3 Aralık 2007

Şampiyon Lanus

Tigre, Argentinos deplasmanında 1-0 kaybetti. Lanus, Boca deplasmanında 1-0 öne geçti, 1-1 oldu, sonra akıllara ziyan pozisyonlar kaçırdı. Lanus şampiyon, tarihinde ilk kez. 12 Kasım'da yürüyedur Lanus notu düşmüşüm bloga. Yürüdüler. Bir takımı tutuyorsun, bir takımı seviyorsun ve ilk kez şampiyon oluyorsun, çıldırırsın, çıldırdılar da zaten. İyi haber NTV Spor Servisi'nden. Kapanış Ligi'ni de naklen yayınlayacaklar. Türk medyası da sayfalarında Arjantin Ligi'ne yer ayırmaya başladı sayfalarında. Hayat ne garip, vapurlar falan...

8 yorum:

Adsız dedi ki...

ilk kez bi maci izledikten hemen sonra bu kadar keyifle ko$tum bilgisayarin ba$ina. once sozluge ugrayip bi $eyler karaladim sonra hemen aceto'ya gectim. aninda verilmi$ haber burada da. sevindim haliyle. yuzumde aptal bi sevinc gulumsemesiyle kaldim mac bittiginden beri. guzeldi.

abi ayrica arjantin liginin yayinlanmasinda senin de payin yadsinamaz. cok te$ekkurler.

Adsız dedi ki...

Independiente.. Takım budur.

untildie dedi ki...

aceto abi; iyi hoşda bu tangocular! nasıl bir lig organize ediyorlar? kapanış ligi-açılış ligi nedir? kim şampiyon olur hangisi g.amerika ş.ligine katılır bu lanus ne olacak hangi organizasyona katılacak sonra madem şampiyon oldu niçin kupası yok? hani diyorumki vaktin olduğunda -bu konuda bilgin var- bizleri aydınlatsan bundan sonra izleyeceğimiz maçları anlayarak seyretsek daha iyi olmazmı? link falan verip te şurdan yararlanabilirsin deme senden okumak istiyorum.

Adsız dedi ki...

Juan Roman Clasura'da oynayacak değil mi?

Dale Boca...

farawaysoclose dedi ki...

bizim medya da ayrı maymun, basketbol ligini hiç iplemez, NTV basketbol maçı yayınlarını mundar eder, ama konu futbola gelince tüm akan sular durmuş. Yukarıda biri daha sormuş, ben de anlamadım, Arjantinliler açılışlı kapanışlı çok alengirli bir lig oynuyorlar maşallah.

Adsız dedi ki...

Arjantin ligi 1985'den bu yana Kapanış ve Açılış Ligi olarak ikiye ayrılıyor, maksat turnuvaymış gibi gözüksün. Kapanış Şubat-Haziran, Açılış Ağustos-Aralık ayları arasında olur. 20 takım birbirleriyle ilk maçlarının rövanşını kapanışta oynarlar. Kupa olayı ise Arjantin'de yok.Octogonal Tournament diye birşey de vardı. Açılış Ligi ve Kapanış Liginde ilk sıralarda yer alanlar turnuva sonucuna göre G.Amerika turnavalarına gitme hakkı kazanıyorlardı.

Arjantin Ligi bana göre estetik bir lig ama dakka 60'dan sonra dilleri dışarı çıkıyor hepsinin, oyun saçmalığa bürünüyor.

Independiente.. Şu ismin güzelliğine bak.

Adsız dedi ki...

Ek olarak Geçen sene Boca'yı şampiyonluktan Lanus etmişti. Veronlu Estudiantes şampiyon olmuştu. Bu sefer Boca Lanus'u şampiyonluktan edebilme zevkini yaşayabilecek miydi? Rüyalarında gördüler bunu şikeciler.

Bir parantez, Arjantin Liginin en iyi takımı River Plate'dir. 32 şampiyonluğu 25 ikinciliğe sahip. Boca ise 22 şampiyonluk, 17 ikincilik..

Adsız dedi ki...

en iyi takım derken,
en çok birincilik ve ikincilik sahibi takım yani river...
Boca is boca...