15 Temmuz 2008

Pasaport Skandalı

Serie A'yı direkt ilgilendiren pasaport skandalında soruşturmayı açan Arjantinliler. İtalyan kökenli Arjantinliler, Serie A'da oynayabilmek için yıllardır İtalyan pasaportu peşinde koşturur. En son geçen sezon başında River Plate kalecisi Juan Pablo Carrizo, Lazio'ya transferi için İtalya'da nüfus idaresinin altına üstüne getirmiş, kayıt bulamayınca memleketine dönmek zorunda kalmıştı. Sahte pasaporta sahip olmanın bedeli 20-30 bin euro. Veron ise bir zamanlar sahte pasaport için 110 bin dolar ödemişti. Veron'a sahte pasaportu sağlayan kadın 2 yıl hapis yattıktan sonra yine işe devam etmiş ki bir kez daha tutuklanmış. İşin içinde Hidalgo başta olmak üzere Arjantin'de piyasayı elinde tutan çok sayıda menajer (Gustavo Mascardi, Eduardo Gamarnik, Jorge Cyterzspiler) de var. Pasaport soruşturmasında direkt suçlanan kimse yok ama şüpheliler var. Soruşturma kesinleştiğinde elbette ki birileri yanacak. Kimler var peki? Juan Pablo Carrizo, German Denis, Juan Forlin, Maximiliano Scaparoni, Gonzalo Bergessio , Ariel Broggi, Gabriel Paletta, Jesus Datolo, Pablo Ledesma, Mauro Boselli, Sebastian Battaglia. (Napoli kulübü German Denis ve Lavezzi'nin evraklarının düzgün olduğunu açıkladı.) Arjantin'de savcılık işi eski sezonlara götürmüş. Oradaki isimler de: Carlos Abbondanzieri, Mauro Camoranesi, Fabricio Coloccini, Andres D'Alessandro, Martin De Michelis, Ernesto Farias, Diego Forlan, Gabriel Heinze, Ezequiel Lavezzi, Javier Mascherano, Gabriel Milito, Martin Palermo, Gabriel Paletta, Maxilimiano Rodriguez. Camoranesi İtalyan milli marşını okumaz ama; sahte pasaportla gelip Dünya Kupası kaldırdıysa bu da güzel!..

14 yorum:

Adsız dedi ki...

savcılık arjantin'de oynayan futbolcuları inceliyor sanırım.. yok eğer soruşturma arjantinliler içinse, bir dönem independiente'de forma giyen uruguay vatandaşı diego forlan'ın listede yer almaması lazım.. bir de şöyle bir durum var ki; forlan'ın pasaportunda bir usulsüzlüğe rastlandıysa bunun incelemesini arjantin savcıları yerine uruguay ve italya'daki savcıların yapması gerekmiyor mu?

BT dedi ki...

@onur
benim okuduğum kaynakta forlan da var, aslında sadece arjantinliler dememem lazımmış.

Adsız dedi ki...

anlıyorum.. bu arada, amacım ukalalık etmek değil.. aklıma takılmıştı sadece, yardımcı olmak istedim.. teşekkürler..

Adsız dedi ki...

datolo ne ariyor o listede ya, hic avrupaya gelmedi ki, aceba hazirlik mi yapiyor gelmek icin. :)

kendisi saglam sol kanattir yalniz, libertadores maclarinda iyi performans gösterdi. neden biz getiremiyoruz bu gencleri de sericlere üzülmezlere katlaniyoruz?

Adsız dedi ki...

pasaporte italiano. xaxaxaxa para qué uso?. yo lo utilizan para lavar platos. vamos a orinar en Milán.xaxaxaxaxa BOSTEROS

desaparece italianitossssssss
los pollos. bosterosssssssss.
¿consulte el apartado "PODEMOS"?

(ramón)

Adsız dedi ki...

aceto. ¿Tú sabe boca juniors? son conocidos bosteros. porque son los italianos. xaxaxaxa.

river plate y reall Madrid.
HERMANOS.
Boca y Barcelona. BOSTEROS

hugo sanchez > maradona
river plate > boca
madrid > barça FARSA

(ramón)

Adsız dedi ki...

ramon kardeşimiz italyanlara ve boca ya sallamış." İtalyan pasaportunu ne yapacaklarmış? ben onla anca bulaşıkları yıkarım diyor ve diğer postunda devam ediyor " aceto boca juniors ı bilir misin onlara BOSTERO derler cunku italyandırlar.Real ve River kardeş , Barca ve Boca bosterodur diyor.Bostero= bastard sanırım.
(reha erus madrid'den bildiriyor.)

Adsız dedi ki...

ramon haklı

varol döken dedi ki...

ramon haklı falan değil, ramon bildiğin fanatik ve hugo sanchez büyüktür maradona diyecek kadar da komik!

Adsız dedi ki...

@varol

ona bakarsan bazı galatasaraylılarda hagi için gelmiş geçmiş en iyi futbolcu diyorlar. hagi barcelonanın en iyi 11 ine bile seçilemedi. deconun girdiği seçme takıma alınmadı. yani hugo sanchez için öyle demesinde bir gariplik yok.

varol döken dedi ki...

dünyayı bilmem ama benim gibi bazı fenerbahçeliler de hagi için türkiye'ye gelmiş geçmiş en iyi yabancı diyor... onunla bu bir değil...

ramon bir süredir tatlı ve naif benzetmelerinin ayarını kaçırdı, işi hakarete döndürdü ama blogda bu tür tartışmalar gereksiz yere uzadığı için ben artık fazla müdahil olmuyorum... taraftarlık işinde haklılık olmaz, adı üstünde taraf olmak... ama bunun da bir adabı, usulü, terbiyesi var... bir süredir de bu ramon'da yok!

Adsız dedi ki...

Avrupada oynayan arjantin/italyan herkes maşallah listeye girmiş. Bu en son veronlu skandaldan sonra bi standart getirmişlerdi buna ama gene olmamış heralde. Gerçi arjantinden kovalıyorlarmış işi.

Beercholic dedi ki...

ehehehe ramon işin ipini kaçırmış, hugo ya maradona dan, river e de boca dan büyük diyor xaxaxaxa

ramon mi amigo! are you mad?
boca > river
maradona > all of madrid players

Çetin Cem dedi ki...

ramon'un tadı zaten işin tadını kaçırmasında yahu, adam yazsın bırakın :) hugo > el diego yazmak işin komikliği, tadı tuzu neticede.

ha, bu yazdıklarını bir türk, türkçe yazsa aceto'ya blogu kapattıracak, tövbeler ettirecek kavgalar olmaz mıydı, kralı olurdu :)