9 Aralık 2012

Sneijder: Brüt mü Net mi?

Karikatür: Gökçen Eke 

Wesley Sneijder, Real Madrid’e Portakal moda olduğu günlerde gelmişti. Ajax’ın kasasına koyduğu para 27 milyon Euro. O günden bu yana en fazla maça çıktığı sezonu Real Madrid’de ilk yılında oynadı. İkinci sezonun sonunda takımdan gönderilmesi, Real Madrid hovardalığından başka bir şey değil. Büyük tartışmalar çıkmıştı o giderken. Inter, bonservisine 15 milyon Euro ödedi.  Yıllık 6 milyon Euro’ya imzayı attı. Bu rakam 2010’da takım içi dengesinde bile uçuktu. Bugün bile takımın en fazla kazanan adamı olan Sneijder, sözleşmelerini uzatanlar yaşları ilerlediği için fiyatını düşürdükçe diğerleriyle arasına uçurum koydu. Inter’de 30 maçın üstüne çıkabildiği sezon yok ama ilk iki sezonunda takıma çok şey verdiği kesin. Sonrasında 3-4-3’de ve 4-3-3’de oynamaz tartışmalarıyla kenara geldi. Her zaman sakatlığa açık bir oyuncu olduğu bilinir. Nasıl bir futbolcu olduğunu anlatmaya gerek var mı?
Inter, 2015 yılına kadar olan sözleşmesini bir yıl daha uzatmasını istedi. Son sezon için para ödemeden, yıllık 6 milyonu kalan vadede 4 milyona düşürme amaçlı. Hollandalı kabul etmedi. Sezon başından beri forma giyemiyor. 28 yaşında üst düzey bir oyuncu bu pazarlık yüzünden kulübede çürüyor. Quaresma’dan pek farklı değil durumu. Ya da A. Bilbao’lu LLorente.  Quaresma’ya değil ama bu ikisine sahip çıkanlar var. Profesyonel futbolcular birliği bunu mobbing olarak görüyor ve kulüplerin peşini bırakmıyor. İtalya’da futbolcular birliği başkanı Tommasi de Sneijder’in yanında.  Inter’e madem 6 milyon sözü verdiniz, ödeyin diyor kısaca Tommasi.
Bugün futbol dünyasında Sneijder’e yılda 5-6 milyon Euro verecek kulüp sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Barcelona ve Real Madrid’i geçelim, oralara yolu düşmez. İki Manchester kulübü, Zenit, Anzhi ve Paris Saint Germain. Milan da dahil olmak üzere bu parayı ödeyecek kulüp yok İtalya’da…
Fenerbahçe’nin gündemine geldiğinden beri de bu 6 milyon Euro tartışılıyor. Net mi brüt mü diye soruluyor. “Net” demek, kaynağını da göstermek yetmiyor ki hala bu brüt diyenler var(!) Tartışılmayan ise Inter’in isteyeceği bonservis. Sneijder’e 3-4’e gelir mi diye soruluyor ama Inter ne diyecek, bunu hesaplayan yok. Inter, 2015’e kadar sözleşmesi olan Sneijder için 15 milyon Euro istiyor. “Lanet olsun, kurtulalım” deseler, 10 milyona kadar da düşerler ama daha aşağısına değil…
Sneijder, mevcut oyun yapısında Fenerbahçe için biçilmiş kaftan. Cristian’ın yapamadıklarını yapabilecek bir yetenek... Peki kaça? 

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok kalsik oldu artik ama - sneijderin gelmesine gerek yok - aykut gitsin yeter. Simdi de Stoch u harcadi hazretleri...

Adsız dedi ki...

bence şuan itibariyle Sneijder i almak isteyecek enaz 10 avrupa kulübü vardır yani daha türkiyeye gelmez bence

Tarif dedi ki...

Karikatür gerçekten çok güzel ama önce bizim bir teknik direktör almamız lazım futbolcudan önce