15 Temmuz 2008

50 Saat Futbol

San Cristobal de Terrasa bir Katalan kulübü. Kulübün 50. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir maç yapılmış! Buraya kadar bize ne tabii! Lakin maç 90 dakika değil; 50 saat. Devre arası falan da yok. Maçta oynayan futbolcu sayısı 870. Bunların 83'ü kadın. 50 saat süren maçta 7 hakem görev yapmış. Hakemleri bitirmişlerdir galiba... Maçın skoru 240-207. Guinness rekorlarında bundan önceki kayıt Arjantin'de 46 saat oynanan karşılaşma... Guinnes dedim de; bu rekorların Türkiye temsilcisi Prof Orhan Kural'dır. Ben bu adamı ne zaman ekranda görsem gülerim...

12 yorum:

EDDIE dedi ki...

komik ama bir o kdar ciddi adamdır, en son "bayrampaşa ben fazla kalmayacağım" gibi saçma salak bir filmde yine saçma salak 3sn lik bir rol oynamıştır.

Adsız dedi ki...

Que paso?

San Cristóbal es una fortaleza militar en el monte Ezcaba a la proximo pamplona. pero es conocido el Fuerte Alfonso 12. Alfonso 12 es un rey de Castilla. soy un CASTELLANO también. Alfonso reconquistada por el ejército castellano de derrotar a moslem árabes.árabes ocupados en el siglo 9.

VIVA CASTILLA LA MANCHA

(ramón)

Adsız dedi ki...

pero tengo que decir. Árabes gobernó España 8 siglos. pero trajo una brillante civilización. especialmente en Andalucía. hemos aprendido muchas cosas de los musulmanes. las matemáticas, la arquitectura y la ciencia. reconquista es muy importante para españa.

(ramón)

Adsız dedi ki...

¿alfonso XII era el entrenador de san cristobal de terrasa? :P encontraste el vinculo oculto entre la reconquista y Orhan Kural! te felicito.

Burak Doğan dedi ki...

1 Ramon geldi, yorumlar bile İspanyolca oldu yahu.. Adam dur durak bilmeden yorum yazıyor ama, bizde bıraktık adamın Türkçe anlamaya çalışmasını, İspanyolca yazıyoruz:)

Ne misafirperver milletiz..:)

Adsız dedi ki...

Abi konunun öznesi değil belki ama bu Orhan Kural efsane adamdır harbiden.
Yıllar önce 'Duman avcılarıyız biz' diye bağırıp çağıran ortaokul çocuklarını alıp Taksim meydanına çıkmışdı bu.Ufacık çocuklara milletin sigarasını elinden aldırıp attırıyordu,birgün baltayı fena taşa vurdular sabinin biri hanzonun elinden sigarasını çekti attı arkadaki baş belalarıda 'Sağlıklı yaşaaam uğruna büyük savaş veririz,duman avcılarıyız biz.....' diye bağrıyorlar bu sırada.
Herif sigarayı alan çocuğa girişecekti kararsız kaldı derken bu Orhan Kural'ı gördü 'Beyfendi hayatınızdan 3 dakika kazandınız şimdi bıdı bıdı....'Herif yerleştirdi Osmanlı'yı ensesine Orhan Kural'ın bide sinkafı çekti bastı gitti.

Adsız dedi ki...

1- Ramon, Orhan Kural'ı nereden tanıyor?
2- Orhan Kural neyin profesörü, ne yer ne içer, nasıl geçinir. Misal Türkiye'den o yıl hiç rekor çıkmasa bu adam aç mı kalacaktır...

cnbce

Adsız dedi ki...

adam orhan kuraldan bahsetmiyor ki

Adsız dedi ki...

konuyla alakasız ama bir bilgi de bizden olsun. genel kanının aksine aslında orhan kural'ın guinness rekorlarıyla herhangi bir temsilcilik bağlantısı yok türkiye'de. bu guiness sayfasının haber linkinde açıkça belirtilmiş. bilgilerimize:)

Adsız dedi ki...

ramonun yazdiklariin orhan kural'la alakasi yok. bu postla da alakasi yok aslinda. muhtemelen katalan kelimesini gorunce birdne kendini iberya'nin araplardan temizlenmesini anlatirken bulmus olacak. o yuzden bisey yazma ihtiyaci duydum, gececi rahatsizlik icin ozur dilerim. :S

Adsız dedi ki...

http://img487.imageshack.us/img487/5471/ispanyaantenna3tv310071hx8.jpg

Emre Demirel dedi ki...

ramon'un milliyetçilik damarı kabarmış lan kaçın.