31 Ekim 2007

Tonetto 1 Tonetto 2 Tonetto 3

Eve geldiğimde elektrikler yoktu, jenaratör yok tabii evde, ufaklıkla mum ışığında bekliyoruz, elektrik nasıl gider; nasıl gelir, sanki çok biliyormuşcasına anlatıyorum 4 yaşındaki çocuğa. Neyse Roma derbisinin (seyirci: 65 bin) 3. dakikasında geldi. Roma taraftarı falan değilim; neden olayım ki? Lazio'yu sevmem, Roma'da Mancini'yi de sevmem. Roma silindir gibi geçer deyince Lazio sempatizanı arkadaşlar bozulmuş ama 3-1'den sonra yakaladıklarını atsalar; o da olacaktı. Yakası kürklü montlar demek ki bu sene de moda; Totti kardeşimizin üzerinde gördük. Curva Sud, Tommasi için bir pankart asmıştı, gelen görüntüde tam okuyamadım. Pizzaro nefis oynadı, Vucinic zaten formda, kılkuyruk Mancini de kendince dansetti topla. Bu sezon ilk kez Kanal 24'de seyrettim Serie A. Spiker sadece futbolcuların isimlerini söylese keşke, kimse onun boğazına basmıyor ki biraz bilgi ver diye. Bildiği birşey de yok; saçmalıyor, yok geçmiş sezonlarda İtalya'da maçlar berabere bitermiş de, kaynana zırıltısı. Adam, futbolcuları da seçemiyor, takmış bir kafayı Tonetto'ya, sanırsın Roma'nın yarısı Tonetto 1, Tonetto 2, Tonetto 3. Sedat 3'e selam bu arada. Lazio kalesindeki Ballotta'ya da yazık kardeşim. Adam gelmiş 43 yaşına, kim zamanında bunun sigortasını eksik yatırmışsa yazıklar olsun. Adam hala 5000 iş günü dolsun diye kalede tırmalıyor. Gecenin ilginç iki skoru: Milan, Sampdoria deplasmanında patladı, 5 attı. Lazio'ya da aynı tarifeyi uygulamışlardı deplasmanda. Garezleri kendi taraftarına. Livorno, Reggina deplasmanında bu sezon ilk galibiyetini aldı...

4 yorum:

Trofolo dedi ki...

"Lazio kalesindeki Ballotta'ya da yazık kardeşim. Adam gelmiş 43 yaşına, kim zamanında bunun sigortasını eksik yatırmışsa yazıklar olsun; adam hala 5000 iş günü dolsun diye kalede tırmalıyor."


geberiyorum, bogazimda kaldi kola

Adsız dedi ki...

Giuly ceza sahasına girdi mi bencilleşirdi, bu sefer asist yapacam diye tutturunca fark gelmedi.

Lecce'deki Corvino efsanesini pek severdi Goal dergisi, bugün gollerin ikisi de eski Lecceli Vucinic ile Ledesma'dan geldi. Vucinic hem iyi piyasa yaptı hem Roma'nın santrfor eksiğini kapattı. Juan da hep böyle oynasa Roma şampiyon olsa Inter olamasa ne güzel olur.

Spiker iyi değildi ama Fox'tan sonra her spiker John Motson'dır bana.

Adsız dedi ki...

bi kere juan insan değil!

Adsız dedi ki...

BANDIERA

romaya bakiosun totti sakat lazio zaten di canio`yu satmis.ee insan simdi ister istemez eski derbileri ariyor.

nerde di canio mactan alinirken eliyle atilan 3 golu isaret ettigi,cassano nun uzerine yuruyup ilk top ayagina geldiginde di canio nun oturdugu yedek klubesine dogru topu sutladigi gunlerdeki derbiler.

herkesin cok kullandigi bi terimi bide ben kullaniyim,ahh ahh nerde o eski gunler