9 Mart 2013

Futbol'A // 9 Mart


Futbol'A // A Haber // 9 Mart 2013 /Konuk Abdullah Ercan / 

1 yorum:

alihoca dedi ki...

Spor Haberleri sunuculuğu yapmak ile Spor Programında Yorumcu olmak aslında aynı görünün ama ayrı özellik ve yetenekler isteyen iki farklı iş olduğunu bizim Spor Haber Sunucularına anlatmak deveye hendek atlatmak kadar zor.

Sanılıyor ki spor Sunuculuğu ile tanınan bir yüze-isme sahip olmak yorumcu olabilmek için yeter özelliktir.

Bu da günlük haftalık spor olay ve gelişmelerinin yorumlandığı Spor Yorum Programlarında sunucuların alanlarında başarısını kanıtlayan yorumcuların her yorumlarında gerekli gereksiz demeden yorumu piç edecek şekilde araya girme hakkı veriyor.

Öyle bir hastalık ki kendi söyleyeceklerine aşırı konsantre olan sunucu(ki bunu hak görmeleri asıl felaket) yorumcunun yaptığı yorumu dinleme ve anlamaya çalışmadıkları için de yorumun anlam ve önemini kaçırmalarına neden oluyor maalesef..

Bu program için Bülent TİMURLENK ve Abullah Hoca'nıın olay ve gelişmelerle ilgili uzmanlıklarından daha çok faydalanmaya yaracak sorular neler olabilir ve bunları nasıl-ne şekilde sorabilirim; yaptıkları-söyledikleri çok önemli yorumları ön plana nasıl çıkarabilirim konusuna kafa yoracaklarına yapılan yorumu nasıl kesebilirim konusunda adeta uzmanlaştıkları (yine) görülüyor.

Diye düşünüyorum..