6 Aralık 2007

Süpermen Gürkan

"Engordany takımını bilir misiniz? Ben söyleyeyim: Dünyada izlediğim bin 450 takım içinde, maç başına 4.33 ile en çok gol yiyen, Andora 1. Ligi'nden bir takımdır." "Dünyada izlediğim yaklaşık 100 lig içinde, % 51.5 ile iç sahada maç kazanmanın en yüksek olduğu 14. ülke Türkiye"
Bu satırların sahibi fotodaki bey. Doktor Gürkan Kübilay. Lig TV'de rastgeldiğimde kanalı değiştirirdim. "X takım sağ kanattan 4 orta yaparken" diye başlar bırbır rakamları sıralardı. Lig TV'ye çıkarmıyorlar galiba artık. Sabah'da yazıyor. Biraz megaloman bir arkadaş. 1450 takım izliyormuş, 100 ligi takip ediyormuş. Neyi takip ediyorsun ya? Açıyorsun internetten liglerin puan tablosuna bakıyorsun. Galibiyeti, beraberliği, attığı, yediği vs... Bazıları da rakamlarla var olmaya çalışıyor futbol dünyasında. Metin Türel hocanın dediği gibi "Hagi sana 40 metreden bir çakar; nereye koyacağını bilemezsin o istatistikleri". Şimdi derse ki biri; Hagi yok artık. O da doğru...

16 yorum:

Adsız dedi ki...

Show TV'de gamzeli bir hatun ve Deniz Gökçekle Cumartesi sabahları 11 gibi program yapıyor bu doktor. Seda Sayan'ın programına da çıkmış akapuntur için.. Büyük ihtimalle bir medya yazarının doktoruydu, yolunu bulsun diye TV.'de iş ayarladılar..

Adsız dedi ki...

yine muthis bir konu yine muthiş bir gonderme.
bu şahısa son zamanlarda o kadar sinir oluorum,o kadar itici geliyorki bana onun yuzunden programındaki ogan tarhanı bıle dınleyemiyorum.

Adsız dedi ki...

bunun bir özelliğide hasta fenerli olması.

Rehavet dedi ki...

Lig TV'deyken 'doktor' diye hitap ederlerdi bu ağabeyimize. Ama, bana kalırsa, doktordan çok kasabaya yeni tayin olmuş ideealist mal müdürü portresi çiziyordu. Elde dizi dizi dosyalar, anlatır da anlatır, matematik öğretmeni olsan bir cümleye o kadar rakam sığdıramazsın. Oysa kasabada işler başka türlü yürür, kimse bunu yeni mal müdürünün yüzüne söyleyemediğinden, kendini eşrafın maskarası olarak bulur bir süre sonra... Hem 'orta' diye istatistik mi olur arkadaş, orta ne demek? Servet'in, Lugano'nun, Süleymanou'nun falan şişirmeleri de orta sayıyor mu?

Adsız dedi ki...

bu vatandaşın 25 haziran 2007 tarihli fotomaç gazetesinde bir yazısı vardır ki evlere şenlik. nereden kapışmışlarsa bilmem, gürcan bilgiç'e laf sokacak amcam, üçlü defansın ve 4-4-1-1'in ne kadar berbat bir şey olduğuna dair örnekler veriyor... bir empoli örneği vardı ki evlere şenlik:

"...empoli ancak intertoto'ya gidebiliyor"

empoli uefa'ya gitti, ilk turda fc zurich'e elendi. tarihlerindeki ilk avrupa kupası maçı oldu evlerinde kazandıkları ilk maç. herifin aşşağıladığı şeye bakar mısın?

Adsız dedi ki...

o progframda etegi gotunde, minili bi kiz cikariyorlardi. yeni moda oldu bu olay da. spor programlarinda mini etekli kizlar asistanlik yapiyor. ne ayaklar anlamam hic. gunahlarini almayayim ama icimden diyorum ki herhalde birinin yegeni, akrabasi, sevgilisi $usu busu hatir icin almi$lar yanlarina, maymun gibi koyuyorlar programa.

Adsız dedi ki...

metin türel'in sözü dünyaya bedel gerçekten. ayarına sağlık.

Adsız dedi ki...

tahminci abiyle bi programa koyup işkence aleti olarak ta kullanılabilinir bu adam.

Adsız dedi ki...

rehavet adam gerçekten doktor öyle sözde istatistik profösörü falan diye demiyorlar.

Adsız dedi ki...

yine muthis bir konu yine enfes gozlem insanlarindan gina geldi yorumlarda, tanri bulundu, uc bacagi olan edirne'li bir amator futbolcuymus dese, "iste bu baba, buldun getirsin" cinliyacak kulaklarimda.

Adsız dedi ki...

amcamın biri ne güzel söylemiş:
"istatistik mini etek gibidir. çok fazla şey gösterir ama esas görülmesi gereken şeyi göstermez."

Adsız dedi ki...

Ben bu doktoru bu sabah lig radyoda dinledim ve çok mantıklı güzel konuştuğunu düşünüyorum. İstatiklerle de ilgili "istatsitik karı dırdırını hesaba katmaz, işin hesaplanamayan öngörülemeyecek esaslarını da düşünmek zorundasınız" şeklinde, buradaki eleştirilerin çoğunu çürütecek şekilde konuştu....

millonario dedi ki...

zeki adam, ben severim docu

türkiyede taktikten anlayan tek tv yorumcusu.

Adsız dedi ki...

bazen pozisyonları ekranda analiz ediyor ve çok güzel taktiksel yorumlar yapıyor. Sanıldığı gibi sürekli istatistikten bahsetmiyor. Ayrıca diyetisyen doktordur kendisi. Burda yazılanları haketmiyor. Tahminci abi fln değildir...

Adsız dedi ki...

bu doktor bey mini etekli kızımıza program öncesinde bir metin veriyor,al şunu ezberle diye. programda kızımız şu tatta bir soru soruyor: "Manchester City,maçlara Swen Goran Ericcson ile çıktığından berisağ kanattan gelen ortalardan gol bulamıyor.Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" Dr. Gürkan da anında cevaplıyor:Hmm evet güzel soru biz bunun için bir istatistik çıkarmıştık getirin ekrana...

2005'teki Kupa Finali'nde de yorumcu olarak karşımıza çıkmış,"Ben bilim adamıyım" tripleriyle epey bir güldürmüştü.

muzoz dedi ki...

fenerbahcenin cska macından sonra macı yorumlayan rıdvanda bahsetti metin turelin sözünden onlarada bi seminerde bahsetmiş "futbol bir bilimdir kondisyonlar testler hepsi onemlidir ama bir hagi var arkadas bilime aykırı " gibisinden söz etti işte o zaman ufak bir gülümseme oldu bende sanki bi yerden hatırlıyomusum gibi... :)