydı' der" demiş, sen çıkmışsın, bravo.

Dön yazıyı bir daha oku, aceto'nun takıldığı noktayı doğru anla, "niye yabancılara yapılıyor da bizimkilere yapmaya gelince yemiyor" diyor.

Adsız dedi ki...

son derece doğru bir tespit ama bu ne yazık ki sadece futbolla sınırlı bir ırkçılık değil.
Sokakta beyaz tenli sarışın mavi gözlü hatun görünce laf atanların , kız : ne diyorsun be ? deyince -aa türkmüş! pardon bacım.. diyen hıyar zihniyetin bir uzantısı...

(RE)

Adsız dedi ki...

tam tersine asıl etiği aramak gerekir etik olan yerde etiği zaten aramassın olmayan yerde ararsın . ne kadar pislenmişsse ortalık o kadar sert bir şekilde yaparsın bunu . yayınlanmasına karşı değilim tabiki bunlarında herşeyin bir yeri var -yok mu senin magazin servisin kardeşim yok mu onun sitesi koy orda isteyen orda görsün ciddiyetten uzak tıklama bazındaki gazetecilik aceto ve tüm blog okuyucularına selam olsun

cisco dedi ki...

ırkcılıkla beraber bence bu bizim ikiyuzlu ahlak anlayısımızla da alakalı. avrupada da yapıyorlar tabi bu haberleri. ama bunları yapan gazeteler belli ve dedigin gibi herkesle ilgili haber yapıyorlar. hiçbirisi de kendisinin ingiliz (vs..) basınının amiral gemisi, hucumbotu, destroyeri falan oldugunu iddia etmiyor. daily telegraphta falan da sanmıyorum boyle haberler olsun.

ondan sonra taksimde turistleri taciz etmişler. hayret, neden acaba? sen yabancı kadınların surekli "arandıgı" imajını ver millete, kiev o. nasihatları tadında gazetecilik yap. sonra milletin gozu donup saldırınca da ayıp, utanc falan diye ahlaklıymıs havasına gir.

Adsız dedi ki...

medyanın ahlaki dejenerasyonun dibine vurmuş olduğu tartışılmaz bir gerçek.daha ne kadar alçalabilirler,alçalabilirler mi bunu bilemiyoruz.

bu konuyla ilgili olarak ise ayrımcılık yaptıklarına ben pek emin olamıyorum şahsen.geçen sezon başı arda'nın yatta sevgilisiyle güreş tutması,1-2 hafta önce sergen'in sevgili-göbek-zeytin üçlemesi yapması gibi hadiseler gazetelerde resmedildi.bunlar postu ilk okuduğum anda aklıma gelenler,eminim ki daha çok örnek var.

ben medyanın,bu konuda,kendisine rating getirebilecek herhangi bir fotoğraf/video için türk/yabancı ayrımı yapma olasılığını düşük buluyorum. etik düzeysizliklerinin herhangi bir prensibi yok...

Adsız dedi ki...

ayrimcilik boyle bir sey iste. hem ayrimcilik hem de ikiyuzluluk.

hadesperado dedi ki...

boyalı basın, hangi işi düzgün ki?

Semt Aşığı dedi ki...

ergün penbe'nin boşanmasının arkasında bi trafik kazası vardı gece yarısı ergün yurt dışındayken gece yarısı karısı arabada başka bi adam varken kaza yapıyor fln die bunun üstü kapatıldı.
ama bu kadında bundan ekmek yiyor bence seyredilmesi güzel ama guizanın eşi diye konuşmasak adıyla hitap etsek gündeme getirsek daha güzel olur.

varol döken dedi ki...

hürriyet'in sözüne ne oldu hakikaten? insanların gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar... aslında bana kalsa içinde yorum bulunan bütün haberler yalan... gazete çok gereksiz bir şey diyeceğim konu ütopik boyutlara kayacak:)

güiza nın bizim kadar takılacağını zannetmiyorum konuya, o alacağı 3.5'a ve gollerine bakar, zaten evlenirken mutlaka bekliyordur bu tür haberler, e türkiye'yi de birileri anlatmıştır...

bu gazeteleri ise kime anlatsak boş!

Protanopia dedi ki...

Ben bu yazıdan çözüm olarak Türk futbolcuların eşlerinin de resimleri yayınlanmalı ya da ikisi de yayınlanmamalı gibi anlıyorum. Sansüre karşı olmadığınızı belirttiğinize göre de ikisi de yayınlanmalı daha agır basıyor. Kabul edilebilir degil.

Türk futbolcusunun eşini yayınlamamak etikten çok "yememek"le ilgilidir bence. Yabancıların eşlerinin fotolarını yayınlamak benim de hoşuma gitmiyor ama mesleklerine de dikkat. Kimse Linteroth'un Alex'in Deivid'in eşlerinin resimlerini yayınlamıyor.
Mankenlik yapanlar yayınlanıyor. Yani ayıptır sööylemesi kadının işi bu" mankenlik ve bence de pek hoş bi iş degil.

Adsız dedi ki...

vay vay vay... insan hakları blogu mu oldu burası diyenler nerede???

@anial, o bahsettiğin başlıkta beni asıp kesenler şimdi "insan hakları savunucusu" oldular.

o zaman da demiştim, bu işler bizim memlekette o kadar kolay ki, dün söylenenler bugün unutulur, herkes herşeyi bilir kendi gibi düşünmeyeni çabucak yargılar asar keser, ama sen unutmamışsın helal olsun diyorum. varol da hatırlayacaktır beni, onu yanlış anlamıştım ama o beni anlamıştı, eyvallah...

iki postu (bu ve aragones) okuyanlar aradaki bariz farkı görür, benim birşey eklememe gerek yok.

iktisadiajan dedi ki...

Öncelikle yazıda vurguladığın mesaja kesinlikle katılıyorum.
Ama medyanın boyle malzemeler aradıgını hepimiz biliyoruz.Aslında onların da birer ticarethane oldugunu düşünürsek ve bunların talep gördüğünü de bildigimize göre pek de sanık pozisyonuna düşmüyorlar.
Yazıda katılmadıgım tek nokta; yerli yabancı farkı.
Ama bu farkı inkar edemeyiz.
X futbolcumuzun eşinin bi canlı yayına cıkıp soyundugunu ya da tangasıyla camur güreşi yaptıgını gören varsa ben de bilgilenmek isterim.
Ee tablo boyle farklı olunca kusura bakmasın guiza ama hanımına kimse bacımız gözüyle bakmaz.

Adsız dedi ki...

Tek kelimeyle süper bir yorum. Ama Türkiye' nin en büyük ve en güçlü! 2 gazetesi Hürriyet ve Milliyet' in de hakkını vermek lazım. Ortaya dökmesi gereken gerçekleri ortaya dökemeyip, hizmet yayıncılığı yaptıkları için ellerinden bu kadarı geliyor. Yazık tek kelimeyle...

Mezzo Morto dedi ki...

başlığı görünce kahkaha attım.. "uslan artık!"... :D