16 Temmuz 2008

Claudio Reyna

ABD'nin yetiştirdiği en büyük futbolcu o sanırım. Claudio Reyna. 4 Dünya Kupası'nda oynadı ve 35 yaşında futbolu bıraktı. Amerikalılar harika kaleciler yetiştiriyorlar ama Avrupa'da Reyna kadar başarılı olan bir futbolcuları olmadı. Reyna, Avrupa'da bir kulüpte kaptanlığa yükselen tek Amerikalı. 1997'de Wolfsburg'da. G. Rangers, Sunderland ve Manchester City oynadığı diğer kulüpler. Ben hep G.Rangers formasıyla hatırlayacağım onu...

9 yorum:

Adsız dedi ki...

iyi topçuydu. gerçi amerikalılara sorsan onlar donovan derler ama gördük o arkadaşın da avrupa'da neler yaptığını. zaten amerikalılar ne anlar futboldan =)

memduh95 dedi ki...

yep. reyna rangers'tır, "aa amerikanmış bu rangerslı"dır.

tahir durten dedi ki...

ilk kaptan olmasa da friedel'in de blackburn'de kaptanlik yapmisligi vardir...

fataliyev dedi ki...

Ben aşşağılık oyun fifa 96'daki (ya da 97 emin değilim)en hayvani futbolcu olmasıyla hatırlayacağım. Bu kadar da torpil yapılmaz ki arkadaşım.

dr feelgood dedi ki...

kaç tane amerikalı topçu tanıyoruz ki zaten ? reyna, friedel, donovan ve adu.

harbiden freddy adu napıyo şimdi ? :)

Pads dedi ki...

Kuzey Amerika'nin Valderrama'si Lalas unutulabilir mi doktor:)

Bu arada ABD'nin bu kadar vasat ustu kaleciler cikarmasi da incelenmeli bence. Friedel, Keller, Hahnemann ilk aklima gelenler. Sanki daha unuttuklarim da var.

Çetin Cem dedi ki...

amerika'da futbol=alexi lalas'tır rock'n'roll seven bünyelerde :)

Adsız dedi ki...

Kaleci olarak Tony Meola ve Tim Howard da var.

Adsız dedi ki...

Friedel'in kaptanliginin yanisira sanirim en iyi kaleci odulu falan da var Premier League'de. Bir de Galatasaray'da oynamisligi oldugundan Friedel daha iyidir benim gozumde.