26 Şubat 2008

10 Yıl Önce

Şampiyonlar Ligi'nin 6 grupla oynandığı 1997-1998 sezonu. Grup birincileri ve en iyi 2 ikinci çeyrek finale yükselecek. Galatasaray, B.Dortmund, Parma, Sparta Prag'lı grupta sonuncu oluyor. Beşiktaş, Bayern Munih, PSG, Goteborg'lu grubu 3. sırada tamamlıyor. PSG'i 3-1 yendikleri sezon. Juventus, Manchester United'ın ardında; Leverkusen de Monaco'nun peşinden en iyi 2. ler olarak çeyrek finalde. Yarı finale gelenler Juventus, Monaco, Real Madrid ve B. Dortmund. Real Madrid, B.Dortmund'u 2-0 ve 0-0 ile Juventus da Monaco'yu 4-1 ve 2-3 ile kupa dışına itiyor. Final Amsterdam Arena'da. Kupayı getiren gol Mijatovic'den. Şampiyon Real Madrid'in onbiri: Illgner, Hierro, Seedorf, Redondo, Panucci, Morientes, Karembeu, Mijatovic, Roberto Carlos, Raul ve Sanchis. 10 yıl geçti aradan ama o 11'den kariyerine devam eden hala 5 futbolcu var. Hierro İspanya Futbol Federasyonu genel sekreteri, Mijatovic Real Madrid'in sportif direktörü. Suker, Sanchis, Illgner, Redondo, Karembeu nerdedir, ne yaparlar onu da yorumlara bırakıyorum...

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Suker : Aktif oyunculuğu bıraktıktan sonra Suker, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'e yerleşti ve kendi futbol okulunu The Davor Šuker Soccer Academy açtı.


Sanchis : Bilgiye ulaşamadım . Ama baba-oğul olduklarını yeni öğrendim.Benim cahilliğimmiş. "Bizdeki baba-oğul oyuncular " konulu bir işleniş güzel olurdu


Illgner : "e Familie lebt bei Alicante an der spanischen Mittelmeerküste. 2007 gab Bodo Illgner bekannt, mit seiner Familie nach Florida auswandern zu wollen. " Florida'ya yerleşmiş diye anladım ama.

Redondo : Meçhul . Ama Redondo isimli bir sahil olduğunu öğrendim . Portekiz'de bide Los Angeles'ta.


Karembeu : 2005 'te Oceania Football Confederation 'unu temsil etmiş en son..Sonra meçhul.Yalnız eşi çıkıyor aratmalarımda.Töbe est.

Unknown dedi ki...

Allah Allah, küçüktüm o zamanlar baya ama bu maçı çok iyi hatırlıyorum, fakat nedense Mijatovic'in sonra dan gelip golü attığını sanıyordum. gol bile hala aklımda.

Alper Öcal dedi ki...

- Karembeu FIFA'nın bünyesinde görev yapıyor şu an.

Geçtiğimiz ay Blatter ve Beckenbauer'in açıklayıp nabız yokladığı yabanacı sınırlaması kararını görüşen komitenin içindeydi kendisi.

FIFA'nın futbolu geliştirmek için oluşturduğu birçok organizasyona da katılıyor aynı zamanda.

- Hierro Ispanya Futbol Federasyonu'nda sportif direktörlük eşdeğinde bir görevde. Bizim 2010 fikstür belirlenmesinde de İspanya'yı temsil etmişti hatırlarsınız.

- Redondo'yu en son Zidane ve Ronaldo'nun yardım amaçlı düzenlediği bir turnuvada Zidane'ın takımında oynarken gördüm.

Davor Suker zaten yukarıda yazılmış.

Sancis ve Illgner ise yeter bu kadar demişler ki izlerine rastlayan yok...

Adsız dedi ki...

Illgner : "die Familie lebt bei Alicante an der spanischen Mittelmeerküste. 2007 gab Bodo Illgner bekannt, mit seiner Familie nach Florida auswandern zu wollen".

Soyle cevrilebilir sanirim:
"Aile, İspanyol Akdeniz sahilindeki Alicante'de yaşamaktadır. 2007'de Bodo Illgner, ailesiyle birlikte Florida'ya taşınmak istediğini açıkladı."

Unknown dedi ki...

Aceto'da bir Rául ve Real Madrid sempatisi sezinliyorum son zamanlarda amma çok Rául'lu post koydu buraya..

Baris Emre dedi ki...

Mijatovic 10 yıl sonra yeniden ArenA'da

http://www.ajax.nl/web/show/id=154417/contentid=65559