30 Ekim 2007

Pazartesi Notları #17

# Barcelona'da son geyik Ronaldinho'nun Henry'ye pas atmadığı. Ronaldinho'nun istatistikleri yerlerde sürünüyor bu sezon. 90 dakikayı bitirdiği maç yok. Henry de, Arsenal çaktıkça bunalıma mı giriyor nedir?
# Real Madrid transferde 130 milyon euro harcadı. Yine ne varsa eskilerde var. Guti muhteşem oynuyor, Raul sonradan oyuna girip golünü atıyor. Hollandalı aşısı hala tutmadı. Puanları toplayan hala Capello'nun takımı.
# Valencia yeni hoca arıyor bizim buralarda hemen aday olarak Terim de yazıyorlar ama İspanyolların haberi yok bundan! Lippi ve Capello çok zor, Mourinho için aslında ideal kulüp.
# İtalya'da tv görüntülerinden kesilen cezalar çok tartışma konusu. Geçen sezon Adriano'ya da penaltı almak için atladığında 2 maç ceza kesmişlerdi. Zalayeta'ya da aynı pozisyonda hakemi kandırmaktan 2 maç ceza kestiler. Bana mantıklı gelmiyor bu tv'den ceza.
# Dibe vuran Milan, yaz döneminde yapmadığı transferi Ocak'ta yapacak eli mahkum. Cannavaro için bastırıyorlar. Ben Zambrotta'yı alırlar diyorum. Sheva da dönsün tam olsun bari.
# Yarın akşam Roma derbisi var ama Totti'siz derbi ne kadar çekilir ki? Roma'nın kağıt üzerinden Lazio'nun üzerinden silindir gibi geçmesi lazım. Vucinic korkunç oynuyor.
# Manchester City karizmayı fena çizdirdi. Chelsea'nin tersine geldiler, yenir yenir de 6 tane yenir mi? Avram efendiye cumartesiler yaradı.
# Arsenal'in Sparta Prag'a attığı golleri tekrar tekrar izliyorum. Son yıllarda bir maçta bu kadar kombine atakla atılan gol serisi görmedim.
# Lazio'da tribün liderlerine ağır cezalar geliyor. 10 yıla kadar hapis cezası alacak isimler var aralarında.
# 25 yıl Galatasaray'dan sonra daha bir yıl dolmadan 3 ayrı kulübün teknik adamlığı? Sistem Bülent Korkmaz'ı da bozdu demiyorum ama zorluyor işte.
# Ankara'daki Alman teknik adamların neden gittiğini anlamadım ama üzülmedim. Gereksiz isimlerdi.
# Iddaa bu sezon hiç reklam yapmıyor. Zaten tekeller, internette yasak var ne gerek var reklama mı demek lazım yoksa baharda ihale var, malın fiyatını düşük tutmak için reklama yüklenip ciroyu mu arttırmak istemiyorlar acaba? Bir unutturma politikasıdır gidiyor...
#Kanat Atkaya'nın Denizli maçı yazısını okudum, Turgay Şeren okumuş gibi oldum. "Bak Arda" falan diye başlıyor.
#Mehmet Demirkol, yorumcu-teknik direktörlere bugün harika ayar vermiş. Okumak lazım.
# Bordeaux'ya yolu düşen mutlaka Vanzetti'de yemek yemeli. Salaş bir italyan bistrosu. Deli yiyip içiyorsun adam başı 30 euro. Vanzetti de 1920'lerde haksız yere Amerika'da asılan bir İtalyan. Şarkılara da filmlere de özne olmuştur kendisi...
#Bloga eleştiri namına "neden manken fotosu koyuyorsun, o haber neden yok, bu haberi neden atladın vs..."commenti atanlara tekrar hatırlatayım: "Blog burası, daha fazlası değil, yani keyfimin tenceresi". "Neden isim Aceto Balsamico?" diyenlere: Bloga isim ararken akşam yemeğinde masada vardı bir şişe. Öyle oldu...

10 yorum:

Philia Network dedi ki...

"Bloga eleştiri namına "neden manken fotosu koyuyorsun, o haber neden yok, bu haberi neden atladın vs..."commenti atanlara tekrar hatırlatayım: "Blog burası, daha fazlası değil, yani keyfimin tenceresi". "Neden isim Aceto Balsamico?" diyenlere: Bloga isim ararken akşam yemeğinde masada vardı bir şişe. Öyle oldu..."

zaten blogu böyle olduğu için seviyoruz....

Adsız dedi ki...

madem öyle, bir eleştiri de benden o zaman: mankenleri çok kapalı koyuyorsun. ne o öyle rahibe gibi. biraz daha aç da gözümüz gönlümüz açılsın. :)

Adsız dedi ki...

kişisel gözükse de bir uğrayanı bağımlısı yapıp gönderen sitenizde, sorulacak olursa beni rahatsız eden tek şey aşırı arjantin+italya fanatizmi. haberler de bunlar ağırlıklı oluyor.
neyse asıl merak ettiğim bizim gs-fb derbisini falan iplemiyosun anladık da peki senin gözünde dünyanın top10- futbol derbisi hangileridir?

Adsız dedi ki...

aquinas çok güzel özetlemiş..

zaten blogu böyle olduğu için seviyoruz..

süpersin ,aynen devam...

Unknown dedi ki...

TV'den ceza meselesi hakikaten biraz iç karartıcı. Oyunun ruhuyla çelişiyor. Ama meselenin bir de şu yönü var. Malum büyüklerin hegemonyası var maç yayınları konusunda. E hakem kararlarının yanlılığı mevzusu da aşikar. Televizyon görüntülerinden ceza kesilmesi pratiği de en çok büyük takımların canını yaktığından dengeleyici olabiliyor bazen. Hani 'çekimser' kalarak saf tutulacak zamanlardayız bu konuda.

Adsız dedi ki...

eger bu roma lazio`mun uzerinden silindir gibi gecsin 1 kelime dahi yazmiycam comment kismina

Adsız dedi ki...

bir düzeltme yapayım. ya da hatırlatma, neyse.

arsenal, slavia prag ile oynamıştı.
saygılar.

Adsız dedi ki...

Hiiic bozma; hergun burdayiz; burasi boyle oldugu icin.

orkun dedi ki...

Mourinho Valencia'ya burun kıvırır, ona downgrade gelir Valencia'ya gitmek.

orkun dedi ki...

> bence tv'den ceza çok bariz pozisyonlarda uygulanmalı, aksi takdirde "maç sırasında yutturabildin mi yırttın" işi yerleşir gibi geliyor.

> Umarım Roma gerçekten silindir gibi geçer Lazio'nun üzerinden. Aslına bakarsan Lazio'nun üzerinden gerçek silindirin geçmesine bile ses çıkarmam herhalde.

> Demirkol'u ben de okumuştum, çok doğru nokta gerçekten.

> Yav sen ciddi ciddi GS maçı seyretmeye gittin demek, ben de sana Bordeaux atkısı ısmarlıyorum, hay kafam hay!