19 Kasım 2007

Pazartesi Notları #18

#İngilizlerin Musevi lobisi iş yaptı. İsrail-Rusya maçında tribünde bol miktarda İngiliz varmış. Adamlar liglerini peşkeş çektiler,İsrail milli takımı da gaza geldi. Ruslar kapının önünde kaldı.
#İtalya, İspanya, İngiltere, Fransa. 4 büyük ligin de milli takımlarında teknik adam problemi var ya da vardı. Euro 2008 için dördü de kan kustular. Aragones ve Donadoni çok kötü başladı, iyi bitirdi. Fransa ve İngiltere'ninkinin Haziran'da takımın başında olacağına kimse inanmıyor.
#Bosna maçı sonrasında Terim kuvvetle muhtemel istifa edecek. Milli Takımı yabancı hoca çalıştırsın da 3 büyüklerin amansız rekabetinden temizlensin bu makam.
#Milan'ın 2011'de sözleşme bitecek olan Kaka'ya önerdiği yeni rakam 9.5 milyon euro. Kaka 6.5 kazanıyor. Real Madrid 12 veriyor. İşin içinde Vatikan var. Kaka giderse sebebidir komplo teorisinden de öte...
#İyi futbolcuyum, milli takımda oynamak istiyorum diyen varsa buyursun. Benin, futbol kariyerini yazıp göndereni seçmelerde deniyor, beğenirlerse vatandaşlık verip, milli takımda oynatıyor.
#River Plate'in kalecisi Carrizo sezon başında Lazio'nun kapısında yattı ama İtalyan kökenli olduğunu kanıtlayamadığından transfer yattı. Carrizo azimli bir arkadaş, İtalyan pasaportlu bir kızla nişanlanmış, nikahı yapıp Ocak'da geliyorum diyor Serie A'ya.
#Reading'de işler yolunda gitmiyor. Taraftar da deplasmandan ayağını kesince takım kendi arasında 7 bin euro toplayıp taraftarlara vermiş, gelin bizi deplasmanda destekleyin diye.

#Acun Ilıcalı'nın hesapta Fenerbahçe ve Galatasaray'lıları kapıştırdığı dandik yarışmaya memlekette kimse yüz vermemişti. Ya da ben öyle biliyorum. Arjantin'de Şubat ayında "Reality Goal" adında bir yarışma başlıyor. 20 kulübün taraftarı bir evde yaşayacak. Benim bildiğim Boca ve River'lı olanlar birbirlerini doğrar o evde...
#River Plate'de istifa eden Passarella'nın yerine en kuvvetli aday geçen yıl Estudiantes'i şampiyon yapan Diego Simeone. Riquelme de kapanış liginde yüksek ihtimal Boca'ya dönecek.
#Rooney'in sakatlığında yine Nike suçlanıyor. Bu hikaye de çok eskidi ama bir sonuç çıkmıyor. 5-6 yıldır Nike kramponlar için eleştiriler çıkar galiba da bunları Adidas yazdırır.
#Bosna'yı yenersek ki yeneriz Euro 2008 heyecanla bekleyenler televizyon daha doğrusu plazma-lcde satan vatandaş. Mart ayından itibaren satışlarda büyük patlama olur. Öyle bir memleketiz ki artık raflarda tüplü televizyon kalmadı.
#Öldürmese de, zımbırtı kapağı olsa da ben hala bu ülkede sahte rakı satıldığına eminim. Geçen akşam Kireçburnu'nda içtik, sabah o adi rakı sonrası başağrısı.
# Balıkçılar ısrarla tekiri, barbun diye kakmaya çalışıyorlar millete. Kardeşim 10 ytl'ye barbun mu olur? Levrekler desen hepsi deniz levreği! Çiftlik dedin mi evet diyorlar ama...
# Bostancı'da Cunda iyi balık lokantası. Manzara falan hak getire ama meze işini iyi kıvırıyor adamlar. Balık desen pişirmeyeni dövüyorlar.
#Mediamarkt galiba hala bedava dağıtıyor. Cumartesi günü her laptopun başında 5 kişi birikmişti. Evet laptop bakıyorum, 14 inch ekran, bu işten anlarım, iyisi budur diyen bir yorum bıraksın lütfen...

12 yorum:

Unknown dedi ki...

levreğin denizden geleni güzeldir.

Adsız dedi ki...

Rusyanin cakilamsindan sonra Andrey Arshavine yol gozuktu diye dusunuyordum, dick advocaat maasa zam gelince cark etti, avustralya milli takimina gitmiyor. GAzprom bi zam da Andrey e cakar, zaten antalya disinda bi yere gitmeyi sevmeyen, en kral ulkede bile vatan hasreti ceken manyak bi millet olduklarindan oturur oturdugu yerde. Diicem odur ki Arshavin e piyango cikti. Kalmak icin sebebi var simdi.

Guus Hiddink geldiginden beri milli takima bi baska bakan Ruslara feci oturdu bu el freni. Bi cok kisi takimin tecrubesiz ve garip oynadigini dusunse de, ben Ruslarin yillardir ilk kez adam gibi top oynamaya basladiklarini dusunuyorum. Ayaga pasli, hizli cikan, pres yapan enerjik bi takim. Roman Pavlyuchenko ve Arshavinin yanina 1-2 yildiz kalibrede adam yerlestirebilirlerse 2010 a gitmemeleri supriz olur. Tabi Guus heyecanini yitirmez, Roman Abramovic onu chelsea ye cekip almazsa.

ugur parildak dedi ki...

ya bu raki denilen hadise aslinda sarap gibi. üzümüne bakar yani. o ictiginiz rakiya dandik üzümler denk gelmistir. dandik anason binmistir falan. kolonya diil ki bu belli oranda katasin hep ayni koksun..

Adsız dedi ki...

6 yıl amator kume gecmı$ım var(ne gecmı$ ama) benı yaparlar mı turk asıllı beninli mıllı futbolcu:)))...kulaga ho$ gelıor=)

Adsız dedi ki...

aragones paçayı kurtardı bize de raulsuz ispanya kaldı.

diego simeone ne ara teknik direktör oldu yaff?

rooneyi severim ama sakatlıklarının nikela filan alakası yok.o bilek bi kere folloş oldu.ingilterenin yeni owenı vatana millete hayırlı olsun.

h. dedi ki...

laptop konusunda sony den şaşma hocam.

Yağız Gönüler dedi ki...

14" laptop için Toshiba M100 tavsiye edebilirim. Biraz upgrade'e ihtiyacı olduğu görünsede bu kategoride 1 numaradır diyebilirim. Detaylar.

Adsız dedi ki...

asus öneririm. dünyanın en büyük notebook üreticisi. hem kendi markası için hem de başka markalara üretiyor. örneğin sony vaio'yu da asus üretiyor.

gio dedi ki...

"Reality Goal"de keşke sadece Bocalılarla Riverlılar birbirini doğrasa. Kasap havası döner o evde her gün :)

orkun dedi ki...

Benim bildiğim Fatih Terim böyle bir durumda hayatta istifa etmez, o şimdi herkese ve herşeye rağmen takımı finallere taşıyan adam olarak görüyor kendini. Olsa olsa Ulusoy'la anlaşmalı bir istifa olur, o istifa eder, Ulusoy da hemen arkasından yine Fatih'e verir görevi, bir nevi güven tazeleme. Böyle bir durumda, kimin kime güveni tazeleniyor, o da ayrı konu.

sarı lacivert dedi ki...

benden de asusa bir oy, ic donani firmasi oldugudan bilgisayarlari daha iyidir.
ama illa da goruntu&ekran manyagiyim diosan sony daha iyidir, neyse uykum geldi

Adsız dedi ki...

bir de son zamanlarda yıldızı parlayan asus'un yolunda ilerleyen parça üreticisi anakart üretici olan msi var. onlarda asus gibi bilgisiyarın laptobun en önemli parçalarını ben yapıyorum o zaman ne diye kendi markamı yaratmayım düşüncesinde idiler. Ne duruyorsun helva yapsana?