12 Şubat 2012

David Villa Ya Sonra?

Maçın ilk yarısında çok kötü bir Barcelona vardı sahada ve Osasuna 2-0'ı buldu. Niye bu kadar kötüydüler? Guardiola bile maçtan sonra "İlk yarıda neden bu kadar kötü olduğumuzu bilmiyorum" dediğini göre "Ben nereden bileyim" demek lazım. Osasuna, kötü gidiyordu. Sahasında dişine göre Santander'e kaybettikten sonra Atletico Madrid geldi, zor pozisyon veren bir takımlar, tek gol atıp kazandılar. Barcelona deplasmanda zorlanıyordu ama Osasuna bu dönemde rakip olacak takım değildi. İlk yarıda yedikleri 8 gol, Kral Kupası'nda iki maçta 6 gol... 14 golün intikamını aldılar.

Guardiola, ligi feda etmiş gibi duruyor. El Clasico'yu deplasmanda kazanmış olmasına rağmen 7 puan fark yiyen takımını Şampiyonlar Ligi'ne hazırladığı belli. Xavi ve İniesta'yı yanında oturtuyor, iki stoperi Pique ve Puyol'u oyundan alıyor ve o kenardan gelen gençler bu sezon deplasmanlarda Barça'yı ayakta tutamıyor. Haftalardır, 13-14 futbolcuyla idman yapıyorlar, daha fazlası değil, alt yapıdan gelen gençlerle idmanlarda çift kaleler tamamlanıyor. Barça'nın ideal onbirine kafa tutacak takım yok ama iki yıl önce de böyleydi şimdi de böyle, hatta daha beteri.. Barcelona'nın yedek kulübesi zayıf... Kadro derinliklerini kaybettiler ve uzun süreli sakatlıkların yanında sık tekrarlanan kas sakatlıkları da rotasyonu mümkün kılmıyor. David Villa'nın ayağının kırılması sonrasında Ocak ayında transfer yapmamış olmaları da belki de bir işaret... Daha fazla borç istemiyorlar.. Hatta gitmek isteyene de dur demiyorlar...

Guardiola döneminde Barcelona'nın 3 yediği takımlar Lucescu'nun Shaktar'ı, Mourinho'nun Inter'i, Sevilla, Villarreal, Real Betis idi... Bir fazlasını atan takım ise Atletico Madrid idi. Bu sezon deplasmanda Real Madrid'den 11 puan eksik topladılar ve aldıkları 17 puanı, Valencia da kazandı deplasmanlarda. Yarın Real Madrid kazanırsa puan farkı 10'a çıkacak... 7 iken zordu. 10 olursa çok daha zor... Bundan sonra cevabı beklenen soru, 23 Nisan'da Camp Nou'da oynanacak olan El Clasico'ya Real Madrid'in şampiyon çıkıp çıkmayacağı.... Mourinho için bundan daha güzel bir veda sahnesi düşünülemez çünkü...

9 yorum:

Mustafa Kavran dedi ki...

Bence Camp Nou'ya şampiyon çıkmak yerine, Camp Nou'da şampiyonluğu ilan etmek çok daha güzel olur. Lakin Camp Nou'da şampiyonluğu ilan edebilmek için Real Madrid'in puan farkını 10dan 16ya çıkarması gerekir. Barça o kadar da çaptan düşmez heralde :)

jeankier dedi ki...

barca ligi feda etti demek, o sevmediğiniz mourinho ya biraz haksızlık olur, dünya üzerinde bu takıma 7(belki de 10) puan fark atabiliyorsa bir takım taktir görmelidir.

Akkavak dedi ki...

Pellegrini takımı 96 puan almış,100 gol barajını aşmıştı.Ama gelin görünki Barcelona 1-0,2-0 larla bol bol maç çevirip 99 puanla şampiyon olmuştu.

Bu sezon ise artık güçten düşmüş,motivasyonu ve ciddiyeti yerlerde bir Barcelona'nın geride kalmasının kimseye bir süpriz olmaması lazım.Tabi Pep Guardiola'nın yeni yeni şeyler denemesi,yaptığı bolca rotasyon,sakatlıklar ve son olarak hava koşulları da hesaplanmalı.

Deplasman karnesi böylesine kötü bir Barcelona'nın bu kadar geride olması,kusura bakmayın ne Mourinho'nun ne Real Madrid'in kerameti.Real Madrid son 2 sezondan daha yukarıda bir performans göstermiyor.

Barcelona'ya karşı Pellegrini'nin oynattığı oyundan daha fazlasını Oynatamayan Mourinho muhtemelen yine kendini kahraman ilan edecektir.Şampiyonluğa hakkı var ama bu onun "taktik dehasının" bir sonucu olmayacak...KONJONKTÜRÜN bir sonucu olacak.

tofi dedi ki...

100% guardiolanın gereksiz şekilde 11 le oıynaması diyorum. fabregas girince bu takımın ayarı yerine gelmişti, ama xavi ve iniesta bençte ne yapar cok sacma, ayrıca yardımcı hakemin ilk görevi ofsaytı süzmek, alexis sanxhezin golü güme gitti, 3-3 yapsa o moralle belki 4-3 ü bile bulurdu....

Del Piero dedi ki...

Barcelona'nın motivasyonunu bozulmasında Mourinho'nun başarısı kesinlikle var. Real neredeyse önüne gelene 4-5 tane atıyor zorlanmadan.

Celal Abbas dedi ki...

geçen yıl arka arkaya oynanan el clasicoların guordiolanın kafasını karıştırdığını ve gereksiz zorlama taktik değişime gittiğini düşünüyorum ve hep söylüyorum. ne olduysa geçen yılki el clasicolardan sonra oldu barcaya. sanki tüm maçları real amdridle oynuyormuş gibi bir taktikle çıkıyor barca. Haliyle zorlanıyor.

Mesela barcada şeyi hiç anlamıyorum. Ayağında müthiş top saklayan o kadar iyi oyuncuları varken ceza sahasına niye daha kalabalık girmez bu takım. futbolcuların kafasında öncelikli amaç dönen topları kapmak var sanki. Kapıp topa sahip olma yüzdesini artırmak. dolaylı olarak savunma oluyor.

Barcanın bence en önemli özelliği pas yüzdesi yanında yaptıkları müthiş presti. Bu presi artık yapamıyorlar. rakipler çözdü ve barca bunun çaresini bulamadı.

Arrow Cave dedi ki...

1 senelik dinlenme dönemi Barca için..

Pamukk dedi ki...

cl şampiyonu olmadan gidemezsin Mou!

Devil dedi ki...

Pep belki ' şampiyon olabilirsiniz ama bizi asla yenemiyeceksiniz' mesajı vermek istiyordur