24 Mayıs 2008

Euro 2008 Spikerleri

Euro 2008 yayın hakları ATV ve Lig TV'de. ATV'de maçları kimin anlatacağını herkes gibi ben de merak ediyordum. TRT'den 3 isim turnuva boyunca ATV'de olacakmış. Bu güzel haber. Yalçın Çetin, Okay Karacan'dan sonra şahsen en beğendiğim spikerdir. Erdoğan Arıkan ve Kerem Öncel de ekipte yer alacak. Lig TV kadrosu ise bilinen isimler: Melih Şendil, Melih Gümüşbıçak, Öztürk Pekin ve Onur Şahin...

32 yorum:

pclion dedi ki...

Bu habere çok sevindim, bir de şu sanal reklamlar olmayacak desinler, 24 saat ATV'yi açık tutacağıma söz veririm. :)

NTV spikerlerini tercih ederdim ama o ATV'nin acar spikerindense (adını bilmiyorum, bilmek te istemiyorum) TRT spikerlerini öpüp başıma koyarım.

SkyCaptain dedi ki...

Ercan Taner yoksa, Eurosport'tan izlerim daha iyi... :)

Adsız dedi ki...

1- Lig Tv Türkiye'nin maçlarını verecek mi yoksa ATV'nin yayınlamadığı maçları mı yayınlayacak?
2- Eğer Lig Tv Türkiye dahil istediği maçları yayınlayacaksa iki yayıncı kuruluş nasıl aynı turnuvanın yayın haklarına sahip olabiliyor?
3-Aceto'ya katılıyorum Yalçın Çetin türkiye'nin en iyi futbol spikerlerinden biridir. İlk 3'e girer..

Murat YILMAZ dedi ki...

Ertem Şener-İlker Yasin olmasın da kim olursa olsun...

aksilaz dedi ki...

Öztürk Pekin olmuyo ama yıllardır orada

Adsız dedi ki...

Atv'de eleme maçlarınıda anlatan Fikret Ercan olur sanırım.

Adsız dedi ki...

euro2008 i takip edebileceğimiz iyi, detaylı bir yerli site var mıdır bildiğiniz ? ( vatan gazetesinin int sitesinde maçlar 21:00 de başlayacak gözüküyor :)))

oKs dedi ki...

TRT'den anlatıcı almak iyi bir tercih olmuş. Yalçın Çetin'e bir final anlatımı daha yakışır doğrusu.. Lig TV 'den Melih Gümüşbıçak'a ısınamdım nedense.. Melih Şendil'de Lig Tv'de anlatsın

oKs dedi ki...

TRT'den anlatıcı almak iyi bir tercih olmuş. Yalçın Çetin'e bir final anlatımı daha yakışır doğrusu.. Lig TV 'den Melih Gümüşbıçak'a ısınamdım nedense.. Melih Şendil'de Lig Tv'de anlatsın

Adsız dedi ki...

tv 8 de iddaa sunan birisi var kesin onuda koyarlar.Elemanın torpili kimdense atv de son eleme maçlarını hep o anlatmıştı.

Eren Soydaş dedi ki...

Aceto Bey, madem Yalçın Çetin Okay Karacan'dan sonra en beğendiğiniz spikerdi, en iyi spor spikerlerini oylamaya açtığınız ankette neden ismi yoktu? Onun yerine Ertem Şener gibi bir ismi koymayı uygun gördünüz? Yanlış anlamayın, Yalçın Çetin Benim de en sevdiğim spikerlerden biridir; onun sunumuyla maç izlemek çok keyiflidir. Bu haber beni de sevindirdi.

Philia Network dedi ki...

Her iki kanalda istedikleri maçları yayınlayabilecekler. UEFA geliri arttırmak için yayını iki şekilde satıyor. Birincisi free to air dediğimiz açık kanal. İkincisi ise Pay TV dediğimiz Digitürk benzeri ödemeli kanallar. Ayrıca UEFA şampiyona tarihinde ilk kez her ülkeye ayrı satış yaptı. Normalde bir büyük firma Sportfive-Kirsch gibi bir aracı büyük bir para ödeyerek bu paketi alır ve satışı kendisi yapardı. UEFA bu operasyonda her ne kadar Sportfive'dan destek alsa da ajanları aradan çıkarmaya başladı. Bunun nedeni de Kirsch'in Dünya Kupası'ndan önce batmasıydı. Her iki kanal da Türkiye maçlarını yayınlayacak bu kesin. ATV bence diğer maçlardan önemli olanları seçerken Digitürk ise 312 maçı da yayınlayacak. Çakışan maçları da ayrı bir kanal açarak bizlere izlettirecek.
Konuşulması gereken bir diğer önemli konu şu. 2006'da Ciner'in Kanal 1'i saçma sapan maç anlatımlarıyla bizleri zıvanadan çıkarmıştı. Yorumcular da felaketti. Bahisçi bir adam çıkıyordu falan filan. Şimdi ne oldu da TRT bu isimleri ATV'ye yolladı. Destek çıktı. Bunu sorgulamalıyız. Bir diğer nokta da şu TRT bu maçların radyo haklarını almış. TV'deki sesi radyoya vererek bir taşla iki kuş vuracaklar sanırım.

BT dedi ki...

@eren
anketi yaptığım tarihte blogger da anket için 5 seçenek sınırlaması vardı. ben de sezon boyunca devamlı maç anlatan spikerleri koydum. murat kosova da yoktu onu da cok severim ama futbol anlatmıyordu..

Adsız dedi ki...

İlker Yasin ortalarda gözükmesin turnuva boyunca, başka hiçbirşey istemiyorum. İsterlerse sokaktan adam çevirsinler rastgele, ona anlattırsınlar.

Bir de şu ATV ile Lig TV'nin maçları nasıl paylaşacağını öğrensek güzel olacak...

Adsız dedi ki...

Maçlar lig tv'den nasıl yayınlanacak merak ediyorum. Açık kanaldan yayınlama zorunluğu yok mu acaba? Atv sadece türkiye maçlarını yayınlarsa, ki öyle olucak gibi geliyor bana, çok yazık olur.

Adsız dedi ki...

ATV'nin yıldız tilbenin iğrenç sesiyle (ya da ben benzetiyorum) garip garip tiplere top oynatıp x gün kaldı şeklinde dönen reklamlarından dolayı, bir defa bile ATV'den izlemeyeceğim maçları. LigTV her şeyiyle seferber olmuş durumda, Erman - Şansal'ın Avrupa Kupası yorumları için bile izlenir LigTV..

İsterse WE'deki Japon amcaları getirsin ATV, öyle iğrenç reklama böyle protesto..

dr feelgood dedi ki...

ertem şener-ilker yasin hariç herkes anlatabilir. çakma ercan taner bile olur. lig tv tüm maçları vericekse harika. onur şahin muhtemelen kimsenin iplemediği maçları anlatır.

ilker yasin'in olmayacağını garanti edebilir mi birileri ?

http://highndirty.blogspot.com/ kendi blog'um da nacizane ilker yasin'le ilgili ufak bi çalışma yaptım isteyen girip bakabilir :)

Adsız dedi ki...

Lig tv'de yok ilker yasin o kesin :D Atv'de doğan grbun değil sanırım ordan yırtıyor atv seyircisi :D

arnawut

Adsız dedi ki...

lig tv de olmayacağı kesin İLker yasin'in :D ama,atv doğan gurubun mu bilmiyorum, eğer öyleyse vay atv seyredeceklerin haline :D

arnawut

Free Siyaset dedi ki...

Öztürk Pekin siz bir Euro 2008 dileklerimizle..

tofi dedi ki...

keske ntv den alsalardi,yada okay karacanı zira trt'dekiler at gözluklu bence, yanlı anlatıyorlar, bu da hasuma gitmiyo, ertem şener yok asil o üzücü, ne guzel zeyneplerin, ahmetlerin dualarıyla çıkıcaktık sahaya:)
melih şendil de aralarındaki en kılı bence, öztürk pekini trabzon maclarından baska bi yerde gören oldu mu:)

jose dedi ki...

ozturk pekın anlatırsa cok gulerım ama yazık olur ızleyıcılere:Dyalcın cetın sanırım senegal macımızı anlatmıstı degılmı.

Adsız dedi ki...

Fikret Enginde atv de anlatıcakmış

scugnizzi dedi ki...

güntekin ve ersin düzen'i de alsalar iyi olurdu...

Ayberk dedi ki...

Merhaba;

@aquinas ın dediği gibi Lig TV pay tv yayın haklarının sahibi.
31 maçın 27 tanesi Lig TV'den HD olarak, aynı anda oynanacak son grup maçlarından çakışan ve daha önemsiz 4 tanesi ise Turkmax'tan yayınlanacak.
Lig TV turnuvaya büyük önem veriyor. Kanalın yarısı tamamen oraya taşındı diyebiliriz. Çok kaliteli ve doyurucu yayınlar yapılacak.
Bir diğer önemli nokta ise ATV sadece free to air yayın haklarının sahibi olduğu için ve yurtdışına yayın vermesi kesinlikle yasak olduğu için maç esnasında Turksat uydusundaki ATV yayını %99 ihtimalle kesilecek.
Yurtiçinde Turksat üzerinden ATV izleyen futbolseverlerin dikkatine. Maç sırasında kötü bir sürprizle karşılaşmamak için önlemlerinizi şimdiden almanızı tavsiye ediyorum.
Son sıralara kalacak bu yorumu kaç kişi okuyabilir bilmiyorum ama istersen bu uyarıyı şimdiden siteyi takip eden herkese yap Bülent Abi...

dersini almış da ediyor ezber dedi ki...

atv çakışan maçlarda ne yapacak orası muamma sanırım

Adsız dedi ki...

ercan taner, lig tv'de olacak, sansal buyuka fuat akdag'dan rica etti. o da kabul etti.

Emre Demirel dedi ki...

ATV'nin sitesinde şu cümle yer alıyor:
"
Euro 2008’in naklen yayın haklarına sahip olan ATV, şampiyonadaki 31 maçın hepsini canlı yayınla ekranlara getirecek. Yayınlar İsviçre ve İstanbul’da kurulan özel stüdyolardan yapılacak."

http://www.atv.com.tr/prog,euro2008.html

Eğer doğruysa tüm maçları şifresiz izleyebileceğiz.

Adsız dedi ki...

Ömer Üründülü turnuva boyunca görmediğimiz takdirde şampiyon olma olasılığımız var, bu sene bıktım artık her maçta onu görmekten ya... Mahalleden rastgele bi çocuk çıkar daha çok şey bilir, konuşur... Çok az kaldı bakalım maçların yayın kalitesi, spikerler, yorumcular iyi olacak mı...

Adsız dedi ki...

yalcın cetim mükemmel haber yaa valla cok sevindim

n.ackgz dedi ki...

25 haziran da köye gidecektim. eğre türksattan şifre koyacaksa zor durumda kalacağız demektir.
keşke levent özçelik te anlatsa maçları.bence trt nin en iyi spikerlerinden

hulleci dedi ki...

Atv tüm maçları yayınlayacak diye biliyorum ben de. Lig TV ile aralarında maç bölüşme gibi bir durumları yok yani. HD izlemek isteyen versin parayı öyle izlesin, yahut açık kanaldan 4:3 izlesin gibi bir diskriminasyon söz konusu.

Maçları açık kanaldan izleyebilmemizin sebebi de bizim ulusal yayın yapan kanallarımızın imkanlarını seferber etmesi, Türk halkı bu maçları izlemeli şövalyeliği falan da değil. Yapabilseler anında şifreli yayına taşırlar bu maçları ama yaptırmaz UEFA. Bu kadar çok sponsor dünya kadar para bayılıyor UEFA'ya, FIFA'ya bu turnuvalar için (Şampiyonlar Ligi için de aynı durum söz konusu), o sponsor da bu parayı birkaç bin kişinin izleyebileceği bir turnuvaya vermez doğal olarak.