24 Mayıs 2008

50 Bin Kombine

Atletico Madrid bu sezon Vicente Calderon'da 47 bin kombine satmıştı. Stadın kapasitesi 54.800 ve 7.800 koltuğu maç başına satmak için rezerve etmişlerdi. Kombine almak için sırada bekleyen 1500 taraftar varmış bu 47 bin koltuk sahibinin yanında. Yeni sezonda hedefleri 50 bin kombine. Maçlarda satılacak bilet sayısını da 4 bine düşürecekler. Kombine fiyatlarına %10 zam yaptılar. Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynayacak bir takım için normal artış galiba. Kombinede en düşük fiyat 270 euro. En pahalı koltuk ise 1.030 Euro. Localar bir kenara bizde bazı tribünlerin ne kadar yüksek fiyata satıldığının bir kanıtı bu. 65 yaş üstündeki taraftarlarına özel tribünleri var ve fiyayı 260 euro. 0-5 yaş ücretsiz, 6-12 yaş ise kombineyi %50 indirimle alabiliyor. 12-18 yaş için de özel tribün var ve fiyatı 165 euro.

12 yorum:

aksilaz dedi ki...

yöneticilerimiz su fiyatlara bakıp utansınlar.bizde bi derbi maçına neredeyse sezonluk kombıne var

dr feelgood dedi ki...

6-12 yaş için kobine alıp normal tribüne girme olayını nasıl engelliyorlar ? madrid'de az türk var sanırım :)

Adsız dedi ki...

o kombilerin giriş kapısı ne yazıkki farklı :)

Semt Aşığı dedi ki...

bu fiyatlar bi kenerada 50 bin kombine satıosun hemde şehirde alternatif olarak real madrid var?Bedava versen kimsenin gitmemesi lazım.

ahmetico madrid dedi ki...

kiyaslama yapabilmek acisindan; beşiktaş kapalı alt bu sene 700, kapalı üst de 900 liraydi şampiyonlar ligi sebebiyle. 350-450 euro civari diyelim yani. bu sene uefa kupası var, yeni fiyatlar n'olacak biz de merakla bekliyoruz.

dr feelgood dedi ki...

@semt ışığı

öyle değil işte dışarda. man. city bile galatasaraydan çok kombine satıyor ki manu var o şehirde.

senin mantığına göre istanbulspor 50 bin kombine satmalı galatasaray fener beşiktaş falan boş tribünlere oynamalı :)

a.c. sedef dedi ki...

taraftar takımı budur işte.nasıl top oynamış , kimi almış kimi satmış önemli değil şu yazıyı gördükten sonra.önemli olan bu denli taraftarla bütünleşebilmektir.işte o zaman ikinci ligde bile 35000 kişiye oynarsın.bizdeki gibi yaparsan anca 10000 kişiye oynarsın

Beercholic dedi ki...

yazık ya, bunları okudukça biz dünyada değilmiyiz diye soruyorum kendi kendime.. Türk piyasası bambaşka birşey burada herkes rant peşinde, yazık..

pclion dedi ki...

Gereksiz çıkıntılık yapmak istemem ama Galatasaray'da bütün kombineler bitti, kapalı alt'ı da kombineye açmak için çalışıyor yönetim.

Bizde en ucuz kombine öğrencilere indirimli eski açık, o da 500 ytl. Kapalı üst 1300-1500 ytl arası değişiyor.

Ayberk dedi ki...

1600 YTL'ye Ali Sami Yen kapalı üstten kombine almış biri olarak Türk taraftarına 3 büyük takım tarafından yapılan "söğüşlenecek salak" muamelesine üzülüyorum açıkçası.
Problem değil bir şekilde parayı denkleştirip alıyoruz kombinemizi, yine de alırız ama La Liga'dan kaliteli değil ya Turkcell Süper Lig.
Ya da Vicente Calderon'dan daha iyi fiziksel şartlar sunmuyor ya Ali Sami Yen.
Gerçekten en kibar tabirle ayıptır üç büyük takım taraftarına yapılan.

Sencer Yücel dedi ki...

Özellikle Beşiktaş geçtiğimiz sene bu olayı ciddi derecede abarttı. Karaborsa görünümlü yasal biletlerin satıldığı maçlar oldu. 650 ytl'yi listelerde gördüğümü hatırlıyorum...

Çetin Cem dedi ki...

vay be, yaklaşık 500 kağıda agüero, reyes, maxi, simao, forlan.. şampiyonlar ligi, dahası yılda iki defa real madrid ve barcelona maçları.. bir şeyler yanlış yapılıyor demek türkiye'de..