6 Temmuz 2012

Melo Juventus'ta Ne Kazanıyordu?

Juventus’tan kiralık geldiği Galatasaray’da, geçen sezonki şampiyonlukta sergilediği performansla büyük rol oynayan ve indirimli tekliflere olumsuz yanıt veren Melo, imza için eski kazancını talep etti “Juventus’ta 3 milyon 300 bin Euro kazanıyorum. Performansımın karşılığını almalıyım” dedi. (Hürriyet)

Benzer satırları Lass ve Hamit Altıntop için de okuduk. Hamit, Real Madrid'de 3.5 milyon kazanıyormuş, Lass da 5 milyon Euro alıyormuş... As gazetesinin yayınladığı Real Madrid'de yıllık kazançlar listesini bu yüzden bloga koymuştum. Bu rakamlara ulaşmak o kadar zor değil. Kulüp yönetimleri de "Ben şu kadar kazanıyorum" diyen ya da "Oyuncum x kulüpten y alıyor" diyen menajerlerin sözüne inanacak değil. Bu rakamlar Avrupa'da gizli değil. Sordun mu, öğrenirsin. Bu yüzden yukarıda eğer Melo böyle söylemişse ayıp etmiş (!) ki ortada bir video yok... Melo, Fiorentina'da 1.3 milyon Euro kazanıyordu. Juventus onun için 20 milyon artı bir futbolcu, bonservis ödedi. Transferin yüksek maliyeti oyuncunun fiyatını da yükseltti. Juventus'ta o sezon futbolcuların ne kazandığı La Gazzetta dello Sport'un her yıl yayınladığı listede var. Son iki sezonun tüm kulüpler için listeleri de blog arşivinde mevcut. Melo'nun Juventus'tan aldığı net rakam 2 milyon 600 bin Euro... Bunu hem bu tablo hem de imza attığı tarihteki İtalyan gazetelerinin arşivleri söylüyor.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Vay arkadas kendi cocukları Marchisio'ya ayıp etmişler. Sadece 1 demek :)

Kemal dedi ki...

Bana hiç inandırıcı gelmiyor abi.Pazarda davar pazarlığı yapmıyorlar sonuçta,masaya oturan tarafların kimin ne kazandığını bildiğini düşünüyorum.Keşke böyle durumlarda "Hürriyet yazdıysa,doğrudur." falan diyebilseydik.

Adsız dedi ki...

Muslera da 1,4 alıyormuş.

Halim dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
bartleby dedi ki...

hakan şükür juventus görüşmeleri ile ilgili, kendisine yapılan teklifin düşük olduğunu, bir ada ülkesinde açılacak hesaba ekstra ödeme yapılmadığı için (torino'da öyle duble alıyormuş..) kabul etmediğini söylemişti.. bir zamanlar, ahmet çakırın flash tvde hazırladığı programda.. dün gibi hatırlarım.. bu rakamlar sadece, resmi vergilendirilmiş ödemeler olabilir..