19 Mayıs 2008

Gol Krallığı:Serie A

21 Del Piero A. (21 Juventus, 3 rig.)
20 Trezeguet D. (20 Juventus, 2 rig.)
19 Borriello M. (19 Genoa, 5 rig.)
17 Di Natale A. (17 Udinese, 2 rig.) , Ibrahimovic Z. (17 Inter, 8 rig.) , Mutu A. (17 Fiorentina, 6 rig.)
15 Amauri C. (15 Palermo, 2 rig.) , Kaka' R. (15 Milan, 6 rig.)
14 Pandev G. (14 Lazio, 1 rig.) , Rocchi T. (14 Lazio, 3 rig.) , Totti F. (14 Roma, 3 rig.)
13 Cruz J. (13 Inter, 1 rig.) , Maccarone M. (13 Siena, 2 rig.)
12 Amoruso N. (12 Reggina, 3 rig.) , Bellucci C. (12 Sampdoria, 2 rig.) , Doni C. (12 Atalanta, 4 rig.) , Quagliarella F. (12 Udinese)
11 Inzaghi F. (11 Milan)

15 yorum:

Adsız dedi ki...

del piero allahına kurban. ölüsü iş yapar. bayrak adam budur işte ne puyol ne totti ne steven gerard. hangsi takımı 2. lige düşünce takımda kalır.

H;M dedi ki...

21 Nisan ki yazınızda Del piero mu R.baggio mu büyük kararsızım demiştiniz. Sizi bilmem ama Del piero daha büyük topçu en bariz örneği anonymous'un dediği gibi Juve'yi bırakmayı hiç düşünmedi bile. Barca'dan teklif aldığı zaman bile...

YK dedi ki...

Büyük kaptana helal olsun..lafım gol krallığı 2. sini unutan domenech'e.. yazıklar olsun.. her yıl sapık gibi gol atan adam nasıl olur da alınmaz kadroya..

mert dedi ki...

18 gollü raul yok kral yok bari 21 gol sallamış efsane adam del pieroyu görelim finallerde de italya eski sevdiğim italyaya geri dönsün. gerçi o italyada zola falan vardı maldini vardı ama olsun del piero iyidir oynamalı, hak etti kanımca.

Adsız dedi ki...

oha simdi serie a nin en cok gol atan 2 adami hatta ilk uc olmayacakmi euro 2008? millet kral felan diyor raul yok daha ne krali

tofi dedi ki...

adam 20 gol atti kadroda yok, gerci domanech ten beklenir, anelka yi da almamisti bir zamanlar.

cankalender dedi ki...

Daha önce büyük liglerden birinde gol krallığındaki ilk 2 nin aynı takımdan olduğu olmuş mudur acaba?

Bilgisi olan var mı acaba? Bana çok enteresan geldi.

Adsız dedi ki...

her milli takımın başında bir Fatih Terim var herhalde...Seria A nın golcüleri Avrupa Sampiyonasında olmayacak filan, insan çüshhh der...

Adsız dedi ki...

Del Piero ve Trezeguet Juventus'un attığı 72 golün 41'ini atmışlar ki büyük başarıdır kanımca, şuanda avrupa'da en verimli forvet ikilisi diyebiliriz.

http://www.youtube.com/watch?v=Q2k2K41zeWY

Bu da bloga benim naçizane katkım olsun, Alex'in attığı 21 golün videosu.

Saygılar,

Adsız dedi ki...

gol kralliginda 1. ve 2.'nin ayni takimdan cikmasi.. güzel bir olay. ba$ka örnegi var mi acaba tarihte. (burada yazar caktirmadan istatistik delilerine sesleniyor)

BT dedi ki...

@sandor, celestial
serie a'da iki kez gol kralı ve takipçisi aynı takımdan çıkmış
1948-49: Nyers 26 gol Amadei 22 gol (Inter)
1987-88: Maradona 15 gol Careca 13 gol (Napoli)

Adsız dedi ki...

gol özürlü cisse ye bu kadar gol attırmak iyi iş.. bravo gerets

Flying Dutchman dedi ki...

@Aceto

bu Empoli'de Milan'ın ortak bonservisine sahip olduğu bu sene bir maçta 4 gol atan bir adam vardı Nicola Pozzi, sakatlanmış Ocak'ta ciddi şekilde, Olimpiyatlarda yokmuş, ne diyorsun bu çocuğa 21 yaşında daha. Bir hayli ümit var gibiydi.

BT dedi ki...

@Flying Dutchman
pozzi sakatlanmasa empoli belki de ligde kalırdı. benim düşecek takım favorim cagliari idi. garip bir şekilde yırtıyor. laf nereye geldi yahu? pozzi boylu poslu bir arkadaşımız ama son yıllarda büyüklerin hepsi yabancı santrfor kullanıyor bu tercih bile toni yi bundesliga ya yolladı. ibra, pato, amauri+juve derken bu adama yer acarlar mı büyüklerde.

Adsız dedi ki...

del piero efsane, karizma abidesi doğa üstü insan, trezege yi kadroya almayan maybaş domenech e bişey söylemek istemiyorum, kupa yerine kol saati alır diyorum sadece.