23 Kasım 2007

Casillas: En İyi Mi?

Iker Casillas, Real Madrid tarihinin en iyi kalecisi seçildi. Üstelik oyların %81'ini almış. Diğer adaylar Ricardo Zamora, Buyo, Miguel Angel ve Garcia Remon idi. Casillas'ın, Zamora gibi bir efsaneye bu kadar büyük fark atması ayıp olmuş ama her yerde olduğu gibi genç kuşaklar her zaman kendi döneminin futbolcularına oy atarlar. Kaleci postu oldu bu en iyi 5 kaleci sıralamamı da not düşeyim: Buffon, Cech, Casillas, Palop, Kahn. Hiçbiri çocukluk kahramanımız Sepp Maier'in eline su dökemez o ayrı...

10 yorum:

Adsız dedi ki...

buffon bence cok abartiliyor, cech benim gözümde kazmadir, dikkat edersen uzaktan sutlari hic bir zaman tutamaz.

kaleci istiyosan al sana oswaldo sanchez.

Adsız dedi ki...

valla biz çocuktuk diğerlerini bilmiyorum, yorum yapmam yanlış olur ama Buyo'yu geçmesi biraz ayıp olmuş,panter gibiydi, hugo sanchez, butregenio, sanchis, michel .....

Flying Dutchman dedi ki...

Kannımca Brad Friedel bu kalecilerin hepsiyle boy ölçüşecek niteliktedir.

cogito dedi ki...

buffon gibi kaleciyi bulup başa koymak gerek..

malierdogan dedi ki...

Yazilanlarin arasinda Cech bir numaradir, uzaktan sutlari tutamadigina dikkat etmedim hic, adama gol atmak gercekten zor..

Yalniz efsane kaleciler denmis ve Taffarel in ismi gecmemis.. Olmamis.. Biraz tarafli davraniyor olabilirim ama ben ustune tanimam.. Ah be Tafo, cok guseldin sen :)

Unknown dedi ki...

palop mu?raymond van der gouw bir bu adam iki yaw,20 sene casillasın arkasında bekledi.şurda daha 2 senelik kaleci

Adsız dedi ki...

eski bi soma linyit spor kalecisi olarak benim unutulmazim petr kouba'dir :) hem de euro 96 finalinde ellerinden kayan topa ragmen.

Yağız Gönüler dedi ki...

Canizares'i unutmadan geçmemek lazım. Pagliuca vardı bir zamanlar bi de. Buffon her daim favorimdir.

Adsız dedi ki...

Buffon'la Cech bence de kesin en iyi ikisi son yılların. Ama bence onlardan sonra değeri nedense yeterince bilinmeyen Van der Sar geliyor. 95'te şampiyonlar ligini kazandıklarında Avrupa'nın en iyisi seçilmişti, o zamandan beri üst düzey oynuyor. Bu yaşında (37) Manchester'da kurtardıklarına bakın bu sezon.

Zamora'yı çoluk çocukla karşılaştırmak ayıp olmuş. Kaleciliğin yüzde doksanı yer tutuş. Casillas atlayışlarla iyi gibi dursa da kendini baştan zora sokuyor.

Bu vesileyle Dassayev'e de saygılarımızı sunalım.

Adsız dedi ki...

chilavert oynasa hepsinden yine daha iyi oynar. kalede dursun yere bana.