4 Eylül 2007

Avrupa'dan başka kıta tanımayanlar

Four Four Two'nun Eylül sayısının kapağında "Dünyanın en iyi 100 futbolcusu" var. Seçim İngiliz edisyonuna ait olduğundan -bizdeki çevirisi olmalı, bizim 442 yine bomba gibi bu arada- direkt onlara sallayacağım. Öncelikle bırak 100'ü herhangi bir konuda "en iyi" diye başlayan her liste sonunda kimseyi memnun etmez, subjektiftir, 3-5 editörün beğenisine kalmıştır. Tıpkı bir zamanlar GQ-İngiltere'nin Galatasaray-Fenerbahçe derbisini dünyanın 3. büyük derbisi ilan etmesi gibi ( Ben ilk 5'e almam mesela). En iyi 100'e döneyim ben, 84. sıradaki adam neden 34. sırada değil diyecek değilim, ilk sıradaki Kaka'yı da; her zaman 3. Ronaldinho'dan önde tutarım. Ki 2 numara Cristiano Ronaldo. Avrupa'nın en iyi 100 listesini yapmış İngilizler ve dünyanın en iyi 100 futbolcusu demişler. Güney Amerika'dan bir Allah'ın kulu yok. Türkiye'den en iyi 100'e girecek bir adam yok mu, bu da tartışılır. Balkanlar, İskandinavlar, Ruslar da kadro dışı. Aynı saçmalığa FIFA yılın futbolcusu aday listesinde de rastlıyorum. UEFA yapsa tamam da; FIFA her yıl 30 kişilik liste açıklıyor ve 5 büyük lig dışından bir tek futbolcu listeye giremiyor. Nasıl bitirmeli? Four Four Two be clever

3 yorum:

Trofolo dedi ki...

442 UK'in bir kirilma noktasi var. Post-442, sponsor reklamlari ile dergiyi hallac pamugu gibi attiklari donem. 0 100 listesinin ilk 10'una sponsoru olmayan bir topcu girebilir miydi peki?

Adsız dedi ki...

en iyi 100 futbolcu listesine Türkiye'den futbolcu girmemesine çok şaşırmadım açıkcası.

Yağız Gönüler dedi ki...

Banu Yelkovan yazisinin son paragrafinda yazmis neden acaba bizden biri o listede yok diye. Ancak beni pek tatmin etmedi.