23 Mayıs 2008

Alex Ferguson vs Real Madrid

Bizim futbolumuzda vardır kısmen bu hiyerarşi. Kulüpler arasında polemiklerde başkan başkanı muhatap alır. Rakip teknik adamın açıklamasına mümkünse teknik adam cevap verir. İtalya'da öyle olduğunu pek söyleyemem. Bir kavga çıktı mı bütün kahve boşalır orada. Herkes birbirine sallar. Lafı bu karşılıklı demeç savaşındaki en sıcak örneğe getireyim. Real Madrid ve Alex Ferguson kapışması. Geçen sezon aylarca Kaka manşetleri atmıştı Marca ve As gazetesi. İkisi de Real Madrid'in fedaisidir. Bu sezonun modası Cristiano Ronaldo. Real Madrid'in şampiyonluk kutlamalarının ardından sektirmeden hergün 1. sayfadan bombalıyorlar. Marca 80 milyon euro veriyor Real Madrid diyor; AS; Ronaldo da Real Madrid'e gelmek istiyor diye gazlıyor her allahın günü. Manchester United'da patron Malcolm Glazer hikaye tabii, adam futbol topunu karakola götürür bomba diye. Alex Ferguson dükkanın asıl sahibi. O da bombalamış Real Madrid'i Moskova dönüşü. Real başkanı Calderon ve Schuster'in açıklamalarını teletekstten okumuş. "Calderon "kölelik kalkalı çok zaman oldu" demiş. Bunu General Franco'ya da söylemişler mi?"deyip Madrid'e giderin büyüğünü yapmış, bel altına sıkmış Ferguson. "Satmıyoruz kardeşim" diyor İskoç. "Biz onlara zamanında Beckham'ı, Van Nistelrooy'u, Heinze'yi kendi isteğimizle verdik ama Ronaldo'yu vermiyoruz" diyor. Sözkonusu olan kulüp; kasasının kapısı zor kapanan Manchester United olunca bu açıklama da anlamlı oluyor tabii. Cristiano Ronaldo ise dansözü oynuyor. "Ben hayatta kimseye söz vemem. Man. United taraftarına da; anneme de" deyip kıvırmış sahadaki gibi...

29 yorum:

Adsız dedi ki...

Hola amigos. Hola aceto balsamico
una página de la historia.

7 de enero de 1995.

Santiago Bernabéu (yo estuve allí con ULTRAS SUR).
REAL MADRID 5 - BARCELONA 0

REAL MADRID : Buyo,Quique, Hierro, Sanchís, Lasa,Luis Enrique, Milla, Laudrup, Amavisca,Raúl (Martín Vázquez), Zamorano (Alfonso)
Entrenador: Jorge Valdano

BARCELONA : Busquets; Ferrer, Abelardo , Guardiola (Nadal), Koeman, Sergi, Stoichkov, Baquero (Romario), Amor,Hagi, Escurza(jordi Cruyff).
Entrenador: Johan Cruyff

Árbitro : Santamaría Uzqueda

Goles : Zamorano (5, 21, 40), Luis Enrique 69, Amavisca 70

Oleeeee oleeeeeeee
Barça barça barça cabron!!!!!!
Oleeeee oleeeeeeeeee
son cagon! son cagon! son cagon!
hemos venidoooooo a celebrarlooooooo
que seas neegroooo nos da iguaaaaaal
boixos nois no escapen. Obtenemos usted.
la vida tiene otro saboooor
españa es la mejooooooooor
en el 93. nos saquearon Tenerife.
más todas las marzo mis amigooooos
laralalarlalaralaralaralaraaaaaaaa
que viva españaaaaaaaaa
Puta barça hooy pasillo y palizzaaaa
vamos a destruir Cataluñaaaaa.
¡¡¡HALA MADRID Y ABAJO EL FARSA

(Ramón)

Adsız dedi ki...

---replika----


glazer garip adam zaten.herhalde manchester i de amerikan futbolu takımı sanarak aldı.soccer football farkını iyi idrak etmek gerek.

Adsız dedi ki...

Ferguson haklı bence. Hayır burada sözü edilen klüp manchester united, la liga'nın hedefsiz orta karar bir takımı değilki, real madrid kadar globalleşmiş, tarihi olan, kupaları olan bir takım. Anlamıyorum ben bu "parasını bastırır alırız" yaklaşımını, abramovich bile bu kadar şuursuzlaşmadı.
Son yıllarda bir transfer birlikteliği kuran madrid-united ilişkisini bozabilir bu ronaldo işi.

Adsız dedi ki...

of of of of
ramona da bak sen. bu adam galiba ultras sur üyesi. boixos nois i bilyorum barcelonanın taraftar grubu.
o maçı da haatırlıyorum. evet zamorano ilk yarıda hattrick yapmıştı. iki takımın kadrosuda harika. bir yanda luis enrike,raul,martin vazquez, sanchis,laudrup,hierro,buyo,zamorano
öbür tarafta stoichkov romario hagi
ah be hagi bile para etmemişti o gün.

bu arada realin tüm kadrosunu saymışım ama hakkaten hepsi ayrı bir olaydı.
bu arada o tezahüratın içinde tenerife ve katalona muhabbeti de var. adam kanarya dalarından girmiş, barcelonadan çıkmış.)))

Adsız dedi ki...

hagi zaten barcelona da çok kötüydü.
ama iyi ki kötüydü de bize geldi.
sabah sabah güzel bir nostalji oldu.

Adsız dedi ki...

ya ramon işin gücün geyik be kanka.

Adsız dedi ki...

Vay adamım ramon gelmiş hoş gelmiş :))

Eren Soydaş dedi ki...

yazım yanlışını düzeltsen iyi olur Bülent Abi.

Adsız dedi ki...

Cristiano ronaldo, con las 2 piernas, de cabeza, en velocidad, de media distancia, haciendo goles, habilitando, de penal
C. Ronaldo es mucho mas tecnico y tiene mas fantasia, tiene menor aceleracion pero mayor valocidad pura y es mucho mas potente por su contextura fisica que messi, patea con las dos piernas muy bien se ve en sus goles, ahh y de cabeza tb, messi no hace goles de cabeza, tampoco de derecha, aunque creo que es mas objetivo q C. Ronaldo, q aveces peca de individualidad, pero en si el portugues es mucho mas completo

ronaldo > messi
johann cruyf= mickey mouse
jordi cruyff= donald duck

(Ramón)

Adsız dedi ki...

Bu ramonla ilgili dün yazdıklarımı daha iyi anlamıştır diye düşünüyorum bazı arkadaşlar. Adam gerçekten ispanyolsa ya katıksız bir salak, ya da acetoyu tanıyan birisi ispanyol falan değil geliyor renk veriyor bloga. :)

Sırf Real Madrid, Barcelona resimleri geçiyor diye çince, flemenkçe vs. bir siteye girip, Türkçe yorum yazar mıydım diye kendime soruyorum, bu size mantıklı geliyorsa bilemiyorum ama ilk zamanlardaki eğlencesi bir yana gıcık oldum ben bu tipe. :D

Neyse acetoya tekrar ediyorum bu amca için özel bir bölüm açsın, yine alakasız bir yorum yapmış gitmiş ne alakaysa.

Konuya dönelim, Ferguson bu sözü ettikten sonra utanmadan Ronaldo peşinde dolanırsa Madrid yüzsüzlüğün tanımını bir daha yapmak gerekir. Ellerinden öperim Sir Alex.. ;)

Adsız dedi ki...

@ ramon estúpido,

BARCELONA-REAL MADRID 5-0

Barcelona: Zubizarreta, Ferrer, Guardiola, Koeman, Sergi, Bakero (Ivan), Goikoetxea, Stoichkov (Laudrup), Amor, Romario, Nadal.

Real Madrid: Buyo, Paco Llorente, Lasa, Alkorta, Sanchis, Milla (Butragueno), Luis Enrique, Michel, Zamorano, Prosinecki, Alfonso (Hierro).

Referee: Urio Velazquez.

Goals: Romario (3), Koeman, Ivan.

¿Es esto suficiente que la boca que jode cerró? ¿Es usted estúpido? ¿Es esto el poste Real Madrid semejante - Barcelona?

Aceto dijo, Señor Alex Ferguson le jode con su dicho. Haga no asqueroso este poste ni aprenda que turco y escriba algo sabio. ;)

Adsız dedi ki...

ben de oğuz serdarın yazılarına yorumlarına çok fena gıcık oluyorum. ama önce saygı göstermeli.
kalkmışsın adama aptal diyorsun. ispanyolca bildiğin de yok git ordan çevir adama küfür et. iş mi senin yaptığın. umarım bunu okuyup sana cevap vermez.
şu güzel ortamı bozmaya ne hakkın var oğuz serdar.
yoksa bu siteyi takip eden kişilerin ramonu sevmesi sempatik bulması mı seni üzüyor.
adamın senle ilgisi yok ama sen adama hakaret ediyorsun. ne diyelim.

çagdas dedi ki...

@Oğuz Serdar

Ramon'a haksızlık etmeyelim bence. Ronaldo vs. Messi hakkında söyledikleri doğru. Messi ne yapıyorsa Ronaldo da yapıyor. Üstüne bir de Ronaldo'nun fiziği, hava hakimiyeti, ve her iki ayağını da kullanabilmesi var demiş (Google Translate'e göre) ki yalan da değil hani.

Adsız dedi ki...

bu site zaten yeterince güzel çok sayıda takip edeni de var.
aceto ya da herhangi bir arkadaşının böyle bir oyuna başvuracağını düşünmek için saf olmak lazım.
fenerbahçe chelsea ile eşletikten sonra gidip chelsea yorumlarında küfür eden fenerlilere ne diyelim o zaman.
adam ispanyol olmasına rağmen hoşuna gitmiş site bilgi veriyor. biri de ona küfür ediyor. halbuki onu muattap aldığı da . ne iş ama.

Adsız dedi ki...

ramon kendi ülkesinin takımını tutuyor adam belli ki maça da gitmiş. oğuz serdar sen hayatında nou campın yanından geçtin mi? katalonyada amcan mı var.küfür etmişsen çok ayıp. adama laf atıyorsun kalkıyorsun ne yaparsa onu yapıyorsun. adam real madrid kadrosu yhazıyor altına sen barça kadrosu yazıyorsun. adam eski bir maçı anlatıyor belki de maça gitmiş yerinde izlemiştir sen de kalkıp google dan mı nerden bulduysan başka maçı yazıyorsun.
yani adamın yaptığına gıcık oluyorum diyorsun ama aynısını sen de yapıyorsun bravo valla sana.))

ramon thanks for informations we love you my friend. greetings from turkey.

Adsız dedi ki...

aceto bey. oğuz serdar adama hakaret etmiş. bence o yorumu silseniz iyi olur. mesele real-barcelona meselesi değil. diyelim ki ramon o yorumu gördü adam ne düşünür. ayıptır yani.

BT dedi ki...

@oğuz serdar
dilini bilmeyen bir adama salak demişsin tebrik ediyorum. yorumunu dikkatli okumadığımdan yayınladım. diger yorumlar uzerine tekrar okumak zorunda kaldım. ramon kımdır bılmıyorum ama cok keyıf veren ve kendını kasmayan bır arkadas. su bloga baslarken bırı dese kı gun gelecek bır ispanyol yorumlar yapacak ve bır turk de ona salak diyecek; yok artık lebron james derdim. yorumunu ve arkadasların ılgılı yorumlarını sılmıyorum ama biraz daha hosgoru dıyorum.

Adsız dedi ki...

bu ispanyol arkadaşın yazdıklarını sürekli ingilizceye çevirip okuyorum. çok güzel ve esprili şeyler var. mesela bir postta link vermiş. ispanyol futbolcuların kukla tiyatrosu var. anlamadım ama çok hoş şeyler.
klavye başına otur bilmemkaç kilometre uzaktaki adama üstelik seni kaale bile almayan bir adama küfüt et.!!!
yüzüne karşı da diyebilir miydin??

Adsız dedi ki...

Ramon aceto balsamico ispanya şubesi.
Keşke şu siteyi mesela bir river plateli Arjantinli keşfetse bir şeyler yazsa
Yada bir flamengolu brezilyalımız olsa onlardan bir şeyler öğrensek güzel olmaz mı
Ama bizim millet böyle işte birisi güzel bir futbol sitesi yapar, basınımızda olmayan şeyleri araştırıp sunar, birileri kalkıp intihal derler. Dilimizi bile bilmeyen birisi ilginç bulur güzel yorumlar yapar bilgi verir. Biri ona küfür eder.
Yok valla bize güzellik olmuyor herhalde.

Gracias ramon teşekkürler aceto diyorum

Adsız dedi ki...

Yorumları okurken aklıma bir şey geldi. Biraz fantastik bir düşünce ama bir İspanyol bir alman Fransız İngiliz falan olsa bu sitede. Futbolun güzelliklerini paylaşsak. Bir tane var işte hazır. Ramon. Ama onu da küfür edip kaçırtmak isteyenler var. bizde oğuz serdar gibileri prim yapıyor maalesef. Adamın biri tesadüfen bir site fark etmiş espriler falan yapıyor arada güzel bilgiler veriyor.
ve bundan rahatsız olunuyor ??????

Adsız dedi ki...

Ramon baba Katalanlar kurban olsun sana

koskoca cruyffu yani sarı fareyi mickey Mouse yaptın ya daha ne olsun.
Bence oğuz serdara ayrı bölüm açalım. Gitsin orda takılsın. Zaten yazdığın İspanyolcayı İngilizceye çevirince kelimeleri çoğu karşılıksız çıkıyor . karşılıksız çek gibi. Galiba sen İspanyolca bilmiyorsun İngilizcen de “what is this, this is a pencil ” seviyesinde

Adsız dedi ki...

Sevgili kimliği belirsizler, benim reklama ihtiyacım yok, prim yapmaya ihtiyacım yok, futbol kültürüne inandığım Bülent Timurlenk'in futbol bloguna gelip yorum bırakıyorum sadece. Prim yapmak gibi bir ihtiyacım olsa, gider hobi amaçlı kurduğum oluşum GScimbom'a yazarım, gider tribundergiye yazarım vs vs.

Belki birçoğunuzun futbol gelişmelerini, videolarını vs. takip ettiği, ismini oğuz serdar kimliği ile veremeyeceğim internette futbol projelerinden gelir de elde ettiğmii de belirteyim, yani prim yapıyor, nerdeyse peygamber ilan edeceğiniz ramonu kaçırıyorsam özür dilerim, sizlere bizzat Barcelona üyesi veya değil onlarca, yüzlerce adam getireyim siz isteyin yeter ki. :)

@ cagdas,
ben yorumu yazmaya başladığım anda ronaldo - messi yorumunu görmemiştim, ha fikrimi de söyleyeyim. Bir Maradona hayranı olarak, Messi 3 sezon sakat yatsa bile Messi'nin en iyi olduğunu düşünürüm, Ronaldo'nun bu sene yaptığını 2006'da Ronaldinho'da çok daha göze hitap eder bir şekilde yapmıştı. O takımda bir Eto olduğundan belki Ronaldo gibi 40 değil 30 tane atmıştı Ronaldinho, her neyse..


@ aceto,
Yorumları silmediğin için teşekkürler (bunun için teşekkür mi etmeliyim? :) ), hoş görüyü kaçırmış olabilirim ancak bana doğal gelmedi Ramon mevzu. Bizzat abim şakır şakır ispanyolca öğrenmiş ver konuşuyorken, senin gibi bir filoloji mezunları varken, kendi bizzat ispanyolca öğrenmek için çabalıyorken arkadaşın İspanyol olmama olasılığı üzerinde durdum ve sizlerin dikkatini burada çekmiş olabilir, daha önce de atışıyorduk R. Madrid - Barça muhabbeti üzerine. Sonuçta rekabet bu dili, ırkı, vs. olmaz. Ayrıca Real Madrid resmi fan blogu mu burası bilemedim, öyleyse bir daha yorum yapmayalım, çünkü arkadaşın İspanyolca yazdığı şeylerde benim ona söylediğimin çok daha ötesinde aşağılama vardı Barcelona'ya, öyle Google Translate de görememiş olanları ücretsiz İspanyolca - Türkçe tercümanına yönlendirebilirim.

@ Diğer ismini vermeden bana sallayanlar, youtubeda Türkçe olmayan, Türklerle alakası olmayan videoların altına yeni yeni küfürler icat edip de bizi utandıran tipler dışında, Türklerin öğrenmek için hiçbir çaba sarfetmesi gerekmeyen, Türkçe için İspanyolca neyse, o dil için de Türkçe'nin de o olduğu bir dilde, gidip bir Türkün orada yazılıp edileni anlayıp da kendi dilinde yazdığı bir tane platform gösterin, bir web sevdalısı olarak ben de bileyim. Bulduklarınız(o da bulabilirseniz), youtubedaki gibi küfür vs. içerenler harici ne kadar az ise bana da o kadar hak vereceksinizdir diye düşünüyorum.

En azından ben bunu yapmıyorum ve bana doğal gelmedi, bu da doğal bir şey.

Normalde kimliği belirsiz "anonymous" muhatabım olmaz / olamaz ama soran arkadaşa söyleyeyim, güzel kardeşim Nou Camp'ın yanından geçmedim, 1994'de Barça Madrid'i pestil ederken de tribünde değildim ama 2008'den itibaren FC Barcelona klübünün bir üyesiyim. Gönül üyesi değil hani "soci" denen. 160.000 lü bir numaram var, inanmıyorsam kartımı falan gönderirim kimliğini açıklamak istersen beni de nerden bulabileceğini biliyorsun. Bu tip klüplerde klübün sahibi üye olan taraftarlardır, dolayısıyla bir tanesi de benim. Üye olmak isteyenlere de bizzat yardımcı olabilirim € 400 indirimli dönemlerde yıllık.

Bir dahaki seçimlerde oy kullanacak şanslı isimlerden biri olursam, Laporta'da hala aday olursa paşalar gibi kendisini seçeceğim hatta. :) Şimdi olmasa bile birkaç sene sonra üyeliğini getirdiği ucuz bilet vs. avantajlarından yararlanmayı düşünüyorum, ama emin ol bir Classico'ya gittikten sonra yine bir 10 sene sonra, bir Çin'linin bloguna girip, Barcelona resmi gördüğüm bir posta 10 sene önce nasıl çakmıştık nihaha yazmayacağım herhangi bir dilde.

İspanyolca'yı ise birkaç aydır gönderilen Barça dergilerinden bir şeyler kapmak için öğrenmeye çalışıyorum, hem sevdiğim bir dil. Yazamıyorum o ayrı, yardım almak durumundayım yazması çok kolay bir dil değil ama sözlük elde bir şekilde birkaç ay içinde okuyacak duruma gelebiliyorsunuz..

BT dedi ki...

@oguz serdar
Emek, vakit harcamışsın, uzun bir metin yazmışsın. konu alex ferguson ve real madrid. fikirlerinin bu konuda olmasını t3tercih ederdim. kusura bakma benim ayıracak daha fazla vaktim yok. ramon'a da yorum bırakırken pasaport sormuyoruz kapıda.

Adsız dedi ki...

böyle güzel bir olayı şahsi egosuyla çirkinleştiren oğuz serdar bey. muattap almıyorum diyorsun ama bakıyorum destan yazmışsın buraya. bir de ciddiye alsan nolurdu?
ayrıca arkadaşların düşünceleri de güzel. önemli olan futbolun güzelliklerini paylaşmak. düşündüm de şöyle bir arjantinli italyan falan fena olmaz dı.
ama galiba aramızda real zaragozalılar laziolular var.))))

Adsız dedi ki...

"isterseniz 100 tane barcelonalı getiririm butaya":))))))))))
bu ne demek ya. muhattap almıyorum ama 100 tane adam getireceğim. valla güleceğim hiç yoktu. kimsenin kimseyi peygamber yaptığı yok
aceto bey sizin dediklerinize de katılıyorum. çok keyif veren rahat esprili bir insan bu ispanyol.
lütfen onun mesajlarını yayınlayın. geçenlerde yazdığı mijatoviçin b planı olayı enteresandı örneğin.

ben de 2000 tane boca juniors lu tanıyorum. hepsini getireyim buraya la bombonera gibi olur vallla:)))))

Adsız dedi ki...

Oguz Serdar;
"Prim yapmak gibi bir ihtiyacım olsa, gider hobi amaçlı kurduğum oluşum GScimbom'a yazarım, gider tribundergiye yazarım vs vs. "


Su lafina Tribundergi.com olarak cevap vereyim. Burada misafir konumunda bulunan Ispanyol arkadasa karsi takindigin tavir ve disari "dikkat cekmek ve köpügü yeni kabarmis marjinalite" olarak yansiyan görüntünle Tribundergi.com'da zaten yazmaman isabet olmus.

Adsız dedi ki...

Biri bu yazılanları Ramon'a tercüme etse bari, çocuk uzak kalmasa konuya :)

Adsız dedi ki...

Prim yap Oğuz Serdar prim yap :)

Adsız dedi ki...

hayır hayır. bence kimse çevirmesin. adam anlar sonra bizim ne kadar garip bi millet olduğumuzu.