18 Şubat 2012

İz Bırakanlar Unutulmaz

Villas Boas, "Desteğine ihtiyacım olduğu insan Roman Abramovich, futbolcularım değil" diyor... Bu dediği de bence Chelsea'deki sonunu hazırlar... Chelsea, Birmingham City'i FA Cup'da deviremedi, beraberlik sonrasında saha avantajını kaybetti. Ligde zaten yoklar. Chelsea taraftarı Mourinho diye bağırıyor. Londra'daki Mourinho tezahüratından bir gece önde de Milano'da Portekizli teknik adamın kulakları yine çınlıyordu... Inter'in yolu, yol değil. Novara'dan sonra Bologna da geldi çarptı San Siro'da bir değil 3 golle... Forlan gibi son iki yılın en iyi adamlarından biri Milano'da Rivaldo portresi çiziyor, yuhalandı oyundan çıkarken... İki eski takımı da Mourinho'yu arıyor... Alt yapıdan adam bulup parlatan adam değil Mourinho... Chelsea'de de Inter'de de iyi harcama ve doğru kadrolarla kazanabileceklerini kazandı ve gitti. İki kadro da değişimi yapamadı. Şimdi hem Londra'da hem Milano'da onun yolunu gözlüyorlar. Madrid'de ise 10 puan fark olunca rüzgar bu kez tersten esmeye başladı. Mourinho, 10. Şampiyonlar Ligi (Şampiyon Kulüpler Kupası) kupasını almadan gitmeyecek diye söz verdi diyorlar... Şarkı güzeldir. Vega'dan... Ne güzeli, muhteşemdir. Sözleri de dursun burada... Adı da Chelsea ve Inter taraftarına gitsin: İz Bırakanlar Unutulmaz.

.bir kız vardı. güzeldi sanki ve senindi.
gözlerinde saklı bir 'belki' ve senindi.
anladı bir gün bitermiş herşey..ve bitti.
o çocuk var ya o sendin sanki ve deliydi.
uyusaydı büyürdü belki ve deliydi.
derdi ki; "yarın bitermiş her şey".. ve bitti.
ver, ver ateşe. ver bizi.
bir iz bırak burada.
iz bırakanlar unutulmaz.
ver, ver ateşe evimizi.
bir iz bırak burada.
iz bırakanlar unutulmaz.

bir ev vardı. küçüktü ve bizimdi.
odalarda ışık yüzerdi ve bizimdi.
bir gün hiç doğamadı güneş.. ve bitti.

Video: İz Bırakanlar Unutulmaz/Vega

12 yorum:

slp dedi ki...

başarı var da karakter yok. ne kendisinde ne gittiği takımda. el clasico'ları izleyip sahada olanlardan rahatsız olmayan real madrid taraftarı gibi.

Akkavak dedi ki...

Rahatsız olmak ne kelime Barcelona'ya karşı yapılan her pisliği "hak savunmak,mücadele etmek,kazanmak" adı altında meşrulaştırıyorlar..."Öyle mi olmuş,o zaman iyi olmuş" diyorlar...Pepe'yi kahraman olarak görenlerin sayısı,görmeyen aklı başında Real Madrid taraftarını katlıyor.

Bu adam zaten mükemmel bir takıma geldi.Pellegrini döneminde bu takım 96 puan alıp,100 gol barajını geçmişti....Mourinho bu takıma liderliğini ve motivasyondaki ustalığını getirdi.Ve elbette "profesyonel fauller" ve "Sindirmeye yönelik kasti sertlikler" i...Çok şanslı bir adam.Gittiği her takımda konjoktür her zaman yanında oluyor.

Bu sene Real öncekilerden ayrı bir çaba göstererek şampiyonluğa yürümüyor,Barcelona'nın ligde çöküşüne denk geldiği için koşar adımlarla yoluna devam ediyor.Ama ne fark ederki tarihe Real Madrid'i gelip Barça egemenliğinden kurtarıp şampiyon yapmış bir adam olarak geçecek.Ben özel biriyim diyebilecek.

raul #7 dedi ki...

tskdir edin ve ya etmeyin;zaten yeterince özel biri,dünyada bir tane daha üzerine yok adamın.dünyada barçayı durdurabilen (interle şampiyonlar liginde ve realle geçen seneki kupada ve bu sezonki ligde) tek isim. gerginlikten beslenen biri olduğu için çok da karakter bozukluğu olduğunu düşünmüyorum Mourinho'da,bence yaptıklarıyla hem de fazlasıyla saygıyı hakediyor.

jeankier dedi ki...

barselona nın her pisliğine hakettiği pislikle cevap vermiştir, büyük hocadır, cami hocası değildir, lakin iyi adam olmak zorunda değildir. dünyanın en iyi, hatta gelmiş geçmiş en iyi takım denilen barselona' ya 10 puan farkı hakkıyla yapmıştır, varsın barselona real' i yensindir.

nikolatesla dedi ki...

guardiola'nın çılgın deneyleri olmasa rüyasında görürdü 10 puan farkı da, şimdi 3-5 liseli gelecek çakma katalan diyecek, ardından hala madrid diyecekler, silme ispanyol ya gençler! o bakımdan.. sonra hepten dellenecem, susayım o yüzden..

Adsız dedi ki...

Hala su adama laf atanlar var ya.

Adam geldi ilk senesinde Real Madrid'in 19 senedir alamadigi Copa Del Rey'i Barcelona'nin elinden aldi siz "bal" dediniz, Inter ile 70 dakika 10 kisi oynayarak Barcelona'yi Camp Nou'da eledi "sans" dediniz, kariyerinde calistirdigi takimlarin hepsini 2. senesinde sampiyon yapma gelenegini Real Madrid'de de surdurerek Barcelona'nin Ispanya'daki hakimiyetine son verdi ona da "Guardiola cilgin deneyleri olmasa ruyasinda gorurdu" diyerek kilif hazirliyorsunuz.

Amerikalilar, "Bahaneler got gibidir. Herkeste mutlaka bir tane vardir." derler ama sizdeki bir tane de degil masallah.

Necdet dedi ki...

mourinho'nun bu takımın başından gitmesini istemiyorum. eğer tarihte bir taraf olarak yer alınacaksa bunu farklı cepheler altında toplamanın hiç bir manası yok. nasıl ki real karşı cephenin aklında "zalim" olarak yer etmişse mourinho'da her bir noktasından akan real kimliğini başka başka takımlarla bulamaca çevirmemeli."zalim" takımında kalmalı, onunla hatırlanmalı.tüm o pişkinliği, arsızlığı ve şansıyla.

Anıl Can Yıldırım dedi ki...

rüzgar ispanya'da olduğu gibi burada da tersine dönmüş gördüğüm kadarıyla. madrid araya 10 puan farkı koyunca bundan üç beş ay önce çaviniyestanın pas sayılarını konuşanlar bir anda çılgın deneylerden bahsetmeye başlamışlar vah yazık :( bence sağ bek ve sol bekle maç içinde 100-200 tane daha fazla pas yaparlarsa bir nebze kapanabilir belki o fark :(

vuvuzela dedi ki...

çılgın deneylermi? yapmayın allah aşkına bu liseli olayıda moda oldu yediremediğiniz bir şeymi söylendi liselidir o liseli pehh beyler kabul edin bizim fm/cm de bile yapamadıklarımızı bu adam gerçekte yaptı yapmayada devam ediyor bugün pepe diyenler busquets ten hiç bahsetmiyor fabregasın takıma gelişinde yapılanlardan bahsetmiyor

nikolatesla dedi ki...

yazımı okuyan üniversiteli arkadaşlar bir kez daha iyice okursa, mourinho kötüdür temalı en ufak bir şeye rastlayamazlar. mourinho tabi ki pep'ten daha iyi bir hoca ama real madrid kesinlikle barcelona'dan daha iyi bir takım değil gençler. ben susuyorum son 10 el kılasiko konuşsun :D öptüm byes

Adsız dedi ki...

Kendin itiraf ediyorsun iste.

Real Madrid, Barcelona'dan daha iyi bir takim diyorsun. Buna ragmen Real Madrid, Barcelona'ya 10 puan fark atmissa, bu da Real Madrid'in basindaki hocadan dolayi kaynaklaniyor, yani Mourinho farki var.

Burada kimse Real Madrid, Barcelona'dan daha iyi demedi zaten. Bir tarafin ortasinda Lass ile Pepe oynuyor, diger tarafta Xavi ile Iniesta oynuyor. Buna ragmen Real Madrid, Barcelona'ya 10 puan fark atiyorsa, Mourinho'nun onunde ceketinizi ilikleyip, hazir ol'a gecmeniz gerekiyor.

Peppe dedi ki...

Hahaha hala 10 puan da 10 puan diye ortalıkta gezinenleri gördükçe gülesim geliyor. sanırsın adam barcelona'yı 2 3 maç yenip farkı açmış. Kendi evinde 20. sn'de öne geçtiğin bir maçta Barcelona gelmiş seni çok afedersiniz atılmış pamuk gibi ince ince ayıklamış sen hala Real Madrid daha iyi takım falan filan diyorsun. Real'in 10 puan fark atmasının temel nedeni Türkiye tabiriyle Anadolu takımlarıyla yaptığı maçları çok fazla önemsemesinden kaynaklanıyor. Bu mantıkla Mustafa Denizli'de Mourinho kadar kaliteli bir hocaydı. Büyük maçlarda silik bir takım ama küçük maçların büyük puanlarının farkında olan bir adam.


Mourinho, kötü teknik direktör değil ama Pellegrini'den iyi de değil. Guardiola'nın Barcelona'sıyla aynı kategoride olmayı bile haketmiyor.

Ama tabi 10 puan falan ahahaha.