8 Haziran 2014

Brezilya 2014 / G Grubu


"Futbol 90 dakika süren bir oyundur ve sonunda Almanlar kazanır" bir futbol klişesidir ve bunu Almanlara söylediğinizde "Neden 4 Dünya Kupası'nı finalde kaybettik?" diye size sorarlar elbet. Son iki Dünya Kupası'nda üçüncü olan, 2002'de finalde kaybeden Almanlar, İspanya'nın yaptığı üçleme sonrasında Brezilya'ya Avrupa'nın bir numaralı favorisi olarak gidiyor ama kağıt üzerindeki bu artı değerler Güney Amerika kıtasında nakite çevrilir mi göreceğiz. 8 yıldır takımın başında olan Löw için artık kazanma vakti, yakaladıkları süper jenerasyonla buradan da elleri boş dönerlerse hoca değişikliğine gidecekleri kesin. Son dakikada gelen Reus'un sakatlık haberine rağmen, kupanın en golcü orta saha oyuncularına sahipler. Almanların orta sahası aynı zamanda forvet görevi görüyor. İki bekte de oynayan ve bu sezon Bayern Münih'te orta sahada görev yapan Lahm'ı bakalım Löw nerede kullanacak? Dünyanın en iyi kalecisi Neuer, onlarda, Mesut'un sezon içinde Arsenal'de gel-gitleri ve Khedira'nın sakatlık yüzünden sezonu boş geçirmesi ise eksileri. (ideal 11 tablosu Sport'tan, Reus'un sakatlığı öncesinden) 

BENTO'NUN 11 İSTİKRARI 
La Liga ve Şampiyonlar Ligi trafiğinde sakat olduğu dönemlerde her türlü riski alan ve bedelini Dünya Kupası öncesi hazırlık döneminde ödeyen Cristiano Ronaldo'nun fizik olarak düşmüşken ne yapacağı Portekiz'in kaderini belirleyecek. Paulo Bento'nun değişmeyen bir 11'i var ama yıllardır Almeida'dan daha iyi santrfor çıkartamayan Portekiz'in Ronaldo olmayınca bir B planı yok.Defansın göbeğinde Alves, orta sahada Meireles, F.Bahçelilerin odağında olacak ama oyunu Ronaldo dışında domine edebilecek adam Moutinho. Bu sezon 47 maçta 51 gol atan Ronaldo, 2006 ve 2010'da yaşattığı hayal kırıklıklarının ardından burada da sakatlığı yüzünden silinip giderse Portekiz'in işi gruptan çıksa bile 


Afrika elemelerinde Mısır'ı eleyip Brezilya'nın yolunu tutan Gana, 2010'da yarı finalin kapısından dönmüştü. Uruguay'a o gün kaybeden Gana, ilk kez katıldığı 2006'dan bu yana her kupada yer almayı başardı. Takımın başında tanıdık bir isim var. Appiah, 4 yıl ikinci adamlıktan sonra koltuğa oturdu. Futbolcuları soyunma odasında az konuştuğu için ona "Sessiz katil" diyor. Bir zamanlar defansif orta saha denildiğinde parmakla gösterilen ancak sakatlıklar yüzünden kariyeri yara alan Essien'in dönüşü Gana için önemli. Asamoah takımın kilit ismi, Milan'dan Schalke'ye giden Boateng'in enerjisi, Ayew'in hızlı oyunu ve Gyan'ın eskiyi aratsa da bitiriciliği. 

ABD İÇİN KİLİT ADAM DEMPSEY 
Eleme grubunda 38 futbolcu deneyen Klinsmann, ABD'yi 4-2- 3-1 ile sahaya diziyor. Bir türlü olamayan Altidore'nin arkasında Dempsey takım için kilit adam. Sol açıkta Graham Zusi'ye dikkat. Atletik onbirin en önemli artısı uzun yıllardır iyi kaleciler yetiştiren ülkenin kalesinde Tim Howard'ın olması. Panzerler lider çıkar, bunu söylemek kolay, ikincinin adını ise bize Ronaldo verecek. 







2 yorum:

Adsız dedi ki...

yav kupaya 5 gün kala hazırlık maçı mı oynanır valla anlamıyorum al işte en iyi adamları gitti. reus un yeri dolar ama . ama işte. pardon ama kıçı kırık ermenistana 6 atınca noluyor yani ? neyse almanya-portekiz maçında grıskreutz un yerine boateng oynar bence. ronaldoya önlem olarak. portekiz 2. olur ama 2.turda diğer gruptan gelen belçikaya elenir.

Adsız dedi ki...

valla bu grup çok sağlam. almanya reus dışında neuer de sakat. kadroda ama sanırım ilk turda oynamaz. onun yerine dortmundun kalecisi oynar. (wei.... adını bilmiyorum) sonra kedira 1 senedir top oynamıyor ilkay bu 11 e direk yazılcak biri. o da yok. almanya bu moral bozukluğuyla çok gidemez abicim. benim favorilerim arasında almanya yok..