14 Ağustos 2007

Pazartesi notları #12

# Fox TV yeni gelin gibi Premier Lig maçlarına saldırınca haftasonunda ekranda 7 maç vardı. Spikerlerinden kimse memnun değil, ekşi sözlükte yeteri kadar saydıran var. Mehmet Demirkol, 2-3 yıldır yazıyor bu maçların neden şifresiz kanalda yayınladığı üzerine. Bugün de yazmış. Aslında haklı da; Avrupa'da büyük ligleri bedava açık kanaldan yayınlayan kaç ülke vardır ki? En azından İtalya, İspanya, Almanya'da yok biliyorum. Fikir doğru aslında. Ekranda 20 maç varken ctesi-pazar kim kalkar bizim dandik statlara gider ki? Uygulamada sorun var ama Türkiye'de ne Digitürk ne de DSmart ülke genelinde yaygın değil. Bu ligleri şifreli kanaldan pazarlayıp sonra da dönüp memleketlerine 10 milyon euro ödemek kolay değil.
#Roberto Carlos küfür etti mi? Latin dillerine biraz aşina olanlar etmediğini inkar edemez. Fenerbahçe'nin eski tercümanı Mustafa Kıran, Telegol'e bağlandı, "yok bu küfür değil" dedi. Portekizce "dansöz" nedir diye sormak istiyorum kendisine. Bir de "yok Brezilya'da normaldir falan" diye kolluyorlar ki; komik. İyi o zaman Kamerunlu Song da kafayı atsın, bizim memlekette böyle selamlaşırız desin.
#Lig TV, HD yayına geçtik diye reklam yapıyor ama Eylül ayı sonuna kadar ortalıkta decoder yok. Halihazırdaki yayınlar dijital olmasına rağmen çamur gibi. Hıncal Uluç'un dediği gibi spiker Onur Şahin ne kadar çok konuşuyor öyle?
#90 Dakika'nın yeni sezondaki ilk programı Abdullah Gül'ün adaylık haberi yüzünden kesilince gümbürtüye gitti. Haşmet'in biz takımların temsilcisi değiliz başlıklı nutkundan sonra programın yenisi ve temkinlisi Mehmet Yılmaz, Fenerbahçe için "biz de" vurgusunu yaptı. Komikti.
#Fox TV spor servisinin spekülatif ve televoleci spor yayıncılığı dillerde. Fotomaç, Fotospor'u da geçtiler, altyazılarla milleti galeyana getiriyorlar, haber ekrana geldiğinde fıs çıkıyor. Bu da bir tarz elbette.
#CNN Türk'de Banu Yelkovan ve Bağış Erten yine en dolu programı yaptılar. Bağış'ın şapka koleksiyonu da dolaplara sığmıyordur artık. Her renkten, her desenden var. Ertekin'i geçti vallahi.
# ATV'de "gündem belirleyen konu ve konuklarıyla" Faik Çetiner efsanesi geri dönmüş. . Tuğrul Yenidoğan, Habertürk'ten sonra ortalıkta yoktu bu kez yorumcu olarak var. Moderatör olmadığından pek sıkıntılıydı. Tanju Çolak'a gereksiz yere sataştı ve fena bir ayar alıp oturdu yerine. Kemal Belgin futbolu iyi bilen adamdır ama daha 2. kelimeden öfkeleniyor. Kazım Kanat'a herşey serbest...
#Lig TV'de Şansal Büyüka, spor müdürleriyle bir programa başlamış. Milliyet'ten Cem Şengül. Hürriyet'ten Esat Yılmaer ve Sabah'dan Serdar Ali Çelikler. Sabah'ın müdürü, 4 yıl önceki Monaco onbirini oyun kurgusuyla ezberden saydı. Helal dedim.
# Ayman'ın Balili'ye yaptığı faulün aynısını aynı akşam Man. United maçında oyuna girdikten 30 saniye sonra Dave Kitson yaptı ve kırmızı yedi. Bülent Demirek sarı gösterdi o pozisyonda. Zaten bela hakemdir. Geçen sezon Galatasaray'ın 5 maç ceza aldığı F.Bahçe maçının da hakemiydi.
#Sinan Engin isterse tribünlere 150 pankart astırırmış. Kanuni gibi adam bu. Yakında ferman da yayınlar artık.
#Ben bunları Pazartesi yazardım, Pazartesi notları adı altında. Bugün Salı, bu da iyi.

3 yorum:

Trofolo dedi ki...

Sol alttaki sivribiber guzel gozukuyor. Acidir da.. Kaca olur kilosu?

mert dedi ki...

ya o değil de daha genel bir yorum bırakayım, normalde blog falan bakan bir adam değilim ama gerçekten harika bir blog olmuş, aceto beyi burdan tebrik eder, üçüncü şahısmış gibi konuşurum.

merq-t

Ortega dedi ki...

Geçenlerde Beşiktaş Genel Sekteri Kenan Öner"şz "İyi bir Sinan Engin'in takıma katkıları olacaktır"" tarzı bir demecine rastladım.

Bu nasıl bir demeçtir Allah aşkına.