19 Mayıs 2008

Zaragoza ve Lens

Sezon başında iki takım için de liglerinde UEFA barajına oynarlar diye tahmin etmiştim kadroları icabı. İkisi de küme düştü. Zaragoza'nın hikayesi var blog arşivinde. Lens sezon başında Auxerre'in 40 yıllık hocası Guy Roux ile anlaşarak galiba en büyük hatayı yaptı. Papin de kurtaramadı Lens'i. Son hafta kendi sahalarında Bordeaux'yu "bile" yenemediler. "Bile" diyorum, Bordeaux elbette ki kötü olduğundan değil. Lyon, Auxerre deplasmanında maçı ikinci yarının başında 3-0 yapmış, şampiyonluğu garantilemiş. Lens, 70 dakikada berabere, atacaklarına yemişler, ardından beraberlik gelmiş. Küme düşme hattındaki Toulouse ise 74'de gelen golle küme kaldı. Son haftanın bombası Nancy oldu. Sahasında Rennes'e mağlup olup Şampiyonlar Ligi biletini Marsilya'ya verdi. Bu sezon 1.lige çıkan Metz ve Strasbourg geldikleri gibi döndüler 2. lige. Yırtan ise Caen oldu. Paris Saint Germain geçen sezonu 15. sırada tamamlamıştı, bu sezonu 16. Israrla kaşınıyorlar bu ligde kalmamak için. O. Lyon 7'de 7 yaptı. Baydı ne kelime?

8 yorum:

Unknown dedi ki...

zaragoza'nın 11'i tsl'de şampiyon olur ama orası la liga işte..
itirazı olan?

Adsız dedi ki...

Ben 40 yil Siirt Koy Hizmetlerini calistirsam Barcelona'dan teklif gelse gitmem be...

Murat Ozkan

Adsız dedi ki...

zaragoza ya yazık oldu diyeceğim ama sonuçta ne hakem ne de başka bir unsur tarafından etkilenmeden düştüler.. kağıt üzerinde çok güzel kadroları vardı ama racing kadar olamadılar..

merak ediyorum o yıldız diye tabir edilen oyuncuların akibeti ne olacak.. veya zaragoza da atletico madrid gibi toparlanabilecek mi?..

bakalım oyuncular ne yapacak transfer döneminde.. kulübü düşürüp kaçmak kolay.. bence kalıp zaragozayı tekrar la ligaya çıkarmaları lazım..

ama tahminimce dediğim gibi olmayacak ve bu kadro dağılacak...

Adsız dedi ki...

Son iki senedir diğer takımlar ile Lyon arasındaki fark kapanıyor. Seneye Lyon şampiyon olamayabilir.

Unknown dedi ki...

bence 2009'da fransa'dan lyon dışında bir takım şampiyon çıkarsa lyon taraftarları dahil bütün fransa çok sevinecek..

teletabi dedi ki...

ne olursa olsun son hafta ligue 1 maçlarını simulcast yayın ile izleyebilmek inanılmaz keyifliydi. yani sadece şampiyonluk ya da sadece küme düşme hattı son haftaya kalmamış, uefa, intertoto, şampiyonlar ligine gidecekler takımlar gibi her şey açıktaydı. lens için söylenecek bir şey yok, toulouse ve psg nin galibiyeti ile kazansalar da düşeceklerdi yine. son haftaya bırakarak gelmiş olup onca fırsat varken değerlendirememiş olduktan sonra psg, toulouse veya lens düşmüş önemli değil. aynı şey zaragoza için de geçerli.

Unknown dedi ki...

zaragoza düşüp çıkmaya iyi alıştı,geçen sefer çabuk geldiler ama bu sefer biraz sürücek gibi,takım komple yenilenir artık.

fransa liginde seneye eric gerets imzası görücez bence,marsilya iş yapar seneye.

Adsız dedi ki...

Lyon'un finansal gücü diğer Fransız takımlarının çok üzerinde.Fransa liginden beğendikleri herhangi bir oyuncuyu,dünyanın geri kalanından ise bir çok oyuncuyu Lyon'a getirebilecek durumdalar.

Marsilya ve Gerets bununla başa çıkacak durumda değil ne yazık ki.Seneye de Lyon şampiyonluğu göreceğiz muhtemelen.