16 Şubat 2012

Angel M. Villar vs. Şenes Erzik


Aralarında 8 yaş var. Şenes Erzik, 1942 doğumlu, Angel Maria Villar ise 1950... Senes Erzik bu memleketin en üst düzey tedrisatından geçmiş... Robert ve Boğaziçi mezunu.... Villar eski futbolcu, Bask... Bilbao'da 12 yıl orta sahada forma giymiş... İspanya'da Futbolcular Birliği'ni kuran isimlerden... Angel Maria Villar ve Şenes Erzik çok yakın arkadaş... 20 yıldır UEFA'da başkanların sağ ve sol kolu gibiler...

 
Angel Maria Villar, İspanyol Futbol Federasyonu başkanı olduğunda 38 yaşındaydı. Bir yıl sonra Türkiye'de Şenes Erzik de Futbol Federasyonu Başkanı oldu.... Villar hala başkan, 24 yıldır... 2016'ya kadar da o koltukta kalacak... 7. kez başkan seçilecek bugün, yarın... Villar'dan bir yıl sonra başkan olan Şenes Erzik, 1997 yılında o koltuktan kovar gibi gönderildi. 15 yıl sonra şimdi "Gel bizi kurtar" diyorlar, 70 yaşındaki Şenes Erzik'e...
Neydi? Xavi ile Iniesta oyunun iki tarafını da oynuyorlardı değil mi?

6 yorum:

M e l k i t s e d e k dedi ki...

Benim aklıma neden Süleyman Demirel geldi ki şimdi...

John Petrucci dedi ki...

13 yaşında bir çocuktum Şenez Erzik'in TFF başkanlığından gönderildiği gün. O günlerden aklımda kalan Şenez Erzik'in Galatasaraylı olduğu, Galatasaray'ın şaibeyle şampiyon yapıldığı idi. Sonrasında Haluk Ulusoy geldi, Galatasaray ise şampiyonluklarına ve Avrupa'da çıtayı yükseltmesine devam etti.
Galatasaray'ın 1997'deki şampiyonluğunu Şenez Erzik'e bağlayanlar sonraki şampiyonlukları da Haluk Ulusoy'a bağlamakta bir sakınca görmediler.
O günlerden bugünlere işte...

zuber dedi ki...

@john petrucci

bundan daha iyi ifade edilemezdi :)

Dünyaları Koşuyorum dedi ki...

Araya o dönem yine Fenerbahçe kongre üyesi ve bugünün Fenerbahçe yöneticisi Abdullah Kıgılı'yı soktular. Sonra 6 ayda adamı kovmaktan beter ettiler yine Fenerbahce camiası ve medyası tarafından. Bunu da atlamayalım.

rakiteri dedi ki...

Siz işinizi böyle bilmişsiniz.Bu şahsın başkan olduğu dönem Galatasarayımnızın siyasi olarak el üstünde tutulduğu dönemdi.Ali Şen'in hedefi şaşırıp kuklayı vurması gerçekleri değiştirmez.
Sonra her devrin kulübü olarak Galatasarayımız bu kez hocaefendiye yayanaştı ama ne gam, kabahat hep Fenerindir, Galatasarayımız pirüpaktır.

Radical Media dedi ki...

eski istihbaratçıdır hatta geçenlerde ölen (o da MİT için çalışmıştır) necdet çobanlı kazandığı seçim öncesi erzik için "bu katildir iki kişi birlikte kravatla adam boğdular" diye açıklama yaptı. hürriyet gazetesinde çıktıydı arşivlerde vardır.

UEFA gibi kokuşmuş bir kurumda bu kadar yükselebilmek için neler yaptığını da Allah bilir.

İcraatlarının türkiye ayağı için de naklen yayın havuzunu cansun'un da olduğu bir takım odaklarla hukuka aykırı olarak inşa etmesi karşılığında ahmet güvener'i türk futboluna musallat etmesini ve kamera reklama ihale için aracı olmasını sayabiliriz. ama attığı en büyük kazık alt ligleri kaderine terketmesi olmuştur. türk futbolundaki yetiştirici kulüpler onun döneminde bitirildi. bürokratların, bakanların memleketlerinin takımlarını kollama adeti yüzünden vefalar, altınordular, karagümrükler, anadolular daha sayılmayacak onlarca kulüp gümledi gitti. eskişehir sakarya bolu gibi milli futbolcu fabrikası takımlar 3 liglere düştüler.
ahalisi topu görse bomba diye karakola götürecek memleketlerin takımları birinci lige çıktı.
camia takımlarını, mazisi olan kulüpleri hacadığımız için bu haldeyiz zaten. premier lig sadece kulüplerin altyapısından güç almıyor o geleneğin de büyüklükte bir etkisi var.

2-3 seneliğine kurulan ve laçka profesyonellerden oluşan kasaba takımlarından futbolcu da yönetici de teknik adam da yetişmez. yetişmiyor da zaten.