19 Mayıs 2008

16 Değil 15!

Inter şampiyon olmuş. Tuttosport da ertesi sabah kafadan çakmış Inter'e. Torino medyası bu elbette Juventus'u kollayacak. 2 sezon önce Juventus'un küme düşmesiyle sonuçlanan calciopoli skandalında masada şampiyonluğu kazanan Inter'e 16 değil 15 uyarısı yollamışlar.. Gelecek sezon Serie A'da muhteşem kapışma olacak...

9 yorum:

petit dedi ki...

Valla, Torino basını ne derse desin, Inter bu sezon Milan, Juve, Fiorentina vs... aynı ligde aynı puanda başladıkları ligi kazandı. Gelecek sezon da ben büyük değişiklikler beklemiyorum daha doğrusu kupa Milano'dan dışarı çıkmaz. Inter'i tek zorlayacak takım Milan olur.

untildie dedi ki...

Ligin ağır abilerinin hepsi ceza alıyor -en ağırıda şampiyon Juve ligden düşürülüyor- fakat ne işse inter e dokunulmuyor. Sanki sütten çıkmış ak kaşıklar. Mafyanın, gayrıresmi işlerin normal düzenlerinde içiçe olan bir ülkede(bunu ben iddia etmiyorum verilen bu cezalar ve her yıl bir mafya babasının tutuklandığını haberlerden izlememiz ve temiz eller operasyonu) nasıl oluyorda inter bu işlere hiç karışmamış.
Yoksa 2006! ya kadar şampiyon olamamaları onlar için bir ceza olarak mı düşünülmüş?
Bunların ki ancak kendin çal kendin oyna. Son 3 yıldır şampiyon olabiliyorsa karşısında ciddi bir rakipleri olmamasıdır.
Madem okadar iyiler buyursun er meydanına görelim diyecem ama malumunuz şampiyonlar liginde final göremediler. Yoksa mafya oralarda da mı mevcut.
Umarım gelecek sezon hak ettiği yeri bulurlar.(Milan ve Juve nin arkasında ligi bitirirler)

YK dedi ki...

gelecek yıl juve milan kafaya oynar..inter her zamanki gibi 3. sıraya cekilir..onların rakibide roma olur..

inter son sampiyonlugunu da alsın gitsin..abileri geliyor, soyle bi yer versin bakim büyüklerine..

odinnn dedi ki...

bir takımın şike yapmadığı, temiz kaldığı için suçlandığını da ilk defa burada okuyorum. milan ve juventus ilk defa şikeden dolayı cezalandırılmıyor. tarihleri şike skandallarıyla dolu. inter şu anda serie a'nın hegemonik takımı ve bu hegemonya en az 3 yıl daha devam eder.

King Santillana dedi ki...

Torino medyası hassssssseki hastanesine gidiversin bi zahmet.
Şike yapıp küme düşürülmüş takıma mı yazılacaktı o şampiyonluk ?
Elbette şike yapmadan ikinci olana yazılacak.. İki kere iki dörttür, Juventus ve Milan şikecidir. 2006 şampiyonu da Inter'dir...

Adsız dedi ki...

o değil de şike yaptığı kanıtlanmış takım:juve!..hakettiği cezayı alıp küme düşürülen takım da juve..
rakipleri hakem desteği ile sahte şampiyonluklar yaşarken haketmediği 3.lükleri alan takıma hakaret edebilmek de medeni cesaret ister herhalde!..
şunu hatırlatmak da lazım sanırım siyah beyaz gözlüklü arkadaşlara:juve ile aynı sayıda şampiyon kulüpler şampiyonluğu var nerazzurilerin!!!
ha tabi juve'de olup inter'de olmayan kupa yok mu?var tabi:serie b şampiyonluğu.malum inter hiç ikinci ligde oynamadığı için :))

Unknown dedi ki...

@untildie
italya futbol federasyonu juveyi küme düşürebiliyorken,diğerlerine puan cezası veriyorken inter'i neden kayırsın?ki belgesi olsa zaten ceza verirlerdi,juveninki artık kadar bariz hale geldiydi ki herkes biliyordu hakemlerin juveyi kayırdığını.millet intere neden bu kadar uyuz anlamak mümkün değil,avrupada inter başarı sağlıyamıyor diyceğimize,juvenin 27 italya şampiyonluğuna denk gelen 2 şampiyonlar ligi şampiyonluğuna bakalım,milanın 15 italya şampiyonluğuna denk gelen 7 şampiyonlar ligi kupasına bakalım,birilerinin italya içinde dokunulmaz olduğu ortaya çıkar.

gelecek yılda bişey değişmez,sistem ve düzen oturdu interde,juveyle milan 2.liğe oynar yine.

Adsız dedi ki...

16 Scudetto'ya denk gelen 7 CL fazladir bile. Zaten CL'yi en fazla alan 2. takim Milan Avrupa'da ; bu mantikla gidersek hicbir takimin kendi liginde mesru olarak sampiyon olamadigini cikaririz.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Inter bu sene dagilir, hak ettigi yeri bulur seklinde kesin yargi bildirenlere alti kelimem var. Jose Mourinho, aka "the chosen one". Teknik direktorlugune laf soyleyecekseniz bile (ki elestirilebilir) Jose'nin sans-karizma faktorunu unutmamak lazim.