8 Kasım 2016

Sneijder ve 5 Teknik Adam


Gece hayatı ve teknik adam değişimi yüzünden Real Madrid’den ayrılan ve bir ay süren pazarlıkların ardından 16 milyon Euro’ya Inter’in yolunu tutan Sneijder, Mourinho yönetiminde 2010’da Şampiyonlar Ligi, Serie A şampiyonluğu ve İtalya Kupası’nı kazanmıştı. Portekizli teknik adamın ayrılığı sonrasında Milano kulübünde 5 farklı teknik adamla çalışan Hollandalı 10 numara, 2012’in sonbaharında Başkan Moratti’ye istan etmiş ve “Sürekli teknik direktör değişiyor ve artık ben nerede oynayacağımı bilmiyorum” demişti. Benitez, Leonardo, Gasperini, Ranieri’nin de ardından genç teknik adam Stramaccioni döneminde kadro dışı kalan Sneijder, yüksek yıllık ücreti nedeniyle zorda olan Inter tarafından 8 milyon Euro’ya Galatasaray’a satılmıştı.

Galatasaray’da ilk olarak Fatih Terim ile çalışan Sneijder, Inter’de yaşadığı teknik adam kaosuna sarı-kırmızılı kulüpte de yakalandı. “Sol kanatta mı forvet arkasında mı oynamalı” derken, Ünal Aysal’ın Terim ile yollarını ayırması sonrasında Mancini ardından Prandelli ile çalışan Hollandalı yıldız,  Dünya Kupası’nda yorumculuk yaparken kendisini sert bir dille eleştiren Hamzaoğlu ile yolları Florya’da buluşmuştu. Son bir yıldır adale ve diz sakatlıkları, Hollanda’nın Euro 2016 dışında kalması derken Denizli’nin ardından son olarak vatandaşı Riekerink ile çalışan Hollandalı yıldız, İtalya’da neyi kınadıysa Türkiye’de başına o geldi.   

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bülent Bey siz ne düşünüyorsunuz Sneijder hakkında? Genellikle oyuncu hakkındaki görüşlerde bir kutuplaşma olduğu var ve İtalya ligini de iyi bilen birisi olduğunuz için sizin görüşünüzü merak ettim.