15 Temmuz 2008

Ronaldinho=15 Milyon Euro

Milan'dan Adriano Galliani ve Barcelona'dan Başkan Laporta. 2 gündür pazarlık yapıyorlar. Berlusconi'nin kanalı Mediaset; "bu iş bitti, Ronaldinho bu gece Milano'ya geliyor yarın da imzayı atıyor" diyorsa yolun sonuna gelmişlerdir demektir. Kanalın verdiği rakamlara göre Milan 15 milyon euro peşin ödeyecek. Milan 3 yıllık sözleşme boyunca Şampiyonlar Ligi vizesi aldığı takdirde her sezon 2.5 milyon daha yollayacak Barça'ya. Ronaldinho'ya ise yıllık 6.5 milyon euro. Milan için gerekli bir transferden çok; ucuza kapattık harekatı bu...

25 yorum:

Adsız dedi ki...

guiza ile aynı fiyat bonservisi :S

guizayı ufak görmek değildir bu lafım tabi. 3 sene önce 50milyondan aşağı konuşulmayan bir insan. bana göre faal futbolcular içinde herşeye rağmen en büyük isim roni. yere göğre sığdırılmayan c.ronaldo'yu sulu götürüp susuz getirecek bir adamdı bu 2006 senesinde.

ne oldu 2 sene içinde :))

Adsız dedi ki...

-o-(egozdemir)-o-
barcelonanın yönetimsel hataları yüzünden bu kadar ucuza gitti.alex ferguson beckhamla nistelrooy'u kadroda istemediği halde manchester yönetimi ucuz olmayan fiyatlara sattı ikisinide reale. istemiyoruz diye 3 ay ağlamadılar doğal olarakda fiyatları anormal düşmedi
-o-(egozdemir)-o-

Julien Dekosta dedi ki...

15 cidden bedava olmus

Adsız dedi ki...

ben derim ki formda bir ronaldinhonun yerini günümüz futbolunda dolduracak adam yoktur. 2006 dan sonra başaşağı gitse bile bence günümüzün en iyisi hala o.

Adsız dedi ki...

abi bu seneyi gectikte milan gelecek 2 sene boyunca her turlu kalirki samp.ligine. 5 milyon ordan eklemk lazim biraz fazla hesapci olduk ama.

birde bu transferle hala guiza felan nasil alaka buluyor arkadaslar ilginc ya, nadalda turniva basi 20 milyon aliyor finale giderse bende bole bir alaka kurdum spor dimi sonucta hepsi.

ps.

birisi simdi kewell ile aurelio yu karsilastirirsa bu ronaldinho nun altinda hic sasirmam yaa. daha ilk posttan guiza demis adam :D:D:D

Adsız dedi ki...

El Barça no acepta la oferta del Milán por Ronaldinho

por la Toya de rupito dan 60 y el Barça solo sabe sacarle 20 a un rival directo por alguien mucho mejor? (Ronaldinho) ¿?

No me importa. No puedo entender lo que Mijatovic y calderon quier hacer.

(ramón)

Adsız dedi ki...

örnek vermek açısından guiza dememe rağmen lafı burundan anlıyan ne kadar çok yorumcu olduğunu görüyoruz. müthiş bir sazan ülkesi olduğumuzunda canlı delili :))

nereye kaça gidiyor olursa olsun, bir barca sempatizanı olarak ben bize verdikleri için hep minnettar kalıcam roni'ye.

umarım millan'da yeniden doğar biz de onun fizik ötesi gollerini izleyerek orgazm olmaya devam ederiz :))

Adsız dedi ki...

formda bir ronaldinho ve kaka, deli eder adamı. e bir de pato var tabi.

a.c. sedef dedi ki...

sheva da diyorlar...o da gelirse milan pirlo ve seedorf'un şefliğini gattuso'nun hamallığını ronaldinho , pato , kaka ve olası bir sheva'nın liderliğini yaptığı deli manyak bir takım olacak.bir de topa kıçının kenarı değse gol olan inzaghi.milan'ı gelecek sene küçümsememek lazım.

yaw bi de yanlış hatırlamıyorsam bizim gazeteler 15 milyon euro yazmışları lincoln için galatasaray'a gelmeye yakın olduğu ve geldiği sıralarda.

dusendeli dedi ki...

Burayı taraftar forumuna çevirmek istemem ama Fenerbahçe Ronaldinho'yu alsa herkes "işi bitmiş adama 15 milyon euro verdiler" derdi. Tabi Milan alınca "Ucuza kapatmış adamlar" diyiveriyoruz. Neyse...

Artık tartışılır burda Kaka-Ronaldinho yanyana oynar mı diye :)

SAFÆ dedi ki...

Niye satılıyoki bu adam rijkaard gitti adamı satıyolar beni gıcık eden bu artık messi r10 etoo anca gosteri macında gelirler yanyana ne guzeldi o gunler.. ama benim fikrim manchester city yeni chelsea olma yolundayken r10 nu alması umarım premier lig e gelir..

lyktm dedi ki...

başınıza guiza kadar kanarya düşsün e mi!!!
eziklik de bir yere kadar, bu eziklik bile olamaz!
ronaldinho'dan galiani'den berlusconi'den nasıl bağlayabiliyorsunuz muhabbeti buraya akıl almıyor artık!
berlusconi-tayyip ilişkisinden falan tutsan oradan bile bağlayamazsın be bu haberi bu konuya!
aceto abim allah sana da yorumları onaylayan arkadaşa da sabır versin, bunlara göz de sinir de dayanmaz!

Adsız dedi ki...

guiza'yla karşılaştıranlar için söylüyorum, ronaldinho milan'a 15e gider fener'e 30'a.

Adsız dedi ki...

drizzt tamamen basit bir örnek vermiş..takılmayalım bu kadar...o değil de drizzt sen ne zaman barca,almanya sempatizanı oldun yaww :D neyse konumuza dönersek;roni,gattuso,kaka,pirlo,flamini(ambrosini)..harika bir orta saha.tabi bunların performansı direk öndeki adama bağlı.bi de adebayor gelirse tadından yenmez milan.bir tek milan değil;mourinho'lu inter,eski günlerini arayan juve ve tabiiki Romayla serie a da yenmez...

Adsız dedi ki...

bir ilk yorum gibi olanlari sevmiyorum yani alakasiz yorumlari fenere galatasaraya baglayanlari, birde her yorumda cm fm felan soyle rakam 18 20 felan bilmemne ozellikler verenleri. bulent abi ozellikle o cm , fm tarzi yorumlarla ilgili bisiler yazsanda boyle yorumlar okumasak abi? hani ilk soyleyen olsam neysede daha once, bir suru kiside yazmis, rahatsiz oluyoruz cm , fm diye baslayan yorumlardan diye.

Adsız dedi ki...

ya birbirinize satasip eksi sozluk tarzi yorumlar yazmayin arkadaslar yaa. kahvehanemi burasi ya 1 tane blogumuz var okudugumuz.

aşkın dedi ki...

Ne diyelim, Barça için eski çöküş günleri yakındır.Alves'i 32 milyona al, Roni'yi 15' sat.
Bir Barcelonalı olarak Milan'a hayırlı olsun diyemiyorum, inşallah sonu Rivaldo'ya benzer.
Muhakkak ki Barcelona da hatalıdır onun bu duruma düşmesinde ama eğer Barcelona gibi küllerinden doğduğun ve el üstünde tutulduğun bir kulübe bunu yaparsan Yunan ligine kadar yolun var.
Kendisi bu kadar uzlaşmaz olmasa Barça kendisini 15'e vermeye razı olur muydu?

dusendeli dedi ki...

@aşkın

Amma abartmışsın. Ronaldinho ne zaman kül olmuştu ki küllerinden doğdu.Duyan da gazinocular kralı Laporta çöplükten çıkartıp assolist yaptı sanacak adamı.

Ronaldinho Barca'ya geçmeden önce PSG ve Brezilya milli takımında çok başarılı bir dönem geçiriyordu zaten. O zaman bir araba para verip transfer etmişlerdi. Daha 18 yaşında Gremio'da oynarken adını duyurmuştu dünyaya. 19 yaşında milli takım forması giymiş. 2002 dünya kupasının kazanılmasında pay sahibi olmuş bir adam. Yani Ronaldinho'yu Ronaldinho yapan kendisidir.Barca'dan önce de Ronaldinho'ydu bu adam.

Herneyse, sonuçta Barça'da 5 sene oynamış; son sezonu hariç de çok yararlı olmuştur. Umarım Milan'da da başarılı olur da futbolundan zevk almaya devam ederiz.

jose dedi ki...

Ronaldınhoyu 2006dan sonra yok eden fazla kıloları ve duzensız gece hayatı ee hayat ıste nereden nereye..

aşkın dedi ki...

Demek ki biraz açmak gerekiyor meseleyi.
Roni Psg'de iken Ziya Doğan kılıklı hocası ile papaz olmuştu ve Avrupa piyasası kendisi için hala kuşkuluydu.Acaba Brezilyalı bir top cambazından daha fazlası değil miydi? (Belgesel anlatımı gibi oluyor ama hangi üslubu kullanacağımı bilemedim)
İşte bu konkjonktürde (konjonktür?)
Barça kendisine güvendi, her ne kadar sempatik başkan Laporta için gerçekleşmeyen Beckham transferinin stepnesi idiyse de neticede bir yıldız umuduydu işte.
Rijkaard başlarda kendisini serbest oynatacak kadar cesaretli olamadı, kendince de haklı olabilirdi.Bir yandan bu faydalı bile oldu, kendisini ispat için daha çok çabaladı ve Avrupa futbolu için gerekli fiziği de yaptı.Sonrası malum.
Bakın bu serbesti meselesi mühimdir, kendisi kariyerinin tepesindeyken bile 2006 Dünya Kupasında milli takımda serbest oynatılmamış, bu serbesti meymenetsiz Kaka'ya verilmişti.
İşte bu rahatlığı kendisine sağlayan kulübe karşı Roni'nin yaptığı klasik ''başarıdan - şöhretten şımarıp dibe vurmak'' olmuştur.Psg'den belki dibe yuvarlanacak, belki 1-2 yıl sonra İtalya'ya gidip bacağını eline alacak, belki de tam tersi daha fazla başarılı olacaktı.Ancak gerek saha içi gerek saha dışı serbestliği başka yerde Barcelona'daki kadar bulamayacağı açıktır.
Ha bir de nice genç yıldızlar var Brezilya'da veya kendi milli takımında parlayan, hangi biri Ronaldinho gibi kulübüyle başarılara ulaşmış bir de bunu düşünmek lazım.Marek Heinz'ı, Pato'yu unutmamak lazım, ondan sonra gazino esprisi yapmak lazım.

dusendeli dedi ki...

2003 senesine dönecek olursak; o sırada Ronaldinho'nun arasında kaldığı iki kulüp vardı. Barça ve Manchester United. İkisi de PSG ile anlaşmış oyuncuyu ikna etmeye çalışıyordu. Neyse efendim sonuç olarak Ronaldinho Barça'yı seçti.

Demem o ki o sezon zaten Ronaldinho büyük bir takıma transfer olacaktı. Belki (bence muhtemelen) Manchester'da şimdi olduğundan çok daha başarılı bir dönem geçirecekti. En azından Reijkard gibi bir yeteneksiz yerine Alex Ferguson gibi bir hocayla çalışacaktı. Christiano Ronaldo gibi bir karakteri bile yola getirip dünyanın "en iyi futbolcusu" denilecek seviyeye getirmiş bir adamın Ronaldinho'yu ne seviyeye getireceğini hayal bile edemiyorum.

Belki de Barça Ronaldinho'yu bu hallere getiren kulüptür gerçekten.

devletli dedi ki...

milan emekli ve yaşlılar dinlenme ve rehabilitasyon evi. ama ronaldinho'yu da şekle soksunlar (ki sokarlar) o zaman bravo. tabi ne kadar şekle girse de eski hızına ulaşamaz; varsın ulaşmasın, sandalyeyle bile maç çevirir ronaldinho. ronaldinho - kaka - pato hücum hattı haksız rekabet gibi birşey, ama araya 2. bir santrfor koyarsanız barça'nın geçtiğimiz sezonki fantastik dörtlüsü gibi olur. o dörtlünün ne fantastik bir hayal kırıklığı olduğu malum. tamam messi hariç.

Adsız dedi ki...

99' copa amerika da izlemiştim ilk defa. ortalığı duman etmişti o zamanlar. "kim bu dişlek, saça başa bak, tipe bak puhaha " demiştim ama oynadığı topa da ayran budalası gibi bakmıştım.

o günlerden beri hastasıyım. barca transfer ettiği zaman yanılmıyorsam 2002 dünya kupası zamanıydı yada hemen sonrası inanılmaz sevinmiştim.

guiza yorumumda eleştiren arkadaşlar haklıdır, daha öncede hiç o tarz bir yorumum olmamıştı. gs-fb meselesi değil sadece bir anlık hayıflanmam sonunda yazmıştım. roni ve barca delisi bir adam olduğum için belkide bir anlık kızgınlığımla yazmışımdır. özür dilerim guiza yorumum için burdan :)

varol döken dedi ki...

ronaldinho barcelona'ya yakıştığı kadar yakışacak mı acaba milan'a... sanki bu adam barcelonalı olmak için doğmuştu tıpkı diğer r'ler romario ve ronaldo gibi... ikisi de barcelona da ilah olmuşlardı... başkadır çünkü barcelona hem içeride hem dışarıda... tamam elbette milan da başkadır ama benim fikrim barca forması kadar yakışmayacak ona kırmızı siyah forma...

ve evet şu an yaşayan en büyük oyuncudur tartışmasız, başkalarının reklam filmlerinde yaptığı hareketleri en önemli maçın en önemli dakikasında yapacak kadar büyüktür!

aşkın dedi ki...

Düşendeli, sayın abim 2000li yıllar boyunca Manchester ile bir dünya yıldız anıldı, hangisi alındı ki? Nedved, Del Piero, Rommedahl, Rivaldo...
C. Ronaldoyu bile futbolcularının zorlaması ile alan birinin, üstelik bir Brezilyalıyı hem de Avrupa kariyerinin başındayken alacağını düşünüyor musun?
Ha gazeteler yazmıştır ilgilenildiğini bakma sen gazetelere, onlar yukarıda saydığım isimleri de yazmışlardı.